Happy Life Village

Hotel przyjemny czysty, robi bardzo dobre wrażenie. Wszystko na wielkie tak.

Zacznijmy że hotel ma 3 gwiazdki Egipskie więc cudów nie należy oczekiwać tym bardziej że lata świetności hotel ma dawno za sobą pomimo tego strasznie rozczarował nas stan czystości w pokojach jak i na stołówce po prostu jeden wielki syf .Ludzie którzy sprzątają pokoje w pierwszej kolejności rozglądają się za bakszyszem na początku zostawialiśmy każdego dnia po 2 dolary myśląc że zmotywuje to personel do zadbania o nasz pokój 🙂jednak nic takiego się nie wydarzyło i pokój jak był brudny tak został wyglądało to tak że ekipa wpadała zostawiała 2 butelki wody zabierała napiwek I wychodziła czasem nawet nie wymieniając ręczników więc po 5 dniach takiego nas traktowania wysiesiliśmy kartkę na klamce żeby nie wchodzili !!! Druga sprawa to stołówka to że jedzenie przeciętne a nawet moim zdaniem kiepskie ,monotonne i wydzielane można by było przemilczeć gdyby nie znowu straszny syf obrusy poplamione oblepione resztkami jedzenia a kontakty i sprzęt po prostu oblepione starym tłuszczem po prostu okropność ten widok obrzydza cały posiłek !!!!! Byliśmy wcześnie w Egipcie więc mamy porównanie i to co się tam dzieje to woła o pomstę do nieba. Żeby nie było że tylko narzekamy to napiszę że to co możę was skłonić do przyjazdu tutaj to po pierwsze cena (lecz my już drug raz nie będziemy brali pod uwagę bo chyba lepiej zapłacić parę złotych więcej i nie być pogryziony w nocy przez mrówki i inne insekty ) Dwie chyba najważniejsze zalety tego hotelu które na pewno mocno wpływają na dość wysokie oceny to z pewnością przepiękny widok na góry i naprawdę śliczna rafa pod nosem .więcej zalet ten hotel niestety nie ma

Hotel rzeczywiście mocno zniszczony przez czas ale …Jedzenie ,czystość ,położenie ,obsługa ,odległość do morza ,rafa tuż przy hotelu -to wszystko sprawia, ze chce się tam wrócić .Piekne miejsce -polecam .Rzeczywiscie -bezpłatny bus do Dahab codziennie .

Polecam każdemu kto chce odpocząć od zgiełku. Personel zasługuje na najwyższą ocenę: wszyscy są niezwykle życzliwi, uśmiechnięci i pomocni, co tworzy świetną atmosferę.

Polecam hotel na spokojny odpoczynek. Smaczme jedzenie, piękne widoki, cisza, slońce, góry.

Nazwa  Happy Life Village
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Dahab
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, windsurfing, nurkowanie

Bezpośrednio przy gruboziarnistej plaży z pomostem i rafą koralową

Słodkowodny basen ze zintegrowanym brodzikiem oraz drugi basen z 2 zjeżdżalniami i jacuzzi

Dużo możliwości uprawiania sportu: aerobik, mała sala fitness, bilard, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, plażowa piłka n

Rafa Blue Hole z wyjątkowymi warunkami do nurkowania

Wyświetlono 277 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel przyjemny czysty, robi bardzo dobre wrażenie. Wszystko na wielkie tak.

Zalety

Dostęp do morza

Wady

Nic mi nie przychodzi do glowy

2.9
Robert

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Widok na góry I rafa

Wady

Wszystko pozostałe a najbardziej straszny syf

Kinga

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Darmowy bus do Dahab, brak głośnej muzyki przy basenie. Jedzenie jest smaczne. Widok na góry i morze obłędny.

Wady

Co do czystości, jest typowo jak na egipskie standardy, ale reszta zalet to rekompensuje. Wrócę tam na pewno! Brak Internetu też ma swoje plusy.

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Piękne spokojne położenie, dobre jedzenie.

Wady

Czystość w stołówce pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza stanowisko z napojami.

Gosia

Pobyt - Styczeń 2026

Pobyt oceniam na 5+. Byliśmy we czwórkę - rodzice plus dwoje dzieci w wieku 8 i 12 lat. Jedzenie bardzo dobre, piękna plaża. Wejście do wody z pomostu. W wodzie można podziwiać rafę i piękne rybki. Dzieciaki zadowolone. My zadowoleni. 3 gwiazdki tego hotelu to dla nas niezrozumiałe gdyż zdecydowanie powinienen mieć 4!

Zalety

Nienachalna obsługa, dobre jedzenie, piękna plaża, bezpłatny busik do Dahab, na miejscu możliwość wykupienia jazdy na quadach.

