jedzenie dno, hotel bez żadnych rozrywek, obsługa tragiczna, mnóstwo turystów niemieckich z ich nizin zawodowych np. śmieciarze, pracownicy myjni samochodowych, kurierzy, magazynierzy i jeden listonosz - myśląć że nie znam niemieckiego wyrażali się o Polakach z pogardą i wulgarnie. Z Polski przyjechał m.in. kierownik z supermarketu, wykładowca z uniwerka i wyształceni emeryci chcący zwiedzić wyspę.... Kulturę z Niemacami nie było jak porównywać...... 4 gwiazdki ??? No cóż Grecja pod względem k..upcji chyba pod Polski nie odstaje...
Właśnie wróciłam z urlopu w tym hotelu i średnio jestem zadowolona.Obsługa nieprzyjemna , jedzenie mało zróznicowane, snack bar to zwykłe bułki bez masła!!! Żadnych dyskotek wieczorkiem, nawet muzykę ledwo słychać .Plus za czystość. Jak ktoś , jak ja jedzie z nastawieniem spędzania tylko nocy w hotelu to wakacje będą udane, bo Kreta jest przecudowna, jesli chce ktos spędzać czas w hotelu, to nie w tym !
Hotel ładnie połozony aczkolwiek bardzo wysoko.Obsługa hotelu bardzo nieprzyjemna(szczególnie kelnerki)dodam,że bardzo nieestetycznie wyglądające.All inclusive bardzo okrojone.Jedzenie nie dobre, monotonne. Woda w basenie słona-dziwne. Jednym słowem hotel trzygwiazdkowy a nie cztero.
Hotel beznadziejny, jedzenie okopne, często nie świeże, mieliśmy wrażenie że podgrzewane z wczoraj. Obsługa przychylna jedynie Niemcom, do polaków odnosili się bez szacunku. Do centrum miasta 1,5 km. Do plaży blisko ale stromo. Hotel nie zasłużył sobie na 4 ****. Powinien dostać ***, winda jest tylko jedna i w dodatku na pierwsze piętro, resztę przeszkód trzeba pokonywać o własnych nogach a schodów tam dużo. Nie polecam nawet największemu wrogowi.
hotel zasługuje na 2 gwiazdki , cena nawet po wszystkich rabatach jest za duża,to jedno wielkie oszustwo.Jesteśmy naprawdę zawiedzeni że w tych czasach można jeszcze spotkać takie warunki w 4 gwiazdkowych hotelach
nie polacem hotelu rodzinom z dziecmi-strome podejście do hotel,brak rozrywek dla dzieci.
hotel przeznaczony dla osob szukajacych wypoczynku i spokoju- jesli chce sie dodatkowych atrakcji to trzeba przejsc sie lub pojechac do najblizszych miasteczek oddalonych o ok 20-30min od hotelu (spacerkiem). Jedzenie ogolnie smaczne ale pod koniec turnusu juz staje sie monotonne- tylko czasem zastrzezenie do sokow bo niekiedy pije sie wode ;) dla maluchow brak atrakcji nie liczac basenu i okolicznych hoteli :) podsumowujac hotel czysty, spokojny, w sam raz na wypoczynek. Pozdrowienia dla turnusu 16-23/24.06.2009 :)
potencjalnie ciekawy obiekt, niesympatycznie zarządzany
Hotel odradzam dla rodzin z dziecmi. Polozony na wzgorzy, wyprawa do sklepu albo do miasta to meka. Jedzenie w hotelu bardzo slabe, tydzien jedlismy to samo, a ostatnie 2 dni Moj Mąż jadł chleb z masłem-bo wszystko mu juz tak obrzydło.Hotel oceniam na 3* i dla klienta niewymagajacego
Obsługa szorstka i nieprzyjemna, jedzenie poniżej jakichkolwiek standardów - bardzo częśto zimne i niesnmaczne, basen ze słoną wodą, nie polecam dla osób z dziećmi i osobą starszym ze względu na ciężki podjazd do hotelu - kąt 45 st.:(
w Semiramisie byłam na przełomie października i listopada. Sam hotel w porządku, mało urozmaiceń, brak animacji, sportów. Plaża mała, ok.400 m od hotelu z przejsciem przez ulicę.Okolica mało atrakcyjna, kawałek do centrum.Ale ogólne wrażenie dobre.
