Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Pobyt w hotelu bardzo udany , brak wad , jedzenie bardzo dobre , różnorodne , smaczne , animatorzy super, obsługa super , nie wymuszają napiwków , cudowny wielbłąd ALEX krążący po plaży , plaża czysta zadbana, łazienki czyste sprzątane często na basenach jak i na plaży , soki z owoców w automatach a nie z chemicznych proszków jak w 80% hoteli , drinki super , dobre jak na egipskie trunki bo wiadomo że nie europejskie , przede wszystkim nie ma Ukrainy i Rosji wrzeszczącej i tego ich syfu na restauracjach, ogólnie wszystko super , polecam każdemu ten hotel a nie pożałuje.
same zalety
Ogólnie było super ! Bez żadnych zastrzeżeń ! Polecam !
Hotel jest duży i raczej przyjazny dla urlopowiczów.
podobały mi się baseny, jest ich sporo...
nie podobało mi się to ,ze tubylcy traktowali innych jak zło konieczne, zachowywali się bardzo agresywnie...a obsługa nic z tym nie robiła...
Hotel bardzo fajny, czysty, obsługa również uśmiechnięta, pomocna. Różnorodne jedzenie - każdy znajdzie coś dla siebie.
Duży, przestronny, bardzo dużo zjeżdżalni, obsługa miła.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to rezydent - mało obecny w hotelu, naciąga na swoje wycieczki fakultatywne, które są droższe od lokalnych biur.
Wszystko w jak najlepszym porządku. Pokoje czyste dzienne sprzątane, jedzenie bardzo dobre. Polecam dla rodzin z dziećmi , świetny Aquapark.
Różnorodne jedzenie, animacje , czystość hotelu plaża
Na wstępie warto zaznaczyć, że jest to kraj arabski, zatem i standard powinno się rozpatrywać inaczej niż w europejskich hotelach. Sam hotel położony jest w bliskiej odległości od lotniska. Dla osoby takiej jak, ja czyli podróżującej pierwszy raz do Egiptu, szokujące może być to, że wszędzie leżą śmieci. Na ulicach, chodnikach, a największe składowiska na pustkowiach, w rowach. Nikt nie przywiązuje do tego uwagi, natomiast hotel zestawiony z panującą wokół atmosferą prezentuje się naprawdę ekskluzywnie. Samo meldowanie i pierwsze chwile przebiegły na prawdę sprawnie. Mieliśmy zostawić bagaże w recepcji a sami udać się na lunch, bo właśnie była pora wydawania posiłków. Po obiadku mieliśmy już gotowe karty pokojowe, miły boy za kilka dolarów dostarczył nasze bagaże do pokoju i mogliśmy rozpoczynać przygodę. Sam pokój mógłby być w lepszym stanie. Zdecydowanie lata świetności ma już za sobą, przypomina nieco nadmorski pensjonat z lat 80 :) Natomiast był czysty a klimatyzacja sprawa. Jadąc z dziećmi nie oczekiwałam luksusu, a miejsca w którym chłopcy nie będą się nudzić i dorośli będą mogli odpocząć błogim lenistwem. Jeśli chodzi o strefę basenową i plażę to byliśmy zadowoleni. Oczywiście nie są to marmury i blichtr, rzeczywistość wygląda ciut inaczej niż na zdjęciach, ale najważniejsze, że wszędzie jest czysto. Choć byliśmy w sierpniu to nie mieliśmy kłopotu z leżakami. Animacje prowadzone były praktycznie cały czas, nawet ciut za dużo i zbyt nachalnie chciano nas rozerwać ;) Dla dzieci również znalazły się atrakcje, niestety tylko w jeżyku angielskim, ukraińskim lub arabskim zatem moim dzieciakom ciężko było się tam odnaleźć. Oczywiście wokół leżaków krążyli "naganiacze" próbujący sprzedać wycieczki, usługi fryzjerskie i wszystko co można było wcisnąć. Myślę, że warto też zwrócić uwagę, że do hotelu przyjeżdża ogrom społeczności arabskiej i kobiet w strojach typowych dla tych regionów. Tworzy to taki lekki dyskomfort gdy kobieta w bikini leży obok kobiety w czerni. Oczywiście hotel jest nastawiony na dzieci zatem jest ich bardzo dużo, jest głośno, gwarno, ale wybraliśmy go z pełną świadomością. Zatem oczekując cichego miejsca na wypoczynek, zdecydowanie polecam wybrać coś innego :) Co do jedzenia to myślę, że większość osób znajdzie dla siebie coś dobrego. Śniadania raczej monotonne - codziennie ta sama paleta do wyboru. 