El Mansour (ex Vincci El Mansour)

hotel, pokój wszystko na najwyższym poziomie, Jedzenie smaczne, Czysto i higienicznie. Położenie i plaża przepiękna

pomimo złych recenzji obiekt oceniam pozytywnie...było sympatycznie i kulturalnie bez chamstwa i łapówkarstwa

Polecam hotel, dobre alko i jedzenie. Nie mam na co narzekać

Pobyt w terminie 28.09- 05.10.2025 uważamy za udany. Hotel odnowiony, lobby bardzo przestronne, nowoczesne, meble nowe, czysto. Teren hotelu bardzo zielony-zadbany- codziennie zamiatane, ogrodnicy zbierali zaschle kwiaty, trawka przycieta. Z hotelu bezposrenie zejscie na piekna, piaszczysta plaże -lagodne zejście do morza, woda czysciutka (dlugo plytko), plaża również (sprzatana), mnóstwo muszli. Na plazybochoronq dba aby sprzedawcy nie zaczepiali , służą też pomocą przy ogarnięciu leżaków. Basen duży, zadbany, woda niestety na przełomie września/października dla mnie chlodna, ze zjezdzalni nie korzystalismy. Leżaków na terenie mnóstwo, na plaży również , pan z ochrony lub ratownik zawsze gotowi do przygotowania miejsca. Internet: wifi działa bez problemu na terenie calego hotelu i na plaży! Obsługa miła, towarzyska, uśmiechnięta. Po przyjeździe o 7 rano do razu wreczono nam opaski i zapropowano sniadanie i korzystanie z atrakcji hotelu. Na pokoj czekalismy niestety dosc dlugo bo do 13 ale czas szybko minal na plaży. Pokoj czysty, klimatyzacja działała, łóżka wygodne. Otrzymaliśmy pokój standard: lozko malzenskie i jedno pojedyncze, balkon z widokiem na ogród i suszarka (cisza, slonce po poludniu) W pokoju bezpłatny sejf na kluczyk, lodówka. Jedzenie: śniadania-raczej na słodko ale również jajka sadzone, omlety, wędliny, sery, nabial, sałatki, przekąski. Obiad: urozmaicony, dania tunezyskie ale i tradycyjne, spory wybór dań przygotowywanych na miejscu - pizza, ryby, makarony, miesa duszone, smazone, przepyszne dania kuchni tunezyskiej, owoce ( mogloby byc wiecej) -+ dania z grilla na zewnatrz- myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. W barze przy plaży serwują makarony, hamburgery, frytki, przekąski; przy basenie tak samo plus lody, ciasto, pizza do 23. Duży wybór słodkości:) Nie było tłoku przy jedzeniu, zawsze można było znaleźć wolny stolik czy to wewnątrz czy na zewnątrz. Woda, napoje słodkie i piwo butelkowane, wino nalewane przy stoliku. Drinki słabe, słodkie ale można się dogadać. Kantor w hotelu. Jechaliśmy na wycieczkę wcześnie rano i na recepcji beż problemu można było umówić się na wczesne śniadanie. Okolica raczej bezpieczna choć poza hotelem nie ma raczej co robić. Taxi do centrum beż problemu spod hotelu. Atrakcje wieczorne: karaoke, wieczor brazylijski (super), show z muzyką M.Jacksona, dzień tunezyski. Korrzystqlismyvtez z restauracji a'la kartę-kuchnia śródziemnomorska-dania smaczne, świeże.

Hotel duży, zadbany, obsługa bardzo miła i pomocna, bungalow czysty, wyremontowany . Wszystko na wysokim poziomie. Plaża czysta, morze cudne

Nazwa  El Mansour (ex Vincci El Mansour)
Miejsce  Tunezja / Al-Mahdijja / Mahdia
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, nordic walking, bez paszportu

Medyna z wąskimi uliczkami i bielonymi domami

Zabytkowy port rybacki z lokalnym klimatem

Cisza i spokój idealne na relaks nad morzem

Plaże z jasnym piaskiem i czystą wodą

Wyświetlono 41 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ryszard

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Hotel wyróżnia czystość a przede wszystkim najpiękniejsza biała plaża i czysta lazurowa woda. Hotel wart polecenia

Wady

Brak wad. Wszystko na najwyższym poziomie nie ma się do czego przyczepić

marek

Pobyt - Październik 2025

Zalety

plaża/ czystość/ poziom obsługi/ wyżywienie/dobre alko

Wady

brak całodobowego dostępu do zwykłej herbaty....

