Bliss Nada Beach Resort (ex. Hotelux Jolie Beach Resort Marsa Alam)

Polecam z całego serca ten hotel i to miejsce , zawsze dostępne leżaki, miła rodzinna atmosfera ,bardzo duże brawa dla animatorów, każdy znajdzie coś dla siebie .

Byliśmy w tym hotelu w czerwcu 2021 roku. MASAKRA !!! Teraz piękne zdjęcia pozmieniali-nic nie zgadza się ze stanem faktycznym. Baseny brudne, brak dostępu do morza-molo nie czynne, pokoje brudne, plac zabaw dla dzieci w ogóle nie przygotowany, brudny .Wszędzie pełno śmieci. Obsługa hotelu przemiła i bardzo dobre jedzonko-ale hotelu mimo to nie polecam. Przenieśli ok . 20 rodzin do innego hotelu zaraz tylko po naszej grupowej interwencji.

BYLIŚMY W MARSA 12-TY RAZ, WIĘC MAMY ROZEZNANIE. BYĆ MOŻE TO KWESTIA PANDEMII ALE: SUPER ŻARCIE, SUPER OBSŁUGA, ŚWIETNI ANIMATORZY, STANDARD HOTELU WYŻSZY EGIPSKI. SŁUCHAJCIE////////////////; NAPRAWDĘ WSZYSTKO OK. RAFA CACY TUŻ PRZY POMOŚCIE - JEDYNE NA CO ZWRACAĆ UWAGĘ TO MOŻLIWOŚĆ SILNEGO WIATRU /OTWARTE MORZE/, MY NA PEWNO TAM WRÓCIMY;) CEZAR I KASIA

Wróciłem zadowolony, odpocząłem. Kuchnia smakowita, morze ciepłe, słone. Słoneczna nonstop pogoda.

Kolejny raz nad morzem Czerwonym. Toporny egipski standard, infrastruktura na zewnątrz słaba, ale rafa piękna z zejściem przez molo o rzut kamieniem, rybki, żółwie, płaszczki, z doświadczenia wiem że nie warto brać dość drogich wycieczek bo więcej się nie zobaczy, a krowy morskie czy delfiny to miejscowa ściema. Koniec kwietnia, woda od 24st, w porywach bliżej 30, już przyjemna. Jedzenie dobre, obsługa super. Faktycznie animacji brak być może dlatego że to nie sezon jeszcze... Internet polecam kupić na lotnisku, karta SIM 7? za 2GB. Dla ceniących święty spokój dobre miejsce.

Nazwa  Bliss Nada Beach Resort (ex. Hotelux Jolie Beach Resort Marsa Alam)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, parking

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

5.9
6.1

Wyświetlono 168 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Anna Wszytko

Pobyt - Sierpień 2021

Zalety

spokój,ciężarowy,klimatyzacja ,blisko plazy

Wady

Taka mała wada są trochę przestarzałe prysznice

2.8
Beata

CEZAR

Zalety

Wady

BRAK

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Cisza, spokój. Dobry standard pokojów, hotelu. Bardzo dobre jedzenie. Brak tłoku przy basenie, restauracji. Polka pracująca w hotelu, bardzo pomocna.

Wady

Animatorzy powinni miec lepszy kontakt z turystami. Bardzo podobało mi się w innych hotelach animatorzy często tańczyli kilka razy dziennie takie zabawne tańce z układami tanecznymi co robiło atmosferę. Kiedys stara Salama Ya, a ostatnio Yarla.

Pobyt - Kwiecień 2018

Zalety

Rafa

Wady

zewnętrzna infrastruktura

Ela

Pobyt - Kwiecień 2018

Nie polecamy tego Hotelu nikomu. Jedzenie bardzo mało urozmaicone, okolica mało atrakcyjna, nie ma gdzie pospacerować. Plaża brudna, ogólnie wszystko zaniedbane- wymaga gruntownego remontu! Na pewno nigdy więcej tam nie pojedziemy.

