Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Udogodnienia dla najmłodszych: basen dla dzieci ze słodką wodą, plac zabaw, animacje.
Bogata oferta rekreacyjna: 5 basenów ze słodką wodą, w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym.
Rozrywka: animacje dla dorosłych, dzienne zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy i występy w amfiteatrze.
Ogromny, piękny kompleks 3 hoteli. Można korzystać z infrastruktury sąsiednich budynków jak i barów. Hotel sam w sobie bardzo czysty, mnóstwo palm, kwiatów, kaktusów i różnej roślinności, coś pięknego. Pokoje dokładnie sprzątane, nie najnowsze, ale za wiele czasu się w nich nie spędza. Codziennie dotarczane 2 butelki wody pod drzwi. Posiłki mało urozmaicone, mało smaczne, jedyne co możemy polecić to makarony przygotowywane na wyspie, bardzo dobre. Drinki słabe, ale jak się uśmiechnie i zagada to zrobią coś lepszego. Obsługa przesympatyczna, radośni ludzie. Praktycznie każdy mówi dużo po polsku. Polecam wycieczkę quadami na pustynię do wioski Beduinów z Mahmoud, przesympatyczny człowiek i niezapomniane wrażenia. Co wieczór różne gry i zabawy, dyskoteki. Spędziliśmy świetny czas w tym hotelu.
Ogrody, palmy, obsługa
Mało urozmaicone posiłki
Fantastyczne miejsce, cudowny ogród, turkusowe morze z łagodnym wejściem i piaszczysta plaża. Bardzo miła i pomocna obsługa.
Cudowny ogród, piekna plaża, dobre jedzenie, wiele atrakcji na miejscu. Plaza na wyciągnięcie ręki, krystalicznie czysta woda, podgrzewany basen.
Hotel fajny, położenie ekstra ,taras przy basenie z widokiem na morze cudo.
Bardzo dużo zieleni i kwiatów, fajny basen i bary.
Jedzenie bardzo monotonne ,słaby wybór brak rafy.
Piękne miejsce .Obsługa hotelu to wspaniali ludzie zabawiają dzieci ciągle pytają czy wszystko w porządku dbają o każdy szczegół .Jedzenie to prawdziwa petarda nie żałują na produktach .Najfajniejsze miejsce w jakim byłam .Polecam
Jedzenie pyszne ,obsługa najlepsza jaką kiedykolwiek spotkałam .
Hotel położony ma ogromnym terenie. Pięknie zielony ogród z dużą ilością kwiatów, kaktusów. Jest na prawdę ładnie. Hotel nastawiony na Włochów, w tym terminie często seniorzy. Jedzenie dość monotonne, bez urozmaicenia a to co było robione, było takie sobie ale wyboru było mało. (mam porównanie bo już tyle razy byłam w Egipcie w różnym czasie że wiem jak to wygląda w innych hotelach). Laguna ładna ale niestety z kiepską rafą. Ograniczenia z wypływaniem (tylko do boi) powodowało to że w sumie nie ma rafy do zobaczenia a to co jest to na prawdę jak ktoś widział rafy w Marsa Alam to się bardzo rozczaruje. Hotel daleko od Portu Galib i innych miejsc więc trzeba się nastawić że jest się tylko tam lub wziąć pieniądze na wycieczki.
Bardzo ładny ogród, duży i przestronny, podgrzewany basen, w tym czasie plaży pusta można spokojnie znaleźć miejsce w 1szej Lini brzegowej. Pokoje duże, czyste. Balkon duży. Dużo leżaków i miejsc przy basenach.
Brak przebieralni i na basenie i na plaży; brak toalety przy plaży-najbliższa przy bazarku jakieś 300m od plaży. Jedzienie dość monotonne z małym wyborem. Brak prysznica w przypadku np. dłuższego czekania na transfer.
Fajna oaza zieleni z basenami i piękną plażą. Duże i piękne ogrody uprzejma obsługa. Animatorzy zaangażowani w umilaniu pobytu każdej grupie wiekowej . Z przyjemnością tam wrócę .
Plaża i ogrody .
Brak większych wad.
Duzy kompleks hotelowy . Jednocześnie tak rozłożony ze wszędzie jest blisko. Kilka basenów w tym park wodny z dwiema zjeżdżalniami. Teren bardzo zielony, zadbany , klimatyczny. Duża dbałość o ogólny fajny obraz . Bardzo sympatyczna obsługa. Czysto w pokojach. Pokoje duże z balkonem. Internet wokół lobby. Bardzo dobre , różnorodne jedzenie chociaż w lekko głupich porach. Bar na plaży, dwa bary na terenie . Plaża żwirków piaszczysta nie wymagająca butów do wody. Małe fragmenty rafy do snurkowania z brzegu. Dużo leżaków na plaży i basenach.
