Saphir Hotel & Villas

Pokój czysty,przestronny z balkonem i działającą klimatyzacją . Obsługa bardzo chętnie pomaga. 2 windy przeszklone - super widoki. Piękne ogrody z basenami (woda nie jest podgrzewana nawet w krytym basenie).

Zdecydowanie jestem fanką wnętrz glamour. Przepiękny wystrój, miła obsługa. Pokój czystym sprzątany codziennie, tak samo wymieniane ręczniki. Bardzo fajne animacje. Mała strefa zjeżdżalni, dla mnie wystarczająca, ponieważ nie jestem ich fanką (gdzie dużo zjeżdżalni tam duży hałas). Hotel przy plaży, więc można zmieniać lokalizację :)

Ładny hotel z prywatną plażą i dużą ilością zieleni między budynkami. Pokoje (a w tym łazienki) czyste i zadbane. Obiekt jest położony w cichej okolicy, więc można się zrelaksować. Dużo atrakcji dla dzieci. Smaczne jedzenie.

Hotel po generalnym remoncie, robi świetne wrażenie, pokoje są komfortowo wyposażone, bardzo ładne. Baseny ze zjeżdżalniami wręcz zapraszają by z nich skorzystać, na plus też bar po środku basenu. Jedzenie było bardzo dobre, urozmaicone. Obsługa hotelowa jest świetna, pomogą z każdą potrzebą, plaża robi bardzo dobre wrażenie.

Hotel duży, resortowy z pięknym ogrodem w który wkomponowane są atrakcje dla dzieci. Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Smaczne jedzonko, amfiteatr gdzie odbywają się animacje. Pokoje nie najnowsze ale duże, komfortowe i czyste.

Nazwa  Saphir Hotel & Villas
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

Wyświetlono 62 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Gabriela

Pobyt - Kwiecień 2023

Zalety

Bardzo dużo leżaków z parasolami nad morzem i przy basenach. Bardzo duża część jadalniana. Super prowadzony przez animatorki klub dla dzieci w smerfowym domku .

Wady

Zbyt głośna muzyka przy głównym basenie. Większość drinków jest dodatkowo płatnych mimo wersji "ultra".

Gosia

Pobyt - Październik 2022

Zalety

bardzo ładny hotel, piękny wystrój, miła obsługa

Wady

dość daleko od lotniska, więc długo się jedzie, zwłaszcza jak jest więcej gości z innych hoteli

Pobyt - Październik 2022

Zalety

Czystość, zadbana łazienka, prywatna plaża, cicha okolica

Adam

Pobyt - Październik 2022

Zalety

Dobre jedzenie, świetna obsługa, nowiutkie i wygodne pokoje szczególnie te rodzinne, świetny bar w basenie

Wady

Większość pokoi posiada boczny widok na morze, chociaż dalej dobry

Aneta

Pobyt - Październik 2022

Zalety

duży, zielony ogród, piaszczysta plaża

Ola

Pobyt - Wrzesień 2022

Drugi raz już w tym hotelu i na pewno nie ostatni. Położenie hotelu super, przy plaży, blisko bazarów, sklepików. Jedzenie różnorodne, obsługa super,sprzątanie również. Piękny ogród. Nigdy nie brakowało leżaków ani przy basenach ani na plaży. My jesteśmy bardzo zadowoleni, ale jak ktoś szuka Mariotta w cenie namiota to nie tu.

Zalety

Bliskość centrum i plaży, czystość, wspaniala obsługa .

Wady

Jedyny maly minusik-małe pokoje w budynku glownym.

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel bardzo fajny, dużo zieleni w pierwszej linii brzegowej. Polecam :)

Zalety

Wszystko ok.

Wady

Nie ma się czego przyczepić.

