Emir Beach

W wypoczynku przeszkadzały nam jedynie komary, było ich naprawdę dużo, dlatego przyszłym urlopowiczom radzę zabrać ze soba jakiś środek owadobójczy:)) Hotel bardzo ładny. W środku bardzo czysto i przyjemnie. Pokoje nie za duże, ale ładne. Z ogrodu przejście na plażę. Dla lubiących się opalać dodatkową atrakcja jest, znajdująca się jakieś 50m od brzegu platforma. Bardzo fajnie to wygląda:) Jedzenie dobre, chociaż mogło by byc bardziej urozmaicone. Z owców duzo arbuzów i melonów. Baseny rewelacyjne, czyste i roztacza si,ę z nich widok na morze. Bardzo fajnie to wygląda. Nie ma żadnych problemów z leżakami i parasolami. Dla maluchów jest plac zabaw, dla starszych zjeżðżalnie. Na nudę nie narzekaliśmy. Dodatkowo mozna sobie wykupić wycieczki fakultatywne. U rezydenta jest dosyć drogo, ale można jeszcze wybrać sie do biura turystycznego, tam jest dużo taniej. Hotel fajny i dla starszych i najmłodszych, gorąco go wszystkim polecam!

Było na tym wyjeździe tyle pozytywnych doznań, że nie można złego słowa powiedzieć na temat tego miejsca. Warto tu przyjechać. Byłam ze znajomymi we wrześniu 2007 roku.

Bardzo fajne animacje dla dzieci, zwlaszcza tych malych. Plac zabaw zdecydowanie za maly, juz takie 6 latki, raczej nic tam dla siebie nie znajda za to fajny basen ze zjezdzalnia i mala zjezdzalnia dla najmlodszych. Wokol basenow sporo miejsca na lezaki. Dodatkowym atutem jest widok morza z basenu:) Pokoje ladne, bardzo jasne. W lazience niestety zaslonka, przy maluchach niestety jest to male utrudnienie, bo wszystko plywa w wodzie. Klimatyzacja slabo dziala, dlatego jest dosyc goraco w pokojach, nam to nie przeszkadzalo bo i tak malo w nim przebywalismy. Bardzo polecam pojechac do Side. Wspaniale misto, duzo sklepow i restauracji. Warto tez pojechac na noc turecka, tylko wtedy jest bardzo duzo ludzi, trudno znalesc miejsce w jakiejs restauracji. W hotelu przepiekny ogrod, z ktorego wychodzi sie na plaze. Bar w ogrodzie obsluguje gosci rowniez bedacych na plazy. Jedzenie dobre, bardzo swieze, uromaicone. Obsluga kiepsko mowi po angielsku, ale mozna sie dogadac Wszyscy sa zawsze bardzo usmiechnieci i mili. Hotel jest nowoczesny, urlop w nim spedzony wspominam bardzo dobrze:)))

Hotel bardzo fajnie zbudowany. Z basenów widok na morze( bardzo miła odmiana) Same baseny, duże, sporo miejsca wokół nich, nigdy ni brakowało leżaków i parasoli. Są również zjeżdżalnie, dla lubiących troche poszaleć;))) Bardzo ładnie zaprojektowany ogród, od razu z niego jest przejście na plażę. Wspaniała woda, czysta i przyjemnie chłodna. Jedzenie urozmaicone, dla tych, którzy codziennie brali coś innego, a nie codziennie po trochu wszystkiego. Nam przez 2 tygodnie nie znudziło się. Bardzo fajne sałatki. Najwięcej problemów było z klimatyzacją. Nie pracowała cały dzień i przez co było często zbyt ciepło w pokoju. Obsługa nawet miła. Jedyne co mnie denerwowało, to godziny sprzątania. Pani potrafiła przychodzić nawet o 6 wieczorem, kiedy to już często wraca się do hotelu i idzie do swojego pokoju. Aby sobie nie utrudniać życia, nauczyliśmy się, żeby koło 6 nie przebywać w pokoju, dzięki czemu codziennie mielismy posprzątane> Hotel ma swoje wady i zalety, ja wakacje w nim wspominam bardzo miło:))

Blisko do plaży / fajne baseny / czysto / brak uwag

Nazwa  Emir Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, rozrywka i życie nocne

Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem

Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami

Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami

Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Przemek

Witek

Blisko do plaży / fajne baseny / czysto / brak uwag

Ewelina

Pobyt - Marzec 2008

Mi w pamięci pozostanie doskonała kuchnia turecka w miejscowym, hotelowym wykonaniu. Palce lizać. Poza tym bez uwag. Pozdrawiam

Maksymilian

Pobyt - Marzec 2008

Bylismy w tym hotelu poza sezonem, więc części atrakcji jeszcze nie było. W hotelu miła atmosfera, dosyć spokojnie. Bardzo fajna plaża. Przechodzi sie do niej z ogrodu hotelowego, ja się czułem jakbym praktycznie nie opuszczał terenu hotelu:) Bar, który znajduje sie w ogrodzie serwował również drinki na plaże( w papierowych kubkach-to jedyny minus).Wspaniałe wycieczki fakultatywne, bardzo fajne wspomnienia mamy z Side. Urocze miasteczko na stawione na turystów. Bardzo fajny jest też rafting w kanionie Kupurul. Jedzenie dobre, dużo owoców. W deserach można przebierać:)) Obsługa miła, zawsze pomocna:)

Renata

Pobyt - Marzec 2008

Miejsce bardzo fajne. Przemiła obsługa i czystość robią pozytywne wrażenie, nawet jeśli czasami można byłoby się do czegoś przyczepić

