Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem
Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami
Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami
Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami
Pobyt oceniam bardzo pozytywnie ,można go polecać z bardzo minimalnymi niedogodnościami.
Bardzo dobre jedzenie , różnorodne, kto lubi rybę to jest jej dużo , miła i pomocna obsługa , sprzątanie pokoi codzienne , kupa deserów różnorodnych i smacznych , fajna lokalizacja do Side i Manavgat dolmuszem chwila jazdy za 1,5 euro praktycznie zza płotu .W telewizji brak jakiegokolwiek polsko języcznego kanału, wi -fi bardzo dobre, działało nawet na plaży.
Brak drinków w barze na plaży , tylko piwo i wino oraz zimne napoje , ajran, kawa ,herbata.Gdy jeden dzień padał deszcz do południa to bar na plaży był zamknięty oraz bary przy basenach , pomimo tego że po południu pogoda była już super (barów już nie otwarto zrobił się tłok w barze przy lobby )
Fajny Zadbany Hotel. Piękna infrastruktura. Wspaniałą kuchnia. Drinki z oryginalnych alkoholi w tym Polskich. Kilka Barow. Plaza 300m od hotelu piaskowo żwirkowa bardzo ladna ale woda zimna w maju.. Przemiła obsługa. Wrócę napewno
Jedzenie. Obsługa. Infrastruktura. Plaza. Praktycznie centrum Side antycznego 15 minut spacer.
Trochę starawe pokoje w części Garden ale czyste i najważniejsze brak polskich kanałów tv.
Nie polecam. Hotel niby 5 gwiazdkowy ale wymaga remontu. Jedzenie monotonne, niby sporo ale cały czas to samo. All inclusive niby 24h ale jedzenie tylko w wybranych godzinach. Od kolacji do śniadania nie było co zjeść, jedynie o 23 jedna zupa i pieczywo które zostało ze śniadania. Jedzenie podczas obiadu i kolacji nie było dokładane także jeśli ktoś przyszedł w połowie to już miał mocno przebrane. Baseny w porządku
Baseny oraz ogród bardzo zadbane
Pokój oraz jedzenie
Hotel bardzo fajny polecam dla rodzin z dziećmi. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Jedzenie super, smaczne każdy znajdzie coś dla siebie.
Bardzo czyste i piękne baseny oraz zadbany piękny ogród.
Pokoje w budynku garden wymagają już troszkę odnowienia
Obiekt jest piękny urzekający mnóstwo zieleni i kwitnących pachnących kwiatów. Widać że bardzo o to dbają. Do plaży jest bardzo blisko ale i tak jeździ melex. Na plaży jest bar i jedzonko, tak naprawdę nie trzeba było wracać do hotelu na obiad bo niczego na plaży nie brakowało. Codziennie wieczorem animacje, w dzień też różne sportowe zajęcia i animacje dla dzieci:) Przy każdym basenie jest bar a barmani robią drinki jakie sobie wymarzycie :) Obok sklepiki, świetna komunikacja z Side i innymi kierunkami. Z przyjemnością tam wrócę :)
Drinki Kwiaty Dużo leżakow, dużo parasoli Dużo basenów
Hotel godny polecenia Pokoje czyste codzienie sprzątane ręczniki wymieniane. Jedzenie bardzo dobre codziennie coś innego ,lody do kolacji ,codzienny inny owoc arbuz melon itp. Bardzo duży obiekt niema walki o leżaki na plażę bardzo blisko tam również bar i przekąski . Polecam 😊
Czystość,dużo leżaków,pyszne jedzenie Przemiła obsługa 🙂
Spędziliśmy w hotelu Asteria Collection Side cudowny urlop — idealne miejsce na spokojny, bezstresowy wypoczynek we dwoje. W przyszłym roku planujemy z dziećmi ale się okaże.
Świetna lokalizacja – położony blisko morza, w spokojnej okolicy Sorgun, z pięknym widokiem i łatwym dostępem do plaży, pokoje są codziennie sprzątane, a teren hotelu bardzo zadbany, bardzo duży wybór dań, świeże produkty, różnorodne kuchnie świata i świetne desery. Hotel jest oddzielony na strefę rodzinną i dla dorosłych co ma dużą zaletę.