Jak czytam niektóre komentarze to mam wrażenie, że byliśmy w rożnych hotelach. Większość opinii stanowczo przesadzona! Osobiście bardzo dużo podróżuje i w Grecji byłam wiele razy w rożnych hotelach i mam porównanie. Nie mogłam na nic narzekać. Dobre położenie i bliskość centrum Hersonissos idealna dla ludzi, którzy chcą się rozerwać. Sam hotel położony jest delikatnie na wzgórzu, więc troszeczkę trzeba się namęczyć idąc np. z plaży do hotelu, ale jest to normalne na Krecie gdyż większość hoteli jest tak położona.. Zresztą nie przesadzajmy nie jest tak źle, trochę ruchu nie zaszkodzi . Dla mnie obsługa była miła, życzliwa i nie miałam problemów z porozumiewaniem się po angielsku! Zresztą jak "Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" :D Zrobili mi nawet lunch pocket kiedy wybierałam się na zwiedzanie Krety. Jedzenie było dobre. Pokoje są duże, przestronne, składające się z 2 pomieszczeń , codziennie sprzątane. Do plaży piaszczystej niedaleko, ale fakt trzeba przejść przez ulicę, ale to również normalne na Krecie. Zresztą jest tak kilka fajnych plaż i warto je odkrywać...
Jedzenie dobre i urozmaicone, hotel położony na górze - zdecydowanie nie dla osób starszych, piękny widok z okna, 4 gwiazdki greckie = 3 polskie, słona woda w basenie i pod prysznicami obok basenu, jakość odpowiednia do ceny, do centrum miasta ok 25 minut pieszo, zero atrakcji dla dzieci, idealny dla osób ceniących sobie spokój. Nie polecam wyjazdu do tego hotelu z Ecco Holiday, rezydenci niekompetentni, celowo udzielają błędnych informacji o opóźnieniu lotu (8h), źle zorganizowani, swoją niewiedzę tłumaczyli m.in. postępowaniem ich managera na Krecie. Po udanym pobycie na wyspie, spotkał nas bardzo nerwowy powrót do kraju.
Wyjechałam z Ecco Holiday. Hotel jest na wzniesieniu, nie dla osób starszych, chyba, że taxi. Pokoje ok, jednak dzień przed wylotem nie ma wymiany nawet mokrych ręczników, gdyż o 12 następnego dnia opuszczamy pokój. Klima jest, ale tylko kilka godzin, a gdy zapłacimy 4 EUR za dobę to jest 24h. Obsługa w recepcji nie zawsze przyjemna, a przy zgłaszaniu problemów przez rezydenta jest komentarz, że Polacy znów mają jakiś problem "nie działa klima".. To może dla nich mały problem. Na błędne informacje podawane przez rezydenta jest odpowiedź - ja też tu jestem pierwszy raz. Opcja All Inclusive dość uboga szczególnie przy basenie.