2.8
Oliwia

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel to totalna porażka . Oceniany bardzo wysoko, ale w rzeczywistości to straszny średniak. Powiedziałabym, że bardzo słaby. Opinię piszę na podstawie porównania do 4 innych hoteli w Turcji w których miałam przyjemność być . Największym minusem jest gastronomia. Jedzenie niezbyt apetycznie wyglądające, bardzo ograniczony wybór. Jeśli ktoś liczy na kolacje tematyczne, to nie tu. Codziennie to samo. Bardzo nieprzyjazny dla wegan i wegetarian. Część dań nie jest nawet podpisana, nie mówiąc i podaniu składników, jak to robią w innych hotelach. Córka weganka przez tydzień jadła ryż z marchewką, frytki i trochę surówek. Co z tego, że zdarzały się faszerowane warzywa , jak nie było wiadomo czym. Restauracja główna to taka stołówka na masową skalę, byle szybciej zjeść i uciekać. Kolacja do 21.30. po tej godzinie kelnerzy potrafili zabierać wszystko ze stołu, nawet serwetki. nie patrząc, że jeszcze dopijam wino. Bez dress code, wiec zdarzało się, że na kolacji otyli panowie paradowali bez koszulek brr. Alkohol słaby. Niektóre drinki nie nadawały się do picia. Hotel przyjazny dzieciom? Nie sądzę. 5 zjeżdżalni z czego działają naprzemiennie , albo 2 boczne, albo 3 środkowe. Łącznie ze 4 godz. dziennie. Tłok straszny. Chcesz popływać w basenie - nie da się. Hałas niesamowity + bardzo głośna muzyka puszczana przez animatorów. Ból głowy gwarantowany :). Leżaki zajmowane już od 6 rano. Na szczęście był jeszcze jeden basen. Mniejszy, ale przynajmniej cichy. Jedyny plus to ogród, oraz czystość w pokojach, sprzątanych codziennie. Nie pojechałabym do tego hotelu ponownie nawet gdybym miała zapłacić 2 tyś za osobę, nie mówiąc o 4 czy 5 tyś. Ale jeśli lubisz posłuchać "Jesteś szalona " lub "Ruda tańczy" na basenie lub przy kolacji, to może ten hotel jest właśnie dla Ciebie.

Zalety

Panie sprzątające pokój.

Wady

zbyt dużo, żeby wymieniać.

Jolandes

Pobyt - Lipiec 2022

Oceniam 3/5 Na pewno bardzo pilnują czystości, pokoje sprzątane codziennie. Ogród- bajka, naprawdę piękny, całkiem spory można pospacerować. Morze bardzo blisko, wychodzi się z ogrodu, ale koniecznie trzeba zabrać buty do wody, wejście kamyczkowe i dużo kamieni na plaży. Magic Show wieczorem fajne- głównie pokazy taneczne. I to główne zalety. Wady to głównie basen i klub animacji. Byłam ogromnie rozczarowana zjeżdżalniami-co z tego, że są jak nie chodzą... Po wizycie u managera uruchamiali dwa razy dziennie, najpierw dwie kręcone niebieskie od godziny 10 do 10:50 potem 20minut przerwy i środkowe od 11:10 do 12:00. Następnie zamykają równo o 12 i nie ważne, że troje dzieci nie zjechało zamknięte do widzenia. Potem ta sama sytuacja od 15do 17. Nie ma opcji żeby chodziły cały dzień, bo ponoć na str hotelu jest taka informacja, że tylko w tych godzinach... Przez to, że otwierają tak rzadko można się domyśleć jakie są kolejki i ile razy się zjedzie w tym czasie... Dzieci załamane.... W hotelu głównie Rosjanie... Około 85% obłożenia. Kolejny minus to animacje dla dzieci, w gorszych nie brałam udziału. Panie zachowują się jakby uczyły w szkole, dzieci codziennie robią to samo, nic nie mogą zrobic po swojemu, jak robili bransoletki wybieraja ile koralików jakiego koloru trzeba nałożyć. Bransoletki nie wolno zrobić jak się nie namaluje czegoś tam niemalującą kredką... jak dziecko nie chce malowac to bransoletki nie robi, takie są zasady, jak w szkole- nie na wakacjach. Polacy dziecka raczej samego nie zostawią, bo Panie po polsku nie mówią i nie próbują nawet nawiązać relacji pokazując co trzeba robić, tylko zostawiają dziecko samo sobie. Może gdyby była innej narodowości było by lepiej. Jedzenie rozstawione na dość dużym obszarze, ale duży wybór, jedynie brakuje owoców morza. Rozczarowanie duże ze względu na bardzo dobre opinie, hotel wszędzie oceniany jest bardzo wysoko, a poziom jak na cenę średni.

