Club Dizalya

Hotel Club Dizalya w pełni spełnił nasze oczekiwania. Transfer z lotniska trwa ok. 2,5 godziny. Hotel położony w spokojnej okolicy. Pokoje przestronne, czyste, zestaw do parzenia kawy, herbaty, woda butelkowana uzupełniana codziennie. Plaża jest słabym punktem hotelu. Posiłki smaczne, spory wybór. Obsługa przemiła i pomocna, zawsze uśmiechnięta.

Świetny hotel, obsługa na najwyższym poziomie, pyszne jedzenie.

Pobyt w Club Dizalya Hotel ogólnie bardzo udany. Hotel czysty i zadbany, a największe wrażenie robi piękne, zielone otoczenie — dużo palm, kwiatów i naprawdę przyjemny klimat do wypoczynku. Największym plusem hotelu jest zdecydowanie obsługa — zawsze uśmiechnięta, bardzo pomocna i życzliwa. Na duży plus również czystość zarówno w pokojach, jak i na terenie całego hotelu. Baseny również bardzo fajne, a lokalizacja hotelu dobra — blisko sklepów i z wygodnym dojazdem do Alanyi. Plaża przy hotelu raczej słaba, ale na szczęście niedaleko znajduje się piękna Kleopatra Beach, więc można szybko wyskoczyć tam na lepsze plażowanie. Jedyny większy minus to jedzenie — z reguły smaczne, ale bardzo monotonne i wybór był raczej mały. Możliwe jednak, że wynika to z pobytu przed sezonem. Poza tym wszystko oceniamy pozytywnie i wakacje uważamy za bardzo udane.

Jestem pracownikiem hotelu w Polsce od 12 lat, dlatego często zwracam uwagę na detale i standard obsługi. Pierwszy raz rezerwowaliśmy wakacje przez portal Wakacje.pl i wybierając ofertę last minute, nie spodziewaliśmy się cudów. Jednak hotel całkowicie spełnił nasze oczekiwania. Oczywiście są pewne aspekty na minus, natomiast były one jasno opisane w ofercie, więc nie były dla nas żadnym zaskoczeniem – np. płatna wymiana ręczników. Pokój rodzinny 2+2 był duży i przestronny – łóżko małżeńskie, pojedyncze łóżko oraz rozkładana sofa. Pokoje czyste, bez żadnych zastrzeżeń. W łazience dostępny był żel i mydło w dozownikach, co uważam za duży plus i rozsądne rozwiązanie zamiast małych plastikowych buteleczek. Dodatkowo w pokoju znajdował się zestaw do parzenia kawy i herbaty oraz lodówka – i szczerze mówiąc, nic więcej nie było potrzebne. Infrastruktura hotelu jest naprawdę piękna – mnóstwo kwiatów, zieleni i drzewek owocowych: cytryny, pomarańcze, marakuje, morwy. Dzięki kameralnemu charakterowi hotelu wszędzie jest blisko i bardzo wygodnie się poruszać. Plaża faktycznie jest najsłabszym punktem hotelu. Jedzenie – jak wszędzie, nie ma cudów, ale naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie. Pierwszy raz muszę jednak przyznać, że posiłki były dość monotonne. Brakowało wieczorów tematycznych, np. z owocami morza. Odbył się jeden wieczór turecki i był naprawdę świetnie zorganizowany – dekoracje, aranżacja przestrzeni, klimat – wszystko na bardzo wysokim poziomie. Być może wynikało to z faktu, że byliśmy jeszcze przed sezonem i innych kolacji tematycznych po prostu nie było. Natomiast wszystko było świeże, smaczne i to jest najważniejsze. Wybór jedzenia był wystarczający – nie ma sensu narzekać. Alkohole lokalne – jak to w Turcji, raczej przeciętne. Warto zaznaczyć, że nie są serwowane gotowe drinki, a jedynie podstawowe alkohole typu piwo, wino, whisky czy likiery, z których można samemu komponować drinki. Gotowe koktajle, np. mojito, są dodatkowo płatne – około 10 euro. Z animacji w ciągu dnia raczej nie korzystaliśmy, ale wieczorne występy były bardzo fajne i bez zarzutu. Największy atut hotelu – i mówię to jako wieloletni pracownik branży turystycznej – to OBSŁUGA i pracownicy. Są naprawdę na złoty medal. W tej pracy obowiązuje niepisana zasada, że najważniejszy jest uśmiech i podejście do gościa – i tutaj było to widoczne przy każdym „dzień dobry”. Bez nachalności, za to z ogromną uprzejmością i kulturą. Podsumowując – nie znajdziecie tam złotych klamek ani luksusów „na pokaz”, ale jest to hotel zdecydowanie wart polecenia i odwiedzenia.

