Salamis Bay Conti

Hotel super. Ladne przestronne pokoje. Sprzatane coddziennie. Wszystko pod reka w aplikacji. Duzo atrkakcji i animacji dla dzieci i doroslych. Plaza systematycznie czyszczona. Obsluga bardzo mila. Duzy wybór bardzo dobrego jedzenia. Dziecku podobal sie czas w mima klub, gdzie sa 2 animatorki polskie(...). Baseny dla kazdego, mniejsze brodziki, basen ze zjezdzalniami czy wodospadem. Napewno wrocimy. ;)

Hotel super wszystko na najwyższym poziomie zero minusów, polecam

Cudowny hotel w którym można odpocząć. Jedzenie obsługa na wysokim poziomie jeśli potrzebujesz relaksu idealne miejsce .

Hotel na prawdę na wysokim poziomie. Obsługa uprzejma i pomocna, wszędzie czysto. Pokoje przestronne a Jedzenie przepyszne i bardzo duży wybór - codziennie inna kuchnia świata. Jedyny minus to słabo wygłuszone pokoje. Rozmowy i śmiechy ludzi na korytarzu było bardzo wyraźnie słychać. W nocy przez to czasami nie dało się sypać. Proponuję wygluszyc drzwi dla większego komfortu wczasowiczów. Poza tym, polecam serdecznie.

Hotel bardzo fajny mimo małych problemów przy zameldowaniu gdzie w nocy dostaliśmy malutki pokój lecz następnego dnia zostaliśmy przeniesieni do większego.

od3 069 zł za osobę

Nazwa  Salamis Bay Conti
Miejsce  Cypr / Cypr Północny / Famagusta (Gazimagusa)
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, parking

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: brodzik, plac zabaw, animacje w ramach mini klubu, opiekunka (płatne).

Bogata oferta rekreacyjna: aerobik, szachy, sauna, łaźnia, siłownia, szkoła nurkowania (za opłatą).

Dobra infrastruktura: punkt wymiany walut, kasyno, mini market, sklep z biżuterią, usługi concierge.

Dziewicze plaże z lazurową wodą i cichymi zatokami

Wyświetlono 559 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kachna

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Wszystko ;)

Jacek

Hotel super wszystko na najwyższym poziomie zero minusów, polecam

Zalety

Basen, drinki animacje

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Szalejom od innych , piękna laguna , wiele animacji

Wady

Brak ☺️

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Obsługa, ilość i różnorodność jedzenia

Wady

Słabo wygłuszone pokoje

Rafał

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Hotel czysty zadbany , przy basenie zawsze były jakieś leżaki, jedzenie bardzo dobre, wieczorami koncerty na żywo i różne występy. Obsługa bardzo miła

Wady

Troszkę dużo ludzi na posiłkach i trzeba swoje odstać w kolejkach po jedzenie.

Wojtek

Pobyt - Sierpień 2026

Hotel zasługuje na swoje gwiazdki. Bardzo ładny i rozległy, obsługa miła i pomocna.

Zalety

Bardzo ładna plaża do tego przy samym hotelu, rozmaite jedzenie, codzienne atrakcje w hotelu. Pokoje czyste i zadbane, codziennie sprzątane, lodówka uzupelniana.

Wady

Za mało wind jak na taki hotel. Były tylko 3 a kolejka na 5.

Pobyt - Lipiec 2026

Cudowne miejsce! Hotel, do którego na pewno wrócimy. Przepyszne jedzenie, ogromy wybór dań kuchni międzynarodowej, oddzielna kawiarnia z dużym wyborem kaw, lemoniad i ciast. Do tego wspaniałe animacje i pokazy artystyczne (koncerty na żywo). Nie mam zastrzeżeń. Czysto, obsługa bardzo miła i pomocna.

Zalety

Przepyszne jedzenie, widoki - nad samym morzem, bardzo miły personel.

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel super, jedzenie bardzo dobre i duży wybór jednak bardzo tłoczno w restauracji głównej, zdarzało się że trudno było znaleźć stolik. Plaża ok, rozrywki też ok. Dużym atutem hotelu jest to, że wszędzie jest blisko.

Pobyt - Lipiec 2026

Gdy na wakacje jechać chcesz , a sam nie wiesz jeszcze gdzie. Wybierz ten hotel, jest jak marzenie. Wiele atrakcji, pyszne jedzenie. Baseny , zjeżdżalnie, żadne znudzenie. Jeśli się zmęczysz odpocząć też możesz na plaży czystej i w pięknym morzu. Woda bez skazy- czysta,przejrzysta. Sprawa już jest oczywista. Salamis Bay Conti - nikt w to nie wątpi! Wakacje.pl i masz wybrany swój cel.