Konrad

Polecam hotel, dobre alko i jedzenie. Nie mam na co narzekać

Aneta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Dużo zieleni, spokój, czysto, bardzo dobre jedzenie, cudowna plaża.

Wady

Wanna w pokoju i stan jej czystości-do poprawy .

Luiza

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Czysty. , odnowiony

Wady

Nie ma się do czego przyczepić

Krzysztof Kosowski

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt uważamy za bardzo udany. Największą zaletą hotelu w naszej ocenie jest położenie przy pięknej, piaszczystej, ciągnącej się kilometrami plaży z łagodnym zejściem do morza. 50 metrów od brzegu jest wody po kolana :). Basen duży, woda ciepła, leżaki przy basenie trzeba zajmować rano natomiast na plaży raczej zawsze znajdzie się jakiś wolny. Duży plus za wifi które działa praktycznie na całym terenie hotelu (lobby, pokoje, baseny, plaża, stołówka) i do tego działa dobrze. Obsługa hotelu jest miła i pomocna oraz porozumiewa się w języku angielskim. Pierwszego dnia pobytu zgubiłem kartę do pokoju i ten problem został natychmiast rozwiązany bez dodatkowych kosztów. Pokoje czyste, klimatyzacja działała bez zarzutu, łóżka wygodne. Dostaliśmy pokój z tyłu hotelu więc było dosyć cicho, czasem tylko było słychać sąsiadów przez strop. Jeżeli ktoś będzie szukał wad to z pewnością znajdzie je w każdym afrykańskim hotelu :). Jedzenia było dużo i dosyć różnorodne. Nam smakowały zwłaszcza słodkości. (...)

Zalety

Położenie przy pięknej plaży, dobre jedzenie, miła obsługa, można płacić kartą (np. za podatek turystyczny), jest kantor.

Andrzej

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel u pobyt oceniam na mocne 4*. Bardzo miła i pomocna obsługa. Ochrona na plaży. Świetne masaże. Fajna ekipa Animatorów. Czystość pokoi na wysokim poziomie utrzymywana codziennie. Polecam bardzo gorąco.

Zalety

Bezpośredni Dostep do plaży i piękne z niej widoki.

Wady

Stale i te same Dania serwowane codziennie. Mało dań tzw dnia.

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel ok, ale widać że infrastruktura hotelowa w Tunezji wymaga nakładów finansowych na remont. Klimatyzacja sprawna, pokój sprzątany praktycznie codziennie. Plaża przy samym hotelu czysta i piaszczysta. Ogólnie w porządku ale poza hotelem tony śmieci i ogólny bajzel

Zalety

Przy samej plaży

Wady

Dziwny zapach w pokoju, jakby klima nie czyszczona , tak trochę stęchlizną dawało

KAMIL

Pobyt - Sierpień 2025

Sam hotel bardzo zadbany. Teren wokół hotelu czysty. Małe problemy językowe, nie wszyscy pracownicy znają angielski, ale idzie się dogadać. Sam pokój czysty ale widać ząb czasu na meblach i wyposażeniu. Klimatyzacja działała więc można było odpocząć od upałów. Większość czasu spędzaliśmy jednak nad morzem lub na pobliskich basenach. Jak się chce poleżakować przy basenie to warto wstać wcześniej. Na początku mieliśmy małe problemy żeby dobrać sobie wyżywienie (bardzo duży wybór). Jednak szybko znaleźliśmy to co lubimy. Warto jeść świeże owoce, naprawdę przepyszne i mnóstwo pysznych ciast i deserów. Warto kelnerowi dać napiwek. My mieliśmy codziennie przygotowany stolik.

Zalety

Bardzo blisko ciepłego morza. Leżaki przy plaży i przy basenie. Basen czysty. Hotel międzynarodowy więc trzyma standardy. Przede wszystkim czysty (czego nie mogliśmy usłyszeć o innych hotelach będąc na wycieczkach fakultatywnych).

