W centrum kurortu Port Ghalib, blisko mariny, sklepów, restauracji i barów.
Obiekt wraz z hotelem Siva Port Ghalib tworzą wspólny kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy.
W pobliżu hotelu rozległa rafa koralowa oraz wiele możliwości uprawiania sportów wodnych.
Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Wspaniały pobyt, polecam wszystkim ten hotel. Obiekt potrafi spełnić oczekiwania nawet bardzo wymagających osób.
Dbałość o porządek wręcz niewiarygodna a poziom obsługi turystów przekracza najśmielsze oczekiwania.
Hotel bardzo fajny. Duży plus za atrakcje typu park wodny z super zjeżdżalniami, duże baseny oraz piękna rafą koralową. Dużo wolnych leżaków zarówno przy basenach jak i na plaży. Nie trzeba wcześnie wstawać żeby cokolwiek rezerwować. Bardzo zadbane ogrody hotelowe i plaża. Pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne, szczególnie desery. Hotel polecamy dla rodzin z dziećmi. Jest też mniejszy park wodny dla najmłodszych.
Czystość, ogrody, park wodny, plaża, rafa koralowa, bliskość lotniska-około 20 minut.
Czasem trzeba poczekać na wolny stolik w restauracji.
Hotel czysty. Pokoje klimatyzowane, codziennie sprzątane. Obsługa bardzo miła i uczynna. Jeszcze w żadnym hotelu nie spotkałam tak przyjemnej obsługi. Jedzenie dobre, nie spotkały nas nieprzyjemności związane z zemstą faraona 🤣. Drinki piliśmy z lodem od samego początku. Jesteśmy naprawdę zadowoleni z wyjazdu i polecamy ten hotel. Ogród w okół hotelu jest bardzo zadbany, codziennie panowie tam coś podcinali czy podlewali. Trawka była na bieżąco koszona ale dźwięk kosiarki w niczym nie przeszkadzał
Zdecydowanie przyciąga rafa koralowa. Jest też blisko do portu ghalib. Baseny są czyste i na bieżąco uzupełniana jest świeża woda, przez co kiedy woda sie zbyt nagrzeje, spowrotem jest chłodniejsza. My korzystaliśmy z basenu solnego i spędzaliśmy tam czas codziennie, bo był Najmniej zatłoczony. Aqua park tez godny polecenia. Jeśli ktoś podróżuje z dziećmi to napewno dzieciaki będą miały frajdę korzystając z zjeżdżalni. Są różne różnorakie 🤣
Zdecydowanie nie ma nic na co Mogłabym ponarzekać w tym właśnie obiekcie.
To był mój 9 pobyt w Egipcie i mam z czym porównać. Hotel duży, fajnie położony i bardzo czysty, ale niestety tylko tyle z plusów. Pokoje duże ładne, ale niestety bardzo słaba klimatyzacja(raczej wiatrak),mimo prośby o naprawę, proponowali inne pokoje(niestety w każdym zaproponowanym, działała tak samo), mimo opisu w ofercie(indywidualna klimatyzacja)wszędzie była centralna, słabe ciśnienie wody pod prysznicem w pokojach i niepraktyczna bateria prysznicowa. Kolejny minus to obsługa barmańska i kelnerska(odsyłali do stolików, bądź leżaków), czas oczekiwania długi , a za każdy przyniesiony napój,oczekiwali napiwków. Wieczornych atrakcji brak, jedynie w barze przy lobby, jakieś występy, bądź muzyka, ale bardzo głośna(nie można było normalnie rozmawiać), często siedzieliśmy w barze przy basenie, muzykę słychać było dobrze, a i porozmawiać można było spokojnie. Po godzinie 23 cisza, bar tylko do 24. Jedzenie: smaczne, ale powtarzające się, owoce: mały wybór, tylko jabłka, śliwki, czasami parę : bananów,pomarańczy, melon(tylko w formie sałatki), żadnych arbuzów(pomimo sezonu), duży wybór słodkości, dobra kawa i lody przy basenie, zdziwieniem były dla mnie plastikowe talerze( nie spotykane nigdzie) Drinki: nie dobre( ale takie wszędzie w Egipcie), dobrze że było piwo. Przy basenie napoje tylko w plastikach. Porównując z innymi hotelami : raczej 4*, ten na swoje 5* nie zasługuje. Większość bardzo dobrych opinii wystawiana pod namową animatorów.
