Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Dobra baza wypadowa do Izraela
Rafa koralowa
Rozrywkowa miejscowość
Rezerwat Ras Mohamed
Najgorszy hotel w jakim byłam, biuro nie powinno sprzedawać wycieczki do tego "hotelu".Jedzenie tragiczne, ziemniaki, makaron i malutkie kawałeczki mięsa, które wydziela kelner, brak owoców, ciast, w zasadzie wszystkiego brakowało.Obsługa hotelowa zachowywała się jakby była tam za karę.Po kilku dniach z pomocą rezydenta Gabriela ( kompetentny)przenieśliśmy się do innego hotelu.Omijajcie szerokim łukiem Amar Sina.
tragiczne jedzenie, beznadziejna obsługa hotelowa, brudne i cuchnące ręczniki, daleko położona plaża od hotelu
Ja rozumiem tylko 3 gwiazdki. Nie spodziewaliśmy się luksusów ale na Boga jakiekolwiek warunki sanitarne powinny raczej obowiązywać. Niestety się przeliczyłem. Wszechobecny grzyb i smród w pokoju od którego bolała głowa to tam standard. Remontu od dziesięcioleci tam nie było. Spoko. Może to kosztuje ale żeby nawet nie odmalować ścian to już przesada. O jedzeniu nawet się nie wypowiem. Ogólnie masakra i nie polecam nikomu poza fanami survivalu.
Brak brak brak
Stary, brudny, zagrzybiony, zaniedbany i można by tak wyliczać wady bez końca.
Tragedia!!!! Ludzie! Nawet NIE patrzcie w tym kierunku! W łagrach bylo lepiej
Żadnych zalet.hotel pokryty grzybem. Po pieteszej nocy wymiotowalam z zatrucia. Bród wszędzie, kurz. Jedzenie na wydzial a do tego OBRZYDLIWE!!!!
Wafa hotelu jest to ze w ogóle sie reklamuje
Tak jak wyżej - gdyby jedzenie było takie , jak w większości arabskich hoteli , ocena byłaby dużo wyższa. Wszędzie oszczędności . Bus miał turystów dowozić kilka razy dziennie na dwie plaże . Dowoził jeden raz- na jedną plażę . Plaża wąska , ale z rafą . Mało leżaków . Około 20 na dwa hotele . Brak intymności - jeżeli ktoś lubi poleżeć na leżaku . Jeżeli jest to miejsce do wypłynięcia do nurkowania to jest super. Ale reszta nam odpowiadała . Niewielki ! to zaleta , ładny . Nie ma szyb - jako jedyny w Sharm , ale są okiennice i ma to swój urok . Klima działa prawidłowo . Miły barman , Ogólnie polecam , ale nie dla rodzin z dziećmi . Obok fajny pub z muzyką .
Piękny , rodzinny hotel . Mili ludzie . Przyjemnie , bezpiecznie , bezproblemowo .
Wyżywienie ! Niesmaczne ( jedna przyprawa -harisa do wszystkiego ) . Mało warzyw , ryby tylko duszone . mało mięsa - w większości mielone z kasza ... i z resztkami z poprzednich posiłków . Dlatego ocena obniżona . 2. Bus hotelowy jedzie na piękną plażę tylko 1 raz dziennie o 10.oo . Powrót o 14.oo
Byliśmy w tym hotelu, kiedy był tylko w katalogu firmy Neckermann. Pokój dostaliśmy wtedy z jedynym balkonem jaki był w tym hotelu - z widokiem na całe patio z basenem, barem i kopulastymi wieżyczkami gdzie mieszkały ptaki. Obsługa na maksymalnym poziomie - wieczorem wynosiła wszystkie stoły dla gości przy basenie.Po kolacji sprzątane do środka. Od tego czasu zmienili się właściciele i już niestety poziom oceny skurczył się do minimum. Jeśli właściciel nie wymaga to i obsługa jest do niczego. Przy wyjeździe do domu zostawiliśmy album z zdjęciami z Synaju na stoliku przy recepcji - po miesiącu wyczekiwania trafił w Polsce z powrotem do naszych rąk ! Z tego hotelu sami organizowaliśmy wyjazd do Petry bo jeszcze nie było grupowych wycieczek. Byliśmy odwiedzić ten hotel w następnych latach ale niestety obsługa była już całkiem inna. To był nasz pierwszy wyjazd do Egiptu - dawno temu. Niestety - nie można wybrać roku - do dyspozycji są tylko 3 lata wyboru.
