Hotel Villa Greta znajduje sie w Taorminie, kilka kroków od zabytkowej części miasteczka. Rozciąga się z niego przepiękny widok na morze i Etnę jednocześnie. Wszystkie pokoje mają widok na morze, taras albo balkon. Połozony jest wysoko co znaczy, że do plaży jest daleko. Bardzo daleko. Dojazd do plaży zajmuje ok. 40 minut, jeśli wybiera się bezpłatną plażę hotelową. Goście w hotelu to goście TUI, głównie Niemcy i Polacy. Hotel jest malutki, wszyscy spotykają sie w czasie kolacji, po tygodniu znając się i pozdrawiając. Nie ma problemu głosnych nocy czy hałaśliwych turystów. Po prostu nie wypada! To z czego hotel słynie to wspaniała kuchnia. Włoska. Tam naprawdę je się dobrze. Właściciele są super sympatyczni. Mówią po włosku, angielsku i niemiecku. Nie ma problemu z porozumiewaniem się. Nie polecam jednak hotelu osobom z dziećmi i tym dla których klka kroków to wysiłek. Nie ma też basenu. Reszta to Tui, w każdym calu.