Zalety

ogród czystość

Wady

zjeżdzalnie animacje

4.1

Pobyt - Lipiec 2022

3/5 Hotel bardzo rozczarował. Opinie rewelacyjne, a na miejscu raczej przeciętnie. Największą wadą byla strefa aqua. Przyjechałam sama z synkiem i nastawiona byłam na całodzienną zabawę na basenie i plaży. Tymczasem jedyne atrakcje dla dzieci czyli zjeżdżalnie, w sumie trzy- byly czynne niespełna 3 godziny dziennie. I to w godzinach " na oko". Niby od 10 do 12 i od 15 do 16, ale w praktyce to jak się ratownikom chcialo włączyć. A z reguły się nie chciało. Codziennie prowadziłam z nimi dyskusje, oczywiście ja po angielsku oni po turecku lub ewentualnie rosyjsku (sic!). Dzieci mega rozczarowane. Kolejki straszne. I nawet jak dzieci stały i czekały , to wylaczali zjezdzalnie. Do tego potwornie głośna muzyka. Animatorzy darli się w nieboglosy. Jeśli myslisz o relaksie nad basenem, zapomnij. Do tego przy kazdym leżaku popielniczka, a więc palaczy w bród. Nie palisz? I tak będą smrodzić na Ciebie i Twoją rodzinę. Podobnie zresztą w stefie jadalnej. Jesz obiad, kolacje, a obok ktoś pali papierosy dmuchając do Twojego talerza. Fatalne wyżywienie dla dzieci, tzw menu dziecięce ogranicza się do padkudnych frytek i nurelli oraz pizzy. Soki tak sztuczne i barwione chemiczne, że dziw że się nie świeciło po nich. No i towarzystwo, niemal sami rosjanie. Plaża, no cóż. Też zjeżdżalnia czynna chwilę, max 1.5 godziny dziennie. Do tego tylko 12+. Dla mlodszych dzieci plaza w zasadzie odpada , wejscie do morza jest bardzo strome, w zasadzie od razu głębokość siega dzieciakom glowy. A przez ciemne dno, o żadnej przejrzystości nie ma mowy. Na plus, ogród i pokoje, czyste i schludne. Odradzam rodzinom z dziećmi, odradzam tym, którzy szukają spokoju i rekalsu. Ach, wifi też nie działa.

Zalety

Czysto

Wady

Wszystko powyżej.

Angelika

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel bardzo fajny trochę tłoczno przy basenie ,ale reszta świetna, jedzenie bdb.zawsze coś można znależć do jedzenia i picia na duży plus zasługują lodówki z butelkowaną wodą innymi napojami i jogurtami oraz lodami ,nie trzeba iść do baru przez to nie było kolejek .Podobała nam się także bliskość miasta z sklepikami i restauracjami i wieczorem miło było się wybrać na zakupy. Zadbana roślinność także zasługuje na pochwałę.

Zalety

zwartość obiektu ,roślinność,kilka barów ,dobra kawa, zjężdzalnia do morza

Wady

gęstość leżaków przy głównym basenie,nachalność osób zachęcających ze skorzystania z masaży -byłam i były świetne ale osoby co niektóre już nie...

O.K.

Pobyt - Wrzesień 2021

Super hotel. Na pewno wrócę do niego, bo jest wszystko czego potrzeba.

