Udogodnienia dla dzieci: brodzik ze zjeżdżalnią, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, animacje, w ciągu dnia zabawy przy basenie.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza (rafa koralowa przy brzegu).
Sport i rekreacja: 2 baseny, boccia, siatkówka plażowa, animacje dla dorosłych, tenis, centrum SPA, siłownia.
Bogata infrastruktura hotelowa: VIP lounge (płatny), sklepy z odzieżą, pamiątkami i biżuterią, apteka, pralnia.
Przełom listopada i grudnia. Pobyt 8-mio dniowy. Bardzo udany. Miejsce idealne dla kitesurferów ze względu na wiatry nad morzem. Super rafa koralowa, która zaczyna się na końcu pomostu. Niektórzy narzekają, że 700m to zbyt daleki pomost, jednak zamiast leżeć warto sobie przejść się spacerkiem taki kawałeczek i rozejrzeć się dookoła, jak wygląda okolica. W nocy dobrze oświetlony. Możliwość nurkowania z butlami, obsługa dowozi butle małym pojazdem. Pogoda w tym okresie bardzo dobra około 26 stopni w cieniu, w sam raz. Jedzenia baaaardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie, codziennie inne posiłki. Bardzo miła obsługa w całym hotelu. Przeważająca część turystów to emerytowani Niemcy, ale jest bardzo dużo Polaków i Czechów. Super zespół animatorów, nie są nachalni, bardzo mili, towarzyscy. Pokoje sprzątane są codziennie, wieczorami nie ma czasu na nudę, chyba że ktoś nie umie się zorganizować i przesiaduje ciągle w pokoju to faktycznie... Dwa baseny w tym jeden podgrzewany. GORĄCO POLECAM Chętnie wybrałbym ten hotel jeszcze raz, ale lubię zmiany.
Hotel ogólnie robi dobre wrażenie, choć nie wiadomo jak długo gdyż w dniu naszego wyjazdu przyjechała grupa około 100 Ukraińców i czuli się jak u siebie na "wsi". ( kto był kiedykolwiek z Rosjanami lub Ukraińcami w jednym hotelu to wie o czym piszę). Jedzenie super, wszystkiego pod dostatkiem. Hotel położony blisko lotniska co powoduje krótki transfer. Obsługa jak i w barach taki i na stołówce bardzo miła i pomocna. Animatorzy znają się na swojej pracy, zachęcają do wspólnej zabawy ale nie robią tego na siłę, co im się chwali. W części hotelowej położonej po prawej strony wychodząc z Lobby (budynek jedno piętrowy) wymaga lekkiego remontu, reszta część hotelu widać że jest nowsza. Pobyt uważam za bardzo udany, ale z uwagi na długość pomostu chyba już do tego hotelu nie wrócę.
ładne baseny, dobra kuchnia, alkohole dobrej jakości ( nie paliwo lotnicze :) ), miła obsługa na stołówce i w barach a najlepsza kelnerka w lobby barze zawsze uśmiechnięta.
długi pomost,
Fajny hotel, miła atmosfera, smaczne posiłki (codziennie inny rodzaj mięsa). Świetne i urozmaicone animacje. Podczas wcześniejszych pobytów unikaliśmy animacji, ale te był naprawdę bardzo udane. Rafa koralowa super .Dzięki długiemu pomostowi nie trzeba było wchodzić do wody żeby zobaczyć i przepięknie kolorowe rybki i żółwie. Nie dajcie się jednak nabrać na delfiny, chociaż wszyscy w hotelu zapewniają że są, to jednak ich nie było :(
Blisko lotniska, czysty pokój, samaczne posiłki
Opinie umieściłem wyżej. Wi-Fi płatne w loży 1 euro za godż.
Piękny hotel, baseny duże i świetnie utrzymane, nieskazitelna czystość obiektu. Raj dla kitserfingerów - na miejscu też szkoła dla amatorów tego sportu.
Plaża przy chotelu piaszczystta, ale wodanieco ponad kolana. Rafy i pływanie kilometr przejścia pomostem, który nie jest w zatoce i fala może utrudniać zejście po drabince.
