Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Hotel czysty i zadbany ; bardzo ładna plaża ; bar na plazy ; jeśli chodzi o pokoje sprzątane codziennie wiadomo ze zawsze ktoś znajdzie jakieś mankamenty ale generalnie nie ma co się czepiać nie po to tam się leci tylko po słońce jedzenie ; nikt głodny nie chodził śmiało można polecić
Plaża , obsługa bardzo miła i pomocna
Pokój duży, codziennie serwis sprzątający, niestety obsługa w recepcji nie wręczyła nam voucherów na ręczniki plażowe, które przy wymeldowaniu należy oddać, a ich brak skutkuje karą 15 dolarów za każdy (?)
Przestrzeń, różnorodność miejsc w których można się relaksować .
Na śniadanie i kolację do wyboru te same potrawy, brak serwetek .
Wspaniałe miejsce. Fakt że nie wygląda luksusowo ale atmosfera jest wspaniała. Czysto, smacznie, miło. Niczego nie brakowało.
Cudowna obsługa. Pomocna, miła, uśmiechnięta.
Po co szukać wad skoro było tak super.
Hotel przeszedł - w/g słów pracowników - gruntowny remont w trakcie ostatnich dwóch lat. Oczywiście są małe niedociągnięcia ale to tylko osobista. Gdzieś ściana niedomalowana itp. Drobnostki. Specjalnie wróciłem do portalu gdzie znalazłem ofertę z tym hotelem żeby pochwalić miejscówkę. Baseny, plaża, klimatyzacja w hotelu brak zastrzeżeń. Jedzenie brak monotonii. Zdziwiony byłem ponieważ spodziewałem się każdego dnia tego samego. Część potraf powtarzała się co drugi dzień ale każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Super zadowolony byłem z potraw. Obsługa stara się i jest bardzo miła i pomocna. Każdego dnia zajęcia animatorów dla dzieci i starszych - taniec brzuch, tancerze z ogniami. oraz tancerz ( ze spódnicą regionalną - nie wiem jak się nazywa). Bar na plaży i przy basenie. Dodatkowo można było w klimatyzowanej stołówce też zamówić browara czy wino. Jednym słowem klient zadowolony więc klient pisze tą recenzje.
Jedzenie, obsługa, atrakcje w hotelu, dwie restauracje, czystość.
Od Marsa Alam 20 km więc nie widzieliśmy miasta. Prawdopodobnie mało co do zobaczenia ale.... Brak sklepów w hotelu oraz najbliższym pobliżu.
Hotel całkiem przyzwoity, pokoje w porządku, codzienne sprzątanie, uzupełniane o wodę mineralną. Czajnik elektryczny, lodówka. Słabo spływała woda pod prysznicem. Jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Napoje bez ograniczeń, kawy z ekspresu. Obsługa bardzo miła, zwłaszcza jak się wręczy jakiś napiwek, ale nie wymuszają. Słabym punktem jest recepcja- dwa razy rezerwowaliśmy kolację we włoskiej restauracji, bo za pierwszym razem nie przekazali. To samo było z rezerwacją na Grill restaurant. Też nie przekazali, w recepcji twierdzili, że można iść na kolację, a tam skierowali nas do zwykłej. W standardowej restauracji duży wybór, ale pizza tylko w postaci małych zimnych kawałeczków. Wśród gości tylko Polacy i rodziny arabskie. Nie było żadnych gier typu tenis stołowy, czy badminton. Morze bardzo płytkie, a pomost do rafy nie działa - obiekt niedawno otwarty po upadku Cataract, więc mają naprawić. Brak jakichkolwiek sklepów, ale mają coś wkrótce otworzyć. Na plaży spokojnie, przy basenie momentami za głośno. Ogólnie sympatyczny hotel, choć z pewnymi niedociągnięciami.
Różne napoje bez ograniczeń, miła obsługa. Dostępność lezaków- zawsze dużo wolnych. Dosyć duży wybór jedzenia. Nowe, porządne ręczniki, zarówno w pokojach, jak i plażowe.
Brak dostępu do rafy, brak choćby najmniejszego sklepiku. Słaba recepcja, brak jakichkolwiek sportów. Mają to poprawić i wtedy będzie super.
