Tuż przy hotelu piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Udogodnienie dla dzieci: wydzielona część dla dzieci w basenie ze zjeżdżalnią, brodzik, plac i pokój zabaw, miniklub.
Rozrywka: dyskoteka, wieczorne programy animacyjne: kabarety, przedstawienia.
Sport: 3 korty tenisowe, minipiłka nożna, wielofunkcyjne boisko, sportowe programy animacyjne, aerobik, gimnastyka w wodzie.
Super wakacje! Hotel nie dla wymagających osób,stary ale zadbany. Codziennie sprzątane pokoje i wymiana ręczników. Jedzenie dobre,dużo ryb, tuńczyk, łosoś i inne. Kraby, wołowina, kurczak. Pyszne ciasta. Mniejszy wybór owoców śliwki, jabłka, brzoskwinie i daktyle, każdy coś sobie znajdzie. Miła obsługa na stołówce do obiadu i kolacji proponowali wino i bez problemu dolewali. Duży basen. Plaza z palmami, woda z wodorostami ale po lewej stronie za falochnem jest czyściutka woda jak na Malediwach. Drinki dobre. Słaba kawa.
Piękna plaża z palmami, duży basen, pyszne jedzenie,obsługa.
Słaba kawa, brak internetu w pokojach.
Hotel sam w sobie bardzo przyjemny. Pokój mieliśmy w budynku obok głównego i to z dużym balkonem, co było dużym zaskoczeniem. Bardzo duży, czysty basen. Piękna piaszczysta plaża, licznymi leżakami. Codzienne animacje w dzień i wieczorem. Bardzo urozmaicone jedzenie, duży wybór drinków w opcji all inclusive
Duży basen, piękna plaża, fajne animacje, urozmaicone jedzenie włącznie z owocami morza
Niestety brud we wspólnych hotelowych toaletach. W restauracji brakowało czasami czystych szklanek i talerzy. Kelnerzy mimo zaangażowania nie wyrabiali się ze sprzątan8e syfu, jaki po sobie zostawiali goście. Samo położenie hotelu też z dala od zabudowań, na uboczu, ale za to przy pięknej plaży
Pobyt w hotelu Castille uważam za bardzo udany. Pokoje standardowe, czyste, sprzątane codziennie. Bardzo urozmaicone i pyszny obiady i kolacje, śniadania słodkie w większości. Obsługa hotelu bardzo pomocna i uśmiechnięta:) Największą zaletą tego obiektu jest ogromny basen oraz dwa mniejsze dla małych dzieci. Wielkie uznania dla animatorów, są wspaniali, zabawiali wszystkich gości. Wifi dostępne w lobby oraz strefie basenowej. Jedyne uwagi dotyczą plaży, często były glony. To jest jedyną nasza uwaga dotycząca hotelu. Serdecznie polecam ten obiekt każdemu:)
Basen, Obsługa hotelowa, Jedzenie,
Często zabiedzona plaża glonami
Spędziliśmy tydzień z 2 dzieci, pokój ok, każdy miał swoje łóżko, klimatyzacja bardzo dobrze działała, pokoje sprzątane codziennie. Mi jedzenie bardzo przypadło do gustu, duży wybór. Dla dzieci codziennie pizza, frytki, spaghetti, również bardzo dobre desery. Dostępne 2 bary, fajnie drinki w ofercie all inclusive. W okolicy hotelu nie ma nic ciekawego, jedynie sklepiki z pamiątkami. Polecam sklep na lewo od hotelu, pierwszy na lewo, najlepszego ceny z pamiątkami. W hotelu było bardzo dużo miejscowych gości. Można podjechać taxi do miasta- koszt to jedynie 5 dinarów. Ogólnie na Djerbie jest wszędzie brudno, dużo śmieci, więc mnie wyspa nie zachwyciła, bardziej podobało mi się na kontynencie.
Super basen, bardzo duży
Często brak szklanek przy obiedzie i kolacji
Pobyt był miły bardzo sympatycznie zostaliśmy przyjęci .
Zaletą jest to że pokoje są codziennie sprzątane ,ścielone łózko, myte podłogi , ręczniki codziennie też są wymieniane na nowe . Sympatyczna obsługa
Hotel to takie niecałe 4 gwiazdki . Jedzenie monotonne . W ostatnich dniach już się nie chciało nawet iść na jedzenie . Mąż wrócił bardzo głodny . Jedzenie mało dostosowane pod Europejczyków. A na miasto nie ma jak i gdzie wyjść by zjeść coś innego mimo to pobyt oceniam pozytywnie .
Hotel oceniam pozytywnie.Miła obsługa pokoje sprzątane codziennie.Jedzenie smaczne choć brakowało mi owoców morza.Super duży basen.I czysta plaża.