7-go dnia gdy spróbowaliśmy już wszystkiego, zrobiło się nudno. Obiady i kolacje również serwowały te same dania podstawowe codziennie, natomiast każdego dnia były dodatkowe dania np. krewetki czy cały baran upieczony z rogami. W ciągu dnia można było skorzystać z 2 barów gdzie znalazły się frytki, pizza, hamburgery i naleśniki. Dziatwa zachwycona ;) Jeśli chodzi o napoje, to oczywiście w formule all dostępne były wszystkie - ale tylko do północy. Zatem chcąc zabalować dłużej, trzeba liczyć się z przykrym rozczarowaniem. Napoje bezalkoholowe typowe - z nalewaków, napoje o smaku coli itd :) Alkoholowych próbowaliśmy kilka, przy każdym barze znajduje się lista standardowych drinków jakie może zrobić obsługa, co ułatwia sprawę laikom w temacie alkoholu. Jeśli zamówimy na miejscu to jest szansa na pięknego drinka w szklance. Natomiast jeśli na wynos czyli na plażę lub na basen to dostaniemy mały plastikowy kubeczek. W tym miejscy warto poruszyć kwestię naczyń jednorazowych. Hotel generuje ich tak przerażającą ilość, że dla Europejczyka ciężko to przyjąć. Piankowe talerzyki jednorazowe - każdy do innego produktu. Co dolewka napoju to nowy kubeczek. Do tego goście, którzy w większości są obojętni wobec koszy oznaczonych jako "plastik". Bardzo trudny temat. Kwestię wyżywienia bardzo punktuje możliwość korzystania z tematycznych restauracji. Biorąc pod uwagę, że dzieci wstają wcześnie, codziennie udało mi się zrobić rezerwację na dzień kolejny, dzięki temu odwiedziliśmy każdą. Jest to super alternatywa da wszechpanującego gwaru. Można było spokojnie usiąść, zamówić i zjeść posiłek. Po kolacji codziennie obywały się dyskoteki dla dzieci, czasem z konkursami, oraz występy dla dorosłych. Scena umieszczona jest po środku hotelu zatem - niestety - nie dało się uciec przed hałasem. Przez cały 10-dniowy pobyt nie udało nam się spędzić spokojnego wieczoru przy drinku. Głośniki nadawały do 22, czasem do 23. O spaniu przed tą godziną nie było mowy. Nieco nie wpasowuje mi się to w ideę hotelu dla rodzin z dziećmi, często małymi. O tej porze był otwarty już tylko jeden bar w lobby i aby zamówić cokolwiek do picia, trzeba było stać w dużej kolejce. Tak mniej więcej wyglądał każdy dzień, monotonię odczuliśmy dopiero po 7 dniu, bo wtedy program zatacza koło. Skorzystaliśmy z jednej wycieczki - SAFRI. Było bardzo fajnie, przejażdżka dżipem, quadami i na wielbłądach na długo zostanie nam w pamięci. Znajomi skorzystali jeszcze z wycieczki do Doliny Królów, niestety było to ogromne rozczarowanie. Przewodnik ledwo dukał po polsku, zatem wszystkie informacje trzeba było przeczytać sobie w Internecie. Dodatkowo podróż w jedną trwała 6h a nie 4 jak obiecywał organizator, ponieważ zgarniani byli turyści z okolicznych hoteli. Dodam, że wycieczka była kupiona przez niezbyt grzecznego rezydenta. Wylot do Polski mieliśmy o 4 rano, hotel zachował się bardzo ładnie - przy wymeldowaniu dostaliśmy paczki z kanapkami i piciem na drogę. Podsumowując - oceniam ten hotel dobrze. Wybrałam go świadomie pod kątem dzieci i nie rozczarowałam się. Ale na "dorosłe" wakacje ze znajomymi wybiorę coś innego :)
pokój z dostępem do basenu - rewelacja, czysto, miło
miła obsługa, świetne jedzenie
brzydko pachnąca klimatyzacja
To nie był mój pierwszy urlop w Egipcie, ale wakacje w SUNRISE AQUA JOY RESORT HOTEL byly najlepsze! Cudowne miejsce, ale najwiecej energii dają ludzie z obslugi! Panowie ktorzy pracują w restauracji są najlepsi! zorganizowali najlepsze urodziny mojej przyjaciółce! codziennie pytali o moje samopoczucie! Animatorzy są cudowni, uśmiechnięci! Głowny prowadzący imprezy o imieniu TAZ to człowiek, który sprawi że Twój czas tam będzie wyjątkowy! WSZYSTKO BYŁO BEZBŁĘDNE! musisz tam być!