Hotel Cataract zaskoczył nas bardzo pozytywnie. Mimo, iż pokoje na pierwszy rzut oka nie wyglądały ekskluzywnie, bardzo dobrze się w nich mieszkało. Codziennie bardzo dobrze wysprzątane jakieś miłe dodatki w postaci łabędzie, serc, kwiatów, słoni z ręczników. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. W hotelu było wielu Włochów, dlatego oprócz owoców morza, wołowiny, ryżu i wielu innych dań, pizza, makarony i lasagne były normą,. Kompleks basenowy oceniam 10/10. Bardzo wygodne drewniane leżaki, bar przy basenie, miła obsługa. Plaży również nie można nic zarzucić, czysto i przyjemnie mimo wysokich temperatur, dzięki parasolom i wietrzykowi.
Hotel wspominam bardo dobrze. Brak animacji po polsku, jednak animatorzy bardzo mili, zachęcali ludzi do zabawy. Codziennie przedstawienia w amfiteatrze do 23, a później imprezy tematyczne na plaży, (sisha party, muzyka z lat 80 itp) W formie all inclusive, cola, mirinda, sprite, gin, wodka, piwo, rum, whisky, woda i soki bez ograniczeń od 10.00 do 23.00. Naprzeciwko hotelu wypożyczalnia quadów 50$ od pary za 3 godzinną przejażdżkę po pustyni 8 quadami(odwiedzenie wioski beduińskiej i wypicie herbatki, zachód słońca, wielbłądy. Odradzam wykupienie tej wycieczki z biura 70$ i ścisk. W hotelu super wygodne leżaki. Obsługa bardzo przyjazna i pomocna.Jedzenie urozmaicone. Polecam ten hotel.
Cz.1 Jak czytam negatywne opinie to mi się scyzoryk otwiera:) Hotel średniej wielkości, dość rozległy, dobrze zagospodarowany. Pokoje duże, przestronne (większość z balkonami lub tarasami) w pokojach bezpłatne sejfy co uważam za duży . Łazienki duże, czyste choć nadgryzione zębem czasu - w łazience wanny z prysznicami. Serwis plażowy i basenowy - w praktyce nie trzeba zabierać ze sobą ani ręczników ani przyborów toaletowych (za wyjątkiem szczoteczki i pasty). Kawa expresso, late, amaretto serwowana w barze przy basenie bezpłatnie.
Cz. 2 Animacje są głównie w języku włoskim. Dzieci mają co robić - można zostawić pod opieką animatora nawet w dzień. Alkohole ok, piwo z butelek lane do kubeczków plastikowych przy basenie i plaży.Okolicy brak :) ale jeśli ktoś wybiera Marsa Alam to powinien wiedzieć takie rzeczy. Ładna rafa blisko plaży - zejście z pomostu do którego trzeba dojść w specjalnym obuwiu. minusy - za mało leżaków na plaży, obecność narzekających rodaków, którzy wszędzie już byli, wszystko widzieli i mieli zawsze lepiej i taniej. w razie pytań służę pomocą
Polecam wszystkim.
super standard.
Polecam tylko dla snurkujących.Ładna rafa 250m od brzegu.Dojście po kamieniach ok.200m oraz dziwny pomost na szczycie rafy.Dużo normalnych \"ruskich\".Fatalne ,bardzo ,bardzo głośne i bardzo kiepskie animacje serwowane przez rosyjski zespół animatorów.Brak kieliszków do wina serwowanego do posiłków.Jedzenie monotonne i nie ciekawe.W hotelu rodziny wielopokoleniowe i wielodzietne ,arabskie ,ale z Włoch.Kucharz ,łysa pała też z Włoch,pasty w trzech odsłonach również.Byłem w ok. 10 hotelach w Egipcie,ten wyróżnia się bardzo mizerną,\"kurczakową\" kuchnią.Miła nienachalna obsługa.
