Alba Resort

4.3

Hotel już trochę zużyty, ale widać że po remoncie. Teren hotelu duży są piękne moje ulubione palmy i dużo kwiatów. Pokój ekonomiczny ok o który bardzo się obawiałam.

Rewelacyjny, spokojna okolica, przemiła obsługa, pyszne różnorodne posiłki, mnóstwo zieleni, czystość na każdym kroku

Gorąco polecamy ten hotel. Byliśmy na majówkę z rodziną i wzięliśmy pokój rodzinny. Czysto, jedzenie smaczne, pełno atrakcji ( i dla dzieci i dorosłych), do morza blisko. Teren hotelu ogromny - ale spacerować można było również w okolicy. Wspaniałe alejki palmowe wzdłuż morza. Wybierzemy się tam jeszcze nie raz, może nawet w tym roku. Niesamowita jakość względem ceny.

Super pobyt w super miejscu. Hotel to kilka niewysokich budynków położonych wśród bardzo zadbanej zieleni pełnej kolorowych kwiatów. Wszędzie jest blisko, a jednocześnie jest wiele miejsca do długich spacerów. Blisko piaszczysta szeroka plaża z łagodnym zejściem do morza (plażą można spacerować przez wiele kilometrów). Leżaki, materace i ręczniki (z możliwością codziennej wymiany) bezpłatne. Wiele atrakcji dla dzieci - w tym mini zoo, animacje i osobne baseny dla dzieci. Pokoje przestronne, sprzątane codziennie. Wymieniana pościel i ręczniki. TUTAJ MAMY WAŻNĄ INFORMACJĘ - numery pokojów są czterocyfrowe. Pierwsza cyfra to numer budynku, druga to numer piętra, a następne dwie to numer pokoju. Nie można zgodzić się na pokój z drugą cyfrą 4 - są to pokoje na poddaszach, nie spełniające oferowanych w umowach standardów. Nam się taki trafił, ale bez żadnego problemu zamieniliśmy go na "normalny" pokój. Jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane. Praktycznie rzecz biorąc można posilać się przez całą dobę z krótkimi przerwami (my do hotelu dotarliśmy o drugiej w nocy i byliśmy mocno zdziwieni, bo mogliśmy skorzysta z otwartej restauracji i zjeść smaczny posiłek). W codziennym menu restauracji znaleźliśmy bardzo duży wybór serów, warzyw, owoców, makaronów, mięs z grilla, codziennie ryby. W hotelu panowała super atmosfera - obsługa bardzo sympatyczna, pomocna i uśmiechnięta, bez najmniejszego natręctwa. Na terenie hotelu znajduje się 5 barów w tym jeden (przy recepcji) czynny całą dobę. Barmani byli zawsze uśmiechnięci a robione przez nich koktajle były, naprawdę, super. Mimo tego, że hotel był zapełniony w 100% nigdy przed barami nie tworzyły się kolejki. W hotelu było bardzo dużo Polaków i Niemców. Trochę mniej nacji rosyjskojęzycznych, a także Francuzi, Słowacy, Anglicy i inni. Przy hotelu znajduje się bardzo dużo sklepów i kawiarenek, w których można kupić wszystko, czego potrzebujemy. Sprzedający nie są natrętni i można z nimi negocjować ceny nawet do 50%.

Hotel pięknie położony, w pierwszej linii brzegowej, bardzo dużo zieleni, w tym drzewa oliwkowe, Pokoje sprzątane codziennie i starannie (mały bakszysz może zrobił swoje), ręczniki zmieniane codziennie, pościel po zasygnalizowaniu potrzeby ( wystarczyło postawić na łóżku specjalnie przygotowaną prze hotel informację). Długa i szeroka piaszczysta plaża na której nie brakuje leżaków. Wyżywienie smaczne i urozmaicone (ryby, wołowina i drób pod różnymi postaciami, warzywa grilowane, świeże, duszone i marynowane), dużo owoców, ciast. Soki czasem zdrowo rozcieńczone, ale to można przeżyć. Alkohol ok, drinki też urozmaicone. A towarzystwo - b. dużo rosjan, niemców i pod nich ustawiona obsługa. Ale Nasi też tam mieli liczną reprezentację. Z wad, to bezpłatny internet słabiutki i tylko w bezpośrednim sąsiedztwie lobby. Myślę, że z chęcią tam wrócę

Nazwa  Alba Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf, parking

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

4.3

Wyświetlono 248 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Irena

Zalety

Hotel ogólnie bardzo fajny. Położony nad samym morzem. dojście piękną alejką wysadzoną palmami i kwiatami. Plaża piasczysta, leżaki nowe i nigdy nie brakowało miejsca. Niektórzy zajmowali leżaki wcześniej, ale nie było takiej potrzeby. Wyżywienie było przepyszne i bardzo dużo nie sposób wszystkiego spróbować. Kelnerzy rewelacja. Pokoje sprzątane codziennie, ale jakby trochę brak dokładności. Teren hotelu bardzo duży było gdzie spacerowć.

