Bogaty program animacji hotelowych dla dzieci i dorosłych.
Liczne atrakcje dla najmłodszych: mini aquapark, zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą, plac zabaw.
Ok. 500 m od hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża miejscami z łagodnym zejściem do morza.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Hotel super. Zawsze czysto.Na miejscu pelno atrakcji dla dzieci.
Wszedzie blisko
Raczej brak
Hotel raczej średni, typowe egipskie 4*. Pokoje nieduże, komfort średni, dobra klima, łazienki z bardzo malutką wnęką prysznicową bez drzwi ani nawet zasłony. Mam porównanie do Pickalbatros Jungle Aqua Park i niestety Jungle jest dużo dużo lepszy pod każdym względem - jedzenie, pokoje, standard, baseny, ilość zjeżdżalni w Aqua parku .. Tutaj kilka raczej małych basenów, dość zatłoczonych., mało się na nich dzieje. Brak wolnych leżaków już ok. 10:00. Całkiem niezłe wifi w recepcji i w pokojach - nie ma potrzeby kupowania dodatkowego neta. Restauracje na terenie Aqua Park - Mediterranean i Alfredo - to raczej bary w typu naszego Marche. Jedzenie średnie, mało urozmaicone. Śniadanie ubogie, bardzo podstawowe, hostelowe. Polecam zdecydowanie restauracje w Aqua Blue oraz Vista - mają lepsze dania i są bardziej eleganckie, mniej stołówkowe, ładniejsza wystawa dań, ciast, kelnerzy serwują napoje. W Aqua Park jak na dworcu albo w stołówce pracowniczej. Dorośli nie mogą zjeżdżać na większości zjeżdżalni - są ograniczenia wagowe do 70 kg. Do ich dyspozycji są tylko 4 zjeżdżanie więc nazwa Aqua park jest bardzo na wyrost. Wszystko ładnie wygląda na zdjęciach i w wieczornych światłach. Brak pryszniców przy basenach - tylko 1 prysznic zewnętrzny przy basenie dla dzieci. Fajne basenowe zjeżdżalenki dla młodszych dzieci - tak do 8 lat.
Wifi, restauracje w Aqua Blue i Vista, dobra klimatyzacja, kosmetyki w łazienkach, niezła kawa z ekspresu. Miła obsługa w recepcji mówiąca po angielsku i kelnerzy w restauracjach. Dobre drinki w barze między Alfredo a recepcją. Dostępność napojów butelkowanych i z kartonów. Woda butelkowana w każdym barze na wynos. Obsługa nie domaga się napiwków. W miarę czysto choć pokoje nienajnowsze. Sejf bez opłat.
Brak kobiet w recepcji oraz w restauracjach to wielki minus w XXI wieku - dzieci nie są ufne do obcych mężczyzn. Kolejny wielki minus to kabinka prysznicowa bez drzwi i malutka słuchawka prysznicowa jak 20 lat temu. Obsługa nie daje spokoju młodym blondynkom - to bardzo niekomfortowe. Mało owoców- przeważnie jabłka, gruszki, pomarańcze. Arbuza czy brzoskwiń brak. Szklanki w barach raczej brudne - polecam jednorazowe kubeczki.Aqua park nadaje się raczej wyłącznie dla dzieci piwyżej 110 cm wzrostu
Polecam w 100%.Bardzo miła obsługa,pomocna.Jedzenie różnorodne i każdy znajdzie coś dla siebie.Super aqua park,baseny .Byłam z wnusiem 10 lat i wrócilismy Bardzo zadowoleni.Wrócimy tam jeszcze .
Czystość,atmosfera jest super.
Moim zdaniem animacje powinny odbywać się też w języku polskim.
Bardzo dobry hotel. DUŻA zaleta, że możemy korzystać z trzech hoteli w kompleksie: Aqua Park, Aqua Blue, Aqua Vista. Z każdej restauracji i każdego baru. Polceam, restaurację w Aqua Blue i bar obok lobby, są to bardzo eleganckie miejsca. Oraz bar Red Sky w Aqua Vista gdzie możecie trafić na muzykę na żywo. W kompleksie każdy znajdzie coś dla siebie jeśli chodzi o wypoczynek, kulinaria i rozrywkę. Przy plaży 'na molo' jest taka niby rafa utworzona z kamieni, można trochę posnurkować i pooglądać kolorowe rybki, fajna opcja, dostępna bez dużej fatygi i pieniędzy. ;-)
Personel - bardzo pomocny, za za małego dolara jeszcze bardziej uprzejmy. Atrakcje dla dużych i małych wczasowiczów Urozmaicone jedzenie
Jak już mam coś napisać to Internet - działa ok w lobby, warto zakupić miejscową kartę sim: Vodafone lub We. Działa w 4G, czasem lepiej czasem nieco gorzej.
