Hotel od plaży oddzielony jedynie nadmorską promenadą
Stare Miasto z kamienicami i brukowanymi uliczkami
Plaże w zatokach z widokiem na skały i morze
Zabytkowe cerkwie i klimatyczne galerie sztuki
Zgadzam się z poprzednikiem.Fajny hotel tylko nie z TUI.Taniej zarezerwować na www.boking com.Rezerwować z dojazdem własnym i bez wyżywienia.W mieście dużo taniej i smaczniej.Ze strony TUI brak zainteresowania klientami.Rezydent nie uchwytny.
Czym hotel List rózni się od Villa List wg TUI ( opisy z ofert).Jakie opisy takie biuro.Byliśmy w tym hotelu i z tym biurem.Poprostu mieliśmy pecha, i uwierzyliśmy w dawne opinie.Obecnie lepiej samemu zarezerwować pobyt przez intetrnet,dojechać samemu.Dzięki temu zaoszczędzisz pieniędzy,nerwów, zdrowia.Do Sozozpola zawsze, ale nie z tui.Wyjątkowe nędzne biuro.
Byłiśmy w sierpniu 2010 r w tym hotelu..Czystość bardzo dobra.Jedzenie przeciętne, raczej poniżej dobrego.Dużo Rosjan którzy traktowani są jak święte krowy.Brak zainteresowania ze strony biura Tui - rezydenta. Nie rozumię skąd ocena 4,6 na ogólnej stronie.Przeciaż to wprowadza w błąd ewentualnych klientów.
Polaków,Niemców Holendrów traktują jako zło konieczne.Najlepsi wczasowicze to tacy którzy wykupują tylko śniadania a na reszte dnia wynoszą jedzenie ze stołówki.Oni też otrzymują najlepsze pokoje.To wiadomo Rosjanie.Im wolno wszystko.Jedzenie bardzo monotonne.Brak kuchni miejscowej.Rezydent TUI to Bułgar,który mówi po bułgarsku i podobno po niemiecku.Trudno to stwierdzi gdyż przez dwa tygodnie lipca nie było z nim kontaktu.Gdzie jest ta dawna Bułgaria z ich pyszną kuchnią.Ano jest w knajpkach tylko nie w hotelu.Kto lubi klimaty lat 70 w \"miłym \" towarzystwie to polecam.Na naszym były dwa małżeństwa z dziecmi z Ukrainy bardzo mili ludzie, ale to za mało by zmieni zdanie. Dziwi mnie fakt, że obsługa hotelu na to pozwala.W pokojach bardzo czysto.Okolica bardzo fajna zresztą tak jak Sozopol.
Bardzo dobre położenie, blisko plaży. Ładny widok na morze z pokoi od strony morza. W pokojach od strony ulicy raczej słabe warunki do odpoczynku, raczej tylko do snu. Uwaga na pokoje w budynku A, mają wspólne balkony na 3 pokoje. Mimo ładnego widoku nie można tam posiedzieć w spokoju.Niektóre balkony o wielkości 1m2 - ledwo mieszczą się tam 2 osoby.Obsługa w hotelu bardzo miła. Wyżywienie w formie bufetu :śniadania w godz.7.30 do 1, mało urozmaicone.Obiadokolacje 18 do 20, dość dobry wybór dań, kto jest jednak bardziej wybredny , lepiej skorzystać z okolicznych knajpek, których jest bardzo wiele,a finansowo porównywalnie. Kto je dużo,albo są dzieci, warto skorzystać z oferty hotelu.