Sveti Vlas

Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, hotel nie był bardzo luksusowy, ale spełnił nasze oczekiwania.

Ogolnie byliśmy zadowoleni. Bylismy mile widzianymi gośćmi. Czysty basen. Spokojna okolica. Polecam

Pobyt w samym hotelu oceniam na mega pozytywny. Cena i jakość usług zdecydowanie adekwatna do opisu oferty biura podróży. Bariery językowe tu nie straszne mieszkańcom - jednakże w dzielnicy St. Vlas\'u ciężko było porozumieć się w języku angielskim; najlepiej operować w języku polskim, rosyjskim lub bułgarskim. Śniadania hotelowe nie były skromne i uważam, że każdy znajdzie coś dla siebie. W okolicy znajduję się mnóstwo knajp, barów i restauracji. W pobliżu centrum dzielnicy, które ożywa nocą z wieloma atrakcjami; dodatkowo niedaleko od hotelu znajduje się morze, plaże i port. Polecam przejść się również w góry w celu obejrzenia przepięknych widoków. Z hotelu blisko na przystanek autobusowy, skąd tanio (1,5 - 2 lewa) można dotrzeć do Słonecznego Brzegu lub starożytnego miasteczka Nessebar. Polecam każdemu żądnemu przygód ;)

Bardzo polecam ten hotel,szczególnie dla rodzin z dziecmi.Pobyt spokojny,blisko morza,piaszczysta plaża,okolica spokojna,dużo sklepików.Blisko Słonecznego brzegu.Mozna tanio stołować się na mieście.Cudowny basen,czysty,poprostu bajeczny:)Cudowny widok z balkonu.Bylam z mama 68lat i 2 dzieci_fajny czas:)

Hotel ma już swoje lata, niektóre fragment wołają o remont. Do plaży niestety, nie 400 a ponad 800 m, powrót miejscami dość stromo pod górkę. Basen duży, z wystarczająca ilości parasoli i leżaków. Goście to w większości Rosjanie, trochę Polaków i 2 rodziny Bułgarów. Sklep spożywczy ok 150m po wyjściu z hotelu w prawo, bistro St. Stefan praktycznie naprzeciw wejścia do hotelu, ale oprócz atrakcyjnych cen nie zachwyciło jakością, odległa o ok. 200m Kotva smaczniejsza, ale trochę droższa. Osobiście polecam bistro BISER położone za \\\"rondem\\\" ul. Tsar Simeon, przed lokalem łódka.

Kod hotelu HOT19598
Nazwa  Sveti Vlas
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Św. Wlas
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty

Plaże z drobnym piaskiem i spokojną wodą idealną dla rodzin

Promenada z tawernami kawiarniami i sklepami

Tuż obokSłonecznego Brzegu i Nessebaru na krótkie wycieczki

Rodzinne hotele z animacjami i basenami

Wyświetlono 24 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dorota

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Lokalizacja, duży basen, smaczne śniadanie ze świeżymi owocami, codzienne sprzątanie

Wady

Mały telewizor, brak wymiany ręczników

Sławomir Lewicki

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Czysto, miła obsługa

Wady

Tylko śniadania, brak placu zabaw

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Czystość hotelu/pokoi utrzymana na wysokim poziomie. Klimatyzacja na ogromny plus w trakcie upalnych nocy i dni. Bardzo wygodne łóżka. Śniadania bardzo smaczne, a dodatkowo miła obsługa. Hotel położony w spokojnej okolicy, a mimo to blisko do morza, centrum dzielnicy oraz pozostałych prowincji.

Iwona 41lat Siemianowice

Pobyt - Czerwiec 2018

Zalety

Niewielki,kameralny,czysty

Wady

Łazienki mogłyby być ładniejsze,czystrze

Zbyszek

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Cicho i spokojnie, nieoblegany basen, sympatyczna obsługa.

Wady

Mało urozmaicone, nawet jak na bułgarskie warunki, śniadania, wszędzie \\\"z górki\\\" a co za tym idzie - powrót pod górę.

Maria Sterkowicz

Pobyt - Wrzesień 2016

Największa zaletą pobytu był koszt-przyzwoity hotel(choc czasy największej świetnosci ma juz chyba za sobą) w ładnym otoczeniu,z czystym basenem za stosunkowo nieduże pieniądze. Oczywiście pogoda wspaniała,bez niespodzianek.