Obsługa!!!!! Najlepsza!
Święty Hotel. Jedzenie nie do przejedzenia.,rewelacyjne. Polecam
Codzienne animacje dla dzieci i dorosłych.
Hotel fajny , byłam ze znajomymi i wnuczkami, spełnił moje oczekiwania godny polecenia .
Obsługa pomocna miła pokoje codziennie sprzątane jedzenie bardzo dobre przed hotelem pełno sklepów .
Nie mam
Hotel wymaga remontu - fakt. Obsługa recepcji - wolna. Stołówka czysta i bardzo duży wybór. Mięsa wszystkie - oprócz wieprzowiny oczywiście. Ryby, krewetki, kraby i inne owoce morza , prawie codziennie. Ciasta - rewelacja, nie sposób spróbować wszystkich przez 14 dni. Owoce w dużej ofercie jednak brak mi było arbuza, ale to drobnostka. Jeśli ktoś spodziewa się luksusów to musi brać poprawkę , że to Egipt nie Szwajcaria. Jeśli ktoś chce schabowego z ziemniaki to musi obrać kierunek Zakopane. Woda butelkowana w każdej ilości. Ręczniki codziennie nad morze nowe czyste. Najlepsze to SPA. Ręce Faridy doskonałe , nie pamiętam, aby ktoś tak super masował. Hammam z jej udziałem najlepszy. Turecki może się schować. To było fantastyczne doznanie. Animacje , pokazy , występy - szereg atrakcji dla chcących bawić się wieczorami. Polecam !
Wiele basenów oraz morze na wyciągnięcie dłoni.
-----
Witam. Hotel wygląda ładnie i dobrze się prezentuje. Jedzenie ok , był duży wybór . Kraby, krewetki, sushi , ciasta, robiło wrażenie. Niestety organizacyjnie w hotelu jest źle - 1,5 h oczekiwania na zameldowanie w pokoju. Obsługa w nocy nie potrafi porozumiewać się po angielsku. Pokój przygotowany dla 2 osób mimo , że wczasy wykupione dla 3 osób. Niestety w większości przypadkach rodzice śpią na osobnych łóżkach, a dziecko na "amerykance" . W nocy podano do pokoju kolację, ale bez sztućcy , niestety mimo próśb osobistych w recepcji nie doniesiono ani noża ani widelca. Napoje uzupełniane nie są , jedynie woda. Obsługa ogólnie miła, nie nachalna . Niestety jak to zwykle bywa trzeba rezerwować leżaki baardzo wcześnie rano, aby mieć miejsce w cieniu . Animatorzy ok, zachęcają ale nie przeszkadzają w odpoczynku . Obsługa w barach różna, zależy na kogo się trafi. Okolica hotelu ok, ale nie warto wychodzić poza hotel, ponieważ na terenie hotelu w sklepikach na dole można kupić wszystko co potrzeba- np papierosy, napoje, olejki do opalania i przede wszystkim w normalnych cenach . Poza hotelem było drożej i mało przyjemnie . Trzeba uważać , bo bardzo naciągają finansowo , zasada prosta że nic za darmo, trzeba się dużo targować. Nawet na lotnisku za wrzucenie bagażu do autokaru sobie życzą , gdzie wiele uległych osób płaciło aby uniknąć nerwów i kłótni. Kolejna zasada nie myc zebów ich wodą i nie pić drinków z lodem , codziennie probiotyk za rana i będzie ok. Wybraliśmy się na wycieczkę do centrum Hurghady - planowaliśmy być 2 h , ale skonczyło się na 25 min , strasznie brudno, glośno, chaos .
Jedzenie , blisko od lotniska , nieograniczona ilość wydawanej wody w butelkach Codziennie po mini disko odbywały się ciekawe pokazy - np pokaz ogni, występy z wężami, tańce brazylijskie itd.
Zła organizacja podczas meldunku -długi czas oczekiwania , nieprzygotowany pokój na ilość wymaganą osób Codziennie tzw mini disko - niestety codziennie są te same piosenki, tańce i zabawy. Po 10 dniach najzwyczajnie w świecie robi się od tego już niedobrze Na holu hotelu stanowisko do zamawiania taxi - ceny różnią się od tych które są podane, podobno już nieaktualne... taxi poza hotelem szybko, sprawnie i taniej - Hurghada centrum 10 dolarów w dwie strony.