Zalety

Blisko plaży

Wady

Wymaga remontu

marcin

Pobyt - Październik 2015

To był nasz pierwszy wyjazd z dziewczyna na wycieczkę, jechaliśmy poprostu z myślą zeby sie wygrzać na słońcu,obok basenu i za rozsądną cenę.. i tak też było,o dziwo nie było dużo ludzi, byliśmy bardzo zadowoleni.. ale powiem szczerze, co do posiłków to szału nie było, gdybym był tam dłużej niż tydzien pewnie bym padł z głodu :) wiadomo że obsluga była milsza jak sie dało jakiś napiwek w postaci 1$.. (tak dla nich to jest dużo, dla nas wycieczkowiczów co to jest, niektórzy pracowali tam tylko za napiwki) ale za każdym razem po posprzątaniu pokoju, zastawaliśmy coś zrobionego z ręczników (łabędzie,serce,małpka,węże itp itd) fakt te kubeczki plastikowe też nie były szałem, jak sie jeden dostało rano to sie w nim piło póki sie nie oddało, co do przekąsek to fakt faktem, były jakieś słodkie bułeczki czy kanapeczki suche ze śniadania:) jak czytam niektóre komentarze to az mi sie głupio robi za niektórych ludzi,narzekaja strasznie..jeżeli ktoś jest normalnym człowiekiem ktory chce wypocząć w spokoju i podziwiając piękna rafe a nie jakimś szejkiem z burżuazji co oczekuje że obsługa bedzie ich karmić przy basenie z wachlarzem to się grubo myli.. ogólnie podsumowując, polecam hotel w 100%, ponieważ cene która zapłaciliśmy za 7dni w Egipcie w pięknej pogodzie, na pewno bardziej się oplaca niż pobyt nad polskim morzem, gdzie podczas tygodnia na pewno wyda się wiecej.

Zalety

położenie przy najpiekniejszej rafie koralowej

Wady

brak urozmaiconego menu jedzenia

Adam

Pobyt - Październik 2015

Fajny hotel super położenie blisko plaża, blisko lotniska, tylko jedzenie słabe. Pozdrawiam

Zalety

blisko plaży, rafa fajna, super barmani, 5 raz w Egipcie ogólnie fajnie, menadżer Tarek Super.

Wady

Niestety jedzenie mały wybór pod względem innych hoteli ale w miarę ok

wczasowicz

Pobyt - Październik 2015

Bardzo milo wspominam pobyt w nada resort. Jadlospis bardzo skromny jesli chodzi o wybor dan ale to co jest bardzo dobre. Polecam dla ludzi normalnych nie dla \"pseudo szlachty\" ktora oczekuje w tej cenie na codzien szampana kawioru I masazu erotycznego a u siebie w kraju bulka z dzemem w jadlospisie jest na stale.

Zalety

Hotel ladny obsluga mega mila. Duzy plus -Super Rafa duzo duzo lepsza niz w pobliskich I drozszych hotelach.

Wady

Bardzo Maly wybor posilkow.

kamila

Pobyt - Październik 2015

Hotel nie zasługuje na 4 tylko na 3 gwiazdki. Ogólnie pobyt udany, jednak jakość hotelu odbiega od naszych oczekiwań mimo, że nie jesteśmy osobami mocno wymagającymi.Żle nie było jednak już na ten hotel się nie zdecydujemy.

Zalety

Rafa, ładny pokój i położenie.Jedzenie na stołówce świeże i dość dobre.

Wady

Bardzo zniszczone leżaki i materace na basenie i na plaży.Brak klimatyzacji w hallu, napoje w barach na plaży podawane w plastikowych kubkach wielorazowego użytku.Myte w zimnej wodzie.Brak butelkowanej wody w opcji all.. Bardzo nie mili menagerowie hotelu pilnujący by nie nabierać wody z dystrybutorów do butelek.Woda w barze płatna 3$ za dwie butelki.

1.4
Grzegorz

Pobyt - Wrzesień 2015

Tego hotelu nikomu nie POLECAMY !!!!!!!! to nasz trzeci wyjazd do Egiptu . Hotel Nada obiega od jakichkolwiek norm pod każdym względem . - jedzenie tragiczne ( ryż i kartofle ) i wieczne kolejki - obsługa arogancka brudna i nie miła - pokoje brudne zgrzybiałe korytarze wcale nie sprzątane syf - plaża brudna ( pety odchody wielbłąda i połamane leżaki ) Brak jakichkolwiek norm sanitarnych w barach i na stołówce . W barach kubki plastikowe 100 ml płukane pod kranem po innych gościach z odbitymi ustami i palcami podawane kolejnym gościom . Napoje wydzielane po kretyńskim zarządzeniu menadżera hotelu jeden kubek na jedną osobę przez co wieczne kolejki . W hotelu spędziliśmy dwie doby i zażądaliśmy kategorycznej zmiany hotelu . Całe szczęście że nasza Pani rezydent stanęła na wysokości zadania i nas przeniosła w trzy rodziny do innego hotelu również 4 gwiazdkowego który spełniał nasze oczekiwania . Dzięki temu resztę wypoczynku była udana . Ludzie omijacie Nade szerokim łukiem szkoda waszej kasy i zdrowia i nie dajcie się nabrać na pozytywne opinie