- położenie: blisko lotniska, bliskość Portu Ghalib( jest gdzie pospacerować), -czystość, -szeroka, piękna plaża, - aquapark - polskie animatorki (...) - lody
- klimatyzacja(centralna), nie indywidualna: bardzo głośna i nie chłodzi, tylko wieje, - słabe ciśnienie wody w łazienkach - obsługa barmańska i kelnerska zdecydowanie do poprawy (odsyłanie do stolików, bądź leżaków) - basen do naprawy (przy wejściu uszkodzone płytki), mały jak na tę wielkość kompleksu, laguna duża, ale niestety bardzo słona woda i płytko - morze, brak możliwości poleżenia i popływania przy brzegu (tylko pomost, niestety często zamknięty - wiatry)
Hotel godny polecenia. Obsługa na najwyższym poziomie. Czystość, jakość posiłków, drinki , ilość barów i restauracji. Otoczenie hotelu bardzo zadbane plaża olbrzymią. Położenie idealne przy samym Port Ghalib, blisko lotniska. Dodatkowym atutem jest nowy aqua park . Kelnerzy i obsługa bardzo sympatyczna i pomocną .Polecam
Blisko lotniska , plaża , dobre jedzenie i drinki, miła obsługa, ilość barów i restauracji
Jak dla mnie brak jakichś dużych niedociągnięć
Mój pobyt w hotelu Pickalbatros Oasis Port Ghalib był absolutnie niezapomniany – to miejsce, gdzie marzenia o idealnym wypoczynku stają się rzeczywistością! 🌴☀️ Wróciliśmy do domu wypoczęci, spokojni i uśmiechnięci. Już od pierwszych chwil po przyjeździe wiedzieliśmy , że trafiliśmy do prawdziwej oazy!!! Bardzo pomocna obsługa przywitała nas z egipską gościnnością, sprawiając, że od razu poczuliśmy się mile widziani. Recepcja działała sprawnie, a zameldowanie zajęło dosłownie chwilę. Pokój bym czysty, przestronny, z balkonem z którego był świetny widok na basen i morze. Codziennie czekały na nas świeże i artystycznie ułożone dekoracje z ręczników. Jedzenie w hotelu bardzo dobre– różnorodne bufety z kuchnią międzynarodową i lokalną. Świeże owoce, dania wegetariańskie, mięsa z grilla, dania dietetyczne, desery. Kucharze na oczach gości przyrządzali różne pyszne potrawy, zarówno na śniadanie jak i obiad i kolację. Woda butelkowa jest dostępna bez ograniczeń, co nie jest standardem w hotelach!!! Cudowne jest położenie hotelu – tuż przy marinie Port Ghalib, z prywatną plażą, na której zawsze było miejsce na leżakach. Z plaży jest bezpośredni dostęp do jednej z najpiękniejszych raf koralowych, jakie miekiśmy okazję zobaczyć. Snorkeling jest możliwy prosto z plaży, w bezpiecznej wodzie do kolan, jak również dla bardziej odważnych, z pomostu. Cudownie kolorowe rybki pływają wokół ciebie, jakbyś był częścią morza!!!! Animacje i wieczorne atrakcje były zorganizowane codziennie, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Na terenie hotelu znajduje się Aquapark , zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Obiekt jest bardzo duży, co sprawia , że nie ma tam tłoku. Każdy znajdzie dla siebie trochę przestrzeni! Wi fi działało bez zarzutu, zasięg był nawet na plaży, kilkadziesiąt metrów od hotelu! Pickalbatros Oasis Port Ghalib to strzał w dziesiątkę. Ja już wiem, że wrócimy z mężem na pewno!