Witam wszystkich zainteresowanych realną opinią o hotelu AQUA JOY . Byłam tam niestety przez dwa tygodnie , ogólnie z zewnątrz i ze zdjęć jest mega fajny , filmy kolorowane zdjęcia pięknie upiększone natomiast - hotel to wielki syf i porażka . Trzy godziny czekania na meldunek i pokój o 2 w nocy z dwójką dzieci . Dostałam pokój śmierdzący nie posprzątany i z brudnym ubraniami w szafie i łożku , oczywiście obsługa gadająca w swoim języku nie ma możliwości rozmowy po angielsku . Po wielkich awanturach od samego rana zmieniono mi pokój na trochę lepszy ale nie taki jak powinien być . Firanki , zasłonki nie widziały pralki od 10 lat , okna syf uklejone czarne brudne i ulane nie wiadomo z czym . Łóżka ulane i osikane . Kołdry poduszki jak na zdjęciach od lat nie prane . Obsługa nic nie rozumie albo udaje bo ręce po kasę umie wyciągać doskonale . Jedzenie monotonne , od śniadania do kolacji te same sałatki , to wszystko tylko ładnie wygląda ale nie smakuje . Najlepsze są słodycze . Do picia drinki - gin plus tonic , wódka z cola , piwo - zero innej inwencji twórczej . Nie polecam baru w lobby bezczelni kelnerzy liczący tylko na kasę , przy basenie bar nie lepszy . Basen z grzybem , urwane oświetlenia , basen wyłożony jakąś syfiastą folia cały obślizgły nie sprzątany . Jeden z ratowników nic nie robi tylko mordę drze od samego rana nie wiadomo o co . Plaża nie istnieje , kawałek betonu obsypany piachem i położone leżaki . Reszta atrakcji dla tych co dadzą dolara - za rzutki, ping pong i inne . Za wszystko obsługa chce kasę ....... masakra . Hotel ma dobre a nawet bardzo dobre opinie - zastanówmy się dlaczego? A no już tłumaczę pani manager wysyła swoich wysłanników i każe im pisać opinię za klientów potwierdzając tylko numer pokoju . Jak to mówią - martwi sie o swoją posadkę to naciąga rzeczywistość . Kończąc powiem tylko jedno dziecko wylądowało w szpitalu zarażone bakterią z basenu - 40 stopni gorączki ból brzucha , wymioty a reszte dopowiedzcie sobie sami . Ja nigdy tu nie wrócę . Hotel nie zasługuje nawet na *** gwiazdki .
nie zauważyłam
wszystko
Bardzo czysty hotel ,zadbany przyjazny dla rodzin z dziećmi. W hotelu pracuje p.Daria która jest bardzo pomocna w podbramkowych sytuacjach.Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Byłam na 4 kolacjach azjatycka,egipska grecka i włoska obsługa na wysokim poziomie kolacje pyszne. Byłam 2 tygodnie i chętnie wrócę ponownie.
Czystość, miła obsługa, dużo barów, przekąski w ciągu dnia zjeżdżalnie. Bogaty program animacyjny np.joga ,aerobik .
Momentami za głośna muzyka .
Udane wakacje, dobre jedzenie, czysto, nie przeszkadzały nam stare meble czy zardzewiałe drzwi lodówki, ale najwyższy czas je zmienić. Hotel zasługiwałby na wysoką ocenę, gdyby menedżerowie nauczyli pracowników recepcji, ochrony jak reagować na gości, którzy zakłócają nocna ciszę ( po 24). Wydzielający się pijani goście , libacje na tarasie ogólnym do 4 , krzyczące arabskie dzieci, które walą w drzwi pokojów o 2 w nocy są nietykalni. Pomimo prośby o interwencję nikt się nie poczuwał do uciszenia towarzystwa.
Brak troski o gości, którzy chcą wypocząć, a nie słuchać całymi nocami wycia, pijackich kłótni. Druga rzecz to brak prowiantu dla osób, które chcą spędzić dzień poza hotelem, ale nie korzystają z ofert wycieczkowych rezydenta! Zapłacone all inclusive, ale prowiant tylko dla wybranych!?
