Asena (Kusadasi)

Super,gorąco polecam! Jak na 3* nie mam nic do zarzucenia! Wiadomo...Polak potrafi się czepnąć, że nie ma lodówki w pokoju,sejfu a obrus ciut brudnawy. Ale to są detale zupełnie nieistotne! Smaczne jedzenie, czyste pokoje,do centrum pare minut busem czy taxi, a w mieście...BAR STREET tj. ulica na której życie tętni, dyskoteki do rana! Bajkowo! Plaża też okej, wąska, ale ładna, piaszczysta! A morze... miodzio! Serdecznie polecam! Cena adekwatna do jakości!Za nieduże pieniądze super wakacje!

3 wiazdki w Turcji to tak jak u nas dwie. Hotel Asena niczym się nie wyróżnia, obsługa jest tam od pisania smsów, podrywania Polek i obrażania turystów w swoim języku. Nie mówią po angielsku, a rezydentka Itaki jest tam na wakacjach, a nie w pracy. Nie polecam Kusadasi, hotelu Asena i biura Itaka.

Raz byłem w Turcji i trafiłem do hotelu Asena. Przed wyjazdem oraz podczas od przewodniczek słyszałem, że Turcy sa przyjaźnie nastwieni do turystów oraz bardzo mili. Niestety nie spotkałem takich Turków, a tym bardziej nie w hotelu Asena. Wysyłanie turystów przez Itake do tego hotelu tylko zaszkodzi opinii o biurze. W hotelu obsługa traktuje Polaków jak zło konieczne, ignorują klientów przy barze, sprzątają pokoje jak im się chce i zależnie od napiwku. Ale co to za biznes coidziennie płacić 5 euro za sprzątanie i dostawe papieru toaletowego. Jeśli wybieracie się do tego hotelu to przygotujcie się na eskapady do spożywczaka po papier toaletowy i mydło bo tego nie ma w opcji all inclusive. Napoje w tej opcji to też jakaś kpina. A nawet jakby człowiek chciał zapłącić za jakiegoś dobrego drinka lub piwo to zapomnijcie bo w tym hotelu nie ma nic i barmani nie umieją robić drinków (oprócz dolania coli do wódki). Basen to taka większa wanna a plaże przy hotelu są tak brudne że bałem się chodzić na boso. Nie wiem czy taka jest cała Turcja, ale do Kusadasi już nie wrócę. Polecam jedynie zabytki w postaci ruim, które i tak zostały wykopane przez archeologów z krajów Europy Zachodniej. A i osobny temat to rezydenci Itaki - za co im płacą to nie mam pojęcia, ale nie spodziewajcie się pomocy z ich strony. Jedynie co to chwali się obiady i kolacje w tym hotelu bo są napradę dobre, ale niestety do udanego wyjazdu to za mało

Bardzo polecam:) na *** gwiazdki to niema czego więcej wymagać jedzenie dobre plaża piękna i widok z tarasu przepiękny. W pobliżu dużo sklepików dyskotek nie można się nudzić :)tylko brak animacji w hotelu jeśli dla kogoś jest to priorytet. Basen jest mały więc głownie trzeba sie nastawić na plażowanie a plaża jest piękna. Dla niewymagających serdecznie polecam!

Byłem w tym hotelu w sierpniu 2011. Poza położeniem i w miarę dobrym jedzeniem nic mnie tam miło nie zaskoczyło. Nie były to moje pierwsze takie wakacje, ale za to pierwsze niezbyt udane. Pokoje sprzątane co kilka dni, na zasadzie raz czyste ręczniki raz pościel itd. Hotel rzekomo po remoncie (trudno to dostrzec). Obsługa Lobby baru często w brudnych koszulach, niechętnie była miła, oraz niechętnie służyła pomocą. Miałem wrażenie, że podają napoje na siłę. Ogólnie często zajęci pisaniem smsow podczas gdy klienci stali przy barze czekając na zamówienie. Jak mieli humor to można było się z nimi dogadać po angielsku, a nieraz nie. Hotel nastawiony bardziej na turystów tureckich,czy niemieckich. Rezydentka Itaki raczej nie służyła pomocą. Jestem rozczarowany i zawiedziony pobytem w Turcji, kraj ogólnie śliczny ale właśnie ta cała reszta............