Personel animatorzy jedzenie
Jedyny minus to jeśli się nie wybierze opcji pokroju z balkonem lub tarasem to w standardzie reszta pokoi jest bez balkonu.
Hotel ok. Obsługa bardzo miła i pomocna. W łazience w pokoju znalazł się jednak karaluch co jest związane z brudnym krajem, gdyż do wokół hotelu było czysto. Jedzenie trochę monotonne i nie dostosowane do dzieci.
Bardzo miła obsługa, basen przystosowany do dzieci. Widoki z hotelu na plażę cudowne.
Brudne łazienki, monotonne jedzenie.
Hotel super jak na tunezje. Minus za brak wody butelkowanej. Stały oczywiście wszędzie dystrybutory z wodą i można było wlać do swojej butelki ale myślę że woda w butelkach powinna być ogólno dostępna.
Brak dostępnych przekąsek poza porami posiłków.
Ocena dobra , basen ok , jedzenie monotonne , obsługa jak za karę
Czyste pokoje , fajne animacje
Kelnerzy gburowaci, plaża jest ok ale woda strasznie zabrudzona kokosem
Hotel położony w dobrej lokalizacji, duży basen ale mało leżaków, animatorzy super
Miła obsługa, dobre jedzenie
Częściowy problem z darmowym WiFi, brak zimnej wody dla ochłody,
Nie jestem zadowolona z pobytu w hotelu. Klimatyzacja nie działała co w kraju afrykańskim jak można się domyśleć jest karygodne. Suszarka w pokoju nie działała, łazienka pordzewiała, w pokoju mieliśmy gości w postaci karaluchów (co prawda jednorazowa sytuacja). Brak pilota do telewizora, można było wykupić w recepcji za 10 dinarow. Plaża ogólnodostępna po której spacerują wielbłądy i konie zostawiając swoje odchody, do tego mnóstwo innych rzeczy które tam się walały, woda pełna wodorostów przez co wychodząc z wody trzeba było iść od razu pod prysznic, ponieważ całe ciało było nimi oblepione... Brak wcpokojach lodówek i wody, która w niektórych hotelach jest donoszona do pokojów. Na terenie całego ośrodka były trzy baniaki z wodą (znajdowały się w głównej części w hotelu, nie w budynkach mieszkalnych) często bywały one puste zapewne ze względu na dużą liczbę gości.
Smaczne jedzenie Codzienne sprzątanie pokoju
Hotel ok, jedzenie dobre, urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa pomocna. Super wieczorne animacje, animatorzy prawie cały czas obecni przy basenach. Raz w tygodniu organizowane piana party. Basen bardzo duży, czysty dla dorosłych i dla dzieci. Pokoje czyste i zadbane, tylko nie pierwszej "młodości" Klimatyzacja ok działała bez zarzutów. Wybierajcie pokoje z balkonami na parterze, reszta pokoi na piętrze bez balkonów.
Problemy z połączeniem wifi, wifi działało tylko w lobby przy recepcji oraz w jej pobliżu, niestety nie zawsze można było się połączyć. Brak klimatyzacji w lobby przy recepcji. Plaża TRAGEDIA - brudna, wszędzie odchody wielbłądów i koni. Pomimo iż jest wydzielona plaża hotelowa nikt jej nie sprząta..... a Djerba słynie ponoć z najpiękniejszych plaż, tu takiej nie było :( Pani rezydentka nie miła, na pytania odpowiadała wymijająco, bez konkretów, nie kontaktowa.