Hotel bardzo ładny ,pięknie położony ,czyste pokoje,posiłki bardzo różnorodne ,każdy znajdzie coś dla siebie .mam Nadzieję że hotel nie obniży poziomu usług ,byłam parę razy w Egipcie i ten hotel zasługuje spełni na pięć gwiazdek ,
Miła obsługa czyste baseny dobre jedzenie ,ogólnie sprawia bardzo pozytywne wrażenie
Bar na plaży ,wymaga małego remontu
Hotel ładny zadbany, ale dłużej jak tydzień mozna sie zanudzic. Nic nie ma w hotelu, zero atrakcji. Jedynymi atrakcjami sa wycieczki za ktore trzeba placic dodatkowo, i naprawde mocno targowac bo ten hotel nastawiony jest na niemcow ktorzy nie pytaja o cene tylko placa, ewentualnie dostana rabat 5 euro to juz sa zadowoleni, mnostwo naganiaczy od Spa, ktora znajduje sie zaraz obok stołówki, animacje sa naprawde na żenującym poziomie. Gdyby nie sami turysci to nie bylo by co tam robic, sami zbieralismy sie i gralismy w siatkowke badz w water-polo. Molo ma prawie kilometr dlugosci(700 metrow)i prowadzi przez martwa juz rafe, na samym koncu molo znajduje sie stosunkowo ladna rafa, mozna zobaczyc mnostwo rybek, korali, muren, czasami zolwi, a jak ma sie bardzo duzo szczescia to i delfiny ktore przeplywaja na wprost molo. Basen jest czyszczony codziennie, ale ma duzo niedorobek i zniszczen ktorymi nikt sie nie interesuje, mozna sobie noge rozciac o polamane kafelki. Lezaki w okolo basenu sa rewelacyjne, po okazaniu specjalnej karty otrzymuje sie recznik kapielowy ktory mozna zabrac na basen badz namiastke plazy ktora jest 50 metrow od basenu(zniszczona rafa wymieszana z piaskiem, czyli taki zwirek). Jedzenie dobre aczkolwiek monotonne, Psujace sie ekspresy do kawy, wydajace dziwne odglosy, i najlepsze.... LIMITOWANA WODA na kartki albo 1 euro za 2 butelki, trzeba miec uklady z barmanami zeby dostac wode. PŁATNE WIFI !!! Dostajemy godzine darmowego wifi na dzien dobry i to koniec, pozniej kaza sobie placic 3,5 euro za 1h. Ja osobiscie nie polecam tego hotelu, chyba ze chcemy lezec tylko przy basenie badz brodzic w wodzie na "plazy". Młodym aktywnym osobą proponuje szukac czegos innego. Wrzesień 2016
Obsługa bardzo miła i uczynna Hotel zadbany, starają się chłopaki
BRAK DARMOWEGO WIFI LIMITOWANA WODA Obsługa nie do końca mówi po angielsku, nastawieni są na Niemców
Miejsce położone zacisznie, można odpocząć. Piękna rafa i spokój na plaży. Przy basenie głośno i czasami animatorzy zbyt natarczywi, ale ogólnie ok. Molo jest pieknie owietlone w nocy natomiast trzeba sie nachodzic by isc posnorkowac na jego koncu. Hotel bardzo schludny, zadbany i jedzenie value for money. Niestety obsluga tragedia, na bagaze w pokoju czekalismy godzine i okazalo sie ze zostaly zostawione przy basenie. Wielokrotnie prosilismy tez o naprawienie paru rzeczy w pokoju, zostalo nam obiecane ze zaraz ktos przyjdzie, ANI RAZU nie przyszedl mimo ponagleń. Ogólnie pobyt warty pieniędzy i byłbym sklonny wrocic tam ponownie.
Bardzo czysto, piękny zadbany ogród, zero komarów, piękna rafa, zadbany basen, przyzwoite w miare zroznicowane posilki, naprawde dobre animacje, dlugie molo (pod katem widoków)
długie molo (pod kątem snorkowania- daleko trzeba iść), nastawienie na turystów niemieckich, obsługa!
