Riverside Garden Resort

3.8

Rezydent widmo. Po przylocie było jak filmie \\\\\\\"kochaj albo żuć\\\\\\\". NIK na nas nie czekał, chodzimy po lotnisku szukając rezydent Danusi ale bez skutku. Kiedy już wszyscy odjechał, zauważyliśmy że stoi jeszcze jeden Pan, przyszliśmy do niego powiedzieliśmy że czekamy na Panią Danusie z Exim turs. Pan coś zaczął gadać w nieznanym języku, i zaczął machać ręką. Domyśliwszy się że pewnie to jest ktoś kto chce nas zabrać do hotelu. Po jakimś czasie poprosił o paszporty, no i tu znowu nasze domysły że przekracza y granice Cypru. Nic nie mówił przez całą drogę. Wysadził pod hotelem i pojechał. I taką mieliśmy opiekę rezydenta. W segregatorze w recepcji jest nawet zdjęcie Pani rezydent. Może to rezydent widmo czyli to zdjęcie ma się nami opiekować, bo nikogo więcej nie widzieliśmy. Nic nie wiemy, kiedy wylot itp. Planowo w poniedziałek mamy mieć odlot, ale nic nie wiemy. W recepcji w segregatorze też nic nie było napisane.

Pobyt trwał 7 dni. Szybkie zakwaterowanie, przylot o 2 w nocy, poczęstunek kawa herbata co kto chcial. Codziennie sprzątane pokoje, jeśli nie miałaś klucza to się do pokoju nie dostaniesz, więc nikt poza obsługą nie mógł tam wejść. 4 baseny w tym jeden dla dzieci, plac zabawa dla dzieci, bardzo dużo miejsca, obsługa bardzo pomocna nigdy nie widziałam aby ktoś był dla kogoś niemiły albo robił jakieś problemy. Oczywiście Polacy muszą być niezadowoleni bo przecież Pani nie zje żurku a Pan nie dostanie makaronu na obiad. ;/ zenua. i standard od 10 juz naręcz piwka bo inaczej się nie da. Bardzo duży wybór na śniadanie < bułki dżemy, jajecznica, zapiekanka szpinakowa, zapiekanka z pomidorami, soki, herbaty, kawy rozne rodzaje, ziemniaki opiekane, owoce, jajka na twardo, ciasto czekoladowe, ciasto karmelowe, mleko platki, chleb roznego rodzaju, duzo warzyw, kiełbaski> Obiad to samo kolacja również < w sensie że duży wybór> w piątki wielka impreza z tańcami nad głownym basenem, oczywscie grill do tego. Bardzo ciepło, ale chyba o to chodzi jak się jedzie na CYPR. BARDZO TANIO - papierosy 12 lirów? kubek 18 lirów? za 3 magnesy dałam 10 lirów - policzcie sobie ile to wychodzi na POLSKIE złotówki, i to prawda do Kyrenii pojedziesz busikiem za 2 euro i za 2 euro wrócisz, o konkretnej porze. Ja z koleżanką jestem zachwycona i wszystkim polecam ten RESORT.

Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie, hotel bardzo rozległy, pokoje po remoncie nie mniej przestronne, sprzątane codziennie. Kuchnia zroznicowana, każdy znajdzie coś dla siebie i z kuchni regionalnej i bardziej europejskiej, ceny w restauracji z karty przystępne (porcja frytek ok 5zl), alkohole regionalne smaczne, lane do kubków - nie robią drinków - dla mnie to żadna niedogodność. Plaża hotelowa po jednej wizycie zniechęciła do kolejnych, leżaki i parasole darmowe bar na plaży już nie. Jedyne uwagi tak naprawdę mam do operatora jakim w moim przypadku był exim - zainteresujcie się swoim rezydentem który po przyjedzie grupy w czwartek ok 14 pojawił się w hotelu w niedzielę! Nie było go nawet na zbiórce przed transferem na lotnisko przez co nie dużo brakło, a autobus odjechałby bez piecu osób. Hotel polecam, planuje nawet wrócić w przyszłym roku bo zostało jeszcze kilka rzeczy do zobaczenia na Cyprze.

