Białe, piaszczyste plaże z turkusową wodą, takie jak Costa Smeralda
Malownicze miasteczka, takie jak Alghero i Cagliari z klimatycznymi uliczkami
Górzyste krajobrazy idealne do trekkingu i pieszych wędrówek
Unikalne nurkowanie wrakowe i jaskiniowe w Cala Gonone
Hotel nie zachwyca na pierszy rzut oka, bo dość stary, ale pokoje b. duże, mój z widokiem na morze, wielki taras ze stolikiem, zachody słońca nad morzem... cudo. Miejsce strategiczne do zwiedzania to to nie jest, mało autobusów w oddalone miejsca. Proponuję wziąć więcej pieniędzy i wynająć samochód, polecam również nurkowanie, woda krystaliczna.
Zdjęcia w katalogach pamiętają okres świetności tego hotelu, który już niestety przeminął. Hotel nie był odnawiany od bardzo dawna i jest bardzo zniszczony. Zaletą są na prawdę duże pokoje i czystość (sprzątane codziennie, pościel i ręczniki wymieniane codziennie). Czasem nie ma ciepłej wody, brak klimatyzacji i można trafić na zepsutą lodówkę lub jej brak. Łazienki są w złym stanie. Gdyby hotel nie był tak drogi i nie szczycił się tyloma gwiazdkami to można by to było jakoś przeżyć ;)
Ceny nieadekwatne do jakości.
Hotel nie odnowiony od bardzo dawna. W większości pokoi brak klimatyzacji, u sąsiadów nie działała lodówka i nic nie dały kilkukrotne interwencje. Pościel i ręczniku wymieniane codziennie, pokój sprzątany codziennie - tutaj nie mam absolutnie nic do zarzucenia. Jednak cena tego hotelu nijak się ma do luksusów jakich za tę kwotę można by się było spodziewać. Obsługa hotelu w większości w ogóle nie mówi po angielsku. Hotel ogólnie bardzo zniszczony, łazienka raczej obskurna - stary, żółty klozet i odpadające kafelki. Mimo wszystko spędziłam tam bajeczne wakacje!
Hotel jest zaniedbany, ale polozenie w przepieknej miejscowosci rekompensuje jego wszelkie braki. Ja mialam pokoj polozony wysoko z pieknym widokiem na morze. Brak klimatyzacji nie doskwieral dzieki bryzie od morza. Ale inne pokoje bez widoku, w glebi hotelu byly zdecydowanie ponizej oczekiwan gosci. Miejscowosc jest naprawde urocza, typowo wloski kurort, ale kameralny. Jedzenie i obsluga na dobrym poziomie. A sama Sardynia pelna niespodzianek! Polecam intensywne zwiedzanie.