Brak wad
Hotel Asteria, Turcja – recenzja Hotel ogólnie zrobił na mnie dobre wrażenie. Dużym plusem jest kilka basenów – zarówno dla dorosłych, jak i dzieci, a także opcja mieszana, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje były codziennie sprzątane i bardzo zadbane. Jedzenie smaczne i urozmaicone, każdy znajdzie coś odpowiedniego. Pojawiały się również owoce morza i sushi, choć nie jest to najsilniejsza strona hotelu. Desery bardzo słodkie, ale pięknie podane i efektowne wizualnie. Codziennie organizowane były animacje, więc wieczorem nie brakowało atrakcji. Plaża znajduje się niedaleko – około 5 minut spacerem, a dla chętnych kursują również meleksy. Na terenie hotelu przy basenie znajdują się sklepiki, gdzie można kupić ubrania, buty czy torebki w dobrych cenach. Jest też apteka, co może być przydatne. W pobliżu liczne kramy z pamiątkami. Za ogrodzeniem hotelu kursują autobusy do Side – bilet kosztuje ok. 2 euro. Sam hotel organizuje również wycieczki – szczególnie polecam Zielony Kanion i nocne zwiedzanie Side. Hotel znajduje się ok. 65 km od lotniska, jednak transfer zajął nam prawie 2 godziny. Ogólnie miejsce jak najbardziej na plus – można się zrelaksować i odpocząć. Jedynym minusem była duża ilość turystów z Rosji i fakt, że personel sprawiał wrażenie, jakby ich faworyzował. Podsumowując: hotel czysty, zadbany, z dobrym jedzeniem, codziennymi animacjami i plażą tuż obok – zdecydowanie godny polecenia
Kilka basenów dzięki czemu każdy wybierze coś najodpowiedniejszego dla siebie Dobre jedzenie Czysto i schludnie Duza ilość kotów- są wszędzie ale kotki są przyjazne
Duza ilość Rosjan Duza ilość schodów Faworyzacja Rosjan przez personel
1. Mieliśmy mieć pokój Collection Adult Room a jednak byly dzieci 2. W łazience zatkany był w prysznicu odpływ wody, zgłaszane na recepcji i bez rezultatu. 3. Jedzenie bardzo dobre, obsługa restauracji wspaniała, sprzątanie regularne i bardzo szczegółowe
Hotel na wysokim poziomie. Pobyt spełnił moje oczekiwania w 100%. Szczególne podziękowania dla (...) z baru w lobby, za przepyszne drinki i obsługę na najwyższym poziomie.. Jedzenie rozmaite i bardzo duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Mnóstwo słodkości w ciągu dnia. Animacje i zabawy do dzieci wieczorem, później występy i dyskoteki. Pokoje codziennie starannie sprzątane.
Super personel w hotelu, tworzą przyjazną atmosferę, zapewniają profesjonalną obsługę gości, są pomocni i skutecznie realizują ich prośby, dzięki czemu pobyt jest niezapomniany i komfortowy. Hotel z przestrzenią zarówno dla rodzin z dziećmi jaki ludzi, którzy chcą spędzić czas w spokojnej atmosferze. Wifi dostępne w całym hotelu z niezawodnym zasięgiem.
Zbyt krótki pobyt.....
Bardzo sympatyczny hotel. Przyjemny pokoj, ladny basen, ciekawe animacje, mila obsluga.
Przyjemny pokoj, ladny basen, ciekawe animacje, mila obsluga.
Hotel ładny czysty , pyszne jedzenie, pokoje trochę małe i do remontu ale czyste
Pyszne jedzenie, miła obsługa, dużo atrakcji i udogodnień: zjeżdżalnię, super animacje, dyskoteka, klubik dla dzieci
Zbyt małe pokoje jak na pobyt 2+2, pokoje do remontu ale czyste i codziennie sprzątane
Hotel jak najbardziej na duży plus. Jedzenie bardzo różnorodne i smaczne każdy znajdzie coś dla siebie. Blisko plaża. Obsługa bardzo miła i pomocna. Pokoje czyste i sprzątane codziennie.