Pokoje rodzinne wczesna komuna co prawda czysto ale tynk z sufitu leci

byliśmy we wrześniu 2018. Rezydentka Danuta jest kłamczuchą. Szok - to jest Turcja na Cyprze. Ruch lewostronny, wtyczki z prądem angielskie , Wi fi tylko w barze i to kiepski. Można dokupić ale i tak jest słaby. Redukcję do kontaktu można kupić w markecie na terenie hotelu. Co do jedzenia to jest go dużo i smaczne, Ale dość monotonne. Rozmowy do Polski 5 zł za minutę. Ale za to wynajem auta do jazdy po terenie części tureckiej to 30 euro za dobę, paliwo 3 zł za litr. Mnóstwo pięknych miejsc do zwiedzenia. Jeśli chcecie pojechać na teren grecki to musicie mieć auto które ma do tego prawo. Koszt takiego auta to 35 euro na dobę plus ubezpieczenie. Jeśli ma nim jeździć dwóch kierowców to musi to być wpisane w druku ubezpieczenia na granicy w Metachan. Ale opłaca się bo jest co oglądać. Dla mnie najpiękniejsze miejsce na tej wyspie to Cape Greco Wschodni kraniec greckiej części Cypru. Widok z góry nie da się opisać. Ogólnie polecam.

Nazwa  Riverside Garden Resort
Miejsce  Cypr / Cypr Północny / Alsancak
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, tenis, bez paszportu

Rozległy kompleks wypoczynkowy położony, w malowniczym, egzotycznym ogrodzie.

Udogodnienia dla dzieci: zjeżdzalnie, brodzik, plac zabaw.

Kameralne położenie hotelu pozwoli na solidny wypoczynek.

Oferta polecana zarówno dla osób ceniących wypoczynek, a także dla rodzin z dziećmi.

6.1
6.1
5.9

3.8

Wyświetlono 105 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Elżbieta

Zośka

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

4 baseny w tym jeden dla dzieci brak animacji co dla mnie jest ogromnym plusem bo zwyczajnie nie lubię jako młoda osoba ogląda takich rzeczy piłkarzyki? chyba tak kort tenisowy bodajże za opłatą czysto < codziennie porządne sprzątanie! i wymiana ręczników!>

Wady

POLACY i RUSCY WIFI- chociaz mi na androidzie działało xD raz lepiej raz gorzej ale było.

Bartosz

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Bogata infrastruktura basenów,

Wady

Plaża w zatoce gdzie leżak jest na leżaku aż do linii wody, dziecko nie mialo gdzie zamku z piasku zrobić.

Dariusz Grabowski

Pokoje rodzinne wczesna komuna co prawda czysto ale tynk z sufitu leci

Zalety

Baseny

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Piękny teren, czysto, miła i profesjonalna obsługa.

Wady

Daleko od plaży, ograniczone Wi fi.

Du Mario

Pobyt - Wrzesień 2018

Generalnie polecam. Warto tam pojechać zwłaszcza grupie przyjaciół.

Zalety

Piękne położenie - ogród. Ogromny kompleks.

Wady

Mało atrakcji. Personel posługuje się tylko językiem angielskim .

Jola

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt na Cyprze w tymże hotelu to był jeden z najlepszych wyjazdów, zdecydowanie polecam i nie wykluczam, że tam wrócę raz jeszcze. Kompleks robi wrażenie, jest bardzo duży, są cztery baseny, w tym jeden umiejscowiony z widokiem na góry, które wydają się jakby były zaraz za ogrodzeniem. Możliwość wykupienia masaży lub sauny. Bar z drinkami pomiędzy basenami, możliwość wykupienia przekąsek (ceny bardzo niskie - np. talerz frytek 1 euro). W najlbiższej okolicy niestety nie ma zawiele, prawie nic do zobaczenia, dlatego najlepiej wybrać się busem do miasta Kyrenia - 2 euro przejazd za osobę, kursuje w wyznaczonych godzinach. Bus na plażę jest bezpłatne i także kursuje w wyznaczonych godzinach. Co do wad zaliczam zdecydowanie wszechobecne koty, oczywiście wszystko zrozumiałe, lubie zwierzaki, ale jakieś granice powinny być, np.koty śpiące i drapiące się na stołach przy barze, gdzie później ludzie jedzą posiłki. Ewentualnie wskakujące na stoły podczas jedzenia, na krzesła itp. Obsługa je zachęca a nie odgania, niestety. Później psy śpiące na leżakach, gdzie na drugi dzień opalają się ludzie na tych samych materacach. To jedyne minusy jakie mogę podać, jednak nie jest to na tyle uciążliwe żeby rezygnować z wypoczynku w tym miejscu i zdecydowanie polecam!