Zalety

Wady

Wszystko

Krzyś

Pobyt - Wrzesień 2015

Pokój, wyżywienie oraz czystość na dobrym poziomie. Nie da się do czego przyczepić. Spokojny i cichy dla osób chcących wypocząć, oddalony sporo od miasta. Na terenie hotelu 3 sklepy z miłą obsługą (jeden z przyprawami, herbatami, zapachami, dwa następne już praktycznie ze wszystkim). Apteka również jest przy hotelu. Ręczniki wymieniane codziennie, brak robactwa, basen czysty. Najlepsza jest rafa! Na pomoście siedzi Pan ratownik, który uczy (za darmo) nurkować i pływać osoby, które boją się wody. Pokazał nam nawet krowę morską (z daleka, ale zawsze coś). Wiele ryb, małżów, muszli, koralów, krabów. Kraby uciekają zawsze, więc nikomu nie grożą. Świetne miejsce do odpoczynku i nurkowania! Obsługa na dobrym poziomie.

Zalety

cisza, spokój, piękna rafa, możliwość nurkowania, czysty basen i pokoje

Wady

daleko od miasta

Nika

Pobyt - Sierpień 2015

Wszyscy z obsługi bardzo mili :)Plaża kameralna morze cudne:)

Zalety

Czysty,w zacisznym miejscu:)dla ceniących spokój:)Klimatyzacja w pokojach rewelacyjna:)

Wady

Dla mnie nie ma wad:)

Bartek

Pobyt - Sierpień 2015

Niestety, ale odradzam pobyt w tym hotelu. pierwsze wrażenie po wejściu do lobby było naprawde mega słabe ( nie to co sie widzialo na zdjeciach ). Pokój który otrzymaliśmy z dziewczyną spełniał nasze wymagania. Klimatyzacja i lodówka działała i było całkiem schludnie. był to jeden z niewielu plusów. Oferta jaką nam przedstawiła Pani z biura podróży różniła się od tego co było na miejscu. Pierwsza sprawa woda butelkowa. jeszcze w biurze celowo pytalismy czy jest dostepna za darmo w opcji all inclusive. oczywiście odpowiedz była, że tak lecz na miejscu sie okazało, że woda była ale tylko z dystrybutora, gdzie można było sobie nalać w plastikowy kubeczek, a woda butelkowa była płatna ( 2 butelki w cenie 3$ ). Kolejny problem...wieczny brak kubeczków ( oczywiscie plastikowe ). Wiecznie kolejki bo w kazdym barze po prostu ich brakowało. jak chciało sie zamówić wiecej niz jednego drinka otrzymywałeś odpowiedź że jeden kubek dla jednej osoby ! musialem specjalnie z dziewczyna stac w kolejce abyśmy mogli sie razem czegokolwiek napić! problem kubków czesciowo został pobudzony bo nagle po 3 dniach naszego pobytu w głównym barze i na stołówce znalazły się nowe szklanki ( chyba było dużo skarg na brak kubeczków ). plastiki wylądowały na bar przy plaży i basenie. Co dalej...stołówka...kompletny brak wyboru jedzenia. wiecznie kolejki bo po prostu nie było z czego wybierać. ciagle tylko ryż i ryba i ten sam zestaw surówek. jak na kolacje przyrzadzali dania przy Tobie, to nie dosć, że stania w kolejce 10 minut to porcje podawane były tak małe, że dziecko by sie chyba nie najadlo. Plus taki, że sie nie chodzilo po prostu głodnym...Kolejna sprawa .animacje. uważam, że słabe. Animatorki widać miłe, ale bez szału jeśli chodzi o organizację czegokolwiek. chodziła jedna z nich w okół basenu i krzyczała \"water polo\",rzucała piłke do wody i cała zabawa. jakaś tam joga tez była grana i jakieś tańce, ale wieczorem totalnie kompletna nuda. ludzie w karty grali i stali w kolejkach do baru.