Wady

Słaby rezydent. Trochę inny tryb pracy zespołu hotelowego. Nikomu nigdzie się nie spieszy. Na naprawę cieknącej ubikacji musieliśmy czekać godzinę (później się odwróciło to czekali na nas, ale nikt się czasem nie przejmuje). Jeżeli na czymś nam zależy trzeba się przypominać.

Jakub

Pobyt - Sierpień 2025

1. Pokój - najpierw zameldowano nas (2+1) w pokoju z "dostawką", nie można było się w pokoju nawet obrócić! Nie wspomnę o widoku na nieużytek/śmietnisko i zapachy stamtąd dochodzące. Po interwencji i udowodnieniu, że mamy wykupiony pokój "superior" (co u niech oznacza odnowiony), przeniesiono nas do innego pokoju. 2 pokój faktycznie odnowiony, z widokiem na "ogród" i bez zapachów. oceniam pokój na 4/5. 2. ogółem Hotel - wygląd "na bogato" marmury itp., położony w części Mahdii która wydaje się odseparowana od miasta, żeby przypadkowi mieszkańcy nie zaczepiali gości. 3. Jedzenie - Szwedzki stół, wybór dość spory, urozmaicany grillem na zewnątrz, napoje do posiłków gratis w formule All Inc., przekąski praktycznie cały czas (pizza, burgery itp. przy basenie. Po 10 dniach trochę się nudziło, ale ocena 4/5 4. Animacje - sporo się działo w ciągu dnia i wieczorem. Animatorzy zaangażowani i sympatyczni. Impreza pt armata z pianą - 6/5! 5. Obsługa - bardzo mili i bzdurą jest , że wymuszali jakieś napiwki, przez cały pobyt ANI RAZU się z czymś takim nie spotkałem. Może ciut za bardzo widać zainteresowanie blondynkami, ale taka specyfika krajów arabskich. ocena 5/5 6. Baseny i plaża - baseny 2 szt + zjeżdżalnie, bardzo fajnie zagospodarowane, bar przy basenach + obsługa która co jakiś czas podchodzi i pyta czy czegoś nie przynieść (to dla leniwych). Plaża - piasek, ciepła woda w morzu, sporo dodatkowo płatnych sportów wodnych, jedyny minus - meduzy, które co jakiś czas się pojawiały, ale no cóż - natura. Jeśli chodzi o leżaki, o godz. 6:00 już wszystkie przy basenie zajęte, ale w razie czego trzeba iść na plażę i poprosić ratownika o znalezienie wolnego leżaka, a on ściąga rezerwacje (ręczniki) które tylko blokują leżak i udostępnia go wam :) nieprawdą jest też, że niby na plaży pozwalają rozkładać się miejscowym! 4/5 (tylko za rezerwacje za pomocą ręczników o 5 rano).

Zalety

Ładny budynek, (po zmianie) - dobry pokój, miła obsługa, dość dobre jedzenie, super animacje.

Wady

niezagospodarowany teren obok hotelu, rezerwacje leżaków ręcznikami

Julia

Pobyt - Sierpień 2025

Na tym wiybrzeżu najładniejszy hotel moim zdaniem. Może jest super, nietypowe. W Monastir Wybrzeże podobne do europejskich. Hotel ma mankamenty, ale 8 z 10 spoko, bardzo ładne lobby i strefa recepcji. Dobra obsługa. Jedzenie w porządku. Na kolację na podwórku smażą ryby, mięso, kółka kalmarów.. Czego brakowało - orzechów. Plaża wąska, czasami brakowało miejsc pod parasolami, podobnie w basenie. Były puste, ale zarezerwowane ręcznikiem, z tym można było łatwo poradzić za pomocą obsługi plaży- odblokowywali jednym gestem ręki 😝 Hotel jednak nie dla miłośników akwaparków. Program dla dzieci norm, basen i zjeżdżalnie- słabe. Zostawić dziecko w kidclubie nie da się.

Zalety

Dizajn, atmosfera

Wady

Znikome w porównaniu do zalet

GRAŻYNA

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel bardzo ładnie położony zaraz przy morzu. Bardzo ładne przestronne pokoje z widokiem na morze. Super animacje oraz jedzenie. Naprawdę polecam .