Zalety

idealne położenie, przepiękny widok na góry z basenu miła i pomocna obsługa urozmaicenie wśród basenów bardzo duży kompleks bezpłatny bus na niepłatną plażę bus do miasta Kyrenia

Wady

najbliższa okolica nie zachęca do zwiedzenia wszechobecne koty

Daria

Pobyt - Sierpień 2018

Pobyt uważamy za udany. Znak dała oczywiśćie turecka mentalność, jako kobieta nie czułam się swobodnie. Jedzenie w hotelu robione masowo nie dobre, odradzamy dla wrażliwców. Ewentualnie porządnie zalać alkoholem ;) W pobliżu hotelu fantastyczne knajpy z bardzo smacznym jedzeniem :) Obsługa bardoz miła, natomiast nieprzyjemny kierownik restauracji hotelu. Jak to ludność turecka nauczona wybitnie handlu- w każdy możliwy sposób używała swoich metod w celu dodatkowego zarobku (oszustwa). Cypr północny bardzo zaniedbany, ale baaardzo urocze miejsce. polecam skorzystać z wycieczek, rejsów oraz innych atrakcji. Jest co robić :) Jako walute polecam zabrać liry tureckie albo płacić kartą. korzystniej wyjdzie :)

Zalety

Miejsce urokliwe. Sprzątane codziennie. Miła obsługa

Wady

Jedzenie masowe

Pobyt - Sierpień 2018

Ogólnie warunki b.dobre pyszne jedzenie i czyste pokoje.

Zalety

Spokojna okolica, 4baseny i inne atrakcje, darmowy bus na plażę.

Wady

Płatne wifi różnie działające...

Paulina

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel ładny, duży. Obsługa w barze bardzo miła. W hotelu jednak totalnie nic się nie dzieje, brak animacji, imprez itp. Dużo osób narzekało na jedzenie. Ja zawsze sobie coś znalazłam, jednak partner jadł przez pierwsze dwa dni później stołował się na mieście... Dużym minusem jest odległość od plaży, a sama plaża jest mała i nie zachwyca. Nie jest to plaża należąca do hotelu tylko publiczna. Na plaże jeżdżą busy hotelowe 2 razy dziennie. Do najbliższego miasta Kirenii busem około 25 minut za 5 lt. Z busami nie ma problemu kursują co chwilkę z głównej drogi. Z taxi też nie ma problemu cena za przejazd z miasta pod hotel 50 lt. W mieście można zwiedzić zamek, polecam rejs statkiem dla zabicia czasu. Jeśli ktoś woli wypoczywać na plaży to bardziej polecam Escape Bitch 4 minuty busem. Jest drogo, wejście na plaże kosztuje 30 lt za osobę, piwo małe bodajże 14 lt ale jest ładniejsza i w weekendy gra dj, puszczają piane więc atmosfera jest żywsza. Ogóle wrażenia raczej średnie, nie wydaje mi się żebym komuś mogła polecić ten kierunek ale to bardziej przez to że wszędzie daleko i nie za bardzo się coś działo więc nie jest to na pewno hotel i miejsce dla młodych par, które chcą się bawić.

Zalety

Ładne pokoje, miła obsługa hotelowa.