Miła obsługa. Duży wybór jedzenia.
Pobyt zaliczam do udanych. (...) Nie mniej jednak są pewne minusy nie wszystkie z winy hotelu np. zajmowanie leżaków przy basenie i nie przychodzenie przez kilka godzin ale to wina gości choć hotel powinien zbierać rzeczy pozostawione bez opieki. W restauracji posiłki powtarzały się ale zawsze można było coś wybrać. na 6 osób nie było problemów żołądkowych mimo napojów z lodem i jedzenia owoców czy warzyw Jak to w sezonie za mało leżaków na basenach za to nad morzem zawsze można było znaleźć coś wolnego. Bardzo mocne fale były i ciężko utrzymać się na nogach. warto mieć buty do wody bo są kamienie ale nie ostre więc i bez da radę przejść. Obok hotelu dużo butików z cenami już bez negocjacji. wyjście na promenadę sklepową z hotelu najlepiej przez Aldi lub inny sklep. Z wycieczek nie korzystaliśmy - sami jeździliśmy do SIDE dolumsz 1.5euro lub 45 lirów i do Manavgat - cena ta sama. SIDE bardziej urokliwe miasteczko. (..)
nienależnie od tego czy był napiwek czy nie pokoje sprzątane Obsługa sympatyczna i na basenie i w restauracjach sprzątała cały czas.
Personel który nie koniecznie się spieszył mimo naszych kilku podejść - u nas nie działał sejf przez 3 dni bo nie chcieli się podejść i wymienić baterii a nie chcieli nam dać. bardzo mała łazienka i nie pierwszej nowości. nieczynne dwie z sześciu zjeżdżalni mimo ultraall były przerwy gdzie nie było przekąsek czy picia. brak mapki hotelowej z zaznaczonymi atrakcjami.
Mam mieszane uczucia co do tego hotelu, był piękny, rozłożony na dużym terenie, zadbany, pokoje czyste, codziennie sprzątane, chociaż ich standard był dość niski. W pierwszy dzień zarówno z klimatyzacji jak i w łazience śmierdziało grzybem i wilgocią, gdyby nie Pani sprzątająca która nakładka nam odświeżaczy i dzięki temu pachniało fiołkami to chyba nie wytrzymalibyśmy w tym pokoju. Jedzenia bardzo dużo, ale nie było takiego dania które zrobiło WOW, codziennie te same potrawy, pewnie każdy znalazłby coś dla siebie, ale my nie byliśmy zachwyceni (w każdym daniu z jajkami były skorupki, zdarza się każdemu wiadomo, ale to jednak restauracja w 5 gwiazdkowym hotelu). Raz na kolację było sushi, to miła odmiana. Zjeżdżalnie i wodny plac zabaw dla dzieci świetne, ale działały po 2,5 godziny przed i po obiedzie, to trochę krótko. Świetna ekipa ratowników, uśmiechnięci, widać że przepadają za dziećmi. Obsługa w większości też dość przyjemna. Walka o leżaki, walka o stół na śniadaniu i kolacji. Restauracja główna choć ogromna to jednak wydaje się nieprzystosowana do ilości osób przebywających w hotelu, nawet przy rotacji na posiłkach, trzeba było stać i czekać aż ktoś zje. Chociaż w tym przypadku to chyba wina słabego rozwiązania logistycznego. Jedna osoba chodzi i sprząta resztki jedzenia i talerze, druga wyciera stół i rozkłada sztućce (sztućce tylko w posiadaniu obsługi- niedostępne bezpośrednio dla gości), zanim ta druga osoba dojdzie do pustego stolika żeby go wyczyścić to stoi pusty ale brudny. Według mnie, powinni chodzić w teamie i sprzątać jeden stolik, w taki sposób uniknęliby w połowie sprzątniętego stołu. Może trochę za mało tej obsługi i się nie wyrabiają. Mega ślisko przy basenie, wieczorami alejki były myte i również było bardzo ślisko, trzeba bardzo uważać! Ale ogólnie pobyt uważam za udany. Poza hotelem gorąca polecam wycieczkę na Zielony Kanion.