Zalety

Hotel wyróżnia się wysoką kulturą personelu. Jest niesamowicie czysto. Kelnerzy nie są nachalni, ale są bardzo uprzejmi i pomocni. Każdego dnia czekają nowe atrakcje zarówno dla dorosłych i dzieci. Na uwagę zasługuje klubik dla dzieci, w którym są polskie animatorki. Plaża wydaje się mała jednak leżaki są tak usytuowane,że pomimo pełnego obłożenia hotelu, o każdej porze można było znaleźć wolne miejsce. Jedzenie zawsze świeże oraz różnorodne.

Teresa

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel oraz wszyscy pracujący w hotelu na najwyższym poziomie, dbałość o klienta daje się odczuć na każdej płaszczyźnie, pokoje czyściutkie, jedzenie różnorodne z bardzo dużą ilością wyboru, świetne animacje jednym słowem 6+, plaża oraz wspaniałe molo cudowne

Zalety

Wszystko, molo

Ana

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel, w którym wszystko jest w zasięgu ręki: wszędzie jest blisko, nie trzeba "eksplorować" 3 dni wszystkich zakamarków hotelu, by wiedzieć, gdzie się co znajduje. Pokoje przestronne, dobrze utrzymane, bardzo smaczne jedzenie z różnych kuchni świata w poszczególne dni (nie trzeba się martwić, że o późniejszych godzinach jakiś specjałów zabraknie, bo są na bieżąco dokładane), jeden basen ze zjeżdżalniami, 1 brodzik, dwa baseny ogólne (140 cm i 150 cm), sporo animacji, ale animatorzy nie są nachalni. Świetne molo z muzyką i leżakami, plaża piękna, choć wąska (ale każdy znajdzie dla siebie miejsce). Markowy alkohol lany z oryginalnych butelek, b. dobre drinki. W cukierni przepyszna kawa z ekspresu kolbowego plus przepyszne wypieki (dla mnie sernik baskijski to istna rozkosz). W Corner pubie przy plaży klimat typowo barowy, kilka dużych telewizorów, przekąski "do piwa", ale nie tylko - super klimat zwłaszcza, że byliśmy w czasie mundialu. Dla dzieci też sporo fajnych rzeczy: kids klub, zjeżdżalnie, lody, przekąski, kids kącik w restauracji. Piękny widok na morze. POLECAM!!!!

Zalety

- bardzo dobre jedzenie - przepyszna kawa w cukierni i pyszne wypieki - dla kibiców i fanów klimatu barowego - Corner Club - atrakcje dla dzieci - obsługa - widok na morze - markowe alkohole

Monima

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt w tym hotelu był niesamowicie udany i przerosł nasze oczekiwania. Z czystym sumieniem mogę wystawić najwyższą ocenę! Posiłki były absolutnie wyśmienite. Duży wybór, świeże składniki i pięknie podane dania – każdego dnia można było spróbować czegoś nowego i pysznego. Śniadania oraz obiadokolacje na najwyższym poziomie. Dbałość o porządek zasługuje na szczególne wyróżnienie. Pokój, łazienka, jak i wszystkie części wspólne hotelu były nieskazitelnie czyste i pachnące przez cały czas trwania naszego pobytu. Na miejscu nie sposób się nudzić. Hotel oferuje świetnie przygotowane strefy do relaksu oraz różnorodne rozrywki, dzięki którym każdy dzień był pełen pozytywnych wrażeń. Ogromnym plusem był brak porannego wyścigu po leżaki – było ich pod dostatkiem o każdej porze dnia, więc relaks odbywał się bez zbędnego stresu. Do tego dołącza przemiła, pomocna i zawsze uśmiechnięta obsługa, która dba o każdy detal. Z pewnością jeszcze tu wrócimy i będziemy polecać to miejsce znajomym!

Zalety

Hotel przy samym morzu. Ogromna ilość leżaków.

Martyna

Pobyt - Lipiec 2026

Polecam hotel, jedzenie pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie. Drinki z markowych alkoholi, obsługa bardzo pomocna. Hotel może nie jest najnowszy ale w niczym to nie przeszkadza, obsługa dba o czystość i zadowolenie gościa. Polskie animatorki super dziewczyny w mini clubie, dwa razy w tygodniu dmuchańce. Jeżeli ktoś przyjedzie na dwa tygodnie to niestety wszystko się powtarza co było w poprzednim tygodniu (tematyczne kolacje i wieczorne animacje).

Zalety

Obsługa, jedzenie, drinki, obsługa, piękne molo

Wady

Plaża malutka, otoczenie hotelu (pośrodku niczego), wieczorne animacje w amfiteatrze na dość niskim poziomie.