Zalety

Super położenie, przy plaży, leżaków pod dostatkiem i na plaży i przy basenach. Wspaniala obsluga,jedzenie różnorodne.

Wady

W zasadzie to nie jest znacząca wada- trochę małe pokoje ( dla 3 osób)

Aga

Duży hotel, piekny ogród, dwa place zabaw dla dzieci, baseny ze zjeżdzalniami,dla miłośników sportów- siatkówka plażowa, piłka ręczna w wodzie, aereobik, nauka tańca itp, animacje dla dzieci do wieczora, dyskoteka dla rodziców. Wszystko świetnie, ale głównie dla rosjanów. Polacy są małą grupką i jeśli jedzie się jedną rodziną-średnio polecam, dużą grupą- nie ma to znaczenia- \"zabawa przednia\". Jedzenie- różne i smaczne, za kilka euro barmani i kelnerzy są przyjaźni. Polecam ten hotel dla Polaków- ale tylko w doborowym towarzystwie, w przeciwnym wypadku rosjanie przytłoczą nas na maksa. W nocy czasami słychać było muzykę z sąsiednich dyskotek- ale było to sympatycze- oceniam to na plus.

doda

Byliśmy w czerwcu piękna roślinność kolorowo i zadbany ogromny ogród.Posiłki pyszne dla każdego coś dobrego.Większa część gości to rosjanie,jedyny minus to głośna muzyka przy basenie a w nocy do rana głośna dyskoteka w pobliżu hotelu.Pomimo zamkniętych okien i tak bardzo głośno.

Wojciech

Pobyt - Październik 2020

latam 2 razy w roku do Turci. byłem w różnych hotelach .ale ten hotel jest superrrrrr bardzo polecam

Zalety

wszystko jest super

Wady

nie ma wad .w zasadzie zawsze 3 kg więcej po powrocie

US

Pobyt - Wrzesień 2019

Hotel godny polecenia. Jestem bardzo zadowolona z parku otaczającego hotel, ponieważ miałam gdzie spacerować z synkiem jak zasnął. Zjeżdżalnie przy basenie pod hotelem. Nasze starsze dzieci mogły same sokojnie z nich korzystać bez obaw, że coś się stanie lub że mogą się zgubić (dzieci 4 i 9 lat). Jedzenie bardzo dobre sokojnie jak w 5 gwiazdkowym hotelu. Obsługa przesympatyczna. Codziennie sumiennie wszystko wysprzątane. Sklepy 5 minut od hotelu - można szaleć ????. Fotograf, fryzjer plac zabaw na terenie hotelu. Polecamy

Zalety

- jedzenie - lokalizacja - obsługa

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel piękny nie wiem co inni chcą. Czysty pokoje sprzątane dziennie. Opinia moja jest przed remontem.

Zalety

Położony przy plaży obsługa bardzo fajna jedzenie super każdy coś sobie coś wybierze powiem że nawet przepych w jedzeniu. Dyrektor bardzo kontaktowy ze mną nie wiem jak z innymi.

Wady

Może są jakieś maruderzy ale uważam że nie ma się do czego przyczepić. Gdy byliśmy to w tym czasie było dużo ruskich byli uciążliwi bo pili za dużo ale nam to nie przeszkadzało .