Martin

Pobyt - Luty 2008

Pokoje nawet ładne, trochę małe. W łazience zamiast kabiny była zasłonka prysznicowa. Oznaczało to sporą powódź po prysznicu. Na szczęście wszystko szybko schło. brak ciepłej wody od 10 wieczorem do około 7 rano. Ktoś mi powiedział, że wynika to ztego, że na dachu hotelu są wielkie zbiorniki, które są ogrzewane słońcem i dlatego są takie przerwy. No cóż można to przeżyć;)) Bardzo fajne wycieczki, przede wszystkim Pamukale, delfinarium i safari samochodowe. Uwierzcie mi SUPER!. Jedzenie dobre, średnio urozmaicone, ale smaczne. Myślę, że w ciągu dwóch tygodni nikt sie nieznudzi. Hotel ładny i czysty, spokojnie można do niego jechać

vic123

Pobyt - Lipiec 2007

Zerowe możliwości załatwienia czegokolwiek w hotelu u polskiego rezydenta (Wezyr).
Brak ciepłej wody w godzinach 22 do 07.
Polecam wycieczki Pamukale (ale bez dzieci), delfinarium i safari samochodowe.
W łazience zamiast kabiny prysznicowej zasłonka.

hania

Pobyt - Lipiec 2007

byłam w tym hotelu już 2 razy i z przyjemnością pojechałabym jeszcze raz

Tatiana chwołka

Pobyt - Kwiecień 2007

Wspaniałe otoczenie, blisko do plaży, czyste i zadbane baseny( 2 zjeżdżalnie),wspaniałe posiłki i bardzo miła obsługa!!! Budynek gorszej jakości, dużo komarów radzę zaopatrzyć sie w środki odstraszające owady! Obsługa preferująca język rosyjski i niemiecki:-( Pokój rodzinny ( duże pomieszczenie przedzielone parawanem z pleksy).

ASTRO

Pobyt - Marzec 2007

Pobyt na weekendzie majowym, więc jeszcze przed sezonem. W hotelu niemieccy emeryci. Dobre jedzenie, miła obsługa w hotelu prowadzona jest "turecka laźnia" polecam. Położenie plaży świetne bezpośrednia z ogrodu hotelowego schodzi się na prywatną plażę (duży pozytyw) w ogrodzie bar serwujący drinki również na plażę (w plastikowych kubkach)
Animacje dopiero się zaczynały ale ok, mini disco krótkie ale tylko dla 3 dzieci. Polecam ze względu na Side warte odwiedzenia. Polecam wycieczkę na rafting do kanionu Kupurul można kupić na plaży przed hotelem. Nie polecam wycieczki do Manawgat.

andrzej rokicki

Pobyt - Lipiec 2006

/-/ b.słabo działająca klimatyzacja - celowo !!!!!!!!wyłączana centralnie w celach oszczędnościowych - podkręcana nieznacznie okresowo w efekcie wielokrotnych żądań - dwie pierwsze noce to koszmar [druga dekada września]; plaża niezgodnie z opisem oferty z kamieniami i żwirem; woda przy brzegu mętna - dalej od brzegu trochę lepiej; wieczorami głośne koncerty tuż pod oknami w "studni" pomomo tego że jest odpowiednie do tego miejsce nieco oddalone od hotelu;
/+/położenie tuż przy plaży-dojście przez ogród; ładny widok z większości pokoi i dużego tarasu restauracyjnego oraz basenu na na morze; stosunkowo luźno na plaży, przy basenie i w restauracji; ogólnie sympatycznie; relatywnie dobra oferta w stosunku do ceny; zacumowana, pływająca platforma ok. 50m od brzegu - świetny pomysł na plażowanie.

doda

Pobyt - Maj 2006

klimatyzacja centralna, wiecznie szwankująca, średnio co 2 dzień zgłaszana awaria. W praktyce klimatyzacja działa kilka godzin dziennie, co powodowało ogólne zmęczenie przy bardzo wysokich temperaturach i niemożliwość odpoczynku w pokoju. Powłoczkę na kołdrę wymieniono nam po 1,5 tygodnia. Sprzątano w praktyce co 3 dzień bo pani sprzątająca przychodzila w okolicach godziny 17-tej , nie uwzględniając tego, że o tej porze zawsze jesteśmy w pokoju.W łazience ciekla nam woda z toalety, co przez 2 tygodnie nie zostało naprawione. Podłoga w łazience usłana była przez nas ręcznikami, aby chłonęły wyciek. Jedzenie było bardzo słabe pod względem jakości i urozmaicenia, natomiast wachlarz potraw był szeroki, tylko ciagle ten sam. Szczytem były ciasteczka do kawy - bułeczki z szynką i serem ze śniadania, przysypane dużą ilością cukru pudru, aby szynka nie była widoczna.
Ogólnie architektonicznie świetnie zaprojektowany budynek, z bardzo dobrymi basenami (widok z basenu na morze), piekny i dobrze utrzymany ogród, troszkę za mały plac zabaw, dla 6-tków już za mały .Przyjemny hotel z kiepskim jedzeniem i ciagłe zgłaszanie usterek i upiorna temperatura w pokoju psuła pobyt. Głośno na zewnątrz. Z pobytu, dzieki wycieczkom i przyjemnej architekturze jestem bardzo zadowolona,ale ciągle przypominanie o swoich prawach było bardzo męczące, dlatego polecam ten hotel osobom, które niewiele czasu spędzaja w pokoju, drobiazgi im nie przeszkadzają, nie mają dużych oczekiwań i nie są nastawione na dobrą kuchnię.

Emir Beach