Zalety

Blisko morza,bezpłatne leżaki na plaży

Rafał

Pobyt - Sierpień 2025

Ogólne wrażenie jest dobre. Hotel znajduje się przy samym morzu z ładną plażą. Na terenie hotelu jest dużo palm oraz zielona trawa. Jedzenie jest ok ( na początku wszystko jest smaczne ale po kilku dniach staje się już monotonne). W recepcji jest kantor a w pokojach darmowy sejf. Trzeba mieć cierpliwość do obsługi w recepcji, bo żeby coś załatwić to trzeba się nachodzić. Duży basen, woda czysta i ciepła.

Zalety

Na pewno plaża bezpośrednio przy hotelu, oraz dużo zieleni. WiFi dostępne praktycznie w całym hotelu.

Wady

Obsługa w recepcji

Daria

Pobyt - Sierpień 2025

Dostaliśmy super pokój czysty ładny. Hotel ok obsługa miła

Zalety

Ładny czysty zadbany pokój Bliskość morza Zaangażowani animatorzy

Wady

Okropna kawa której nie da się pić bo smakuje jakby się piło wilgoć i grzyba, to chyba wina nigdy nie mytych ekspresów.

Justyna

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel atrakcje jedzenie super!!Pokoje szału nie zrobiły ,łazienka zniszczona,co drogi dzień mieliśmy mrówki w pokoju.

Adam

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel bardzo Nam się podobał, bardzo ładna plaża, jedzenie było dobre, każde z Nas znalazło sobie coś dobrego do jedzenia. Alkohole tez były dobre, zwłaszcza ichniejsze piwo 3,5%. Polecam ten hotel.

Zalety

dobre alkohole, położenie hotelu blisko plaży, dobrzy animatorzy.

Wady

brak sprzątania pokoi, poza tylko wymianą ręczników.

5.7
karolina

Pobyt - Lipiec 2025

Do hotelu dotarliśmy o 1 w nocy. Długo czekaliśmy na zameldowanie po ok 1,5h pan przydzielił nam pokój niestety niezgodny z rezerwacja w starej części śmierdzący z widokiem na śmietniki.. istny dramat. Po mojej natychmiastowej interwencji czekaliśmy kolejne 2h na nowy pokój w recepcji z 11letnia córka bez jedzenia po podróży koło 4 rano został nam przydzielony pokój znów niezgodny z rezerwacja z widokiem na ogród i ogrodzenie hotelu - gdzie płaciliśmy za pokój z widokiem na basen. Z racji godziny wczesno porannej ok 4,30 położyliśmy się spać z zaznaczeniem ze o 10 przyjdziemy rozmawiać o prawidłowym pokoju. o godz 10 kazano nam stawić się na 14 i wtedy dopiero otrzymaliśmy prawidłowy pokój. Czystość w hotelu - średnio w naszym śmierdziało kanalizacją ale lepszy był niż ten pierwszy z piwnicy.. szklanki w trakcie posiłków brudne. spore kolejki do zjadliwego jedzenia. jedzenie średnie gdzie nie nalżę do wybrednych osób a ost dnia miałam juz odruch wymiotny. lobby porażka zamówiłam mohito po pol goz dostalam zupełnie inny drink. bar przy basenie najlepszy, alkohole tamtejsze do przezycia rum i gin. soki mocno slodkie. zjadliwe pizze pancake i spagetti i frytki - i tak na prawde to jedliśmy przez 7 dni a na śniadania jajka i omlety, ciasteczka bardzo smaczne francuskie. Leżaki zajmowane już od 6 rano. Drugi raz w życiu tam nie wrócę. Miłym zaskoczeniem był darmowy tort z racji urodzin córki.

Zalety

plaża i morze praktycznie przy hotelu, duże baseny i prysznice przy basenach

Wady

smród bród niedomyte szklanki słabe jedzenie gdzie na prawdę nie należę do wymagających osób, z kolacji la carte wyszliśmy w połowie bo nie dało się tego jeść by zdążyć na cos w normlanej kolacji. Brak drinków z karty tylko gin z tonikiem rum z cola i to tamtejszy. Brak mini baru w lodówce w pokoju. Brak ręczników plażowych. od 6 rano zajmowane leżaki.