Bardzo piękny kameralny hotel 🫶🏼Przemiła obsługa ,uśmiechnięta chętnie pomocna .Animatorzy bardzo fajny pozdrawiamy ❤️Jedzenie przepyszne bardzo smacznie. Bardzo miłe spędziliśmy dwa tygodnie chetnie bym wróciła na ten hotel polecam szczerze🫶🏼
Przepiękny super hotelik 👍
Bród, smród , pleśń i grzyb w łazienkach, korytarze brudne walający się papier toaletowy i kłeby włosów po korytarzach, leżaki nad morzem i basenami zniszczone, pokój sprzątany co dziennie ,ale zniszczone meble ,kafelki na podłodze, urwane klamki w oknach, brudne szyby, stoły na jadalni podobnej czystości jak podłogi. Tragiczne posiłki, codziennie to samo do jedzenia arabski styl bez wieprzowiny ,pierwszy raz byłem w hotelu gdzie więcej Arabów niż europejczyków. Sanepid zamknąłby ten hotel w 5 sek
Nic
Od napoi przez jedzenie, obsługę ze słabym angielskim po brud wszechobecny
Ogólnie pobyt bardzo udany! Obsługa świetna, hotel fajny. Czasami troszkę brudno przy basenie ale to ludzie robili dziadostwo. Baseny, zjeżdżalnie super! Jedynym minusem jest plaża.
Obsługa Dużo restauracji Al a carte w cenie Kazik dla dzieci w restauracji Hotel jest w centrum, zaraz przed hotelem promenada, sklepy
Plaża Bagnista, od razu głęboko
Świetny hotel. Bardzo miła, serdeczna obsługa. Wszyscy życzliwi, uśmiechnięci. Profesjonalne podejście do obcokrajowców. Polacy traktowani na równi z innymi narodowościami. Pokoje sprzątane codziennie, zalecenia sanitarne zachowane na wysokim poziomie: czystość, dezynfekcja. Wyżywienie wyśmienite, urozmaicone. Obsługa- szef kuchni podchodził i pytał czy potrawy smaczne itd. Jeśli chodzi o ,,Zemstę Faraona”, to - nic takiego nie miało miejsca, ani u nas i innych wczasowiczów 😊👍 Super. Napoje zimne, alkohole, oraz kawa, czy herbata dostępne Non-Stop, woda butelkowana. Barmani uśmiechnięci serwowali wyśmienite drinki. I najważniejsze : nasza rodaczka pracująca w hotelu - Pani Daria. Bardzo pomocna, życzliwa,uśmiechnięta, pomagająca na każdym kroku. Wspaniała dziewczyna. Pozdrawiamy 😊👌👍💐. Zdecydowanie polecamy ten hotel: AQUA JOY Resort ( By Sunrise Group ). Na pewno tam wrócimy 👍 Świetny wypoczynek. Pobyt od 03-13 lutego 2022. Małżeństwo Małgosia i Piotr.
Czystość, bliskość sklepów i centrum Hurgady. Świetne jedzenie, drinki, woda butelkowana.
Zimą tylko jeden basen podgrzewany
Hotel godny polecenia, pokoje bardzo wygodne, klimatyzacja i grzeje i chłodzi. hol bardzo duży i jest w nim bar, oraz miejsce gdzie cały czas jest ekspres do kawy i miejsce do zrobienia herbaty, oraz cały czas lodowka z ciastkami. hotel ma kształt litery U, gdzie na szczycie jest budynek głowny i tam jest restauracja, oraz dwie restauracje tematyczne: azjatycka oraz włoska. W restauracji bardzo dużo miejsca i dodatkowo kącik dla dzieci ze stoliczkami małymi oraz krzesełkami do karmienia. Posiłki bardzo dobre i różnorodne, po prawnej stronie stół z pieczywem następnie rózne ciepłe dania, na środku stól z sałatkami oraz ciastami, zawsze stanowisko z makaronami a po lewej stól z daniami kuchni egipskiej, po środku dwóch budynków są baseny, pierwszy brodzik dla dzieci ze zjeżdzalniami, potem troche większy w kształcie klepsydry oba podgrzewane, dalej okrągły i następnie zjezdzalnie, oraz większy duży basen ale te basen w okresie kiedy byliśmy nie były uczeszczane bo była w nich zimna woda, na koniec plaża bardzo szeroka po obu stronach pomosty a na nich również bar, polecam hotel, czysty, wygodny wszystko w nim jest, spedzilismy cudowny tydzien
dobre jedzenie
jak dla mnie brak