Wady

Internet płatny w pokojach, uważam że w hotelu 5* to przesada. Wymiana ręczników plażowych do godz. 13:00.Turyści po zejściu z plaży wracają do pokoi z mokrymi ręcznikami i suszą na balkonach co bardzo szpeci wygląd hotelu.

Dorota

Zalety

Piękna piaszczysta szeroka plaża

Wady

Ja jestem zachwycona

Konrad

Zalety

duża przestrzeń, wiele atrakcji, mini club dla dzieci, mini zoo, piana party, warsztaty dla dzieci, super zjeżdżalnie wodne i wiele wiele innych

Wady

chyba nie ma na co narzekać

Janusz

Zalety

Położenie, atmosfera, plaża, czystość, dużo zieleni, bliskość sklepów i kafejek.

Wady

Jedyne małe utrudnienie to dosyć uciążliwa droga "pod górkę" z plaży do baru plażowego i hotelu.

Ryszard

Zalety

- wyżywienie, czystość, blisko do plaży,

Wady

Internet

Ixabela

Super hotel pod każdym względem. Polecam rodzinom z dziećmi i dorosłym.

Magdalena

Fajny hotel. Duży teren , dość zielony. Hotel położony 8 km od Side.

Zalety

Bliskość morza, czystość, duży teren. Dobre jedzenie.

Wady

Słaby internet uniemożliwiający pracę zdalną.

Hotel bardzo ładny, czysty i zadbany. Otoczenie wokół przepiękny. Ogólnie bardzo nam się podobało.

Zalety

Otoczenie i czystość oraz urozmaicone posiłki.

Wady

Brak informacji w języku polskim. Mimo dużej ilości Polaków hotel nastawiony na turystów z Niemiec i Rosjan.

Hotel wspaniały i dla szukających relaksu wśród zieleni i dla szukających rozrywki nocą

Zalety

Wspaniałe jedzenie i bardzo profesjonalny personel

Wady

Obecność tych mówiących głośno po rosyjsku

Jerzy

Hotel ogólnie bardzo dobry: super obsługa w restauracjach; wszędzie czysto; blisko plaży ; smaczne i obfite jedzenie ; w pobliżu duże bazary.

Zalety

Bardzo czysto w pokoju; miła i fachowa obsługa; hotel ogólnie na bardzo wielki plus.

Wady

Brak w-fi w pokoju w cenie hotelu; płatny sejf- w takiej kategorii hotelu? Brak kosmetyków w łazience - było -owszem bardzo dobre- mydło , ale brak szamponu, balsamu. Nie podobało mi się że wszędzie są obecne koty - na dworze i w restauracji- nie jest to przyjemne szczególnie dla osób uczulonych. Brak wyciszenia wejściowych drzwi do pokoju.

Julia

Hotel rewelacja❗️❗️ Jeśli zastanawiasz się nad wyjazdem gdzie wszytsko co potrzebujesz jest w jednym miejscu to jest właśnie ten hotel! Jedzenie było przepyszne, zawsze świeże i dobrze przygotowane. Kelnerzy/ kelnerki /barmani rewelacja zawsze uśmiechnięci i pogodni , miło było przebywać w ich towarzystwie. Każdy znajdzie dla siebie jakąś atrakcje czy to basen , tenis , siatkówka codziennie 2 razy( rewelacja) joga , różne atrakcje wieczorne jak karaoke , show taneczne czy różne pokazy muzyczne jak i taneczne. Wszyscy pracownicy byli uśmiechnięci i tryskała od nich dobra energia . Pokój bardzo fajny, zawsze czysty , barek wypełniany codziennie napojami, nowa pościel Jednym zdaniem najlepszy hotel w jakim byłam, wart każdych pieniędzy Polecam serdecznie każdemu ‼️

Zalety

pracownicy zawsze uśmiechnięci pyszne jedzenie i drinki Wszędzie czysto i schludnie Pokoje czyste

Wady

nie ma żadnych

Jacek

Hotel warty polecenia,plaża piękna piaszczysta baseny i zieleń super ,jedzenie bardzo dobre,pokoje w bungalowach malutkie ale czyste.

Zalety

Po prostu dobry hotel

Wady

Jeśli chodzi o wady to nikt nie pisze o nieudogodnieniu jakim dość strome podejście z plaży do baru ,,plażowego,,i dalej do hotelu.myśle,że to wysokość 4/5 piętra .Daje to piękny widok ,lecz dla seniorów może być męczące

Mk

Hotel idealny dla rodzin z dziećmi - atrakcje od basenów po mini zoo. Dodatkowe bardzo przemyślane udogodnienia np. małe toalety przy mini klubie i na placu zabaw. Wszystko zadbane i utrzymywane w czystości. Jedzenie smaczne, z dużym wyborem.