Wady

- bar w all inclusive otwarty tylko do 22, później trzeba płacić - brak przekąsek między posiłkami - monotonne jedzenie, bardzo mały wybór - odległość od plaży, w ofercie było napisane że na plaży bar hotelowy przez co rozumiem, że drinki i piwo powinny być za darmo, oczywiście tak nie jest -

sylwia

Pobyt - Sierpień 2018

Miejsce urocze. Wszystko na miejscu. Dla tych co chcą odpocząć od zgiełku w ciszy z książką w ręku - cudowne miejsce.

Zalety

Czysto, wygodnie.

Wady

Brak polskich gniazdek trzeba w recepcji kupować ich.

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel adekwatny do ceny. Wszystko wymienione w ofercie się zgadza - duży hotel, 4 baseny, dwie restauracje. Bardzo dużo kotów i kilka psów chodzących po obiekcie. Posiłki całkiem smaczne.

Zalety

Dużo zieleni, codziennie sprzątany, posiłki o czasie, dużo basenów i zajęć.

Wady

Długi czas czekania na kolację (najszybciej po 6h), położenie dość daleko od plaży, ale baseny i bezpłatny autobus na plażę to rekompensują.

Paweł Wawa

Pobyt - Sierpień 2018

Piękne miejsce godne polecenia.Rezydenci z exim Tours a właściwie współpracownicy jakiejś innej firmy,którzy się nami zajmowali bardzo sympatyczni i profesjonalni.Plusy i minusy opisałem wyżej więc nie będę się powtarzał.Jakby ktoś się zastanawiał czy są jakieś problemy żeby wjechać na teren Tureckiej Republiki Cypru na dowód osobisty to nie ma żadnego problemu.

Zalety

Hotel znajduje się wśród zieleni w ogrodzie z pięknymi kwiatami i prezentuje się bardzo ładnie.Duży kompleks budynków z pokojami wyposażonymi w klimatyzację.Pokoje sprzątane codziennie wraz z wymianą ręczników.Obsługa jest miła i pomocna.

Wady

Na minus zasługuje fakt,że wi-fi darmowe jest tylko przy jednym basenie w restauracji alacart.Żeby mieć Internet w pozostałej części hotelu trzeba zapłacić.Kolejny minus za brak owoców na stołówce.Były tylko 2 rodzaje,arbuz i melon.W dodatku arbuz był jakiś mniej słodki niż ten w sklepach w Polsce.Jeśli ktoś wybiera się z dziećmi to trzeba brać pod uwagę fakt,że hotel nie znajduje się przy plaży.Niby to tylko 2km bo taką odległość podają ale droga wydaje się dłuższa.W upale jaki tam panuje to dosyć uciążliwe.Natomiast dołożą darmowymi biurami z hotelu na plażę.Są tylko 2 więc albo wraca się po 3godz żeby zdążyć na obiad albo zostaje się dłużej i traci lunch.

ADAM

Pobyt - Sierpień 2018

To nie wada hotelu ale ludzi. Zajmowanie leżaków na basenach. Ludzie przychodzą rano zajmują po 4 czy 5 leżaków kładąc na nich rączniki i gdzieś idą i całymi godzinami ich nie ma, co daje w efekcie, że większość leżaków na basenie stoi \\\"pusta \\\"

Zalety

Fajnie usytuowany. To że składa się z wielu niedużych, oddzielnych budynków daje wrażenie hotelu kameralnego, nie czuć natłoku ludzi jak to ma miejsce w innych hotelach gdzie 250 pokoi jest w jednym wielkim budynku.

Wady

Sklep przy hotelu przez cały pobyt był zamknięty, By kupić wodę do picia trzeba było chodzić do marketu oddalonego ok. 1 km od hotelu. Jakość internetu słaba pomimo że dodatkowo płatny