Wady

Dla nas brak

Wiesław

Pobyt - Styczeń 2026

Naprawdę warto piękny hotel miła obsługa, miałem 28.01.2026 urodziny niezapomniane w tym hotelu pozdrawiam, na pewno tu wrócę

Zalety

Czyste pokoje sprzątane codziennie

Dariusz

Pobyt - Styczeń 2026

Otoczenie hotelu super.Jako baza wypadowa OK. Jedzenie dobre,kelnerzy jeśli dostaną pieniążka to wykazują zainteresowanie.

Zalety

Jedyną rzeczą która wyróżnia go jest rafa i różnorodność ryb. Baseny OK, bary hotelowe na przyzwoitym poziomie.

Wady

Bliskość bazy wypożyczalni kladów bardzo uciążliwa gdyż hałas jest okropny od samego świtu.(...) Najgorsza rzecz to brak internetu przez cały pobyt,to jest masakra w XXI wieku!!!!!!!! Obsługa w recepcji hotelu bardzo niemiła, wręcz chamska.

Pobyt - Styczeń 2026

Pobyt byl bardzo udany Piękne miejsce typowo egipskie z pięknymi górami wchodzących do morza Cudne karawany wielbłądów

Zalety

Hotel stary wymaga remontu ale poza tym czysty ,jedzenie nie ma luksusów ,maly wybór ale bardzo dobre. Jak na 3 gwiazdki i niską cenę wart odwiedzenia J napewno tam wrócę

Wady

Napewno coś by sie znalazło ale napewno sa to wady z powodu starego hotelu

Tomasz

Pobyt - Styczeń 2026

Jestem mega zadowolony za te pieniądze to jest super. Jak ktoś pisze że jedzenie złe czy sprzątanie złe czy cokolwiek innego najpierw niech napisze ile zapłacił i za ile dni w jakim terminie. Ja 1650 za osobę na 8 dni 7 nocy All. Rafa z pomostu w prawo i w lewo do oporu do końca nie dopłynąłem , stan rafy na 4+ choć widziałem naprawdę dużo raf w Egipcie. Obsługa ok, taxi do miasta z recepcji 4 osoby 4 dolary. o 17 , 19.30 i 21 bus z hotelu za darmo. Quady na plaży za 20 dolców priv. za 2 osoby za 1 godz. i 50 dolarów 4 osoby za dwie godziny. Dahab super miasteczko z promenadą. 50 funtów egipskich rower na 1 godzinę. super kanapka na ciepło 50 funtów pizza XL 7 dolarów, fryzjer 5 dolarów. Ogólnie bardzo pozytywny hotel.

Irena

Pobyt - Styczeń 2026

Bardzo udane wakacje. Obsługa hotelu zawsze pomocna i uśmiechnięta. Warunki w hotelu dobre, i komfortowe. Dużym plusem są baseny oraz piękna rafa koralowa tuż przy hotelu, idealna do snorkelingu. Zdecydowanie polecam!

Zalety

Bliski dostęp do morza

Wady

Wi fi tylko w lobby

Pobyt - Styczeń 2026

Miejsce dla tych, którzy cenią sobie spokój i relaks. Hotel położony jest w przepięknym miejscu. Góry, morze i rafa koralowa w zasięgu ręki. Około 15 minut jazdy autem jest niewielkie miasteczko Dahab. Bardzo spokojne i w porównaniu do Hurghady o wiele czystsze, a na bazarze nie ma takiego nagabywania. Dobrze jest mieć lokalną walutę, kartę i dolary. Wszystko przyjmą. Z hotelu jest darmowy busik razy dziennie. Można jechać pierwszym i wracać ostatnim (trzeba zarezerwować miejsce w recepcji). Jeżeli chodzi o sam hotel, widać ze ma swoje lata i nie jest dla tych co lubią luksus. Ale jest czysto, pokoje są sprzątane codziennie, obsługa jest bardzo miła i uprzejma. Jedzenie: śniadania monotonne i słabe, ale za to obiady i kolacje to sztos. Za takie pieniędze nie ma co narzekać. W barze obsługa jest bardzo miła, ale sprzedają napoje i drinki w małych kubeczkach. Polecam zabrać swój duzy kubek lub bidon. Bez problemu robią wtedy w nim drinki. Ja tak zrobiłam i nie załowałam. Ręczniki plażowe można wymieniać codziennie. Plaża piaszczysta, zejście do wody z pomostu, piękna rafa koralowa i czysta woda. Obok hotelu jest wioska beduińska, można zrobić tam spacer i napić się pysznej herbaty. Ogólnie mój pobyt był bardzo udany. Pełny relaks, piękne widoki i spokój. Polecam z całego serca.