Zalety

duzo ludzi chwalilo piekna rafe koralowa

Wady

prawie wszystko

Asia

Pobyt - Sierpień 2015

Polecam wszystkim nie marudzacym...poniewaz juz na miejscu slyszalam jak na wszystko narzekali...jedednemu jak sie narzekanie wlaczylo to i Wenecja brudna i smierdzi ...bylam kilka razy w Wenecji wiec wiem jak tam jest..:-)jest piekna ..no ale nie o tym..Hotel maly kameralny,na basenie duzo ludzi ale miejsca byly a bylismy w sierpniu 2015 .Nad morzem cudowna rafa wejscie z pomostu:-) Fajny ratownik i pomocny.Obsluga mila i pomocna.Jeden barman na basenie nie zawsze byl mily.. Pokoj mielismy z widokiem na morze i na 2 pietrze,dzieki 5USD w paszporcie z klimatyzacja sterowana indywidualnie.Na plazy w barze brak kolejek wszyscy siedza na basenie .Jedzenie dobre nawet owoce morza sie pojawialy:-)Na koniec turnusu noc egipska na zewnatrz ;-)kolacje tematyczne :-) Ja nie narzekalam ,urlop fajnie spedzony .Polecam .Jezeli ktos sie doszukiwac slabych stron to wszedzie je znajdzie.W tamtym roku tez bylam w Egipcie tylko w Safadze to tamto jedzenie a to to rarytas;_)

Zalety

kameralny ,dobre jedzenie,piekna rafa ,blisko plaza ,mila obsluga

Wady

nie mam sie do czego za bardzo przyczepic...no chyba ze glosna muzyka na basenie i za duzo Polaczkow...w lobby bardzo slaba klimatyzacja

Pobyt - Sierpień 2015

Tego hotelu NIE POLECAM, wręcz ODRADZAM!! , za kwotę 3 tys osoba/ 2 tyg- to cena zupełnie nie adekwatna do oferty! w tej samej kwocie byłam w przepięknym Alf Laila Wa Laila, lub w Rehana Resort. Kupiłam opcje 2+2 a otrzymałam do wyboru 3 pokoje 2+1 ( gdzie dzieci mają 13 i 9 lat- nie będą spały z rodzicami).Brak wody mineralnej w pokojach, konieczność jej KUPOWANIA w barze, można nalewać do butelek tylko w jednym dystrybutorze, przekąski między posiłkami to WSTYD- tylko słodkie bułki ze śniadania, a po południu suchy, nieposmarowany chleb z plastrem sera i ogórkiem, lub z powyginaną mortadelą i pomidorem. Płatne lody i popcorn. Brak animacji! - pseudo wodny aerobik, wieczorem włączenie muzyki, animatorki nie umiejące zabawiać gości, nawet nie chciało się nikomu brać udziału w pseudo-konkursach ( wyjątek karaoke- ale wtedy w czasie najlepszej międzynarodowej zabawy wyłączano prąd, ponieważ przekroczyliśmy 23:00). Zupełny brak kontaktu z gośćmi, po 2 tygodniach nie wiedzieliśmy jak animatorki mają na imię. Za te pieniądze można naleźć wspaniałe oferty w Egipcie, mój 4 wyjazd- NAJGORSZY

Zalety

piękna rafa, dobre jedzenie- obiady, kolacje, widok na morze z każdego pokoju, duża przestrzeń, mili kelnerzy

Wady

brak wody w pokojach- płatna, przekąski poniżej krytyki, żenujące animacje

1.4
ala

Pobyt - Sierpień 2015

Myślałam ,że ludzie przesadzają jak czytałam .To nasz 5 wyjazd do Egiptu i Najgorszy .Jak zajechaliśmy to ludzie dopłacali i uciekali. Płakać mi się chciało po dwóch dniach jedno wielkie Hamstwo !!!!!!!!!! Woda płatna 2 dolary i nie tylko .Chcieliśmy zrezygnować przed wyjazdem bo jawnie nas oszukano, opis hotelu w katalogu to jak teraz czytamy to śmiejemy się z siebie jak nas nabrali .Przykład jakie 3 baseny ? i jeden podgrzewany , jaka dyskoteka i jaka woda aaaaaa przepraszam za 2 dolary a jedzenie w Egipcie uwielbiam a tu była porażka .Nie ma dla dzieci snak baru .Nie dajcie się zmylić nazwą w opisie SNAKS to jest przekąska na dwóch tackach składających się z suchej bułki na tym plasterek ogórka lub zeschnięta martadela .Nikt tego nie ruszał.Byliśmy świadkami w dzień wylotu jak oddzielali małe dzieci i musiały wylatywać bez rodziców HORROR płacz rodziców ale nic nie pomogło bo rezydent zwiał z Firmy EXIM TOURIS .

Zalety

RAFA

Wady

Wszystko !!!!!!!!!! dosłownie jak piszą ludzie HAMSTWO, SMRÓD I PŁACZ !!!!!!!