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2018

Być może jest to hotel 4* na standardy tureckie. Na standardy europejskie raczej 3*. Oferta jaką Exim przedstawia jako all inclusive to zdecydowanie all inclusive soft. Obiad jest od 12 do 14, a później do kolacji, która jest o 19:30 nie ma co jeść!!! W tym czasie można kupić w restauracji frytki, nuggetsy itp. Jedzenie strasznie monotonne: ryż i makaron jest zawsze, mały wybór deserów. Bar z drinkami i napojami czynny do 22 i ani minuty dłużej!!! Na lotnisku w Larnace czekała na nas kobieta, chyba Rosjanka. Jej zadaniem było jedynie wskazanie nam numeru autobusu do którego mamy się udać, zostawiła nas i wysiadła. Do hoteli pojechaliśmy sami. Zdziwienie na granicy między Cyprem Południowym, a Północnym - przesiadka do tureckiego autobusu zaraz za granicą, zbieranie dokumentów przez kierowcę, lekki strach czy jeszcze te dokumenty odzyskamy. Nikt nas nie uprzedził, że tak to będzie wyglądało. W życiu byśmy nie pojechali, gdybyśmy wiedzieli, że transfer z lotniska do hotelu i z powrotem to 3 godziny 20 min!!!! Pani rezydent Danuta, która u nas na spotkaniu pojawiła się w towarzystwie jakiegoś Polaka, który chyba był jej adwokatem - porażka!!! Interesowało ją tylko to by sprzedać wycieczki, nie potrafiła odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące hotelu. W hotelu ogólnie bardzo dużo życzliwych Polaków, dzięki czemu można się wiele dowiedzieć, bo na przedstawicielkę Exima p. Danutę bym nie liczyła. Jeśli chodzi o wifi to też działa tragicznie. Zapłaciliśmy 20euro za dwa urządzenia do pokoju ale ciągle był problem, bardzo słaba jakość. Hotel położony w ogrodzie, w którym mieszka mnóstwo kotów. W okolicy głównej restauracji jest ich najwięcej i tam najbardziej śmierdzi moczem. Plaża maleńka i daleko od hotelu. W ofercie napisano 2km od hotelu, ale chyba w linii prostej :) Na szczęście autobus hotelowy zawozi i przywozi dwa razy dziennie. Na plaży jest bar i restauracja - wszystko płatne we własnym zakresie. Parasole i leżaki darmowe. Przy zejściu na plażę po prawej stronie wysypisko śmieci - śmierdzi niesamowicie. Ogólnie odradzam.

Zalety

baseny, piękny ogród, pokoje dobrze wyposażone i urządzone - sprzątane codziennie

AGNIESZKA

Pobyt - Lipiec 2018

Pobyt rodzinny, przyjazd z nastawieniem na wypoczynek. Pokoje sprzątane codziennie, opcja all inclusive soft, położony w ogrodzie, przestronny hotel, dużo miejsca na basenie, leżaki wolne, miła obsługa. Byłam w wielu hotelach, ten spełnił moje oczekiwania, wszystko zgodne z opisem. Plaża położona w urokliwej zatoczce, goście są dowożeni na plażę w wyznaczonych godzinach. Należy wziąść pod uwagę dość długi transport z lotniska do hotelu (ok.3 godz.)

Zalety

położenie w malowniczym ogrodzie, dostępność basenów

Jerzy

Pobyt - Lipiec 2018

Pobyt 7dniowy w hotelu raczej udany :) Towarzystwo mieszane duńsko, angielsko, niemiecko, polskie i miejscowi. Raczej spokojnie ...nie licząc jednostek z naszego pięknego kraju o zachowaniu których zamilknę :(. Jedzenie słabo urozmaicone głównie oparte na kurczaku ale smacznie :) przez tydzień można wytrzymać... dłużej raczej NIE. Obsługa miła i uczynna ;)... chociaż rezydentki z biura nie spotkałem ... ale to duży obiekt ;). Ciekawostka all inclusive na umowie z biurem...a w hotelu all inclusive soft :) taka mała różnica ;) Ogólnie polecam na tydzień. UWAGA MINUS!!! Transfer... z Larnaki to 3 bite godziny!!! Szanowni państwo podróżujący z dziećmi ZAOPATRZCIE SIĘ NA LOTNISKU W COŚ DO PICIA.