Hotel Club Dizalya oferuje duże i przestronne pokoje, które zapewniają komfortowy pobyt. Na terenie hotelu znajduje się dużo zieleni, co tworzy przyjemną, relaksującą atmosferę. Jedzenie jest bardzo dobre i urozmaicone, a w restauracjach jest dużo miejsca. Hotel dysponuje dużą liczbą leżaków przy basenie i plaży, co pozwala łatwo znaleźć miejsce do wypoczynku. Plaża piaszczysta i pomost z leżakami umożliwia wygodne korzystanie z morza. Goście mogą korzystać z programu animacyjnego, w tym mini disco, pokazu tanecznego, bingo i wieczornej dyskoteki. Basen jest ładny i przyjemny, a położony pomost dodatkowo umila czas spędzony na kąpieli.

Nazwa  Club Dizalya
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, tenis

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

Wyświetlono 92 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Bogumiła

Pobyt - Maj 2026

Zalety

Obsługa, czystość.

Ewelina

Pobyt - Maj 2026

Świetny hotel, obsługa na najwyższym poziomie, pyszne jedzenie.

Zalety

Pyszne jedzenie, czysty i zadbany hotel, doskonała obsługa, atrakcje dla każdego

Pobyt - Maj 2026

Zalety

Przepiękne otoczenie hotelu. Pod hotelem apteka, fryzjer, bazary

Wady

Jedzenie

Pobyt - Maj 2026

Zalety

OBSŁUGA !

Wady

Plaża.

Roksana

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2025

AGA

Pobyt - Wrzesień 2025

Świetny hotel – czysto, smaczne jedzenie, dużo atrakcji i bardzo miła obsługa. Idealny wybór na rodzinne wakacje, zdecydowanie polecam!

Zalety

Bardzo dużo zieleni

Pobyt - Wrzesień 2025

Fantastyczny hotel, byłam 11-sty raz w Turcji i to jest jeden z dwóch hoteli, do których bym wróciła. Cudowna atmosfera, widać, że wszyscy się lubią. Genialni animatorzy, kelnerzy i barmani. (...)- ratownik z pomostu i plaży absolutnie rozwala system, zaangażowany w swoją pracę na 1000%. Jedzenie bardzo dobre. Pokoje super, przynajmniej nasz. Każdy dba o każdą minutę Twoich wakacji. Polecam!!!!

Zalety

Atmosfera, pracownicy, jedzenie, pokój, ogród, pomost

Wady

Brak wad

Jacek

Pobyt - Wrzesień 2025

wszystko bardzo dobrze, jedzenie , obsługa, pokoje.

Zalety

prywatna plaża, animacje

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt uważam za bardzo udany. Wszystko co potrzeba na miejscu dla dużych i małych uczestników. Wyżywienie na bardzo dobrym poziomie, obsługa bardzo miła i pomocna. Prywatna plaza hotelowa z lezakami. Jak bede miał mozliwosc na pewno wrócę.

Zalety

Wyżywienie, miła obsługa, pełne wyposażenie.