Rafał

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt w połowie września 2018. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Hotel położony na dużym terenie z pięknym ogrodem i zadbaną roślinnością. Pokoje bardzo ładne, codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki. Klimatyzacja indywidualnie sterowana i cicho działająca. W restauracjach jak i w całym kompleksie dbają o czystość. Obsługa uwija się błyskawicznie. Jedzenie dobre i duży wybór. Jedynie desery średnie ale to kwestia gustu. Dwa baseny: 1 - przy samym budynku hotelu z muzyką i animacjami, 2 ? bliżej plaży obok budynków willi spokojny do relaksu wraz z zadaszonym brodzikiem dla dzieci. Plaża prywatna, kamienista, z molem, na którym można wypoczywać i z niego bezpośrednio wchodzić do morza. Super sprawą jest zjeżdżalnia z której wpada się prosto do morza :) Na plaży jak i przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki do pobrania w centrum spa. Drinki dobre ale delikatne. Jeśli ktoś chcę mocniej podrinkować to wystarczy dolar napiwku i już jest mocniej? he he. Codziennie wieczorem showtime z różnymi pokazami. Dyskoteka hotelowa przy plaży od 0:00 do 2:00 ale mało osób przychodzi. Jednak jak ktoś ma ochotę to obok hotelu jest duża dyskoteka gdzie bawią się do 5 nad ranem. W hotelu było dużo gości ale nigdzie nie było kolejek !!! Nawet do baru przy plaży z przekąskami gdzie można było zjeść np. dobrą pizze lub pieczone ziemniaki. Moim zdanie idealnym rozwiązaniem jest rozstawienie na terenie całego kompleksu lodówek z napojami i wodą. Można korzystać ile się chce. To na pewno wyeliminowało kolejki. Obsługa jak i animatorzy super. Uśmiechnięci i chętni do pomocy. Co do narodowości to dużo osób było z Litwy, Ukrainy, Rosji i Niemiec. Polaków mniej. Wszyscy byli spokojni i kulturalni. Nie było żadnych problemów. Po drugiej stronie głównej drogi są sklepy, sklepiki i centrum handlowe. Polecam tam pójść po zmroku. Bardzo ładnie jest to wszystko oświetlone (fontanny, lampiony na drzewach, światełka itp.) No i oczywiście trzeba się targować. Z 18 dolarów udało się nam zejść do 10 :) Gorąco polecamy ten hotel.

Zalety

Świetny kompleks, wspaniały ogród i zieleń, dwa baseny, prywatna plaża i molo ze zjeżdżalnią, obsługa, czysto, ochrona i ratownicy

Wady

Kamienista plaża ale molo to rekompensuje :)

Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2018

Generalnie hotel pozytywny. Zadbane pokoje i ogród. Jedzenie smaczne, ale mocno powtarzalne, po kilku dniach zna się menu na pamięć. Dziwne smaki alkoholi. W niejednym hotelu w Turcji byliśmy i pierwszy raz nam nie smakowały alkohole nieimportowane. Największym minusem jest mała, mocno kamienista plaża. Niekomfortowo wchodzi się do morza. Buty rekomendowane.

Zalety

dobre położenie rozległy, zadbany ogród molo ze zjeżdżalnią

Wady

mała, kamienisto-żwirkowa plaża jedzenie mocno monotonne, duży wybór ale praktycznie codziennie ten sam niedobra whisky. Kilkukrotnie byliśmy w Turcji i pierwszy raz whisky nam nie smakowała :(

Kamila

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel jest wspaniały. Obsługa miła, starająca się pomóc nawet gdy nie do końca rozumi. Jedzenie pyszne. Nie rozumiem osób które piszą o monotonnym jedzeni (może i racja że dziennie jest to samo, ale gdy lady z jedzieniem mają po 10 metrów i jest ich "10" + restauracja na podwórku gdzie przygotowóje 15 kucharzy posiłki to nie wiem czy jest co narzekać; + pizzeria, restauracja zewnętrzna przy basenie, lodówki z napojami i jogurtami rozmieszczone na całym terytorium hotelu i restauracje a la carte (2)). Baseny wspaniałe, molo piękne, klubik dla dzieci super. Lodówki w pokojach uzupełniane. Mało polaków to fakt ale nam to wcale nie przeszkadzało. Centrum handlowe, bazary i meczet po drugiej stronie głównej ulicy. My (2+1) mieliśmy pokój w villa elite junior (pokój, przedpokój, łazienka i duży balkon). Inni polacy (2+2)którzy byli w tym samym czasie co my mieli pokój ekonomiczny i też byli zadowoleni (mówili tylko że pokój mógłby być większy).

Zalety

Wszystko wspaniałe :-)

Saphir Hotel & Villas