Wykupiliśmy leniwe wakacje w 4* hotelu, a trafiliśmy na obóz przetrwania! Zaczniemy od najgorszego. Hotel niebezpieczny dla ludzi! W czasie naszego pobytu zdarzyły się dwa poważne wypadki poprzez poślizgniecie sie na śliskiej terakocie, w tym jeden mój. Poślizgnąłem się na terakocie w pokoju łamiąc nogę i nieszczęśliwie wylądowałem na szybie od drzwi balkonowych, która tłukąc się spowodowała liczne rany. Obsługa nie mówiąca po angielsku (wypadek zdarzył się w niedzielę, a w dni wolne od pracy obsługa hotelu jest tylko greko-języczna), nie dysponowała apteczką, odmówiła udzielenia jakiejkolwiek pomocy, wezwania karetki! Nie udostępniła telefonu, żeby samemu wezwać pomoc medyczną czy nawet zadzwonić do ambasady. Dodam, ze posiadaliśmy 3 polisy ubezpieczeniowe. Zalany gość, opatrzony przez innych gości ręcznikami musiał jechać taksówka do szpitala. Na dodatek taksówkarz liczy sobie za rannego klienta dwukrotna cenę a gdy się okazało, że nie mamy tyle gotówki przy sobie (zabrakło 5 euro) zawrócił przed samym szpitalem i odwiózł z powrotem mnie zalanego krwią i z połamaną nogą do hotelu. Bezskuteczne błaganie obsługi hotelu o jakąkolwiek pomoc, jeżdżenie taksówką i próba uzyskania jakiejkolwiek pomocy za pośrednictwem rodziny w Polsce, która musiała kontaktować się z ambasada w Atenach trwało 1,5h. Dodam jeszcze tyle, że do końca pobytu mieszkaliśmy w pokoju z wybitą podczas wypadku szybą balkonową i musieliśmy spać w zakrwawionej pościeli. Kiedy zwróciliśmy uwagę, ze pokój nie został dokładnie posprzątany i wszędzie można znaleźć szkło, nawet w pościeli, obsługa poradziła, żebyśmy chodzili w butach, żeby się nie skaleczyć! Poza tym panie sprzątające wchodziły bez pukania do pokoju kiedy im się podobało, robiły awanturę, że ręczniki są na podłodze i brudne ręczniki wieszały z powrotem zamiast je wymienić. Wszyscy w hotelu opryskliwi i robiący łaskę gościom i totalnie nieprofesjonalni! Hotel poniżej wszelkich europejskich standardów. W hotelu brak jakichkolwiek udogodnień dla osób niepełnosprawnych, a wejście tak strome, ze zdrowi dysząc docierali do drzwi wejściowych. Brak udogodnień dla dzieci, nie ma nawet krzesełek w sali jadalnej, o atrakcjach nie wspominając. Basen ze słoną i mocno chlorowaną woda, podobnie jak prysznice przy basenie. Aha! Jeszcze plaża! żeby do niej dotrzeć trzeba pokonać bardzo ruchliwą jezdnię i to na zakręcie. Plaza kamienista, a najbliższa piaszczysta, zdatna do wypoczynku znajduje się około 20 minut drogi pieszo od hotelu. All inclusive to tylko nazwa. Jedzenie okropne, przerabiane z poprzednich dan. Np. danie jednego dnia jest potrawka z ryżu, a drugiego farszem do papryki itd., soki pół na pół rozwadniane wodą, na przystawki czerstwe bułki ze zwiędniętą sałatą, na śniadanie codziennie jajka. Opieka rezydenta firmy Ecco Holiday polega na handlowaniu wycieczkami z 2-krotnie zawyżonymi cenami a nie udzielaniu jakiejkolwiek pomocy czy opieki. Wakacje skończyły się tak, że musieliśmy zapłacić dodatkowe 100 euro za wybitą szybę pod groźbą wezwania policji, która skutkowałaby koniecznością ściągnięcia polskiego tłumacza, a w efekcie utrata możliwości (w planowanym terminie) powrotu do Polski. Zaszantażowani spowodowaniem kolejnych problemów i narażeniu nas na kolejne koszty (wykupienia lotu w innym terminie) zapłaciliśmy kare. Sprawę po zakończeniu leczenia oddajemy do sadu. Przestrzegany wszystkich przed firmą Ecco Holiday i hotelem Semiramis na Krecie.