Dobre jedzenie, serwis, personel
Brak podgrzewania basenów mimo że były w ofercie . Śniadanie za wcześnie się kończy, śpiochy muszą się mobilizować
Cudowny hotel z mnóstwem zieleni, szczególnie że w Polsce jest środek zimy.
piękna plaża z dość obszerną laguną, dużo basenów i barów.
Dziwne zachowanie personelu- za wszystko opłata. Czas hotelowy różniący się od czasu lokalnego. Jedyna, nieklimatyzowana restauracja.
Pobyt w hotelu grudzień /styczeń. Wspaniale spędzony tydzień. Hotel pomimo już swoich lat nadal można polecać na wypoczynek. Przepiękny ogród, przestronne i czyste pokoje, dużo basenów, atrakcji. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Personel bardzo miły i pomocny.
Dużym zaskoczeniem był przepiękny ogród, mnóstwo zieleni i roślin co jest rzadkością w egipskich hotelach. Bardzo ładna plaża z piękną laguną i rafami.
Przeglądając oferty i opinie ostatecznie zdecydowaliśmy się na ten hotel i to był dobry wybór. Po opiniach baliśmy się łazienki i jedzenia. Łazienki choć stare i mocno wyeksploatowane były naprawdę w porządku - czyste, bez grzyba, a widzieliśmy kilka. Jedzenie to zdecydowany atut tego hotelu. Minus to śniadania, bo cały czas to samo. Jednak jeśli ktoś lubi śniadania w stylu włoskim lub omlety z warzywami to będzie zadowolony. Obiady, a szczególnie kolacje były bardzo urozmaicone. Co wieczór inny tematycznie. Najbardziej nam się podobał w stylu egipskim. Po przeczytaniu książki Jarosława Kreta świetnie było spróbować lokalnych potraw i wiedzieć co się je. Bardzo nam smakowała wołowina. Można było czasami spróbować mięsa z kozy lub wielbłąda. Dobre również były owoce morza. Pierwszy raz widzieliśmy upieczone całe kraby. Jest to ogromny kompleks składający się z trzech lub czterech hoteli. Z miłą obsługą i dużą ilością basenów, które podczas naszego pobytu były praktycznie puste. Przy hotelu jest piękna laguna. Nie ma typowej rafy z pomostem. Jest długo płytko, dalej można posnurkować i poszukać kawałki raf, gdzie oprócz kolorowych rybek i ogończy można spotkać duże żółwie morskie. W większości przypadków udało nam się je spotkać. Warto zabrać ze sobą materac, deskę supa. Gdy pływamy samodzielnie możemy dopłynąć tylko do bojek, gdy mamy taki wspomagacz ratownik na łódce traktuje nas jako obiekt pływający i możemy podziwiać lagunę do jej granicy czyli rafy koralowej. Typowej rafy koralowej tutaj nie spotkamy, ale jeśli ktoś się boi pływać lub jest z dziećmi to kapitalne miejsce. Czytaliśmy i słyszeliśmy wiele opinii, że rafy w Marsa są ładniejsze niż w Sharm. My albo nie mieliśmy szczęścia, albo w ciągu ostatnich 10 lat mocno zmieniły się. W Sharm byliśmy dwa razy i były naprawdę ładne. Tutaj raz taksówką pojechaliśmy do parku narodowego gdzie miała być przepiękna rafa. Rafa była owszem bardzo ładna z dużą ilością zwierząt, ale nie aż taka jaką pamiętamy z Sharm. My mieliśmy pokój z centralnym widokiem na morze, ale dopiero za trzecim razem przyznali nam odpowiedni pokój. Najpierw dostaliśmy przy stołówce, potem dwójkę, a na końcu udało im się trafić. Jednak mimo wszystko we właściwym pokoju byliśmy już ok. 10:00 rano, a zameldowanie mieliśmy mieć od 14:00. To duży plus.
Butelkowane piwo, miła obsługa, fajna atmosfera, ładne widoki, czysto.
Jednorazowe kubki chyba były nietraktowane jak jednorazowe - warto rozważyć zabranie ze sobą kubków z twardszego plastiku.
Hotel na tą część Egiptu , jest bardzo ładny , ma ciekawą architekturę i pięknie utrzymane ogrody , bardzo ładną plażę .
Bardzo dużo zieleni , prawdziwie rajskie ogrody , dużo basenów , miła obsługa . Piękna laguna .Piwo lane z butelek . Wycieczki można kupić na plaży u Alego , tanio .