Świetny hotel za rozsądne pieniądze. Ogromny atut to bliskość lotniska, przez co nie trzeba jechać w autobusie godzinami po przylocie - tylko wysiada się pierwszym w swoim hotelu. Sam hotel robi bardzo dobre wrażenie. Jest czysty, zadbany, codziennie sprzątany z wymienianymi ręcznikami, 2 butelkami wody mineralnej na osobę w cenie (jak się ładnie poprosi to można dostać i więcej), układaniem obuwia, ubrań, środków czystości itd. Nie widać zużycia materiałów i wyeksploatowania. Również otoczenie mieszkań robi ogromne wrażenie. Zadbane ogrody z kwitami, drzewkami i palmami. Codziennie koszona trawa. Sporo miejsca do odpoczynku i relaksu, wiele bujanych leżaków. Przemiła obsługa zarówno osób sprzątających, recepcji, obsługi basenów jak i kelnerów oraz barmanów. Baseny duże, codziennie czyszczone i kontrolowane. Ilość miejsc przy basenie na leżakach może nie jest zbyt wielka (przy pełnym obłożeniu hotelu), ale jest sporo dodatkowych leżaków, które można bez problemów dostawić. Furorę robi drink bar w basenie ;) Muzyka na basenach nie jest nachalna jak w innych kompleksach, więc można się zrelaksować. Na plaży pełna sielanka. Zawsze pod dostatkiem leżaków i parasoli. Spora odległość płytkiej wody (+- 600m wody po kolana) w morzu. Jeden z najdłuższych pomostów (700m?) na końcu którego czuwa ratownik i znajduje się przepiękna rafa koralowa. Rankami przypływają żółwie i delfiny. Wiele statków wycieczkowych przypływa żeby oglądać rafę w pobliżu hotelu. Dla aktywnych - centrum nurkowe, wypożyczalnia sprzętu do pływania, centrum Kite Surferów, boisko do siatkówki, piłki nożnej, buli, bilard, ping pong, siłownia etc. Na plaży znajduję się również bar z przekąskami (ciepłe posiłki barowe typu frytki, burgery, pizze) i oryginalnymi butelkowanymi napojami (piwo również butelek). Jedzenia bardzo dużo. Chociaż za dużo z wołowiny i zero wieprzowiny :( Fajne animacje dla dzieci i dorosłych, jednak animatorzy zbyt nachalni - nie rozumieją słowa "nie" i chęci relaksu.
Hotel najbliżej z lotniska, Świetna obsługa, Czyste pokoje sprzątane codziennie, Piękna rafa koralowa, Cisza i spokój zwłaszcza nad morzem
Zbyt nachalni animatorzy Brak dań z wieprzowiny
Jestem w Egipcie co najmniej trzy razy w roku, od paru lat w Marsa. Do Royal Tulip jechałem z obawami ze względu na małą ilość (również obcojęzycznych) opinii, "ryzyko" w pełni się opłaciło. Royal Tulip z siostrzanym Tulip tworzy jeden bardzo zadbany kompleks ale mam wrażenie,że część czyli Tulip jest praktycznie nieobłożony, natomiast w części Royal obłożenie ku mojemu zdziwieniu było w granicach 70% na "ucho" głównie gości z Czech, przy których zachowanie robiących zwykle za czarnego luda Rosjan to szczyt Wersalu. Hotel jak już napisałem bardzo zadbany, pokoje spore, czyste z łazienką po remoncie.Perfekcyjnie utrzymana zieleń , podobnie jak duuuża plaża.Jedzenie nie "jak na Egipt" ale po prostu bardzo smaczne.Personel sympatyczny, uśmiechnięty, czysty, zwłaszcza w pool barze, nie zaszkodzi $ byle nie " łan" bo to już drodzy rodacy po prostu obciach.Na temat atrakcyjności rafy polemizowałbym, wieje zawsze ale czarnej flagi nie widziałem, żeby dojść do końca molo proponuję zabrać kanapki na drogę. Osobny byt hotelu to bez wątpienia beach bar, tam czas się zatrzymał chyba tuż po ukończeniu budowy piramid, za ladą króluje letko utyty ,niechlujny (zaplamiona, upocona ,mimo dziur pod pachami, koszula) facet, który polewa ciepłe piwo w kubki,które osobiście czyści grubymi paluchami nie używając do tego wody. Gdyby nie to, że nigdy nie odwiedzam powtórnie raz "zaliczonego" hotelu to chętnie bym tam wrócił, moim zdaniem warto.