Czyste pokoje, zadbany teren, przystosowany dla dzieci, zjeżdżalnie.
Rezerwacja leżaków na każdym basenie, co skutkuje brakiem wolnych miejsc, słabe jedzenie, standard pokoju.
Początkowo dostaliśmy pokój najgorszy z możliwych- ciemno, na samym dole, przeciekała woda z WC, z klimatyzacji kapało. Widok na płot . Po rozmowie z recepcja 2 dni później przeniesiono nas piętrową wyżej. Było już lepiej. Nic nie przeciekało. Ogólnie dostaliśmy zupełnie inne pokoje niż te na zdjęciach w ofercie. Leżaki zajmowane chyba o 5 rano. Bo idąc o 8 na śniadanie nie było gdzie włożyć palca, ale to oczywiście nie woda hotelu.
Czysto Smaczne jedzenie - dużo tego jedzenia, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Pokoje odbiegają od tych na zdjęciach.
Pokój jak na zdjęciu zadbany - codziennie sprzątany. Znajdował się na drugim piętrze w głównym budynku z widokiem na przepiękny krajobraz (góry). Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna w każdej sprawie.
4 baseny do wyboru o różnych głębokościach, mnóstwo atrakcji dla dzieci zjeżdżalnie dla małych i dużych. Codziennie inny program wieczorny poprzedzony zabawami z dziećmi ( duża scena i duży plac wkoło z ławeczkami, barami, hamakami oraz dużo przestrzeni zielonej gdzie dzieci mogły biegać - w godzinach popołudniowych wyjście bezpośrednio nad morze przez bramkę która była pilnowana przez obsługę ( spacerkiem 5min do morza szerokim deptakiem )
Jedyną wadą jaką mogę wpisać to było boczne przejście od strony kuchni gdzie na codzień się nie chodzi - boczny skrót od sceny do bramy głównej gdzie było bardzo głośno od urządzeń, leciało gorące powietrze z nich prosto na chodnik i unosił się troszkę nieprzyjemny zapach.
Polecam ten hotel, wszystko zasługuje na pozytywną opinię, jedzenie urozmaicone, pyszne, smaczne desery i ciasta, w hotelu czysto, przemiły i pomocny personel, pokoje sprzątane codziennie i to nie byle jak, basen przy hotelu rewelacja, miejsca i leżaków dużo, piekna zieleń wokół basenu, do morza blisko dla lubiących aktywność to spacerek a kto nie lubi chodzić to melex dowozi co 15 minut. Przy hotelu mnóstwo straganów, nie trzeba szukać po innych miejscowościach.
Super basen przy hotelu, z dala od hałasu aquaparku wodnego, W takich warunkach można wypocząć.
Bardzo dobry hotel, pokój średniej wielkości z dobrym wyposażeniem. Codziennie sprzątany. Duży wybór jedzenia. Dostęp do 4 basenów w tym brodzik ze zjeżdżalniami i basen ze zjeżdżalniami dla starszych dzieci a także dorosłych. Plaża z wydzieloną częścią około 5 minut od hotelu spacerem.
Lokalizacja i standard.
Lobby bar mocno okupowany przez Rosjan.
Jeśli chodzi o pokoje tragedia, jedna wielka. Przydzielili nam pokój z dziećmi, z dostawkami typu sofa rozkładana, łóżka na sprężynach jak za czasów PRL. Zejście do pokoju jak do podziemi lub pomieszczeń socjalnych, smród jeden wielki, głównie w tym miejscu gdzie właśnie był przydzielony pokój: Widoczne podziały jak traktują turystów z Polski, a jak z innych krajów, tego nie powinno być.
Baseny calkiem ok.
Pokoje, pokoje i jeszcze raz pokoje.