Zalety

dość czysty,ładne otoczenie

Wady

blisko ruchliwej arterii komunikacyjnej-ruch samochodowy w tym \\\\\\\"gazujące\\\\\\\" motocykle i nadmiar klaksonów praktycznie całą dobę

3.8
Mariusz

Pobyt - Sierpień 2016

Pobyt w hotelu zbyt monotonny. Brak jakichkolwiek atrakcji zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Mam tu namyśli brak placu zabaw, brak boiska, czy miejsca do gier w piłkę. W hotelu zbyt cicho. Muzyka nie \"leci\" nawet na basenie. W basenie bardzo zimna woda i nie jest podgrzewana. Obsługa basenu wręcz czasami sugeruje opuszczenie basenu. Pokoje bardzo małe, a przynajmniej te dwuosobowe. Po rozłożeniu łóżka dostawki nie można było się ruszyć. Co do obsługi, to jedynie dostarczany był do pokoju papier toaletowy. Pokój został posprzątany po naszej interwencji u menadżera. Po użyciu prysznica w łazience tworzyła się sporych rozmiarów kałuża, którą we własnym zakresie musieliśmy usuwać. Śniadania bardzo monotonne. Codziennie to samo, tj. parówki, jajecznica, 3 rodzaje wędliny, pasztet, ser żółty, ser biały, pomidory, ogórki. Zmieniały się jedynie owoce i słodkie przekąski. Ogólne wrażenia kiepskie.

Zalety

Położenie w pobliżu wielu sklepów i restauracji

Wady

Brak animacji, zabaw dla dzieci, brak jakichkolwiek atrakcji, brak muzyki na basenie, bardzo zimna woda w basenie (brak podgrzewanej wody w basenie).

dagmara

Pobyt - Lipiec 2016

bardzo dobrze polecam hotel czysty pracownicy dbają o czystość pod okiem szefa

Zalety

czysty,własciciel dba o swoje

Marina

Pobyt - Lipiec 2016

Polecam ! Właśnie wróciłam i były to moje jedne z najpiękniejszych wakacji .Położenie urocze,mimo kurortu,w miare spokojnie ,bez ogromnych targowisk,krzyków,hałasu.Przepięknie.Byłam tez w Słonecznym Brzegu i gdybym miała wybierać drugi raz to zdecydowanie Sveti Vlas,Jest wszystko na miejscu tzn. najważniejsze piekne morze i piekne góry ,dużo sklepów,sklepików,urokliwych knajpek,jedzenie na mieście smaczne i w przystepnych cenach ,wszystko to spełniło moje oczekiwania .Wróciłam z urlopu wypoczęta,opalona,szczęśliwa i dumna z siebie ,że dokonałam właściwego wyboru decydując się na Sveti Vlas :) Jeszcze raz gorąco polecam !

Zalety

Hotel niewielki ale za to czysty i schludny,obsługa bardzo miła ,piękne widoki z wyższych pięter hotelu.Śniadania w hotelu smaczne,różnorodne i można sie spokojnie najeść

Wady

Nie znalazlam

Ola Smaluch

Pobyt - Lipiec 2016

Bardzo fajny hotel, można odpocząć, wszędzie blisko. Czysty i zadbany. Polecam :)