Kod hotelu HOT20334
Nazwa  Asena (Kusadasi)
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Kusadasi
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, rowery

Dobra lokalizacja w samym centrum miasta przy słynnej plaży Ladies Beach

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
żaba

Norbert

Pobyt - Sierpień 2011

4.8

Pobyt - Sierpień 2011

Hotel bardzo zaniedbany. Pokoje klaustrofobiczne (12 mk łącznie z łazienką i balkonem), sprzątane od przypadku do przypadku. Ręczniki szare, niedoprane. Hotel nastawiony na klientów lokalnych, około 80% to sami Turcy, którym nie przeszkadzają brudne obrusy przy posiłkach, kelnerzy w poplamionych koszulach, odciski szminki na filiżankach dopiero co umytych, podawanie lodu do drinków za pomocą rąk, które to minutę wcześniej czyściły podłogę mopem. Plaża piaszczysta, czysta tylko tam, gdzie są płatne leżaki i parasole. Pozostała część plaży publicznej to popielniczka. Obsługa lobby baru robiła łaskę za każdym razem, że musi coś podać. Często udawali, że nie rozumieją angielskiego. Tenis stołowy jak to Pani rezydentka z Itaki oznajmiła jest ruchomy, szkoda, że w tym roku nie trafił do hotelu Asena. Pani rezydentka niezbyt się tym faktem przejęła, jak również tym, że pokoje nie są sprzątane czy że nie można w żadnym języku dogadać się w hotelu. Basen to jakaś pomyłka, 30 mk to on ma razem z leżakami! szyby dokooła masakrycznie brudne!Basen oferuje 12 miejsc (leżaków jak i miejsca w wodzie)na 6 pięter w hotelu! Polakom napoje podawane były w kubeczkach plastikowych, dla wybrańców(Turków, Niemców) w szkle. Ciasto dwa tygodnie to biszkopt, po 20 minutach dla niektórych już nie było( oznajmiali z uśmiechem na twarzy), natomiast dla Turków i Niemców wyciągali spod lady przygotowane porcje. Lokalizacja bardzo fajna, w pobliżu promenada i plaża, piękne morze, widok z balkonu ładny, jedzenie w miarę dobre...szkoda, że tylko to można pochwalić.Trzy gwiazdki w Turcji odpowiadają chyba jednej w Europie, jest np. przepaść pomiędzy 3 gwiazdkami w Turcji a czterema w Egipcie, to jakby mieszkać w luksusie za niższą cenę i przenieść się do...za wyższą cenę.

GRAŻYNA GRETA

Pobyt - Lipiec 2011

BARDZO PIĘKNE OKOLICE ŁĄDNY HOTEL MIŁA OBSLUGA,PIASZCZYSTA PLAŻA BLISKO HOTELU POLECAM NAPEWNO W TYM ROKU POJEDZIEMY TAM

malbli

Pobyt - Lipiec 2011

hotel b.dobry jak na 3 . jedzenie dobre i w miarę urozmaicone może poza śniadaniami. Położenie super, widoki cudne a plaża piękna.Czysto obsługa miła byliśmy pod koniec września tego roku. Nie polecam wycieczek z biura podróży tylko z miejscowych biur z angielsko- języcznym tłumaczem o połowę taniej.Wyjazd uważam za bardzo udany.

marrio

Pobyt - Czerwiec 2011

To była dziesiąta wizyta w Turcji i...SUPER WRAŻENIA- jak zawsze.Hotel Asena ,świetnie położony,20 m!od pięknej piaszczystej plaży.Budynek hotelu odnowiony, pokoje małe, ale przytulne, klima ok.,pokój sprzątany regularnie, mały napiwek i jest jak w Hiltonie:)Jedzenie smaczne, urozmaicone. Bardzo miła obsługa. All ok.Basen mały, ale klimatyczny.Za tą kasę 2600/os.2tyg.Polecam! W przyszłym roku, mam nadzieję spędzimy wakacje w tym właśnie hotelu.

Adam

Pobyt - Kwiecień 2011

W hotelu byliśmy w czerwcu 2011. Był to bardzo udany wyjazd okolica piękna i rozrywkowa, jedzenie dobre, obsługa przemiła nie biorąca napiwków. Hotel prawie na samej plaży pokoje trochę małe ale sprzątane dziennie. Za 1300 zł 2 tygodnie ALL, nie mogę się do niczego doczepić.

Asena (Kusadasi)