hotel położony w cichym miejscu
Jeżeli ktoś postawi na obóz przetrwania za małe pieniądze,to polecam,ale trzeba żywić się samemu,miejsc nie brakuje
wszystko!!!! do tego nie ma co jeść
okropne omijać z daleka bo nawet reczników nie chcą dawać
okropny
brudny, śmierdzący, zaniedbany do remontu kapitalnego
Spędziłem w tym hotelu dwa tygodnie w maju z żoną. Wady i zalety powyżej. Hotel sprawia wrażenie jakby nikt nim nie zarządzał, albo zupełnie mu na tym nie zależało. Obsługa hotelowo-barowa fatalna, do zwolnienia w całości. Obsługa na recepcji i sprzątający ok. Na posiłkach człowiek czuje się jak intruz (all inklusive), a do poproszenia o coś w barze musiałem się zmuszać. Dość to męczące i niekomfortowe dla gości. Częściowo rozumiem sytuację, kryzys, obłożenie hotelu może 10%, prawie brak napiwków dla obsługi itd. Byliśmy przed wyborami, obsługa wciąż głośno dyskutowała o generale Sisi, ubrani w koszulki z jego podobizną głośno wyrażali poparcie. Mały bus na plażę o godz. 9.30 i 10.30 powrót 13.30 i 16.30, możliwość dojazdu i powrotu w zasadzie tyko przed południem. Potem tylko taksówka lub pieszo, ale piechotą w ciągu dnia bardzo męczące, próbowaliśmy, nie polecam. Zdjęcia hotelu z czasów świetności, piramidy za hotelem zachowane, ale ogród wyżarty przez kozy. Gdyby nie to że było takie małe obłożenie, sprawy związane z plażą (leżaki, dowóz byłby koszmarem). Polecam ludziom lubiącym kameralność, potrafiącym zaakceptować wiele niedogodności, spędzającym czas nie na leżakach, tylko snoorkując. Pozostałym odradzam.
- nietypowa architektura, nawiązująca do egipskiej wioski - rafa koralowa na plaży - kameralność
- obsługa kelnerska, barowa fatalna, a właściwie wszystko związane z kuchnią i barem - woda pitna z baniaków miała smak chloru, taki sam jak woda z kranu - plaga komarów (zwalczają je paląc ropę - hotel ginie w chmurach spalin, robi tak więcej hoteli i to w tym samym czasie) - odległość do plaży, beznadziejny dowóz - leżaki na plaży ustawione ciasno jak fotele w kinie, dozwolone palenie papierosów na plaży - plaża należy co najmniej do dwóch hoteli dlatego tłok, ten drugi zajmowany przez Rosjan - jakiś tubylec, "zarządca plaży" wyznacza miejsca na leżaku, mam wrażenie że wskazuje np. miejsce w słońcu aby dostać pieniądze za otrzymanie lepszego miejsca - brak stref dla palących w hotelu, dlatego częsty smród papierosów - bardzo głośna klimatyzacja, chłodzenie ma niewiele wspólnego z nastawioną temperaturą
Hotel przyzwoity, spokojny bez hałaśliwych ruskich.
Hotel posiada niesamowitą architekturę, duże pokoje z kopułami. Kolacje podawane są przy basenie i mają niezwykle romantyczny klimat a uroku dodają egipskie animacje (m.in. kobra show z udziałem gości hotelowych). Na tyłach hotelu znajdziemy piramidy (i nie tylko) w miniaturze. No i oczywiście piękne rafy..... Jedynie ZOO to nieporozumienie ... to kilka kóz Polecam wycieczki z lokalnym biurem Wielkopolska (Jerozolima z pobytem nad m. Martwym oraz p. Anią jako pilot)
Unikać jak tylko się da. Po 7 dniach w Amar Sina przeniosłem się do Falcon Hils , hotelu o tylu samych gwiazdkach. Miałem wrażenie , że przeniosłem się z szarego średniowiecza do czasów współczesnych. Unikać za wszelką cenę hotelu Amar Sina..