Zalety

Cisza, spokój, czysty wszędzie blisko

Marcin

Pobyt - Wrzesień 2015

POLECAM ST. VLAS DLA OSÓB SZUKAJĄCYCH SPOKOJU, W SZCZEGÓLNOŚCI DLA RODZIN Z DZIEĆMI. 5 MINUT SPACEREM DO PLAŻY. PLAŻA CZYSTA( W PORÓWNANIU DO SĄSIEDNIEJ ELENITE). CO DO ŻYWIENIA, MY WYBRALIŚMY OPCJĘ Z SAMYMI ŚNIADANIAMI. ŚNIADANIA W FORMIE SZWEDZKIEGO STOŁU. NIEWIELKI WYBÓR OGRANICZA MOŻLIWOŚCI UROZMAICANIA ICH SOBIE. WIELE RESTAURACJI W MIEJSCOWOŚCI (MOŻNA W CZYM PRZEBIERAĆ). SŁYNNA KOTVA ZNAJDUJE SIĘ W ODLEGŁOŚCI 200M OD HOTELU. DUŻE PORCJE, PRZYZWOITA CENA. CIĘŻKO POLECIĆ JAKĄŚ RESTAURACJĘ SZCZEGÓLNIE. BLISKO DO SŁONECZNEGO BRZEGU- GDYBY KTOŚ MIAŁ OCHOTĘ NA IMPREZĘ. DLA ZWIEDZAJĄCYCH- WARTO ODWIEDZIĆ NESSEBAR (MOŻLIWOŚĆ DOJAZDU AUTOBUSEM- PRZYSTANEK PRZY HOTELU). WARTO ODWIEDZIĆ SOZOPOL (35KM OD BURGAS- WYCIECZKA Z BIURA ALBO WYPOŻYCZYĆ SAMOCHÓD).

Zalety

DOBRA LOKALIZACJA, DUŻE POKOJE, LODÓWKA I KLIMATYZACJA W POKOJU

Wady

ZIMNA WODA W BASENIE, MONOTONNE ŚNIADANIA, MAŁY WYBÓR DAŃ NA ŚNIADANIACH.

Pobyt - Lipiec 2015

Polecam ten hotel dla osób , które lubią spokój. Blisko do centrum, do przystanku autobusowego, do bankomatu i do sklepu. Polecam obiady w Kotvie - bardzo miła obsługa, porcje olbrzymie, jedzenie smaczne i duży wybór. Menu w języku polskim, miejsce przyjemne - ładny ogródek. Tanio i pyszne, w sam raz na obiad. Trochę dalej niż \"U Stefana\" ale smaczniej i przyjemniej - dodatkowo w Kotvie atrakcja dla dzieci w postaci klatek z papugami. Polecam też wybrać się do Nessebaru - można podmiejskim nr 5 za 2lw/osoba. Moja rodzina jest zadowolona z tegorocznych wakacji.Polecam

Zalety

miła obsługa, blisko do centrum, spokojna okolica

Wady

monotonne śniadania

Dariusz Zawadzki

Pobyt - Lipiec 2015

Właśnie dziś wróciłem z rodziną z wczasów w tym hotelu całkiem przyzwoity hotel jak za taką cene pokoje schludne obsługa ok blisko centrum niedaleko do morza duży basen polecam cisza spokój nie to co w słonecznym brzegu .Polecam restauracje Kotwa

Zalety

mały spokojny hotelik całkiem przyzwoity duży basen pokoje ok

Wady

nie mam

renata

Pobyt - Czerwiec 2014

polecam hotel wszystkim/rodzinom,parom/,można wypocząć ale także doskonale się zabawić.obok hotelu świetna knajpka: u stefana.

Zalety

czysty zadbany hotel z miłą obsługą.duży basen podświetlany nocą.

Wady

fatalne łazienki

Asia

Pobyt - Czerwiec 2014

Cena za ten hotel jest adekwatna do warunków. Luksusów nie ma się co spodziewać, ale czysto i przyjemnie. Basen zadbany- widać, że obsługa dba i ceni swoją pracę. Jedzenie niektórzy piszą, że monotonne- życzę im aby zawsze na śniadanie mieli tyle w lodówce to tylko kwestia odpowiedniego wyboru każdego dnia- no może kawa na śniadanie w jeden dzień była w miarę a w drugi jakby drugi raz zalewana ale to mały detal.Niestety trudno stwierdzić dla kogo jest to hotel gdyż kącika dla dzieci podczas naszego pobytu jakiegoś szczególnego nie było natomiast dla tych co lubią, życie nocne było trochę zbyt mało atrakcji i do tego osoby przy basenie oczekiwały ciszy. Ja tam lubię poznać muzykę i kulturę regionu który odwiedzam. Niestety dopiero otwierał się bar przy basenie, ale wczasowicze jakoś bardziej woleli patrzeć na niego z balkonu niż wziąć udział w życiu towarzyskim. Niesamowitą zaletą tego hotelu jest bliskość restauracji \\\"U Stefana\\\". Restauracja może nie jest tak atrakcyjna ale nigdzie lepiej, taniej i obficiej nie zjadłam. Dziwię się, że ludzie tak rzadko to doceniają- pewnie dlatego, że tak jak my w pierwszy dzień ominęli to mało widoczne miejsce. To był nasz największy błąd bo w innych knajpach płaciliśmy jak za woły i zupełnie posiłki nie spełniały naszych oczekiwań. Że nie wspomnę o gospodarzu tej restauracji Pecie, który ciągle jest w naszej pamięci. Bułgaria zawsze będzie nam się z nim kojarzyć za jego serdeczność, otwartość i kunszt kulinarny. Potwierdzone sam łowi ryby więc może menu nie jest bogate ale zawsze pyszne. Dzięki niemu nasze wakacje bardzo zyskały na wartości. To były udane wakacje.