Bardzo wysoki poziom obiektu .Łazienka zawiera wannę ,prysznic ,wc ,szampony wymiary 4 x 4 m.Pokoj z widokiem na port wymiary 6x 6m .deska do prasowania ,suszarka. Mnóstwo basenów. Mnóstwo animacji w wodzie ,zumba i inne atrakcje. Do wyboru kilka rodzaji restauracji. Do portu 3 minuty i tam pamiątki oraz tańce. Wyciewczki na safarii oraz nurkowanie.
Kultura ,czystośc . Blisko do morza , rafa koralowa, ciągle słońce
czasem pan z WC prosił o jednego dolara.
Hotel duży, tak naprawdę 3 hotele w jednym. Baseny można powiedzieć niezbyt głębokie, jeden 130cm i ogromna laguna 100cm ze słoną wodą , brodzik dla maluchów i strefa z małymi zjeżdżalniami plus rzeczka do pływania na pontonikach. Osobno duże zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych (taki aquapark). Jedzenie uważam za dobre, chociaż niektórzy napiszą pewnie że monotonne, ale można zjeść o każdej porze. Dwie większe restauracje + 2 a'la carte. Oprócz tego w ciągu dnia pączki i lody. Napoje do woli. Są jeszcze bary na plaży , przy basenach. Pokoje czyste sprzątane codzienne. Rafa dobrze utrzymana z podestu można posnurkować. Do portu Galib 15 minut alejką wzdłuż plaży. Obsługa jak wszędzie w Egipcie nastawiona na bakszysz. Trochę słabe animacje.
Dobre jedzenie bez tłoku w restauracjach, utrzymana rafa,
Słaba animacja
Pobyt 17.06-24.06.2025 Rodzina 2+2 Hotel zasługuje na pełne 5 gwiazdek. Oczywiście, jak wszędzie, można znaleźć drobne minusy – dla jednych będą istotne, dla innych zupełnie nie. Skupię się jednak najpierw na licznych zaletach. Plusy: • Obsługa: Na najwyższym poziomie! Uśmiechnięci, życzliwi pracownicy, którzy naprawdę chcą pomóc. Wiele opinii sugerowało, że obsługa pracuje „za karę” – tutaj tego nie zauważyliśmy ani razu. Napoje przynoszone są do stolika – nie trzeba stać w kolejkach. • Czystość: Hotel, baseny, toalety (w lobby, przy plaży, przy basenach) – wszystko utrzymane w świetnym stanie przez cały dzień. • Pokoje: Duże, codziennie sprzątane, z wymienianymi ręcznikami i uzupełnianymi kosmetykami. Sprawna klimatyzacja. • Baseny: Wielu ratowników, dbających o bezpieczeństwo. • Plaża: Szeroka, piaszczysta, z dwiema rafami i pomostami. Dwa bary na plaży z obsługą przynoszącą napoje do leżaków. • Lokalizacja: Dwa sklepy na terenie hotelu, a 5 minut spacerem – centrum z większym wyborem. W Port Ghalib warto odwiedzić polską restaurację (...). • Jedzenie: Różnorodne i bardzo smaczne, dostępne w dwóch restauracjach. • Brak tłoku: W czerwcu hotel nie był przepełniony – brak kolejek w restauracji i wolne leżaki bez potrzeby rezerwacji z rana. • Język: Obsługa (kelnerzy, barmani, ratownicy) bardzo dobrze mówi po polsku – szacuję, że 90% gości to Polacy. • Pogoda: 35°C, ale dzięki przyjemnemu wiatrowi upał był całkiem znośny. Minusy (raczej drobne): • Kafelki w basenach: Niektóre są uszkodzone lub nierówne – warto zaopatrzyć dzieci w obuwie do wody. • Prysznice na plaży: Są tylko dwa, co przy większej liczbie osób może być niewystarczające. Jeden dodatkowy rozwiązałby problem. • Wieczorne animacje i mini disco: Na dość niskim poziomie – szczególnie w porównaniu z innymi hotelami sieci Pickalbatros (...). 🎯 Podsumowanie: To był bardzo udany pobyt – hotel idealny dla rodzin z dziećmi, bardzo zadbany, z cudowną obsługą i świetnym jedzeniem. Mimo drobnych niedociągnięć, z czystym sumieniem polecam!