Zalety

Spokojne miejsce z pięknymi widokami. Darmowy bus 3 razy dziennie do miasteczka Dahab. Czystość pokoi. Bardzo miła obsługa.

Wady

Monotonne śniadania

Sergiusz

Pobyt - Styczeń 2026

Fantastycznie. Mimi ze trzy gwiazdki, to sami pracownicy hotelu i piękno wokół kompensują to stokrotnie.

Zalety

Wszystko pięknie, też baseny, dwie zjeżdżalnie. Kilka barów, nawet na plaży. Z sharm el sheikh przywożą tu na wycieczki by pokazać jak piękne są rafy, a Ty już tutaj jesteś) bus shuttle trzy razy dziennie gratis do miasta. (...) 😉

Wady

Trochę stare łazienki, ale bez tragedii. Pomocny personel i piękno wokół kompensują to tysiąc krotnie!

John And Anna Tenorio

Pobyt - Styczeń 2026

Opinia bardzo częstego podróżnika: Świetny ośrodek!!! Wspaniała lokalizacja i obsługa. Warty każdego grosza. Bardzo dobre jedzenie, kilka basenów, wspaniała obsługa, bardzo pomocni i mili ludzie, zawsze pracujący z uśmiechem. Sprzątanie pokoi doskonałe (...)!!! Bar przy basenie zarządzany przez (...), świetny człowiek, świetna robota. (...) w recepcji. To z pewnością nie jest nowe miejsce, ale jest w dobrym stanie i warte tych niewielkich pieniędzy, które zapłaciliśmy. Nie ma tu miejsca na narzekanie. Chyba że jesteś osobą, która uwielbia narzekać bez powodu. Zatrzymam się tam ponownie w każdej chwili.

Zalety

Wszystko bardzo dobrze.

Wady

Zaden.

bogdan

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel lepszy niz oczekiwalem, czysto, wszystko dziala. obsluga bardzo dobra i meczaca o napiwki. Posilki tak kuszace, ze chyba przytylismy.

Zalety

lokalizacja, czyzto, piekne tereny zielone, rafa czesciowo oslonieta od wiatru, niesamowite gory

Pobyt - Styczeń 2026

Na terenie hotelu dużo zieleni o którą dbają codziennie, jest gdzie spacerować. Hotel duży, plaża blisko. Piękna rafa do snurkowania z pomostu lub z brzegu. Restauracja gdzie są serwowane posiłki duża przestronna z rewelacyjną obsługą. Przed restauracją stoliki z fotelami gdzie także można z pięknym widokiem zjeść posiłki. Jedzenie bardzo dobre, napoje serwowane w szklankach lub lepszym plastiku. Napoje wszystkie butelkowe zimne, piwo butelkowe a także i wino. Duży wybór ciast i deserów. Na basenie organizowane festiwale pizzy, owoców morza, deserów, rewelacyjny pomysł. Pokoje duże przestronne, łazienka duże lustro i wanna. W pokoju lodówka,tv. Woda butelkowana codziennie przynoszona 1,5 l na osobę. Pokoje codziennie sprzątane. Ręczniki w pokoju a także karty na ręczniki na basenie. Internet tylko w lobby. Na terenie hotelu quady-rewelacyjny organizator i fajna przygoda,polecamy. Codziennie 3 razy dziennie jest darmowy bus do miasteczka obok Dahab ( 11 km) tam można zrobić zakupy a także zobaczyć Egipski świat. Na plaży i na basenie bary z drinkami, napojami, kawą. Baseny duże, ale największe wrażenie robi widok. Wychodząc rano na balkon można oglądać przepiękną górę niesamowicie piękna natura. Można spacerować brzegiem morza oglądając piękne palmy a także wielbłądy. Zejście do wody delikatne ale kamieniste więc zalecam buty do wody. Warto bo piękne rybki a także żółwie. Animacje na plaży o 21:00. Na terenie obiektu siłownia, plac zabaw dla dzieci. Transfer z lotniska około 1,15h ale cudowne widoki po drodze.