Przede wszystkim jedzenie , zimne i nie dobre .,czas hotelowy , ponieważ śniadania były do 9.30 ( czas lokalny 8.30 , a czas europejski 7.30 ) pizza i frytki przy plaży , nie nadające się do jedzenia . Rezydent mówił że zawsze pomoże , lecz poproszony o pomoc , nie pomógł , mój mąż musiał jechać po tabletki dla mnie Imadium na biegunkę ( tylko te mi pomagają , można kupić w PL)Taxi aż do Marsam Alam , odradzam wycieczki do Luxoru (23 godziny męczarni).Poduszki twarde . Woda w basenach zimna .
Przeciętne wakacje w przeciętnej cenie. Hotel 85 km od lotniska, położony na pustyni. Turysta nie ma możliwości wyjścia poza hotel, po odważ nic tam nie ma. Bardzo ładne ogrody, zadbana roślinność, przyjazne koty. Dużo przestrzeni, czysta plaża. Dużo kolorowych rybek w dość płytkiej wodzie. Konieczne buty do wody z uwagi na kamieniste zejście z plaży do wody.
Przepiękna roślinność, bardzo zadbane ogrody. Pokój codziennie sprzątany, codziennie czyste ręczniki, uzupełniane przybory toaletowe na bieżąco. Jedzenie bez szału, ale też nie chodziłam głodna. Duża plaża, kilka basenów, dużo miejsca na wypoczynek. Wycieczki od rezydentów biur podróży ponadz 30% droższe, niż z lokalnego biura podróży. W tym miejscu polecam Alego, który miał w ofercie fajne i przystępne cenowo wycieczki.
Nie wiadomo dlaczego, hotel ma swoją strefę czasową. Normalnie w Egipcie godzina np 8 rano, w hotelu już 9. Zamiast wypoczynku codziennie wstawanie o świcie na śniadanie, które było w godzinach hotelowych 7-9 (czas egipski 6-8). Nie wiem, czemu to ma służyć. Odradzam wycieczkę do Luxoru. Rezydent zapewniał, że podróż w jedną stronę to ok 5h. Jest to nieprawda. Podróż trwała 9h w jedną. W sumie wycieczka zamknęła się w 23h.
W Dream Lagoon byłam już po raz trzeci, jestem oczarowana tym miejscem. Hotel położony jest w pięknym , zadbanym ogrodzie, pełnym palm, wielokolorowych bougenvilli, upojnie pachnących wieczorami plumerii i innych roślin. Zachwyca mnie też architektura- boungallowy w stylu arabskim, zwieńczone kopułami. Plaża czysta, z krystaliczną, ciepłą wodą we wszystkich odcieniach turkusu. Aby popływać w głębokiej wodzie trzeba trochę się nachodzić od brzegu, ale dla mnie to żaden problem pobrodzić. Na granicy kąpieliska występują niewielkie rafy koralowe, można spotkać żółwia , dla przeciętnych snurkowiczów jest ok, wymagający mogą być zawiedzeni. W tym hotelu czuję się bezpiecznie, jest przyjazna, wręcz familiarna atmosfera. Pracownicy są mili, wdzięcznie przyjmują bakszysz, lecz nie okazują, że go oczekują. Posiłki w restauracji urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie, nie sposób wszystkiego popróbować. Elegancko podawane są kolacje, zwłaszcza w wieczór egipski oraz galowy.
Przepiękna roślinność, architektura, wszystko co powyżej.
Wada to za mocne słowo, czystość w pokojach to typowy egipski standard, ale jedzie się tam nie dla sterylnych warunków, a dla urody położenia geograficznego. Nie spotkał się z nami rezydent, byliśmy w danym terminie jedyną parą z Polski, nie był to dla nas problem, bo nie planowaliśmy tym razem wycieczek. Wiemy od poznanych w hotelu Polaków , że wycieczki warto kupować od Alego, który świetnie mówi w kilku językach, w tym po polsku, jest bardzo komunikatywny i dowcipny. I ma tańsze oferty .
Sam pobyt oceniam na 8/10. Obsługa przemiła, jedzenie świeże i pyszne, plaża nieziemska. Jedynie hotel rzeczywiście wymaga już remontu i odświeżenia. Warto również wspomnieć o naprawdę słabych drinkach. Wróciłabym tak czy siak drugi raz.
Hotel stary nie zasługuje na 5 gwiazdek. Parasole zniszczone Jedzenie bardzo średnie, nie dlatego ze jesteśmy wybredni bo coś tam zjedliśmy ale bez szału. kurczak na okrągło, niewiele owoców morza.
piękny widok morza, cudowna laguna i lazurowy kolor płytkie morze bezpieczne dla rodzin z dziećmi. Fajne baseny Niska zabudowa.
hotel wymaga zdecydowanie remontu, głośna klimatyzacja, nie działające drzwi od prysznica, bardzo twarde łóżka 0,5 l wody "na głowę" w barku uzupełniane o różnych porach. godziny posiłków różnią się, w hotelu dostaje się rozpiskę co gdzie i kiedy. Rezerwacja leżaków przy basenie o 9 nie uświadczysz wolnego leżaka.