Wady

Mały minus odległość od jednego basenu (recepcja) gdzie były zjeżdżalnie, do drugiego basenu (przy restauracji). Z dziećmi to trochę uciążliwe biegać w ta i spowrotem. Kolejny mały minus zjeżdżalnie sa otwierane za krótko i z przerwami (trudno trafić kiedy otwarte).

Pobyt - Sierpień 2025

Super dla rodzin.czysto.swietna obsługa.zawsze coś do roboty.przy plaży.polecam

Zalety

Czysto.

Wady

Nic do zarzucenia.

Tomasz

Pobyt - Sierpień 2025

Pięknie położony, zakomponowany, ogromna ilość roślinności. Obsługa pomocna, uśmiechnięta. Pokój schludny, klimatyzacja bez uwag.

Zalety

przy plaży, fajne baseny, dużo miejsca na posiłki, dużo punktów z napojami, animacje dla tych którzy preferują), świetna kuchnia

Wady

Nastawienie głównie na turystę z Niemiec, kilka razy dziennie słuchać z głośników "Hände hoch" - w czasie animacji - co w kontekście dużej ilości turystów z Polski nie brzmi dobrze. Angielski/Turecki ciężko zrozumieć. Siłownia praktycznie nie isnieje. Poza hotelem okolica niezbyt 'piękna". Basen czynny do 17 to już kpina.

Jadwiga

Pobyt - Sierpień 2025

Jestesmy zafascynowani tym hotelem . Bardzo nam sie podobalo .Mila, uprzejma obsluga . Pokoje czyste reczniki zmieniane codziennie .Plaza tuz przy hotelu Codzienna muzyczka . Trzy baseny .Wszedzie czysciutko i bardzo przyjemnie .Codzienny areobik w basenie cos niesamowitego

Zalety

Tutaj smialo moga przyjezdzac również rodziny z dziecmi .Wieczorne animacje dla dzieci i dla doroslych ..Wyzywienie bardzo dobre ..Same superlatywy

Wady

Nie ma wad ten hotel

Hotel wspaniały. Jedzenie pyszne. blisko do morza. Polecam

Zalety

Dużo zieleni, blisko do morza

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel oceniam bardzo dobrze. Jest mnóstwo zieleni, obsługa bardzo miła, pomocna. Pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie - każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża czysta. Wokół hotelu liczne sklepy. Transfer z lotniska ok 2 - 2,5 godziny.

Zalety

Obsługa, czystość wokół hotelu jaki i w samym hotelu na najwyższym poziomie.

Pobyt - Lipiec 2025

Super, polecam. Hotel ok, mnóstwo zieleni wokół , atmosfera jak w bajce. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa na najwyższym poziomie, uśmiechnięci, pomocni-rewelacja. Początkiem lipca było mniej ludzi, później zrobiło się trochę tłoczno, ale miejsca starczyło dla każdego.

Zalety

Zieleń wokół całego kompleksu, pyszne jedzenie, miła obsługa

Wady

Palenie papierosów przy stolikach z jedzeniem, brak wydzielonego miejsca

Elżbieta

Pobyt - Lipiec 2025

Nasz pobyt uważam za bardzo udany, hotel otoczony zielenią i blisko morza

Zalety

Bardzo Nam się podobało położenie hotelu, wokół niego piękna roślinność i bliskość morza.

Wady

Mało wydajna klimatyzacja na korytarzach wyższych piętrach.