Kameralny klimat
Brak remontów bieżących, stare powłoki malarskie, nie działające oświetlenie. Klimat średniowiecza.
Mamy zastrzeżenia co do dowozu na plaże - niepunktualność busów, a nawet raz wcale nie przyjechała po nas bus po południu na plaże, Na plaży fatalna "budka" z napojami dla gości hotelu, napoje ciepłe a w ogóle trzeba było szukać pracownika obsługi tej "budki", który zresztą zachowywał się jak to on by był dla nas a nie my dla niego. Poza tym załatwiał dla znajomych /zwłaszcza rosjanek/ leżaki, piwo - oczywiście za odpowiednią opłatą. W ubiegłym roku byliśmy w Hurgadzie, gdzie na plaży, do której nas też dowożono, było wszystko dla gości - soki, woda, alkohole różnego rodzaju, kawa, herbata, przekąski i lunch - nie trzeba było wracać do hotelu, dopiero na kolację. Dobrze chociaż, że było słońce, woda i przepiękne rafy. Pozdrawiamy
położenie, cisza, w miarę czysto, ob sługa grzeczna w barze,
jak na all inclusiw wydzielanie porcji masła, mięs i ryby przez kucharza
Wczoraj 17.04.2013 wróciłam z amar siny...wracam tam za 5 miesięcy...byłam tam sama a czułam się jak w domu. Obsługa fantastyczna, hotel sam w sobie ładny czysty.
Ten hotel najlepsze czasy ma dawno za sobą. Zapłaciłem za all inclusive, a na obiad miałem do wyboru jedynie źle przyrządzonego kurczaka z grilla i pizzę. W dodatku niemiła obsługa - robili łaske, że nalewali napoje i mimo opaski natarczywie pytali o numer pokoju. Zła odleglość od plaży - 3,5 km a kierownik hotelu i kierowca hotelowego busa ma w nosie gości i wiele razy wyjeżdżał z plazy nawet pół godziny przed czasem, zostawiając turystów bez grosza na plaży, skazanych na łaske taksówkarzy, którzy wozili nas na kredyt.
Hotel nie najgorszy jak na 3* w Egipcie. Posilki w kratke, raz smaczne i urmaicone, innym razem slabe-jak kucharze wyjechali do Kairu . Na sniadania robili nam nalesniki i omlety na cieplo, poza tym byl ser zolty i twarog, wedlina (miejscowa specyficzna) warzywa swieze, dzem, miod, melasa, biale bulki, ciasteczka, kawa rozpuszczalna, herbata czarna, napoj i woda. Do obiadu i kolacji dawali po 2 rodzaje owocow ( melony, arbuzy, pomarancze). Pokoje czyste, basen do remontu, fajny klimat wioski :) Jak ktos nie chce obok koz mieszkac to nie polecam,ale dzieciom sie kozy podobaly. Panow z baru u gory tzw ,,lobby'' nalezaloby zwolnic lub nauczyc obslugi klienta - ogladaja tv non stop i beszczelnie robia glosniej kiedy klienci przy barze rozmawiaja. Bar przy basenie - obsluga ok. Hotel prowadzi zarzadca , ktory nie jest wlascicielem i doprowadza go do ruiny- jego kontrakt konczy sie we wrzesniu 2012 wiec jest nadzieja na remont i poprawe warunkow. Obecny zarzad nie chce placic pracownikom a do tego trwa Ramadan co znacznie oslabia ich wydolnosc ( bez picia i jedzenia do 18.30) Pomimo tej sytuacji kucharze sa bardzo mili i mozna u nich niejedno wyprosic np pizze jak wam sie kurczak znudzi. Byla kradziez podczas mojego pobytu i rezydent ,,nie byl w stanie'' wezwac policji do hotelu! Podejrzewam ze tych kradziezy nie robia na wlasna reke biedni sprzatacze.. Rafa 5* http://www.synaj.com/ras-umm-sid.php