Najlepszy hotel w swojej kategorii cenowej. Bardzo uprzejma obsługa, doskonałej jakości jedzenie które jest serwowane w formie stołu szwedzkiego. Piękna, długa laguna i obfitości rafy przy pomoście. Ogród piękny i zadbany. Duży wybór atrakcji podczas pobytu.
Ogród, baseny, animacje i atrakcje, darmowe wifi
Losowo działająca klimatyzacja, przerwy prądu wieczorami
Byliśmy w hotelu Dreem lagoon żeby nie mylić z Gardennlagoon bo to dwa oddzielne hotele jednym kompleksie ale jeśli masz All można korzystać z obu atrakcji hotelów czyli basenów i restauracji. Osobiście woleliśmy jeść w restauracji garden, ta w Dreem była duszna duża i słabo klimatyzowana. Pokój w Dreem dostaliśmy w drugiej linii od basenu w odległości 2 minut od baru przy basenach i może z 5 minut do plaży. Plaża piękna w rodzaju laguny długo płytka ale jeśli udasz się dalej za białe boje można pooglądać spokojnie piękne rafy mniejsze i większe zasobne w rybki jak w akwarium. Wyjazd mimo powenych perturbacji jest udany aczkolwiek 5 gwiazdek to nie odpowiednik 5 gwiazdek np w Grecji. Powiedzmy słabe 4. Plusem jest to że w barach przy plaży , w lobby i na basenach serwowane są piwa z butelki a nie z nalewaka , aczkolwiek w plastiowych kubkach, jak chcesz w butelce to 1$ .Dodatkowo wino czerwone i białe oraz wszelakie napoje oryginalne typu coca cola, Sprite , mirinda z butelek. Dodatkowo pomiedzy posiłkami w barach serwowane są hotdogi i hamburgery z frytkami. Hamburgery super a hotdogi beznadzieja. Posiłki jak na Egipt. Codziennie to samo na śniadania , obiady zawsze jedno danie nowe ale kolację codziennie inne wg rozpisanego menu przed restauracją
Dużo zieleni wszedzie . Dość uprzejma obsługa nie nachalna na napiwki lecz bez nich możesz ci być ciężko załatwić np czyste ręczniki lub dodatkowe butelki wody poza standardowymi 2. Kranowej lepiej nie pić wiadomo dlaczego.
Pokój z wadami, z brudnymi ręcznikami uszkodzonym prysznicem niedziałającym sejfem . Po reklamacji o 1. W nocy wszystko zostało usunięterano . Ręczniki czyste więcej wody w pokojach i wyścielone porządnie łóżka po napiwkach. Rezydent (...) słaby wręcz beznadziejny, gdy się do niego dzwoni rozłącza się bez powodu .
Super piekny park. Obsługa w barach tylko mało uprzejma ale da sie to obejść 1USD :)
roślinność , piękny teren, jest gdzie spacerować , piękna plaża
nieuprzejma częściowa obsługa. pojedyncze typki
Hotel z zewnątrz nie wygląda zbyt atrakcyjnie ale w środku obiektu urzekł nas ogród i ilość roślinności. Obsługa słaba, pomimo że nie jesteśmy zbyt wymagający to jedzenie bardzo słabe i kiepsko zorganizowana restauracja - chaos. Polecamy wycieczkę na Quady są przy plaży.
Blisko plaży, basen i ilość zieleni na obiekcie .
Pościel na dzień dóbr była brudna i nieświeża, łóżka nie wygodne przynajmniej w pokojach w których my byliśmy (6115 etc). Jedzenie bardzo słabe w ramach all, przekąski w barach kiepskie. Animacje niestety również marnego poziomu.
Pobyt 28.02-07.03.2023 Hotel na bardzo dużym terenie. Bardzo dużo palm, kaktusów i pięknych kwiatów. Plaża wielka. Woda piękna ale bardzo płytka. Chcąc popływać trzeba przejść ponad 200m.
Cały teren z zielenią, basenami plaża i czysta woda. Bardzo mili ludzie.
Przede wszystkim jedzenie. Schudłem 2kg. Po drugie to drinki w których alkoholu jest tyle co w naparstku. Piwo nalewane w kubki plastikowe w ilości 100ml. Animatorów jest chyba siedmioro ale po odtańczeniu przeboju Beach Boys z przed 60lat rola ich się kończyła.