W 100% polecam! :-) Każdy będzie zadowolony. Klimat... nie tylko śródziemnomorski, ale klimat hotelu i ludzie, którzy go tworzą, rekompensują jakieś drobne niedociągnięcia. Wyjazd rodzinny. Dorośli i dzieci - satysfakcja pełna :-) Ekipa animatorów - perfekcja- to oni dbają o to aby ten klimat był. Dużo by można pisać o tych tylko 7 dniach , ale postaram się w paru słowach :-) Plaża - hotelowa - piękna z palmami na plaży -jednak co do samego nabrzeża polecam plażę parę metrów dalej na lewo od falochronu z kamieni - to po prostu bajka - jak jest odpływ woda i piasek jak Malediwy :-) /woda 28 stopni/ (fotki) Basen czysty, z jednej strony głęboki 180 cm, dzieci zachwycone, ratownik bez napinki dzieci mogą być dziećmi ;) /woda 30 stopni / Pokoje - czas już może na remont -jednak zawsze czyste -bardzo dobry serwis -sprzątane codziennie , ręczniki codziennie nowe. Pokój 74 -widok na morze i balkon - piękny :-). Jedzenie - dla nas extra - nikt z gości nie narzekał więc chyba dla wszystkich. Dużo grill , dużo ryb , mięs , omlety, naleśniki, pizza itp - mógłbym wyczerpać zakres opinii tylko o jedzeniu bo było go dużo i było różnorodne. Podsumowując - jedzenie 10/10 , bez tłumów z super obsługą kelnerów!!! ( tu osobiste podziękowania dla Karima:-) Oprócz restauracji - bar pomiędzy basenem a plażą - przekąski ale też obiady w godzinach 12-18 Drinki - lokalne- jednak to w tym wypadku zaleta nie wada. Bardzo dobre piwo i reszta lokalnych trunków. Wszystko w szkle i tyle ile potrzebujesz ;-) Animacje - to było coś - dzięki ekipie animatorów oczywiście. Muzyka mieszana w tym też polska ;-)))). A piana party w basenie to petarda!!! zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Polecam też zwiedzić okolice. Pozycja obowiązkowa to farma krokodyli- parę km od hotelu. Poruszajcie się taksówkami - do krokodyli 5DN. Ogólnie warto sobie pojeździć po wyspie np do miasteczka Midoun - 7DN itp. Pozycja obowiązkowa to Sahara- czy to z biura podróży czy to lokalnie - ale to konieczność! Jedzie się na Saharę po drodze zwiedzając np. hotel w którym były kręcone Gwiezdne Wojny epizod IV... Ludzie w hotelu to w przypadku naszego turnusu - 70% Polacy , Francuzi, Tunezja, Portugalia, Włochy, Słowacja, Czechy. Wszyscy się znaliśmy ;) Ogólnie bardzo spokojnie pomimo , ze fajnie imprezowo do 24:00 codziennie Dużo by opowiadać - podsumowując - warto ! :-)
Niesamowity klimat, który tworzą ludzie tam pracujący , oraz goście przebywający :-) Piękne plaże, fajny basen, dobra baza wypadowa na zwiedzanie wyspy i Sahary. Na luzie miło, rodzinnie ale też imprezowo i wesoło :-)
Coś by się znalazło, bo hotel ma swoje lata, ale ilość zalet przysłania te drobiazgi:-)
Hotel położony przy samej plaży. Pokoje z balkonem i widokiem na morze jedynie na parterze. Pokoje codziennie sprzątane. Miła i pomocna obsługa. Jedzenie różnorodne, każdy coś dla siebie znajdzie, choć często powtarzające się dania.
Hotel bardzo duzy , wszędzie tłumy, animatorzy bardzo młodzi i jak dla mnie leniwi, a podróżuje od 20 lat i nigdy nigfzie nie spotkałam gorszycj , monotonność , codziennie mawet ta sama muzyka
Jedzenie w miarę dobr i urozmaicone , sprzatany codziennie w ich standardach sprzatania
Mało owoców , brak arbuzów , nigdy nie bylo przez 10 dni , słabe animacje nawet tragiczne
Cztery gwiazdki na hotel to stanowczo za dużo. Brak lodówek w pokojach ,słaba klimatyzacja ,wifi tylko lobby i barze ,za mało leżaków przy basenie(polowanie na leżaki już od6 rano),plaża brudna ,wejście do morza prawie niemożliwe przez zalegające jakieś g....no jedzenie słabe i monotonne ,mało owoców ,
W miarę czysto ,codziennie sprzątane.
W/w
Ogólnie nie ma się do czego doczepic ,brak szklanek do posilkow
Walka o leżaki na basenie,nonstop brakowało szklanek2024
Mi nic nie brakowało,pokoje ok jak na Tunezję,obsługa perfekcyjna,jedzenie bardzo dobre i bardzo dużo,ogólnie po dwóch tygodniach pobytu wróciłam zadowolona
Codzienne sprzątanie,miła obsługa,itd itd
Minus za wodę w baniakach do nalewania,jednak powinny być butelki ,nawet te pół litrowe
Pobyt udany. Jedzenie ok, dla dzieci też się coś znajdzie. Obsługa super- zawsze uśmiechnięta i pomocna. Jedyne zdziwienie to owoce: tylko jabłka, śliwki i brzoskwinie. Ale dzięki temu nie było owadów na stołówce. Codziennie dla gości disco- i tutaj minus- codziennie ten sam repertuar- pierwszego dnia super zabawa, bo i polskie hity są na playliście, ale fakt że 3 dnia wiesz co będzie następne to już nudne się robiło. Dla dzieci mini disco- extra zabawa nawet dla dorosłych. Hotel ma "swój hymn" superowa sprawa- każdego porwało do wspólnego tańca zawsze na początek dnia. Bar- bez zastrzeżeń. Jeżeli szukać minusów to tylko w turystach- problem z leżakami- dużo osób rezerwuje leżaki na plaży i na basenie jednocześnie.
Piękna plaża przy hotelu.
Małe urozmaicenie animacji.
Hotel bez zastrzeżeń, wszystko super, pokój czysty do niczego nie mogę się przyczepić
Spokój, przez okres naszego pobytu brak tłumów, miła i pomocna obsługa