Hotel super, czystość extra, jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie ( 9 restauracji do wyboru) Aqua park zadowolił moich synów (14 i 12) jak na 4* w Egipcie zaskoczył mnie na + Polecam
Czystość Animacje Jedzenie Drinki
Dostęp do plaży
Pobyt na piątkę z plusem. Miła obsługa zawsze i chętnie służąca pomocą
Obsługa, atrakcje na dzieci, kuchnia
Nie zauważyłem
UWAGA!!! hotel sprzedaje pokoje których nie ma. Dojechaliśmy do pokoju o 3 rano. Pokój opłacony od 14.00 dnia poprzedniego. przetrzymano nas dłuższy czas bez informacji co się dzieje i dopiero po kilku godzinach przerzucono do innego hotelu należącego do tej samej sieci, gdzie również nie było dla nas pokoju i czekaliśmy tam kilka kolejnych godzin na pokój. Z uwagi na stan pokoju zdecydowaliśmy się jednak wrócić do wykupionej opcji. Aquapark, Aqua vista i Aqua Blue to ten sam hotel i korzystamy z wszystkich trzech. O sytuacji z brakiem pokoju, wiem w co najmniej dwóch z nich. Poznaliśmy kilka osób które były w takiej samej sytuacji. Dotyczy to różnych biur i różnych terminów przylotu. Aquapark dla małych dzieci (myślę że do ok. 8 lat ok. Duży same ograniczenia. Jedna zjeżdżalnia od 55 kg, dwie do 70 kg. jedna wyłączona z użytkowania. Na ściankę nie ma podwójnych materacy. Przy wejściu waga, ważysz 73 kg nie zjedziesz. Pokój OK, codziennie sprzątany. Materac każdy lubi inny. Dla mnie bardzo wygodny - twardy. Klima wydajna ale dość głośna w trybie auto i low. W nocy chłodziła poniżej zadanej temperatury. Wybór jedzenia spory, dobrze przyprawione, ale bez fajerwerków. Obsługa barmańska to najmocniejsza strona hotelu. Drinki wiadomo, że z niskiej jakości alkoholu, ale wymieszane z sokiem dadzą się pić. Piwo różnie z puszki butelki z kegla. Kubki plastikowe wielorazowe. Najsłabsza sytuacja na plaży, tam najczęściej piwo w małym kubeczku papierowym. Napoje gazowane nalewa się samemu lub barman zależy od miejsca. Czasem są też z butelki jak zabraknie z automatu. Do posiłków i w barach soki owocowe z kartonów. WiFi bez szału, ale da się coś przejrzeć. Często trzeba logować się od nowa do sieci. zgubienie opaski All inclusive - 100 USD, kilku osobom spadła w basenie, ale wyłowili. Nie wiem czy to tylko straszak, czy faktycznie kasują. W zeszłym roku w innym hotelu zgubiłem i nie pobrali opłaty. Nie zdejmują opasek przy wymeldowaniu. Na napiwki są puszki i nikt się nie upomina, tym przyjemniej jest dać napiwek. Animacje są do wyboru. W połowie pobytu powiesili solidną informację. W każdym z hoteli jakaś animacja więc mamy wybór z czego skorzystamy. W ofercie mieliśmy restauracje bezpłatne ala carte, ale faktycznie nie było ich w hotelu. Była płatna rybnaw Vista. Plaża jakieś 10 minut spacerem, widoczna z hotelu. Idziemy przez inny hotel lub jedziemy busem. Tam jest bar z napojami i drugi z przekąskami. Plaża bez rafy. Pomiędzy dwoma pirsami żwirowa, po prawej stronie od lewego pirsu z falami i piaskowa. Na końcu lewego pirsu miejsce do snurkowania z rybkami. ( za prawym pirsem jest hotel z molem i tam jest niewielka rafa) nic wielkiego, ale zawsze. Mnie nikt nie zatrzymywał, a byłem dwa razy. Osobiście nie wrócę do tego hotelu. Decyduje o tym sytuacja z pokojem i Aquapark, którego praktycznie nie ma. Leżaków na plaży bez ograniczeń cały dzień. Przy basenach do 11.00 zawsze się coś znajdzie, potem raczej trzeba szukać. W restauracji często nie było wolnym stolików, obsługa nie nadążała nakrywać dla nowych gości. Na zewnątrz raczej stoliki były. W pozostałych restauracjach sytuacja już lepsza.