Lukasz

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel choć leciwy jest wspaniały. Obsługa stara się jak może aby goście czuli się dobrze podczas pobytu. Polecamy

Zalety

Blisko plaża Duży basen Jedzenie Obsługa

Wady

Trochę głośno do 23 jest.

Sandra

Pobyt - Lipiec 2025

Spędziliśmy tydzień w tym hotelu i było ok. Nic więcej tylko ok. Obsługa top. Panowie starali się jak mogli. Niestety managerowie niezbyt widzieli co robią. Stoją tylko żeby się pokazać i wskazują palcem pracownikom którzy biegają w pocie czoła co trzeba zrobić. W barze przy basenie kilka dni pod rząd brakowało jakiegoś alkoholu przez kilka godzin. Jeśli chodzi o jedziecie to śniadanie były takie same codziennie przez 7 dni. Znudziło się wszystkim niestety po trzecim dniu. Obiady i kolacje lepsze ale niestety bardzo dużo Tunezyjczyków którzy wydaje się, że wszędzie mieli pierwszeństwo i jak na kolację były owoce morza robione na świeżo to przed ich wyłożeniem dawali znać ‚swoim’ i po ustawieniu się za nimi w kolejce nam nie zostało już nic. Przepyszna pizza przy basenie robiona codziennie oraz dobre naleśniki. Wyśmienity arbuz który był codziennie. Drinki ok raczej na alkoholu takim jak wszędzie. Bardzo czysta plaża i basen. Animacje przez cały dzień oraz wieczorami. Super wieczór Michaela Jacksona który robią raz w tygodniu i szczerze polecam w nim uczestniczyć. Jeśli chodzi o okolice to w pobliżu są fajne sklepiki, restauracja i dyskoteka. Nie polecam wycieczki na quady z hotelu gdyż obiecali 2h, zachód słońca oraz zobaczenie flamingów i przejażdżka trwała godzinę, nie było ani zachodu słońca ani flamingów. W sklepikach w hotelu oszukają jak chcą. Każdy płaci inną cenę za ten sam produkt nawet jeśli cena na produkcie wynosi 15 dinarów chcą skasować 30 wiec tutaj zalecam uważać. Przez cały pobyt pokoje były sprzątane codziennie tak jak i zmiana ręczników. Spotkaliśmy jednego karalucha w toalecie w lobby ale przy takiej wilgoci nikogo raczej nie zdziwił i był to odosobniony przypadek gdyż panie uwijały się żeby miejsce było czyste. A teraz tak ogólnie to za tą cenę było ok. Zdecydowanie byśmy tam nie wrócili ale nie byliśmy również mocno zawiedzeni.

Zalety

Codziennie sprzątane pokoje i wymiana ręczników Przepyszna pizza przy basenie Czystość Obsługa

Wady

Braki asortymentu Monotonne jedzenie Hotelowe sklepiki

5.7
Rafał

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel ogólnie bardzo fajny, leciwy ale widać że po remoncie, w naszym pokoju jeszcze śmierdziało farbą. Do czego mizna sie doczepic to Mało schludne łazienki - smród i zardzewiała wanna,kran był tak skamieniały ze ciężko było przekręcić rączkę... nie wiem jak można było remontować pokój i zostawić coś takiego. Ale to tyle jeśli chodzi o niedogodności, pokoje codziennie sprzątane, jedzenie zróżnicowane (najbardziej podobały mi się szaszłyki i krewetki :) ) wiele miłych osób z obsługi dogląda czy czegoś nie potrzeba, pomagają ze wszystkim, baseny dla każdej kategorii wiekowej od brodzików po zjeżdżalnie, woda w butelkach bez ograniczeń, plaża czysta ale uwaga na meduzy w morzu. Wielki plus to że na plaży cały czas jest ktoś z ochrony i przegania natrętnych handlarzykow. Ogólnie byliśmy bardzo mile zaskoczeni, w Turcji za taki hotel trzeba zapłacić min. 3 tys. Więcej.

El Mansour (ex Vincci El Mansour)