Hotel położony na wzgórzu, w pobliżu Stalis-uroczej miejscowości. Do Herssonisos jest niestety trochę daleko. Pokoje bardzo ładne, łazienki czyste. Jedzenie dobre; podobał mi się fakt, że podawali potrawy typowo greckie souvlaki, musaka itp. W opcji all raki,ouzo,wina,piwo i metaksa w dowolnych ilościach. W hotelu spokojnie-animacji brak. Jesli ktos ma jednak na nie ochotę może zejść niżej i w hotelu Nana beach cos dzieje się co wieczór. Generalnie wrażenie całkiem niezłe.
Mieliśmy wyjeciec 15.06, wylecieliśmy 24godziny pózniej. Rezydentka rozmawiala w jezyku angielskim na poziomie przedszkola. Klimatyzacja od godziny 23:00-03:00, lodowka za doplatą 10euro tygodniowo. Obsluga hotelu hamska,arogancka, niehlujna, bezczelna, zachowywala sie jak bysmy przyjechali tam za darmo !! Rezydenci sa tam tylko po to zeby inkasowac za wycieczki ,ktore sa dwa razy drozsze od tych , ktore mozna wykupic na miejscu. Dzieci 13-letnie sa traktowane przez firme ecco holiday jako dorosle, ale na miejscu za te same dzieci placi sie polowe stawki doroslego. Jedzenie- Świnia w korycie ma wiecej urozmaicen niz kuchnia w hotelu \"SEMIRAMIS\" , jedzenie ktore niezostalo zjedzone dzien wczesniej zostaje przerobione na posilek w dniu nastepnym :) Wylot opozniony o 13 h. I nie sa to tylko moje spostrzezenia ale takze grup wczesniejszych (na lotnisku 6h opoznienia ) Niechcesz sobie zepsuc wczasow niewybieraj firmy \" ECCO HOLIDAY \"
Wróciłam niedawno z tego hotelu. Spędziłam tam fantastyczne wakacje! Jedne do czego można się przyczepić to jedzenie (bardzo mało urozmaicone... prawie codziennie to samo). Może nieco słabiej niż w innych hotelach wypada też opcja "all inclusive" (darmowe drinki jedynie z lokalnych czyli ouzo, raki, piwo i wino). Hotel znajduje się na wzniesieniu, więc trzeba do niego podejść jakieś 100 m pod górkę. Do centrum miasta jest ok 15 minut spaceru(Stalis) i 20-25 min (Hersonissos). W hotelu nie ma również żadnych animacji ani rozrywek dla dzieci, ale za to Stalis i Hersonissos zapewniają rozrywki wszelkiego rodzaju:) Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne.
Posilki - w salatce grckiej znalezlismy robaka
Allinc. - samemu trzeba sobie nalewc soft drinki, mocniejsze alko. serwowane "czyste", nie robia long drinkow, trzeba prosic o pol szklanki i dolewac sobie np. coli samemu
Położenie - do Hersonissos 2,5 km a nie 1,2 km jak podaje katalog, hotel na wzgorzu
Atrakcje - w hotelu zero atrakcji , zero sportów
Obsluga - malo pomocna , niemila , spory minus - nie przejmuja sie turystami
Pokój - ladny i czysty - lazienka ( prysznic w formie wanny i zaslony )
hotel nie zasluguje na 4 *
Hotel polozony na wzgorzy z przepieknym widokiem na morze..najblizsza plaza przy hotelu Nana Beach - jest bardzo ładna ,szeroka piaszczysto-żwirkowa..w morzu na dnie trzeba uważać na kamienie.Za leżaki placi sie 3 euro parasolke 5 euro.Blisko do centrum Hersonissos - taksówka 7 euro,autobus 1,20 euro, a na nogach jakies 20min :) Jedzenie dobre , szkoda tylko,ze takie skromne all inclusive jezeli chodzi o alkohole,all inclusive do godz 23.Obsluga hotelu przemila i odpowiada na kazde pytania. Pokoje ladne ,podstawowo wyposazone i przestronne.Jezeli chodzi o atrakcje w samym hotelu to troche cieniutko,natomiast bliskosc Hersonissos rewanzuje wszystko.