wszystko
beach bar
Hotel jak najbardziej polecamy! :) Byliśmy z mężem w kwietniu na tydzień i na pewno jeszcze kiedyś tam wrócimy. Świetna atmosfera, kelnerzy bardzo mili, szybko zapamiętywali i bez zamawiania przynosili napoje które piliśmy dzień wcześniej :) . Animatorzy również na najwyższym poziomie, świetne gry i animacje. Bardzo chętnie uczestniczyliśmy w zabawach. Posiłki urozmaicone i na pewno każdy znalazłby coś dla siebie. Grill, własnej kompozycji pizza, owoce morza, mięsa wszelkiego rodzaju, ziemniaki w każdej postaci, makarony, przepiękne desery. Również nie zgadzam się z opinią o latających ptakach, żadnych nie było oprócz kilku wróbli i czapli na plaży które nikomu się nie naprzykrzały. Plaża czysta i zadbana, jeden minus to przeogromne molo, którym trzeba dojść do rafy. Rybek jest od groma, w każdym kolorze i wielkości. Pokoje duże, zadbane i regularnie sprzątane. Odległość od lotniska na duży plus, wysiadaliśmy pierwsi. Na około pustynia, ale to chyba norma w Marsa, nam nie zależało na zwiedzaniu i wychodzeniu poza kompleks w niepewnej sytuacji kraju. Na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Cena świetna jak na takiej jakości hotel.
cały hotel obsługa animacje morze i rafa pokoje jedzenie
długie molo
Bylismy w hotelu 2 tygodnie, w Wielki Tydzien oraz po Wielkanocy. Bylismy wczesniej kilkanaście razy w Egipcie, w tym w najdroższych, pięciogwiazdkowych hotelach. Pomimo małej liczby gosci w pierwszym tygodniu, hotel nie oszczędzal na niczym. Po przyjezdzie wieczorem podziwialismy pięknie oswietlone, nieprawdopodobnie długie molo idące w morze. Pokoje są przestronne, ładne , łazienka super. Obsłuka była zawsze usmiech Wszystkie 3 posiłki przez 2 tygodnie były na absolutnie najwyższym poziomie jesli chodzi i rozmaitośc dań i jakość. Przykładowo na każdy obiad był wybór pieczonych, grillowanych i gotowanych mięs, ryb i owoców morza, a sniadania to kilkanaście zróznicowanych dań własnej produkcji, niezależnie od tradycyjnych dań sniadaniowych. Hotel b dbał o rodziny z małymi dziećmi. W czasie posiłków był wydzielony osobny obszar dla dzieci z telewizorem i bajkami , co pozwalało rodzicom spokojnie zajac sie sobą Menadzerowie hotelu reagowali na każda najdrobniejszą próśbę czy uwagę natychmiast. Takim przypadkiem była słaba obsługa w barze plazowym, ktora poprawila sie natychmiast po naszym zgłoszeniu Na końcu mola jest dobra rafa koralowa, można spotkać często duże żólwie, jedynym ograniczeniem może byc silny wiatr w okresie wiosennym, który jednak stwarza doskonałe warunki dla zwoplenników kite surfingu, którego centrum jest zlokalizowane na terenie hotelu. Bardzo polecamy ten hotel, tym bardziej, ze cena jest niska w stosunku do wspaniałych warunków jakie hotel ma do zaoferowania
Hotel ma wspaniałe posiłki oraz obsługe Jest b zadbany, malowniczy i doskonale utrzymany. Ma dobrą rafe oraz doskonałe warunki do kite surfingu
Wada jest konieczność przejscia w czasie odpływu dosc dlugim kawalkiem ładnego mola aby moc popływać
Ogólnie fajny hotel. W pokojach ładnie i przestronnie. Jedzenie jak w Egipcie, nic specjalnego ale nie jest złe. Nie prawda jest,że ptaki latają po restauracji. Hotel swoją świetność ma już za sobą,ale dbają o wygląd. Trwa remont ale nie jest uciążliwy dla gości. Robią różne rzeczy ale nie hałasują. Według mnie dobry stosunek jakości do ceny. Sporo Czechów, Niemców. Nie jest tłoczno. Jesteśmy tu w tym momencie 7.05.2016 do 21.05.2016. Animatorzy się starają, zachęcają do gry w siatkówkę, robią różne zabawy, konkursy. Minusem jest to, że hotel jest na pustyni, ale za parę dolarów można pojechać do miasta.
Nad samym morzem, fajne molo. Duże baseny, bar w basenie. Miła obsługa.
Na obrzeżach hotelu trochę dziadostwo.
