Dream Lagoon & Aqua Park Resort (ex. Floriana Dream Lagoon)

4.3

Jak dla mnie super hotel. Stary czy nie?? Najważniejsze ze czysty i zadbany.

Pozytywna opinia na temat obsługi hotelu, piękna plaża

Dobry hotel. Bardzo dużo zieleni. Przemiła obsługa. Dobre jedzenie.

Hotel ma ładną plaże, piękna lazurowa woda. Piękne otoczenie wokół hotelu - roślinność. Pokoje duże. I to koniec zalet. Hotel lata świetności ma za sobą. Pomost zamknięty na końcu - brak wejścia do wody. Rafy -- brak (marne resztki). No może coś by się znalazło ze 2 - 3 km od brzegu... Ze wszystkiego najgorsze jedzenie -- totalnie mały wybór. Niby wydaje się, że dużo, ale nie ma co wybrać. Gorsze niż średnio w Egipcie. Niesmaczne. Na pewno nie zasługuje na 5*.

Obiekt na wypoczynek super, ogród przepiękny, duży, zadbany, klimaty super, obsługa miła i przyjazna i zawsze uśmiechnięta. Pokoje przestrzenne, czyste. Codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane , woda dostarczana do pokoju . Jedzenie dobre, zróżnicowane każdy sobie coś dla siebie wybierze. Bardzo pozytywnie oceniamy pobyt i polecamy. Co prawda styczeń to i w Egipcie chłodniej, występują wiatry ale w dzień słońce można porządkować. Basen jeden ciepły pozostałe dla morsów ale morze cieplutkie , czyste, bardzo czyste. Plaża przed morzem zadbana , leżaków dużo i nie ma z nimi problemu.

Kod hotelu HOT21957
Nazwa  Dream Lagoon & Aqua Park Resort (ex. Floriana Dream Lagoon)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, dostęp do internetu

Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.

Udogodnienia dla najmłodszych: basen dla dzieci ze słodką wodą, plac zabaw, animacje.

Bogata oferta rekreacyjna: 5 basenów ze słodką wodą, w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym.

Rozrywka: animacje dla dorosłych, dzienne zajęcia sportowe na plaży i przy basenie, wieczorem pokazy i występy w amfiteatrze.

4.3

Wyświetlono 185 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Renia

Pobyt - Luty 2026

Jak dla mnie super hotel. Stary czy nie?? Najważniejsze ze czysty i zadbany.

Zalety

Duzy zielony obszar na pustyni. Bardzo piękne ogrody i bajeczne baseny

Aleksandra

Pozytywna opinia na temat obsługi hotelu, piękna plaża

Zalety

Plaża

Wady

Sprzątanie pokoi

Andrzej

Pobyt - Luty 2026

Dobry hotel. Bardzo dużo zieleni. Przemiła obsługa. Dobre jedzenie.

Zalety

Piękna zieleń. Super obsługa.

Wady

Łazienki do Poprawy.

Edyta

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Plaża. Woda. Otoczenie.

Wady

Jedzenie!!!!

Wiola

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Duże i czyste pokoje, duży piękny ogród, baseny, czyste morze , ładna plaża, dobre jedzenie, zróżnicowane, obsługa pomocna i miła

Wady

Mało widoczne animacje i animatorzy, może więcej jeszcze z jeden ciepły basen

Sandra

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel ma piękną okolicę.Ogrody,kwiaty.Bardzo miła i pomocna obsługa( o ile daje się dolary).Jedzenie dobre,każdy znajdzie coś dla siebie.Najsłabszym punktem są pokoje(szczególnie łazienki).Brudno wszędzie.Od pokoi po restaurację.Radziła bym zmienić liczbę gwiazdek bo max to ** . Jeśli będzie informacja,że podgrzewane baseny to proszę uważać-NIE SĄ na 100%.Plaża fajna,strzeżona przez ratownika.Żółw jest, ale bardzo głęboko.Uważać na ręczniki zostawione na basenie lub plaży bo obsługa chowa ,a później chce 15 dolarów za zgubienie 1 ręcznika.Alkohole w plastikach.Na plaży ciepły alkohol,trzeba zapłacić 1 dolara żeby podali zimny.

Zalety

Piękna okolica.Ogrody,kwiaty,palmy.Dobre jedzenie.Miła,pomocna obsługa.Fajna plaża.

Wady

Jak wyżej.

