Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Bardzo fajny hotel na wzgórzach 500 metrów od morza. Posiada pewne braki - jak na 4 gwiazdki jest już trochę sfatygowany i ciasnawy, ale rekompensuje to przepięknym położeniem, chłodem piniowego lasu i przesympatyczną wesołą i przyjazną obsługą. Nawet nie będąc przesadnymi miłośnikami socjalizacji trudno było nie dać się wciągnąć w wariactwa nad basenem i wieczorne animacje oraz dyskoteki organizowane za grosze na przepięknej pustej plaży. Jedzenie znakomite, a atmosfera chyba najlepsza, na jaką do tej pory trafiliśmy. Chotel jest kameralny, nie ma poczucia anonimowości, jak w egipskich molochach. Gorąco polecam.
Byłam w terminie12-19.05.2012 i jestem mile zaskoczona hotelem.Za cenę niespełna 1200 zł fantastyczne wakacje.Hotel faktycznie ma dużo schodów i z tego powodu nie polecam osobom starszym. Jednak widok z pokoju i z restauracji na całą zatokę rekompensuje tą niedogodność. Jedzenie jest po prostu pyszne (a byłam już w wielu hotelach na całym świecie), dość urozmaicone i w wystarczających ilościach. Obsługa barów i restauracji bardzo uprzejma, zawsze uśmiechnięta, gotowa do pomocy i spełniania zachcianek (i to bez bakszyszu - od nas dostali dopiero przy wyjeździe a przez tydzień donosili drinki na basen:). Pokoje nie za duże, ale akurat, zresztą nikt w pokojach nie przesiaduje całymi dniami - jest szafa, łóżko, telewizor, toaletka. Łazienka z prysznicem, czysta i nowoczesna. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane. Widok z balkonu zapierający dech-hotel położony na stoku wzgórza z widokiem na całą zatokę i przybrzeżne wysepki. Basenik w hotelu niewielki, ale moim zdaniem wystarczający, absolutnie żadnych problemów z leżakami czy materacami-zawsze są przygotowane (proszę wziąć swoje ręczniki basenowe).Plaża tylko publiczna i jak dla mnie (w porównaniu z bałtycką) niezbyt zachęcająca (inny kolor piasku i kamyczki). Hotel położony na końcu Marmaris przy wyjeździe na Ićmeler - do centrum ok.5 km (ok. 1 godziny spacerem promenadą nadmorską) lub dolmuszem za 2 TL (ok.4 zł) a do Ićmeler ok. 4 km. Z wycieczek fakultatywnych skorzystaliśmy w biurze podróży miejscowym w Ićmeler - jest tam biuro w którym pracuje Pani Sylwia, wycieczki historyczne z polskim przewodnikiem (super) i o ok. 40% tańsze niż u rezydenta (jak zwykle). Jednym słowem świetne wakacje w naprawdę fajnym hotelu za niewielkie pieniądze. Oczywiście jak ktoś oczekuje luksusów-to nie tu. Ale na tanie wakacje w pięknym miejscu z normalnymi warunkami bytowymi - polecam.
Moim zdaniem za dużo schodów w hotelu, pokoje skromne,czyste. Obsługa miła, jedzenie dobre.Polecam wszystkim wizytę na Bar Street i spacer po promenadzie nocą. Plaży hotel nie posiada - rzeczywiście jest plaża Nirvana w Icmeler ale jest to plaża publiczna. Hotel nastawiony na młodych, starszym odradzam.Byłam z Partnerem pod koniec sierpnia z biurem TUI - no cóż wspólnie z grupą stwierdziliśmy, że Tui powinno zmienić swojego rezydenta w Marmaris - Panią Ewelinę interesowała tylko sprzedaż wycieczek fakultatywnych nie my. Ogólnie oferta wycieczek słaba i droga.Sam hotel oceniam na 3 na 6.
Dziś wróciłam z tygodniowego wypoczynku, jestem mile zaskoczona począwszy od zarezerwowania tego hotelu jak i kontaktu ze strony biura:)z Warszawy z ul. Jasnej 14/16, wszystko na wysokim poziomie, hotel położony na wzgórzu, piękny widok z balkonu o poranku, często kursują Dolmusze do centrum Marmaris(1,75 TL) Dość dużo atrakcji w okolicy, my z hotelu mieliśmy zaproszenia na imprezy w mieście(zabierał nas bus hotelowy i odwozil(5 TL)Pokoje w hotelu czyściutkie, posiłki nie do przejedzenia, smaczne, urozmaicenie zależy od nas samych, opcja All inclusive od 10.00-23.00.Jak dla mnie za mało animacji przy basenie (jedna dziennie).Jeżeli chodzi o sport to codziennie wspinanie się do pokoju i schodzenie, (hotel z mnóstwem schodów)