Super barmani wygodny materac przyzwoity pokój. plaża duża ilość leżaków przy plaży.
ograniczenia na zjeżdżalniach, sprzedają pokoje których nie mają oplata za zgubienie opaski 100 USD
Hotel bardzo czysty ,obiekty ogólnego dostępu cały czas sprzątane . Jedzenie- każdy coś dla siebie znajdzie . Lody i naleśniki popołudniu oraz bar z jedzeniem . Dużo zjeżdżalni ,raj dla dzieci
Czystość , miła obsługa , blisko lotniska
Pobyt w hotelu oceniam za udany pokoj czysty miła pomocna obsługa wszystko bez problemowo pokoj mega duży razem z balkonem jedzenie smaczne wydawane przez caly dzien dla dzieci bardzo dużo atrakcji oraz dla dorosłych rownież byłam w tym hotelu drugi raz polecam
wszystko blisko siebie obojętnie gdzie sie mieszka w jakiej części
nic
Oceniam hotel na 4 gwiazdki.Było w porządku. Pobyt uważam za udany.
Czystość aquapark, baseny jedzenie klimatyzacja
stare meble w pokojach zepsute gniazdka w pokoju
Przedewszystkim pomocna obsługa, czysto,smaczne jedzenie w 9 restauracjach i snac barach,wiele basenów ,kilka zjeżdzalni i strefa aquapark dla malych dzieci. Plaża piaszczysta ładna ale w hotelu za ulicą.
Smaczne jedzenie ,miła obsługa ,czystość.
Brak info o kursowaniu busika plażowego nigdy się nie załapalismy niestety przebiegaliśmy przez całkiem ruchliwą ulicę.
Hotel jest przepiękny, z bogatym zapleczem gastronomicznym. Obsługa bardzo pomocna i miła. Dla dzieci świetny aquapark z atrakcjami. Pokoje czyste, nowoczesne, sprzątane codziennie przez fantastycznych, miłych i uśmiechniętych ludzi. To był bardzo udany wyjazd. Na pewno wrócimy!
2 raz w sieci tych hotelów,tym razem po 13 latach z dziećmi. Można powiedzieć, że nic się nie zmieniło, trzymają standard. Dzieci zadowolone,duża ilość atrakcji ,animacje ,sala zabaw,zjeżdżalnie, baseny. Możliwość korzystania z 2 hoteli obok tej samej sieci. Jedzienie jak zawsze różnorodne i dobre. Jedyny minus to zamknięty bar w pobliżu animacji wieczornych ,po kolacji dostępny tylko jeden obok recepcji ,ale to może ze względu na brak celnego obłożenie w hotelu.
Duża ilość terenu do dyspozycji
Hotel bardzo ładny, zadbany, ciągle sprzątany (czyszczone baseny, myta cała infrastruktura) na bieżąco remontowany. Hotel połączony z 2 innymi hotelami z których można również bez limitu korzystać i bardzo polecam tą opcje. Fajny Aquapark bezpieczny, każdy basen z ratownikami którzy pilnują zwłaszcza dzieci. Dla osób aktywnych basen olimpijski oraz bardzo dobrze wyposażona siłownia w sprzęt Eleiko , więc bardzo wysoki poziom. Potwierdzam wszystkie wcześniej zamieszone pozytywne opinie, jeśli pojawiały się jakieś negatywne bo również takie czytałem to są to raczej osoby szukające dziury w całym, jedyną rzecz którą mogę potwierdzić to to że przy basenach trzeba uważać bo jest ślisko ale to jedyny minusik po prostu płytki są już wyślizgane. Co do jedzenia super, smaczne, przyprawione, duża różnorodność, wysoka dbałość o jakość i świeżość. Dużo rodzajów mięs jak i ryb oraz owoców morza. Jest też bogata oferta dla wegetarian jak i osoba na diecie oraz dzieci. Osoby lubiące słodycze znajdą codziennie bogatą ofertę ciast i deserów oraz owoców. Codziennie odbywają się aktywności joga, fitness w basenie, gry zespołowe oraz wieczorne zabawy dla dzieci i pokazy oraz muzyka na żywo. Obsługa przyjemna, uczynna, przyjazna, nikt nie wymuszał na Nas napiwków, pokoje sprzątane codziennie z wymianą ręczników. Miłym zaskoczeniem była czekająca na Nas późna kolacja a byliśmy na miejscu o 23.20, w ostatni dzień pobytu pomimo wylotu w godzinach wieczornych mogliśmy korzystać z wszystkich dobrodziejstw hotelu w tym jedzenia i picia jedyne pokój musieliśmy zdać do godziny 12:00 ale kto by siedział w pokoju skoro jest mnóstwo basenów i zjeżdżalni. Z drinków polecam tequile bum bum ale gdzie ją znaleźć tego Wam nie zdradzę, miejcie zagadkę do odkrycia bo nie jest serwowana w każdym barze. Znajdźcie również bar na dachu z basenem i pięknym widokiem na okolice. Z czystym sumieniem polecam ten hotel każdy znajdzie coś dla siebie wystarczy trochę poszukać , zabrać dobry humor i pozytywne nastawienie a jak chcesz do czegoś się przyczepić to wszędzie coś znajdziesz.