Zalety

ładnie położony, komfortowe pokoje

Wady

brak natrysków przy basenach, dość daleko do plaży

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2018

- Jezeli ktos nie boi sie ruchu lewostronnego, polecam wypozyczyc auto i pojechac na koniec Cypru aby zobaczyc tam jedyny kosciol greko-katolicki oraz osiolki, ktore chetnie zatrzymuja samochody jak i rowniez dla wspanialych widokow - Jezeli juz bedzie auto to zamiast autokarow na plaze polecam pojechanie na platna plaze \"Escape\" - przesliczna plaza z muzyka, piana, i przepieknymi widokami dla amatorow nurkowania. Sa tez wycieczki zorganizowane autokarem, ale kosztuja 50 euro. Wypozyczenie auta srednio to 35 euro plus paliwo - na osrodku trzeba uwazac na kelnerow, lubia podpuszczac i siac plotki. Zaprzyjaznilismy sie z Iranczykami, oczywiscie z uwagi na sytuacje polityczna, probowali nas do nich zniechecic mowiac do nas krotko, ze mamy im powiedziec, zeby sobie od nas poszli. Na nieszczescie kelnerow, Iranczycy okazali sie wspanialymi ludzmi z ktorymi do dzisiaj mamy kontakt - jezeli ktos nie chcialby sie stresowac i miec kontakt z rodzina i internet, mozna rozwazyc zakup tureckiej karty pre-paid, zeby nie stresowac sie z internetem na osrodku - jezeli ktos myslalby aby pojechac sobie na dyskoteke to w poblizu jest klub \"Soho\", ktory z calego serca odradzam. O godzinie 23:15 bylismy u nich pierwszymi klientami i dodatkowo kazali po wejsciu zamowic flaszke za 600 lirow! ( ok 400 zl ) W Londynskich klubach nawet tyle nie kosztuje. Ponoc calkiem ok klubem jest Inthecage ale jest on duzo dalej w Kyrenii i w sumie tam juz nie dotarlismy wiec nie moge opisac jak tam jest.

Zalety

- bardzo ladne baseny, czynne wiekszosc doby - bardzo czyste pokoje, czapki z glow dla ciezko pracujacych pan w te upaly - panie barmanki z obslugi bardzo mile - oplaca sie jechac na wycieczke i zobaczyc miejscowe osiolki

Wady

- wifi to zart. Nie wiem jakim cudem ten hotel ma 4 gwiazdki. Darmowe wifi na basenie czasem zadziala, ale wiekszosc czasu nie. Mozna dokupic sobie internet na pokoj, srednia predkosc, tydzien to 12 euro, gdzie uwaga, moze korzystac tylko jedna osoba. Jezeli chce druga, trzeba wykasowac polaczenie i polaczyc drugie urzadzenie - wbrew opisowi, nie ma tam wcale silowni - to bylo bardziej soft inclusive niz all inclusive - trzeba spieszyc sie z zamawianiem drinkow do 22 ;) pozniej juz odplatnie

Maciek

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel ok, ekstra klimat, krajobrazy ekstra, posiłki ok. Ludzie piszą ze codziennie to samo, jasne zgadzam się. Ale codziennie można wybierać sobie coś innego. Myślę że z posiłków które są wydawane można złożyć kartę menu z 50 pozycjami. A nie znam restauracji która codziennie zmienia kartę menu. Wiec skoro ktoś pisze ze codziennie to samo je to jego problem ze codziennie wybiera jajecznica na śniadanie; )

Zalety

Kameralny, piękne krajobrazy, miła obsługa,

Wady

Raz widziałem karaluchy

wanda

Pobyt - Maj 2018

Polecam byliśmy z mężem od 23 05 2018-30 05. 2018r. bardzo ładnie urządzone pokoje czyste codziennie sprzątane piękne drzewa bardzo dużo kwiatów .jesteśmy bardzo zadowoleni jest bardzo bezpiecznie. Pierwszy raz widziałam codziennie prane materace myte leżaki ,nigdzie tak czysto nie było..........................SUPER polecamy dla wszystkich wybierających się na urlop.Lecieliśmy z biura RAINBOW w samolocie dostaliśmy po cznstunek. dziękujemy.Pozdrawiamy Wanda mężem Mariuszem z Warszawy

Zalety

czystosc,piękna zieleń

Riverside Garden Resort