Zalety

Przyjazna obsługa hotelowa

Wady

Dla mniej sprawnych ludzi trochę daleko od plaży

asiaka

Pobyt - Sierpień 2013

Holet bardzo zadbany, obsluha usmiechnieta . sniadania ardzo dobre ;) pokoje piekne :) POlecam :)

Jacek

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel dla lubiących ciszę i spokój. Wbrew obawom, bliskość stacji benzynowej w niczym nie przeszkadza. Blisko do przystanku, z którego można dojechać do Słonecznego Brzegu i Nesseberu. 10 minut spacerem do jedynego w mieście deptaku z licznymi restauracjami i sklepami. 15-20 minut spacerem do Mariny Dinevi. Blisko piaszczysta, publiczna plaża. Hotel godny polecenia.

Sylwia

Pobyt - Czerwiec 2013

Hotel raczej skromny, cichy, niewielki, ale to akurat jak dla mnie na plus. Dość duży basen, wystarczająca ilość leżaków i parasoli, położony w dobrym miejscu (nie w zwartej zabudowie jak inne, sąsiedzi z innych hoteli nie zaglądają w okna haha). Bezpłatna klimatyzacja. W nocy cisza i spokój. Śniadania dość monotonne, ale ilość jedzenia wystarczająca, nikt nie odchodził głodny. Wymiana ręczników co 2 dni. Ocena ogólna zdecydowanie pozytywna. Myślę, że jeszcze tam kiedyś przyjedziemy.

Pobyt - Sierpień 2012

Spędziłam w tym hotelu 2 tygodnie, polecam go wszystkim, którzy chcą wypocząć w miłej atmosferze za rozsądną cenę. Warto zajrzeć na obiady do baru u Stefana ( najbliżej hotelu ), nie ma menu po polsku, ale jedzenie bardzo smaczne i o połowę tańsze niż w Kotvie. Do plaży nie jest daleko, miasteczko spokojne, można cudownie wypocząć. W hotelu dużo rodaków, kilkoro Niemców i Bułgarów. Basen chyba największy w całej miejscowości, czyściutki, dużo bezpłatnych leżaków i parasoli, brodzik dla dzieci. W pobliżu przystanek autobusowy, blisko do centrum, na plażę, do sklepu itp - wszędzie blisko. W pokojach jest klimatyzacja, lodówka, telewizor z kilkoma polskimi programami, suszarka do włosów. Panie sprzątające uczciwe, nic nie zginęło, pokoje wygodne, śniadania smaczne. Moim zdaniem hotel zasługuje na więcej gwiazdek, jest naprawdę w porządku. Polecam, sama na pewno do niego wrócę.

4.8
JK

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel warunki może i ma ale w praktyce wypada marnie. W basenie woda tak zimna, że mało kto się kąpał. Byłyśmy z Neckermana i dostałyśmy najgorszy pokój na najwyższym trzecim piętrze (w hotelu nie ma windy) z widokiem na ulicę i zaśmieconą działkę sąsiada z naprzeciwka. Po interwencji rezydentki pokój zmieniono. Na naprawę niedziałającego telewizora (co zgłosiłyśmy w dniu przyjazdu) czekałyśmy 2 dni. W łazience po każdym prysznicu - powódź na podłodze, ale ogólnie w miarę czysto. W niektórych pokojach jest suszarka do włosów.Śniadania niby w miarę urozmaicone ale do smacznych to im daleko (trafiał się spleśniały chleb, podpsuty pomidor czy skwaśniały ser) jajecznica zawsze zimna, mimo przychodzenia max 15 min po otwarciu.Ogólnie nie polecam

Sveti Vlas