Aquapark, różnorodność i smaczne jedzenie, siłownia, basen olimpijski, ratownicy na każdym basenie, mnogość barów ale również miejsca do zaszycia się aby pobyć w ciszy i spokoju.
Brak, ja takowych nie znalazłem...
Super wszystko na najwyższym poziomie czystość i obsługa superrr
Wszystko polecam
Nie ma wad nie ma do czego się przyczepić
Hotel duży i bardzo ładny podkuj duży zadbany czyściutki polecam ten hotel nawet dla wymagających klientow
Świetny hotel w szczególności dla rodzin z dziećmi, pełno zjeżdżalni, basenów, barów. Tak na prawdę można korzystać z dwóch sąsiadujących hoteli sieci Pickalbatros ( Aqua Vista i Aqua Blue). Jedzenie przepyszne duży wybór chodź w takie samo jak w tych dwóch hotelach ale duży wybór. Świeże owoce, warzywa, owoce morza i ciasta, desery PRZEPYSZNE!! Podczas pobytu czułam się bardzo bezpiecznie ale nie polecam samemu wychodzić poza hotel. Obsługa również przemiła, troskliwa chociaż niektórzy barmani domagali się wręcz napiwków ale to jak wszędzie. Na pewno wrócę bo za te pieniądze warto :) Fajna jest wycieczka na Orange Bay, piękne widoki ale snurkowanie takie sobie, przynajmniej my nie widzieliśmy rafy
basen, plaża - dojeżdża busik, wygląd hotelu w stylu orientalnym, bezpieczeństwo, czystość, jedzenie
jedynie wyciąganie ręki po napiwki
Pobyt bardzo przyjemny, przestronny pokoj z balkonem, hotel położony na sporej powierzchni połączony z dwoma innymi hotelami, 4 gwiazdki w pełni zasłużone, dobre jedzenie, raj dla dzieci, miła obsługa, same plusy.
Dużo basenów oraz animacji dla najmłodszych więc dla rodzin z dziećmi istny raj. Hotel naprawdę przyjemny, czysty, dużo zieleni. Dużo powierzchni do spacerów, spory wybór restauracji i barów, świetni kucharze i cały personel kuchenny
Brak bezpośredniego dostępu do plaży, plaża przy jednym z 3 hoteli(co pół h jeździ busik, na piechotę spacerem też blisko ale trzeba przejść przez ulicę). Plaża nieciekawa, położona w zatoczce więc brak fal i pięknych widoków etc. Z racji tego że nie jesteśmy gościem tego właśnie hotelu okrojona wersja all inclusive, wyznaczone gorsze miejsce na plaży. W sumie jedyny główny minus. Również brak zaslonki/drzwi do prysznica w pokoju. Jakość alkoholi też słaba, hotel mógłby poprawić ich jakość.
Rozległy dobrze zagospodarowany teren. Liczne udogodniena.
Aquqpark, obsługa.
Ślisko wokół basenów.
Hotel świetny. Składa się z 3 przyległych części. Pierwsza zjeżdzalnie i baseny dla dzieci (1 podgrzewany), Druga z dużym podgrzewanym basenem dla dorosłych i trzecia z 2 dużymi basenami. W trzeciej części restauracja dla dzieci. Jedzenie bardzo dobre. Dodatkowa część dla sportowców z basenem olimpijskim, siłownią, salą crossfit, sauną. 5 minut taksówka od dużego cenrum handlowego i 20 minut od starej części Hurgady - Sakali. Plaża w drugiej części hotelu (za ulicą) co w niczym nie przeszkadza (spacer 5 minut lub busik).
podrzewane baseny, jedzenie, animacje, obsługa