Kierując się opisem w/w hotelu cytujemy opis?hotel elegancki nowy zbudowany w 2013 roku 5 gwiazdkowy?.Na miejscu okazało się,że hotel przechodzi remont i może po tym remoncie będzie ELEGANCKI.Nie dostrzegliśmy na hotelu żadnych gwiazdek co sugeruje,że jeszcze nie ma kategoryzacji.Chociaż w okresie naszego pobytu obłożenie hotelu/dziś to dokładnie wiemy/to zaledwie 5% przydzielono nam najgorsze pokoje z widokiem na ogromny śmietnik i składowisko zniszczonych i porozrzucanych materiałów remontowych z uwiązanym ujadającym całą noc psem.W związku z tą sytuacją poprosiliśmy o zmianę pokoju uwazając,że przy tym tak niskim 5% obłozeniu to żaden problem,Jednak pokoji nie chciano nam zamienić tłumaczac się gruntownym remontem.Dopiero po naszych groźbach,że sytuacje opiszemy na Holiday Check i obecnej nastepnego dnia rezydentki-pokoje natychmiast się znalazły /no coż niesmak pierwszego dnia pozostał/ Ze względu na trwajacy ten niby olbrzymi remont przez cały okres korzystaliśmy z infrastruktury 4 gwiazdkowego hotelu oraz z restauracji w tymze hotelu.Już pierwszy posiłek w tejże restauracji wywołał u nas potężny szok-znaleźlismy się w tzw PTASZNIKO-KNAJPIE /bo trudno ten usrany przybytek nazwać restauracją/.Licznie przebywające tam stada ptaków uwiły sobie gniazda pod sufitem.Ptaki te żywiły się z tych samych zbiorczych naczyń i pojemników w których znajdowało się jedzenie dla turystów.Wystawione pieczywo czy desery podziobane i zanieczyszczone ptasimi odchodami,to samo z warzywami w misach po których to co chwilę skakały ptaki.stoły krzesła naczynia balustrady,parapety,szyby,łyzki służące do nabierania posiłków z zamknietych bemarów WSZYSKO W PTASICH ODCHODACH wszystko potocznie mówiąc usrane.Gdy zwróciliśmy uwage obsłudze ta szybko reagowała wycierając plamę z odchodami ale coż w to miejsce pojawiały się natychmiast nowe.I tak w kółko przez cały pobyt.Chyba nie musimy opisywać jakie to nieprzyjemne ,jak potwornie groźne dla zdrowia,znosząc to obrzydlistwo .
Wspaniały basen,Animacje na wysokim poziomie
Hotel nie 5 a 4 gwiazdkowy nie nowy a stary aktualnie w remoncie.Hotelowa restauracja upaprana ptasimi odchodami.Więcej w tresci opini.
W hotelu byliśmy w lutym 2016 roku. Hotel wspaniały. Napewno do niego wrócimy. Bardzo duże przestronne pokoje. Minusem jest łazienka, która początkowo bardzo nas zniechęciła, ale do wszytskiego można się przyzwyczaić. Obsługa bardzo miła, bardzo zależy im na tym byśmy czuli się u nich dobrze. Troska o klienta zasługuje na pochwałe. Jedzenie dobre, urozmaicone, rybi, mięso, makarony. jest w czym wybierać. Polecamy mini pizzę przygotowywaną na miejscu ze składników, które każdy dobiera sobie indywidualnie. Owoce, ciasta, wszystko pod dostatniem. Ogromne wrażenie robi bardzo długi pomost, po ktorym można spacerować i z którego wchodzi się do moża na snurkowanie. Rafa zachwyca bogactwem korali i OGRROMNYCH ryb. Oprócz pomoctu do morza można wejść z plaży i korzystać z piaszczystego podłoża. Przy hotelu znajduje się Kate Center i chyba nie ma lepszego miejsca dla osób lubiących tego typu rozrywki. Jeśli chodzi o animacje trudno nam się na ten temat wypowiadac, ponieważ o tej porze przy 15% obłożeniu hotelu było ich niewiele, co nam odpowiadało w 100% Cisza, spokój, naprawde można wypocząć. Hotel przy wspomnianych 15% obłożenia zajmowany jest w większości przez Niemców, pojawiało się tez trochę Polaków i pojedyńcze rodziny z Rosji czy Czech. Goraco polecamy!
Duże pokoje Smaczne jedzenie Rafa koralowa Piaszczysta plaża i łagodne zejście do morza z brzegu
Brzydka, zniszczona i zaniedbana łazienka