Miła obsługa ze znajomością języka polskiego, czystość w hotelu, przestronne pokoje, szeroka piaszczysta plaża, blisko lotniska, blisko miasta, smaczne jedzenie, brak tłumów w czerwcu.
Jakość kafelek w basenach, słabe wieczorne mini disco i show time.
+ Hotel czysty zadbany, większość obsługi w porządku. + bardzo ładnie, zielono, - brak rozrywki dla dorosłych moja ocena 4 gwiazdki.
+Czysto, zadbany ogród + wifi w całym hotelu nawet na plaży i morzu, basenie, przy barach (zasięg jest bardzo dobry). + ochrona w hotelu na wjeździe + blisko do portu 5min na nogach. + Łóżko duże i wygodne. Balkon w pokoju. + Codzienne sprzątanie. + Na terenie hotelu w basenach i na plaży pełno była obsługa, drinki, przekąski. Jedzenie w porządku. + zabawy dla dzieci (lotki, piłka nożna, siatkówka) codziennie coś innego. (około 1h)
- Brak rozrywki oraz imprez dla dorosłych ( wieczorem zostaje picie drinków przy barze do godziny 24 przy muzyce, śpiewaniu nudzi się to po 2 dniach...). - po 24 w hotelu cisza, bary są zamknięte. - Zdarzały się osoby z obsługi nachalne, oburzone, czekające tylko na napiwek. Jeden kelner specjalnie wywalił jedzenie na stół jak usłyszał, że nie wzięliśmy napiwku na śniadanie i po prostu odszedł. (1 dzień pobytu)
Bardzo dobry hotel. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Piękna plaża, obsługa pierwsza klasa , pokoje codziennie sprzątane . Jest gdzie pospacerować po za hotelem, urocza marina. Jedyny minus to płytki w główny basenie, które są wykruszone i łatwo się skaleczyć. Reszta same plusy. Na pewno tam wrócę
Położenie hotelu i obsługa
Hotel, obsługa, jedzenie super. Blisko od lotniska na plus. Jak będę jeszcze w Egipcie będę mocno rozważać powrót.
Wszystko
Hotel bardzo ładny, blisko plaży i lotniska (15 min.) kilka barów i restauracji w tym 2 ala karta. Bardzo zielono i czysto. Kilka basenów , laguna , rwąca rzeka. W pobliżu aquapark. Pokoje czyste, codzienna obsługa i wymiana ręczników. Jedzenie urozmaicone , każdy znajdzie coś dla siebie, Codziennie można korzystać z restauracji włoskiej z obiadów i kolacji. Animatorzy też dają z siebie wszystko, jest wodny aerobik, joga, a wieczorem występy i animacje dla dzieci i dorosłych. Byłam tam już drugi raz i jestem bardzo zadowolona, polecam bardzo.
Hotel bardo ładny , przestronny. Blisko plaży i laguny , możliwość snurkowania w bajecznych rafach. Blisko lotniska.
Hotel pickalbatros oasis bardzo pozytywnie Nas zaskoczył, duży teren, czystość w pokojach i duży wybór jedzenia. Plaża czysta i piękna.