Sylwia

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel przepiękny cudowna roślinnośc przepięknie utrzamyny jedzenie pyszne urozmaicone czyściutko miły personel cudowne widoki na terenie obiektu spa karaoke boiska place zabaw dla dzieci polecam

Zalety

Zalety obiektu domowa atmosfera wokół hotelu przepiękne kwiaty ludzie opiekujący się ogrodami wkładają serce w utrzymanie pokoje czyściutkie z pięknymi widokami polecam

Wady

Nie mam zastrzeżen

Arkadiusz

Pobyt - Styczeń 2026

Bardzo przyzwoity. Ciekawa zabudowa, dużo roślinności.

Zalety

Morze. W sumie piaszczyste dno. Woda płytka i daleko. Z rafami chyba gorzej, choć ludzie snurkowali i coś tam pewnie wypatrywali. Miałem okazję już widzieć rafę i żyjątka, w związku z tym nie ekscytowało mnie to, tak jak poprzednio. Ładna roślinność i dużo. Hotel nie jest duży. Ja byłem w styczniu i w związku z tym nie było tłoczno, choć nie powiedziałbym że pustki. Ogólnie polecam.

Tomek

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel zasługuje na 4 * . Jedzenie jak na Egipt dobre. Dużo basenów w jednym woda podgrzewana. Alkohol podawany w jednorazowych kubeczkach , piwo na dwa łyki , mocniejszy alkohol jeśli ktoś lubi ichniejszy to się nie zawiedzie. Jeśli dasz dolara dostaniesz piwo w butelce. Pokoje sprzątane codziennie ,jeśli dasz dolara :-) zostawi dwie butelki wody. Animacje takie sobie, dyskoteki , blisko plaża, leżaków pod dostatkiem, ręczniki można wymieniać dziennie. Bar na plaży podaje z alkoholi tylko piwo, z jedzenia pizza . Jeśli ktoś się nastawia na rafę jak my ,to się zawiedzie ,rafy praktycznie brak, kosztem laguny , ale widoki wszystko rekompensują. Ogólnie wyjazd udany. Alkohol to nie wszystko, można spacerować plażą z przepięknymi widokami laguny.

Zalety

Blisko plaży, dyskoteki, jedzenie, baseny ,widoki , laguna

Wady

Drinki i piwo podawane w jednorazowych plastikowych kubeczkach, brak Rafy.

Żaneta

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel położony daleko od lotniska - około 2 h drogi. Dość stary ale pokoje duże i czyste, ogród przepiękny. Obsługa bardzo miła i pomocna.

Zalety

Przepiękny ogród i plaża. Zejście do morza łagodne, Przypływają żółwie. Obsługa miła, dobrze mówi po polsku - nie są nachalni. Ręczniki basenowe duże i czyste. Pyszna kawa, dobre przekąski dla dzieci. Jedzenie - nie zbyt duży wybór ale bardzo smaczne.

Wady

Basen podgrzewany był tylko w teorii. Po wielu interwencjach w biurach podróży i u rezydentów został naprawiony po 5 dniach (byliśmy grupą 27 osób z różnych biur podróży). Z tego do słyszeliśmy na miejscu od innych turystów nie działał od dawna. Było to dla nas kluczowe przy wyborze hotelu - byliśmy z dziećmi.

Lucyna

Pobyt - Styczeń 2026

Pobyt w tym hotelu oceniam bardzo pozytywnie. Pyszne jedzenie, czysto, bardzo dużo zieleni, ogrodów, kwiatów , kaktusów, palm, bugenwilli.

Zalety

Zadbane, przepiękne ogrody

Mariusz

Pobyt - Styczeń 2026

Byłem z żoną i teściową, dwa oddzielne pokoje. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Przepiękne ogrody, bardzo duże kompleksy basenowe (niektóre baseny podgrzewane), dość duże terytorium, dwie restauracje, bary, dobre i zróżnicowane jedzenie, codzienna animacja (w dzień na plaży, wieczorem występy, koncerty itp), siłownia, masaże, wycieczki - na quadach, konno czy na wielbłądach. Na terenie hotelu kilka sklepów. Pływanie w maskach, piękne kolorowe ryby, dwa razy widziałem wodne wielkie żółwie (od razu przy plaży).

Zalety

Przepiękna roślinność, ogrody, kaktusy, palmy. Duże pokoje, bardzo duże baseny. Smaczna zróżnicowana kuchnia. Obsługa w ogóle nie domaga się bakszyszu (napiwków) - choć chętnie przyjmuje za usługi dodatkowe (standard to 1$). Uczynni, szef recepcji o imieniu "Ala" bez problemu zorganizował nam zmianę pokojów na położone bliżej plaży (teściowa ma 88 lat) - a pokoje były połączone zamykanymi drzwiami. Pokoje czyste, sprzątane co drugi dzień.