Radosław

Pobyt - Lipiec 2025

Ładnie miła obsługa pokój Villa w którym byliśmy duży łazienka czysta duża

Zalety

zielono czysto

Wady

Za mało klimatyzacji i wentylacji w restauracji na tarasach i portierni

Anita

Pobyt - Lipiec 2025

Każdy tu znajdzie coś dla siebie , baseny i brodziki dwa , wszędzie dostęp do kawy napoji , czy soków . Jedzenie urozmaicone , czasem się powtarzało , ogólnie dobre . Darmowe WiFi .Największa role odgrywali tu animatorzy Natalia , Tosia , Emre, Irem, Ibo, Can, Alihan 🫶🏻🧡. Pozdrawiamy was serdecznie . Zapewnialiście nam tyle atrakcji , że na pewno wrócimy w to miejsce . Codziennie było inne show

Zalety

Blisko plaża , czysto , panie sprzątały codziennie , obsługa miła , kelnerzy rewelacja

Wady

Może tylko zejście do morza mogło by być lepsze , i tylko to że ,język niemiecki jest chyba językiem urzędowym

Leszek

Pobyt - Lipiec 2025

Turcja, która zostaje w sercu – Club Dizalya, Konakli, lipiec 2025 Razem z żoną spędziliśmy wyjątkowy tydzień w hotelu Club Dizalya w Konakli – i już teraz wiemy, że będziemy tu wracać! Jeśli marzycie o słonecznym wypoczynku nad samym Morzem Śródziemnym, z doskonałą obsługą i autentyczną turecką gościnnością – to miejsce jest absolutnym strzałem w dziesiątkę! Zamieszkaliśmy w przytulnym, klimatyzowanym pokoju w budynku typu villa, położonym w zielonym ogrodzie, z dala od głównego budynku – idealna opcja dla par ceniących ciszę, prywatność i komfort. Wnętrze bardzo zadbane, codziennie sprzątane, z wygodnym łóżkiem i dużym tarasem, z którego wieczorem można było podziwiać bajeczny zachód słońca. Codzienne poranki z kawą na tarasie, wieczory z zimnym drinkiem, cykady, zapach ogrodu - tego nie da się opisać, to trzeba przeżyć Plaża – dosłownie kilka kroków od hotelu. Prywatna, dobrze utrzymana, z bezpłatnymi leżakami i barem all inclusive. Krystalicznie czysta woda, łagodne zejście do morza to wszystko sprawiało, że nie chciało się wracać z plaży nawet na obiad! jedzenie przepyszne i urozmaicone! Codziennie świeże dania kuchni tureckiej i międzynarodowej, mnóstwo owoców, warzyw i lokalnych specjałów. A słodkości? Prawdziwy raj dla łasuchów! Lokalne ciasta, owoce i chałwa – każdego dnia inne pyszności. Wieczory tematyczne z grillami na świeżym powietrzu i muzyką na żywo dodawały klimatu i zachęcały do wspólnego biesiadowania. Polecam szczególnie NOC TURECKĄ - obłęd. Kolejny ogromny atut to bliskość centrum Konakli – spacerkiem 15 minut lub 3 minuty dolmuszem spod samego hotelu. Idealne miejsce na zakupy, wizytę na lokalnym bazarze, czy wieczorny spacer z lodami w dłoni. Obok hotelu mnóstwo sklepików - każdy znajdzie coś dla siebie Cała atmosfera w hotelu Club Dizalya była niezwykle przyjazna – zarówno dla par, jak i rodzin z dziećmi. Animacje nie były nachalne, a obsługa na każdym kroku uśmiechnięta i pomocna. Co nas najbardziej ujęło? Autentyczność. Club Dizalya nie próbuje udawać luksusowego resortu z marmurami – i bardzo dobrze! To hotel z duszą, gdzie czujesz się jak gość, a nie jak klient. Zespół pracowników – serdeczny, uśmiechnięty, zarażający pozytywną energią. (...)

Zalety

- polecam pokoje w budynkach typu VILLA. Duży taras - nienachalne animacje - kolacje tematyczne - czystość na terenie całego ośrodka - blisko do centrum Konakli - sklepiki niedaleko hotelu - przesympatyczna obsługa

Bibianna

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel czysty, obsluga mila i pomocna jedzenie pyszne. Hotel z bogata roslinnoscia, "dróżki" pomiedzy villami codziennie myte, molo, lezaki rowniez. Polecam 🙂

Club Dizalya