Zalety

* miła obsługa * bardzo dobre jedzenie * piękna natura, zielono, dużo miejsca do spacerowania * butelkowane napoje * piękne baseny

Zibi

Pobyt - Grudzień 2025

Happy Life Village jest niezwykły ze względu na położenie. Majestatyczna pustynia skalista, tuż za plecami , krystalicznie czysta i ciepła woda w morzu oraz pieczołowicie pielęgnowana roślinność wokół hotelu, za ogrodzeniem którego nie ma nic- poza nie do ogarnięcia- pustynią. To miejsce dla tych , którzy cenią spokój i ciszę. Niewyobrażalne, ale przez cały tydzień nie zdarzyło się , żebym musiał wysłuchiwać jakiejkolwiek, katującej uszy muzyki-co jest normą w innych hotelach. Goście hotelowi to miks narodowościowy i kulturowy. Żadnych skrajnych zachowań. Transfer z lotniska trwał 1 godzinę i 15 minut, ponieważ jest to spora odległość, ale jedzie się non stop , a czas jest porównywalny z tym , gdy autokar musi rozwieźć gości do pięciu hoteli przy mniejszej odległości. Pokoje duże i czyste, łazienka dezynfekowana. Codziennie zmieniana pościel i duże ręczniki-zmieniane a nie wymieniane między pokojami. Godne podkreślenia jest to , że w pokoju zainstalowano tyle punktów świetlnych i o takiej mocy, że można było namiętnie oddać się... przywiezionej lekturze. Jedzenie przyzwoite i różnorodne. Na pewno uwagi mieliby osobnicy o wysublimowanych kubkach smakowych, ale w zasięgu ręki było tyle przypraw i różnorodny dressing, że można było zadowolić każde podniebienie. Nie było wprawdzie zupy z płetwy rekina i steku z tuńczyka, ale rada dla malkontentów: nałóż odrobinę , posmakuj i dopiero później uformuj kopiasty talerz. Sympatyczni kelnerzy uwijali się jak w ukropie , czasami zdarzyło się, że przeoczyli okruszynę na stole, ale starali się i to jest ważne. Nie wypowiadam się na temat alkoholu, bo przywożę własny , z ojczyzny, ale piwo było znośne i mogło człowieka sponiewierać. Byłem pierwszy raz-z polecenia przyjaciół- w Village, ale na pewno nie ostatni.

Zalety

Spokój, cisza , wspaniały wypoczynek.

Wady

Utrudnienia, dla osób mających problem z poruszaniem się.

Izabela

Pobyt - Grudzień 2025

Spędziliśmy w hotelu świetne wakacje. Obiekt kompleksowy oferował nam piękne widoki,miły personel i upragnione ciepełko.

Zalety

Piękna natura,Rafał kolarowa,wszystko pod ręką- morze,basen,bary i taolety. (...)Bezpłatny busik,który zawiózł i odebrał nas z Dahab.Poza hotelem piękna oazami bary przy plaży.Orginalne napoje w butelkach a nie koncentraty z automatu. Dla mnie było pięknie.

Wady

Kiepski internet w lobby.

5.9
Dorota

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel zdecydowanie nie jest dla „ resortowych turystów” a dla osób które same organizują sobie czas. Brak animacji który dla mnie był plusem, dla osób z którymi rozmawiałam był największą wadą. Czytałam opinie że turyści niemieccy i rosyjscy są uprzywilejowani. Nie odniosłam takiego wrażenie, po prostu obsługa od dawna posługuje się rosyjskim i niemieckim ale polskiego też już się uczą. Bardzo dobre miejsce dla tych co nurkują i jeżdżą konno. Masaże na bardzo dobrym poziomie. Największy minus to leżaki. Praktyka która jest tam stosowana ze o 6 rano biegiem na plażę żeby zająć leżak nie powinna mieć miejsca. Co do opinii że pokoje są obskurne no cóż to 3* i jest info z którego roku jest obiekt więc wiadomo czego się spodziewać.

Zalety

Przepiękna okolica Smaczne jedzenie chociaż trochę monotonne Dużo rybek przy rafie. Ładna plaża

Wady

Brak leżaków na plaży Brak kawy z ekspresu, tylko rozpuszczalna Słabe sprzątanie

Adr

Pobyt - Grudzień 2025

Czytałem przed wyjazdem opinie i początkowo miałem strach , ale ogólnie jestem bardzo miło zaskoczony . Zaznaczę że lecieliśmy na last minutę i za dobrą kasę . Ogólnie hotel dobrze umiejscowiony , wśród skał a jednocześnie do morza kilka kroków , przechodząc obok siłowni, quadów , plaży (na której były organizowane rano różnego rodzaju grut, działał bar) i morze z podestem i zejściem schodami do wody. Ładna rafa tuż przy plaży hotelowej, super widoki . Pokoje lata świetności mają już za sobą , ale są czyste i codziennie sprzątne. Personel bardzo pomocny , ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony .

Zalety

Położenie , darmowy bus do dahab 3x na dzień, jedzenie ( wybor nie wielki ale dziennie każdy znajdzie coś dla siebie ) , dobre jedzenie serwowane pomiędzy posiłkami przy barze , pizzę za 200 funtów egipskich (16zl) itd, owoce morza , dobrze przyrządzone i spore porcje . Ogólnie oceniam na plus .

Happy Life Village