Do hotelu trafiliśmy w opcji FORTUNA**** AI = przypadkiem. Nasze oczekiwania związane były z wodą.: Freediving, ew. nurkowanie. Za płotem znajduje sie polska baza nurkowa AVALON, w której - mimo nietypowych oczekiwań - zostaliśmy niezwykle ciepło przyjęci. Plany zrealizowaliśmy w ponad 100%. Hotel położony idealnie. Długa, szeroka plaża - woda po kolana, 300m w głąb ściana rafy opada na 12m, wolniej do 17 i ściana poniżej 40m. Na rafie było wszystko czego można oczekiwać dla cierpliwych żółwie. Sam hotel bez rewelacji, ale atmosfera bardzo przyjazna. Całość = niesamowity odpoczynek dla tych, którzy choćby odważą się wejść do wody. Polecam Cataract, AVALON, wyjazdy na pobliskie miejsca nurkowe (obowiązkowo Abu Dabab) i całą okolicę
Negatywy: - Zakwaterowanie Polaków w segmentach 3xxx (dla Włochów zdecydowanie lepsze lokalizacje), - Recepcja i restauracja główna - porażka!!! - Drożyzna w okolicy; - Życie hotelu nastawione na Włochów (animacje, jadłospis, ogłoszenia, itp.) - Zajmowanie lezaków przy basenie (ok. 50 szt.)i plaży (ok. 300 szt.). - Jadłospis - mało zróżnicowany, głównie \"włoski\". Pozytywy: - Rozległa plaża (długie spacery) i dość ładna rafa ciągnąca się kilometrami!); - okresowo (co 2-3 dni) kolacje w restauracji Belvedere (obok głównej) - Zwykle pusty basen i spokojna atmosfera - Możliwość wielu wycieczek fakultatywnych
Hotel to przestronny resort z niezłą choć starszą infrastrukturą. Pokoje hotelowe przestronne i wygodne, wyposażenie jest nieco zużyte.Sprzątane codziennie. Obsługa i serwis bardzo dobra. Jedzenie fantastyczne - wybór nie był bardzo duży lecz wszystko było bardzo smaczne i świeże. Niezły kącik włoski - szef kuchni jest Włochem, ubogo jeśli chodzi o kuchnię egipską. Basen i plaża fantastyczne - wygodne leżaki. Doskonałe animacje na niezłym poziomie. Warto znać język włoski - gdyż większość gości to Włosi. Jedne z naszych najlepszych wakacji. Dla wybierających się w region Marsa Alam - warto zapoznać się z jego specyfiką (brak miast) aby potem nie być rozczarowanym brakiem promenad i dyskotek. Dla nas to był plus :-)
Ładna plaża, miła obsługa ale hotel trochę obskórny. Tragiczne pierwsze wrażenie na recepcji. W styczniu bardzo mało turystów. Duży minus brak podgrzewanego basenu.
Hotel w pełni podporządkowany tylko i wyłącznie Włochom. Tak Włochom! Animacje tylko po włosku. Obsługa rozmawia po angielsku tylko w recepcji. W basenie można było zamarznąć. Całe szczęście plaży nie można nic zarzucić i nią w głównej mierze się ratowaliśmy. Jedzenie średnie i takiego po 3* się spodziewaliśmy. Plastikowe kubki były porozwalane dookoła hotelu. To akurat wina gości. Ja nie polecam ani nie odradzam.
Hotel nie zasługuje na 5*. Moim zdaniem niższy standard od 4* w Hurgadzie i na pewno nie zasługue na opis Itaki oraz hasło \"zanurz się w luksusie\". Opcja All Inclusive jest nietypowa- woda mineralna w butelkach reglamentowana (tylko do posiłków, pół butelki na głowę), soki praktycznie nie do picia- robione z proszku, kawa tylko rozpuszczalna. Trzeba liczyć sie z tym, że leżaki trzeba rezerwować z samego rana, co jak na 5* jest żenujące. Odradzam każdemu kto chce pojechac z małym dzieckiem. Bardzo gorąco, basen w pełnym słońcu, plac zabaw dzieci fajny, są zjeżdzalnie, ale można się na nim bawić tylko pod wieczór kiedy jest chłodniej, gdyż jest nieocieniony. Moja córka codziennie chciała wracać.