Zalety

Dużo atrakcji dla dzieci

Wady

Pokój nie był wieszony przed naszym przyjazdem

Kamila

Hotel Alba Resort to nasz pierwszy wybór na wyjazd zagraniczny. Podróżowaliśmy z dzieckiem 1,5 roku. Byliśmy na w drugim tygodniu maja. Pogoda była idealna, w dzień ciepło ale nie upalnie, wieczorami wystarczyło narzucić coś na plecy. Woda w basenie 25 st. Dla nas trochę zimno ale dużo ludzi korzystało z kąpieli, także dzieci. W morzu odczuwalnie ciepłej. Na plaży zadaszenie, leżaki, plaża piaszczysta i czysta. Wokół dużo zieleni i miejsc do spacerów z małym dzieckiem. Pokój czysty, ręczniki codziennie wymienione na nowe. Wielkość dostateczna. Polecam.

Zalety

Uśmiechnięta i pomocna obsługa. Cenią sobie zadowolenie klientów. Duży wybór posiłków. Czysto i przyjemnie.

Wady

Kontakt z rezydentem jedynie przez WhatsApp.

Tomasz

Super hotel bardzo fajnie położony byliśmy w wielu miejscach w Turcji ten okazał się jednym z najlepszych jedzenie super , animacje dla dorosłych jak i dzieci super

Zalety

Miejsce położenia hotelu super plaża

Ewelina

Hotel super zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Czysto i schludnie, obsługa pomocna, bardzo miła. Jedzenie super - każdy znajdzie coś dla siebie. Wokół hotelu dużo zieleni i miejsca do spacerowania. Dla dzieci mini klub, animacje, wieczorne mini disco, mini zoo, trampoliny. Co wieczór różnorakie przedstawienia i impreza przy muzyce( można potańczyć czy po prostu posiedzieć). W hotelu dużo gości niemieckojęzycznych ale także sporo Polaków. Ogólnie hotel i atmosfera super, można wypocząć. Polecam.

Zalety

Baseny dla dzieci i dorosłych oraz zjeżdżalnie mini zoo, plac zabaw Duży zielony obszar na spacery i odpoczynek duża piaszczysta plaża

Wady

Super miejsce, hotel położony wśród pięknej egzotycznej roślinności, pyszne jedzenie dostępne prawie przez całą dobę, nowocześnie wyposażony pokój, dużo leżaków na plaży, obsługa bez zastrzeżeń. Do centrum Side można bez problemu dojechać dolmuszami, które kursują obok hotelu.

Zalety

Położenie budynków wśród pięknej egzotycznej roślinności, piękna szeroka plaża. Bardzo smaczne jedzenie.

Natalia

Duży, zadbany resort w dobrej lokalizacji. Obsługa hotelu bardzo miła, jedzenie pyszne, 2 duże baseny, blisko do morza, na plaży bezpłatne leżaki. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Jednym minusem może być internet, który słabo działa na terenie hotelu ( w pokoju internet za dodatkową opłatą )

Zalety

teren hotelu, jedzenie

Wady

internet

Żaneta

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety: Pyszne bardzo bogate menu z najwyzszej półki.Dania zawsze świeże, przepięknie podane , desery przepyszne i róznorodne .Za to daję najwyźszą z mozliwych ocenę .Kelnerzy bardzo dynamiczni, zgrani, bardzo wysoki poziom komunikacji . Pokoj przeciętny , słabo działająca klimatyzacja na piętrze gdzie nie dochodziła winda .Papier toaletowy otrzymałam 2 razy mimo , źe była pani sprzątająca.Teren ogród piękny , b.czysto wszędzie z pięknym dojściem nad morze.Bardzo bezpiecznie i komfortowo Restauracje dzialające bardzo sprawnie , drinki dobrej jakości .Animacje słabe , moźe latem będą ok.Generalnie wszystko pod Niemców.Rosjan w hotelu najwięcej ,Polakow sporo rownież.Warto spędzić w tym hotelu urlop, spokój i komfort.Basen kryty dla dorosłych mozna zapomnieć Masa w nim dzieci od 4 - go roku źycia z pontonikami , kołami itp Nie popływasz .Mimo wszystko warto spedzić w tym hotelu swój urlop

Zalety

Obsluga , bogate dania , przepięknie podane Czystość Komunikatywność z obslugą hotelową Piękny obszar na którym są hotele Bezpiecznie

Wady

Brak jacuzzi

Pobyt - Kwiecień 2024

Wspaniały hotel pod każdym względem!!! Obsługa miła ,uprzejma ,pomocna. Jedzonko pyszne różnorodne oraz ogromne ilości. Pokój duży codziennie sprzątany ,napoje w lodówce uzupełnienie również codziennie. Baseny super a przedewszystkim morze cudna plaża 200 m od hotelu. Polecam ten hotel zarówno dla Rodzin z dziećmi, mnóstwo atrakcji dla najmłodszych. Wakacje.pl dziękuję za całą oprawę techniczną !!! Jesteście najlepsi:)

Alba Resort