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Właśnie wróciłam z 7-dniowego pobytu w hotelu Amar Sina i zdecydowanie jestem zadowolona. Polecam nie sugerować się jednoznacznie negatywnymi opiniami na forum, bo większość z nich jest przesadzona bądź wynika w wygórowanych oczekiwań - jeśli ktoś chce luksusu to powinien wybrać hotel 5-gwiazdkowy a nie 3-gwiazdkowy jak ten. Pomyślałam, że napiszę plusy i minusy hotelu, a każdy sam zdecyduje co jest dla niego najistotniejsze :) PLUSY - pokój duży, czysty, ściany odmalowane, wieeelkie i wygodne łóżko, meble stare ale klimatyczne :) - jedzenie bardzo dobre, może i nie różnorodne, ale smaczne i nie można się nim zatruć - fajny klimat hotelu, ciekawa architektura - piękna plaża, choć ciasna, to woda i rafa i widok z klifu wszystko rekompensują, plaża oddalona 3 min jazdy samochodem - dowozi hotelowy bus - większość obsługi miła i uczynna - sprzątanie pokoju - bez zastrzeżeń MINUSY - hotel troszkę zaniedbany, gdyby ktoś zainwestował w jego odświeżenie byłoby na prawdę super, należałoby odnowić przede wszystkim basen i meble na patio - animacje bardzo rzadko, podczas naszego pobytu nie było żadnych, w tygodniu poprzedzającym były 3 - autobus plażowy czasami odjeżdża zbyt wcześnie i kilka razy pare osób się nie załapało na transport - okolica raczej nie zapewnia wielu rozrywek, nic się nie dzieje, miasto śpi po 22 - KONIECZNIE trzeba wykupić sejf za 6 dolarów za tydzień żeby uniknąć niebezpieczeństwa kradzieży INNE UWAGI - większość pokoi nie posiada balkonów, ale uważam, że są zupełnie niepotrzebne bo po co spędzać czas w pokoju :) - w "zoo" jest stadko kóz, wielbłądów brak - hotel raczej dla ludzi chcących odpocząć, imprezowiczom chcącym się wyszaleć nie polecam Ja, w przeciwieństwie do innych opinii, oceniam wyjazd zdecydowanie pozytywnie także chyba każdy sam musi się przekonać na własnej skórze jak to jest w Amar Sinie :)
Hotelik spokojny dosc skromny, na szczegolna uwage zasluguja posilki ktore byly naprawde wysmienite ! ! !
Generalnie hotel ok.Dla rodzin z dziećmi raczej nie polecam.Basen mały ale wystarczający.Wyżywienie ( mieliśmy ALL) nawet dobre i urozmaicone.Denerwująca była obsługa przy wydawaniu napojów i drinków zawsze zapisywali( nr pokoju) co bierzesz do picia i ile .Jak już wypiłeś dzienną normę to tak wolno Cie obsługiwali ,że odechciało Ci się pić. Plaża hotelowa bardzo mała , ale rafa piękna.Polecam ten hotel dla par , ma urokliwy klimat.
Hotel chylący się ku upadkowi, mający okres świetności dawno za sobą. Jeśli traktować hotel wyłącznie jako miejsce do spania to jest ok - 1 dolar zostawiony rano powodował, że mieliśmy zawsze czyściutko i cudowne dekoracje z ręczników na łóżku (ręczniki szare). Problem był z jedzeniem - śniadania to istna tragedia - codziennie omlet, kiełbaski z cebulką, jajka, tosty i ....właściwie nic więcej. Obiady z karty - dobra pizza, spagetii, zjadalny kurczak, ich dania chyba ze starego wielbłąda - ciężko było pokroić nożem (np. kebab), kolacje to inna bajka - smaczne i było co jeść. Co do wypoczynku - busik 2x dziennie wozi na plażę. A tam najpiękniejsze na całym Sharm rafy koralowe. Wycieczki z turystami którzy chcą oglądać rafy są przywożeni właśnie nad tą zatoczkę. Choćby dla tych widoków zamierzamy wrócić do Egiptu i nad tą zatokę, choć hotel wybierzemy inny.