Obsługa hotelu, przyjazna i pomocna, ratownicy na plaży i pomoście, uśmiechnięci i bardzo pomocni. Różnorodność jedzenia. Czystość hotelu i pokoju.
Jedyny minus, który Nam się nie podobał to fakt, że lody goście hotelu nakładali sobie sami co nie było zbytnio higieniczne, lepiej jakby podawał to jeden Pan z obsługi.
Pokój z widokiem na morze. Rewelacja. Piękny widok.
Wszystko ok
Pobyt w tym hotelu uważam za udany pomimo kilku kwestii, które mi się nie podobały. Bardzo nie podobało mi się to, że nie można w spokoju odpocząć i poczytać książkę, bo wszędzie roi się od tzw. "naganiaczy", którzy proponują wszystko -od masaży, SPA, warkoczyków, po niezliczoną ilość wycieczek, który każdy może kupić u rezydenta, czy nawet przez biuro podroży jeszcze przed wyjazdem- to jest okropnie męczące, zresztą prowadzący animacje też są nachalni ;(
Piękny, zadbany obszar wokół hotelu, dużo zieleni. Hotel z własną, szeroką, czystą plażą, mnóstwem parasoli i leżaków (nigdy nie brakowało miejsca), z dostępem do morza, dwa pomosty sięgające, aż do rafy. Kilka basenów, laguna ze słoną wodą, sporo leżaków, zawsze można było znaleźć gdzieś miejsce dla siebie.
Sam hotel i jego pokoje pozostawiają wiele do życzenia, bo lata świetności już dawno za nimi, mino to zawsze czyste, codziennie sprzątane. Najgorzej oceniam restauracje, a w nich monotonne posiłki, mało ryb, o owocach morza już nie wspomnę, i bardzo!brudne krzesła, mimo że obsługa ciągle jest w pogotowiu, sprząta stoliki, czy zbiera cokolwiek spadło na podłogę, to niestety te krzesła i poplamione podłokietniki i siedziska po prostu odrażające, nie ma jak usiąść bez obawy, że się nie pobrudzisz:(
Hotel fajnie położony 15 min. Od lotniska obsługa miła i pomocna zarówno w hotelu jak i na basenie i plaży. Jedzenie urozmaicone napewno każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo zadbany obszar dookoła hotelu
Wolne leżaki każdego dnia Czystość w lazienlach ogolnych koło basenu Zgłoszony problem był odrazu rozwiązywany Obslucha hotelowa na basenie pierwsza klasa
Wszystko super. Jedyny minus to nasi mniej wychowani rodacy
Ogromny obiekt, który zaspokoi każde potrzeby
Tylko za dużo rodaków, którzy nie zachowują się zbyt dobrze
Hotel bardzo ładny, personel przyjazny i pomocny. Jedzenie bardzo smaczne a z alkoholem też nie jest tak źle. W hotelu do mycia warzyw czy lodu do napojów używa się wody butelkowej także nie trzeba się martwić o faraona. W basenie podgrzewanym cudownie ciepła woda, do portu parę minut spacerkiem. Leżaki na basenie i na plaży darmowe, ręczniki można wziąć na basenie i na plaży. Pokoje sprzątane są codziennie. Animacje prowadzone zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.
Piękna rafa kolarowa przy samym hotelu. Bliskość portu. Animacje dla dzieci i dorosłych. Podgrzewany basen. Dobre jedzenie.
Nie zauważyłam.
Świetny czas! Bardzo polecam ten hotel, czystko, smaczne jedzenie w szczególności przypadło nam do gustu indyjskie i owoce morza 🙂. Duże przestronne pokoje z dobrym serwisem. Przemiła obsługa, która dba o nas na każdym kroku. Plaża przy samym hotelu, bardzo czysta i z przyjemny zejściem do morza 🙂, rafa koralowa ekstra! Blisko do Port Ghalib- fajna atrakcja na wieczór, ogólnie bardzo udany wypoczynek!