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel zdecydowanie godny polecenia. Choć widać ze budynek główny ma swoje lata, to jednak cały czas jest odświeżany. Załoga robi wszystko abyś czuł sie tu jak najlepiej. Bogaty program animacji prowadzony na 3 scenach, występy z muzyką na żywo, animacje dla dzieci, klub dziecięcy, kino dla dzieci. W sezonie dmuchańce, przejazd kucykami dla najmłodszych. Duża zaleta to lody dostępne od 11 do 19, i to nie byle jakie tylko ręcznie robione i naprawdę bardzo smaczne. Co do jedzenia- jest świetnie, osobny bufet dla dzieci, do śniadania świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Posiłki zróżnicowane, tematyczne i bardzo smaczne. Byłem w szoku że jedzenie na all może byc tak dobre. Pizza w głównej restauracji robiona codziennie, sushi też trafiliśmy conajmniej 3 razy. Obsługa przynosi do stolika napoje. Polecam odwiedzić Corner Pub przy plaży, posiłki z karty, a do tego mają kratowe piwo i puszczają mecze na żywo. Alkohole i drinki to topka, leje się wszystko co markowe- Jaggermaister, Johnny Walker 12 letni, Jack Daniels Gentleman i wiele wiecej więcej. Drinki można wybierać z karty, albo poprosić barmana o zrobienie indywidualnego. Wszystko oczywiście w cenie. Świetną kawę z ekspresu serwują w kawiarni głównej w lobby, podobnie jak w kawiarni z widokiem na morze. Tam też dostępne mrozone kawy, desery, lemoniada. Obsługa jest na każdym kroku, sprząta i dba o porządek. Na plus ratownicy nad morzem i na basenach, naprawdę pilnują porządku. Generalnie jest to najlepszy hotel w jakim byłem do tej pory i na pewno nie była to ostatnia wizyta.

Zalety

- bogate animacje dla dorosłych i dzieci - świetne wyżywienie - do morza dosłownie parę kroków - super obsługa - markowe alkohole

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel super czysty obsługa mega zawsze uśmiechnięci pomocni występy wieczorem cudowne polecamy z całego serca >Syn 12 lat mega zadowolony .

Zalety

Animacje w języku polski .joga, aerobik,dyskoteka dla dzieci jak i dorosłych .zaleta jest duże molo a na nim mnóstwo leżaków i parasoli .Hotel czysty cały czas obsługa chodziła i sprzątała .jeden bar czynny cała dobę .wiec napoje czy kawa lub herbata była dostępna w każdej chwili .

Wady

dla nas nie było

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel świetny, bardzo duży, z dużą ilością udogodnień. Początkowo trochę nawet przytłacza, ale kwestią jednego dnia jest ogarnięcie gdzie co i jak. Świetne animacje z udziałem polskich animatorów. Codzienne show na każdej z 3 scen, w tym mini disco dla dzieci oraz muzyka na żywo. Pokoje jak najbardziej na +. Można powiedzieć, że my widoku z okna nie mieliśmy, ale brak dopłaty za niego był z pełną nasza świadomością.

Zalety

Animacje, wybitna kawa (w punkcie za sceną przy basenie), świetne drinki w cocktail barze przy wyjściu z budynku recepcji po prawej w stronę morza.

Wady

Jeżeli ktoś lubi spacery to w okolicy zasadniczo nie ma nic ciekawego. Trzeba dojeżdżać.

Weronika

Pobyt - Lipiec 2026

Cudowny hotel.. Zadbany, czyściutki, pokoje przestronne, łóżka mega wygodne, obsługa przemiła, dobre jedzonko, drineczki, kawusie:) na basenie zjeżdżalnie dla dzieci bardzo dobrze pilnowane przez ratowników nie balam się, że ktoś zjedzie w moje dziecko bo naprawdę pilnowali bezpieczeństwa:). Wieczore wspaniałe występy moje dziecko oglądało z zachwytem:)..Wakacje naprawde udane.. Polecam z czystym sumieniem ten hotel🥰

Rafał Zięba

Pobyt - Lipiec 2026

Super baseny i zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych, dobre zróżnicowane jedzenie,czyste pokoje, codzienne występy muzyczne lub akrobatyczne, animacje dla dzieci oraz dobry markowy alkohol. Polecam 👍

EDYTA

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel jeden z lepszych w jakich do tej pory byłam. Bezpieczny, dużo atrakcji, bardzo dobre jedzenie.

Zalety

Położenie, molo, dobre jedzenie, super animacje.

Wady

Mieszkaliśmy w budynku przy casino i było czasem niezbyt komfortowo jak kręcili się ludzie z poza hotelu przy casinie.

Dorota

Pobyt - Czerwiec 2026

Cudowny hotel wszyscy pomocni ( obsługa uśmiechnięci jedzenie przepyszne plaża cudowna leżakami na czescy plażowej na tarasie na basenach itd wszystko All za nic ste nie płaci nawet jak na śniadanie nie zdążyłyśmy wszędzie jedzenie jest w barach i na basenie i przy basenach przy plaży animacje dla dzieci ( można zostawiać naszą córką samą chciała się bawić sama biegła ( 5 latka ) dyplom dustaka bardzo zadowolona tak samo jak my do niczego nie można się przyczepić wszystko na 5 gwiazdek du ostatniej słowa wszystko polecam w 100 procentach pokój super

Zalety

Wszystko cudowne

Wady

——

Salamis Bay Conti