Wady

1) bardzo słaby internet. By działał dobrze - należy dokupić kartę z kodem, która kosztuje 20 $ za tydzień. 2) brak ławek. Przepiękna roślinność, cudowne alejki - ale spacerując nie ma gdzie usiąść - ławek nie ma w ogóle. Usiąść można przy barach, restauracjach i przy basenach

Grzegorz

Pobyt - Grudzień 2025

Super hotel ,miła obsługa dobre jedzenie..Blisko plaż. Żółwie przy hotelu.

Zalety

Ogromny hotel blisko plaży.

Wady

Niema

Paulina

Pobyt - Grudzień 2025

Pokoje do remontu. Wynagradza wszystko przepiękny ogród i baseny.

Zalety

Ogrod

Wady

Pokoje do remontu

Pobyt - Listopad 2025

Super hotel, piękny ogród, zadbany, dobra obsługa

Zalety

Piękny ogród

KAROL

Pobyt - Listopad 2025

Hotel ma Piękny ogród.plaża bardzo ładna.baseny ok.pokoje w miare ok standard,jedzenie średnie jak to w Egipcie,Ogólnie Polecam

Zalety

plaża.ogród.obsługa

Wady

średnie jedzenie jak to w Egipcie

Pobyt - Listopad 2025

Hotel urokliwy,dużo zieleni wokół,plaża bajeczna.Serdecznie polecam

Zalety

Zieleń, dużo atrakcji,sympatyczna obsługa

Wady

Łazienki wymagają remontu

3.9
Adrian

Pobyt - Listopad 2025

Hotel ma piękną plaże, woda lazurowa ciepła. Pomost w głąb morza zamknięty. Sam hotel - no cóż, wygląda jako tako, widać że przydałby się remont, połatany taki ale czysty. Jest bar na plaży z napojami bez alko, serwujący pizzę podłą w smaku jak mało co. Następny bar na takim patio z widokiem na morze serwuje alkohole, frytki i coś co wygląda jak kiełbaska ale nie widziałam nikogo kto to zjada do końca. Następny bar przy basenie oraz w lobby ( 10-24 ). Są dwie restauracje. Atrakcje : coś jest w planie ale aktywność ludzi jest znikoma, nikt się tam nie bawi, dyskoteka trwała może z 20 min. Można wykupić wycieczkę safari na terenie hotelu po 40 USD za osobę. Rafy w morzu są małe i mało kolorowe, przy kąpieli w morzu warto wziąć buty do wody bo dużo twardych martwych raf. Jedzenie : dużo ale nie ma co zjeść - niesamowite jak strasznie jedzenie może być niesmaczne, bez smaku. Były obiady gdzie nic nie zjedliśmy bo było dosłownie nie zjadliwe. Śniadania tylko na słodko można zjeść bo cała reszta po prostu jest okropna. Napoje : sok to przesłodzone napoje które nigdy nie widziały owoców, napoje soft to cofa cola fanta Sprite z automatu Alkohol. - no tu osoba ocena - niezależnie co zamówisz to i tak wszystko smakuje jak podły bimber. Kupiłem na pamiątkę aby pokazać innym jak Egipt potrafi z wódki, rumu, ginu i whisky zrobić jeden ten sam produkt smakujący jak bimber na drożdżach. Fajnie było ale nie pojadę drugi raz (...)

Zalety

Duże pokoje

Wady

Na posiłki trzeba gonić, śniadania do 9.30, obiad do 14, nie podpisze tu dłużej. Alkohol to dramat Smak jedzenia to kolejny dramat.

Barbara

Pobyt - Listopad 2025

Fajny hotel, chociaż 5 gwiazdek to za dużo , może 4.

Zalety

Wokół bardzo dużo zieleni, alejek do spacerów, dwie jadalnie, duża przestrzeń wokół hotelu.

Wady

Dwa oddzielne łóżka, brak łóżka podwójnego

3.9

Pobyt - Listopad 2025

Hotel słaby, nadszarpnięty zębem czasu i to mocno Jednak ogród piękny baseny spoko Aqua park też ok Jedzenie dobre

Zalety

Ogród kwiaty baseny

Wady

No cóż staroć :(

Dream Lagoon & Aqua Park Resort (ex. Floriana Dream Lagoon)