Aneta

Pobyt - Lipiec 2015

Począwszy od egipskiego rezydenta "Ala",świetny facet, mówi idealnie po polsku chociaż nigdy nie był w Polsce:) niech go ktoś w końcu tu zabierze. Obsługa sympatyczna, pomocna. Byłam tam z rodziną na tydzień, super spędzony czas. Przepiękna rafa i plaża. Spokój i odcięcie od rzeczywistości murowane. Polecam

Zalety

dostęp do rafy, nie trzeba wykupować dodatkowej wycieczki, delfiny o 5 rano prawie na sto procent, super obsługa, dobra klima

Wady

brak dostępu do wody z dystrybutora po 23

Damian

Pobyt - Lipiec 2015

Hotel dla starszych ludzi, lubiących spokój albo dla rodzin. Super plaża, molo. Jedzenie słabe, przekąski to 2 suche ciastka... Często brakowało piwa w barach, ogólnie wszystko podawane w plastikowych kubkach i o ile Mi to nie przeszkadza, to widząc szefa hotelu i jego kumpli ze szlakami, to już Mnie trochę zirytowało. Obsługa super, zasługują na pracę w lepszych warunkach a nie 30$ na miesiąc przy 16h na dobę.

Zalety

Blisko morza, brak tłumów, miła obsługa, duża plaża, ładny pokój z widokiem na morze

Wady

Słabe jedzenie i brak urozmaicenia, brak Klimy poza pokojami, plastikowe kubki, menedżer od posiłków zwracający uwagę gościom bez najmniejszego powodu, tragicznie droga restauracja a\\\'la carte, w ogóle nie używana, przekąski to śmiech na sali...

Jarek

Pobyt - Lipiec 2015

Witam , Egipt odwiedziliśmy juz wiele razy ale ten hotel jest najsłabszy. W moim odczuciu nie zasługuje na 4 gwiazdki. Minusy: brak wody butelkowej dla gości( chyba ze chcesz płacić po 2 USD za butelke) gorące lobby które odpycha gości, temperatura tam panująca jest często wyższa od tej na zewnątrz( a klimatyzatory są), oferta all inclusive to chyba tylko z nazwy bo pomiędzy posiłkami to tylko napoje( przekąski to 3 tace ciastek wystawianych na godzinę lub bułek z plasterkiem lokalnej wędliny), w restauracji bardzo ubogie menu( ale to co juz tam jest to smaczne), brak możliwości korzystania z naczyń szklanych do napojów, Napoje serwowane w malutkich kubeczkach plastikowych( zalecam korzystanie ze swoich), słabe animacje , brak atrakcji dla dzieci, brak wejścia do morza żeby przysłowiowo pomoczyć tyłek( jedynie dla osób pływających zejście z pomostu na głęboką wodę) Plusy: spokój, kameralny obiekt, pokoje czyste i sprzątane na bieżąco wyposażone w działającą klimatyzacje indywidualna oraz lodówkę. Obsługa w większości sympatyczna i pomocna( poza wyjątkami nielicznymi) Wszystkie pokoje maja widok na morze i basen, Klimat bardzo przyjazny pomimo wysokich temperatur z uwagi na ciągle wiejący wiatr. Czysty basen z ciepła( słoną) wodą. ładna rafa przy hotelu. Reasumując można wypocząć za niewygórowane pieniądze ale szału nie ma. Ktoś szukający rozrywki wybierając ten hotel będzie zawiedziony to samo rodziny z dziećmi. Zapomniałem dodać że leżaki można zajmować o rozsądnej porze nie ma tam zjawiska obecnego w innych takich obiektach czyli walki o leżaki.. Wybierając ten hotel nie spodziewajcie sie zatem luksusu i bogatej oferty bo sie zawiedziecie. Od marca zmienił sie bowiem właściciel tego obiektu co wielu tłumaczy jako przyczynę obniżenia standardów. W podobnej cenie można znaleźć wiele innych lokalizacji. Ja drugi raz bym do tego hotelu nie pojechał oczekiwałem trochę więcej....A ważne pomoc lekarska w tym obiekcie praktycznie nie istnieje musicie o tym pamiętać!

Zalety

spokojny, rafa przy hotelu,

Wady

ubogie all inclusive, oprócz alkoholu to właściwie nie można tego nazywać wersja all inclusive , brak wody dostarczanej do pokojów hotelowych przy jednoczesnym brakiem wody butelkowej w restauracji lub barach lobby, słabe animacje

Bliss Nada Beach Resort (ex. Hotelux Jolie Beach Resort Marsa Alam)