Nie dajcie się namówić na zakup Safari morskiego w Reinbow , to nie ma nic wspólnego z tym co jest w opisie , po prostu oszustwo, a za połowe ceny można kupić u chłopców plażowych prawdziwą Morską przygodę gdzie widziałem delfiny i nurkowalem w czystej wodzie oglądając ryby, było wszystko bardzo fajnie zorganizowane z jedzeniem i występami na wyspie Waka Waka.
Położenie, obsługa
Hotel jest świetny ale to hotel w Afryce a nie Hiszpanii i nie jest to standard europejski ;) Po przylocie do Mombasy transfer z lotniska do hotelu - koszmar ale to wina Rainbow, że podstawili ledwo jadącego busa W recepcji dostalismy mokre ręczniki do odświeżenia i zimny sok z mango, obsługa hotelowa pomogła nam z walizkami Posiłki były w formie bufetu a napoje i alkohol były podawane przez kelnera. Pokoje sprzątane codziennie, woda w butelkach dostępna bez limitu. Piękne widoki ale plaża w czasie odpływu pełna glonów, warto wziąć buty do pływania. Codziennie pokazy miejscowych artystów umilają wieczór, ważne żeby umieć się targować albo stanowczo odmawiać zakupu ich wyrobów. Warto skorzystać z wycieczek które można wykupić na miejscu. Byliśmy na dwudniowym safarii w tsavo east, w ruinach świątyni Gede i Crab shack i wszystkie polecamy :) Wakacje w Watamu to była przygoda życia i nigdzie nie zaznaliśmy takiej uprzejmości i tak życzliwych ludzi. Buziaki D&K :)
przemiła obsługa cisza czyste pokoje baseny smaczne jedzenie
wifi nie działające wszędzie brudna plaża brak rafy