Hor Palace

Hotelik bardzo fajny, czyściutki, obsługa dba o gości, jedzenie pyszne, urozmaicone i w dowolnej ilości. Basen czysty. Spędziłam tam super tydzień z mamą i bratem. Dobre miejsce żeby odpocząć z dala od miejskiego zgiełku :) POLECAM

Wczoraj właśnie wróciłam z tego hotelu, byłam tam dwa tygodnie all Inclusive, nie prawdą jest, że nie można się porozumieć z obsługą, wszyscy kelnerzy mówią po angielsku, również w mniejszym stopniu po rosyjsku i niemiecku. Ogólnie sam hotel nie rzuca na kolana, ale ja się nawet nie nastawiałam na siedzenie w nim. Dla mnie największym plusem było to, że hotel znajduje się bezpośrednio przy plaży i jest to jedna z największych plaż przy hotelu w tej części Hurghady, gdzie np. hotel obok o bardzo wysokim standardzie, praktycznie plaży nie posiadał w ogóle, tylko wybudowany ogromny pomost wzdłuż brzegu na którym stały leżaki. Jeśli chodzi o wodę to rzeczywiście bywało różnie, ale w najgorszym przypadku woda była letnia, nigdy nie zimna (mi to osobiście też nie przeszkadzało, bo po powrocie z plaży i tak każdy brał chłodną kąpiel). Dla mnie dodatkowym atutem również jest położenie hotelu: w tej części Hurghady jest bezpieczniej niż w centrum czy Sekali, gdzie po zmierzchu na ulicy nie widać wogóle turystów, tutaj chodziliśmy w nocy po dyskotekach i nikt nas nie zaczepiał (nie dotyczy oczywiście sprzedawców sklepów, którzy bezustannie zapraszają do środka). Ja osobiście z chęcią wróciłabym do tego hotelu, ale nie z uwagi na sam hotel, tylko ludzi, którzy stwarzają tam niesamowitą atmosferę.

Hotel bardzo średni, który poza ładną plażą nie oferuje nic nadzwyczajnego (poza śmierdzącymi nocami spowodowanymi podlewaniem przyległej roślinności całodniowymi zapasami z szamba), bliskośc lotniska powoduje że przyjemny odpoczynek na plaży przerywany jest co chwilę przelatującymi samolotami, dla osób lubiących ciszę i spokój panujący wśród obsługi i w hotelu - może być, do centrum Sakali około 8 km, ale po tagowaniu się można zajechać za nieduże pieniądze, generalnie hotel dla mało wymagających.

Wróciłam z hotelu 06.08.2010 Hotel dosyć skromny ale polecam. obsługa super, bardzo mili i pomocni, codziennie sprzątane pokoje, codziennie czyste ręczniki. Co złe to za mały basen i bary czynne tylko do 22.00 tak po za tym plaża super leżaki dostępne z materacami i ręcznikami. Polecam spędziłam tam cudowne dwa tygodnie.

Postawiłem na kameralność i pod tym względem się nie zawiodłem! Jednak biorąc pod uwagę bardzo monotone zestawy obiadowo-śniadaniowe oraz powszechność mniemania wśród miejscowych, że to jeden z najsłabszych hoteli w mieście oraz różnicę w cenie płaconą przez biuro podróży w porównaniu do innych hoteli-cena powinna odzwierciedlać te niedogodności i różnica powinna wynosić 400 zł przy pobycie 2 tygodniowym!!!.

Nazwa  Hor Palace
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, nurkowanie

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów

Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar

Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina

Wyświetlono 94 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
domi

Gamila

magda kamuda

Wiola

Robert Zieliński

rivo

Hotel bardzo skromny, wyposażenie mocno wysłużone (może teraz już zostało zmienione). Podczas mojego pobytu kopana była laguna, więc dojście do plaży było utrudnione. Zaznaczyłem, że stosunek jakości do ceny jest raczej adekwatny, ale oczywiście zależy, kto ile zapłacił. Ja za 2 tygodnie HB w sierpniu 2003 r. zapłaciłem 1300 PLN, więc za ta cenę moim zdaniem nie znalazłbym nic lepszego. Na pewno nie należy nastawiać się na luksusy. Czystość w pokoju OK ale w samym hotelu to raczej średnio.

Moniczka Gruszka

Hotel przyjemny choć łazienka mogłaby mieć nieco wyższy standard. Wyjazd był od 13.08 do 21.08 i było świetnie. Jedzenie było smaczne i pory posiłków odpowiednio dobrane do klimatu - tak naprawdę można spokojnie wytrzymac jedząc dwa posiłki dziennie w Egipcie ;)

Tomek

Hotel 3* i ani mniej ani więcej. W hotelu cisza i spokój mimo iż zaraz za wyjściem jest ruchliwa ulica ze sklepami. Blisko do szerokiej plaży, łagodne zejście do wody, bardzo długo płytka woda. Basen płytki (max 150 cm) ale prawie zawsze pusty. Na plaży mało leżaków, trzeba zajmować wcześniej, na basenie aż za dużo (ale mało materacy). Posiłki w miarę, śniadania jak zwykle mało urozmaicone. W opcji all tylko napoje i alkohol(i obiad oczywiście), podawane w plastikowych małych kubkach ale nie są specjalnie wydzielane. Ogólnie w miarę ale bez rewelacji, typowe 3*.

Hanna i Roman

Hotel bardzo sympatyczny . Super plaża o łagodnym zejściu do morza. Cisza i spokój. Bardzo dobre połączenie do Sakali i El Dahar. Dobra obsuga i ochrona. Bardzo polecam . .... bardzo !

Gruzin

duża wygodna plaża z rafą już w odległości 50-100 m można przy pomocy maski z fajką nie wychodzić z wody oglądając kolorowe rybki aż się nie zmarznie albo się nie pomarszczy, bezpłatne leżaki, garden bar dostępny na każdą kieszeń piwo 4,5 zł

kasia1973

Hotel słaby zaniedbany, zniszczony potrzebuje remontu i tzw. kobiecej ręki, klimatyzacja pracująca bardzo głośno, telewizor odbiera tylko jeden program, drzwi prawie jak tektura.

lunka

Hotel bardzo przyjazny dla małych dzieci, pokoje duże z klimatyzacją, jeśli wolą państwo spędzać czas nad morzem lub basenem zamiast w pokoju, polecam ten hotel.Plaża jest szeroka, jest barek z napojami, jest ratownik, pływając z maska i z rurką można obserwować kawałki oderwanych raf wraz z rybami.Bardziej opłaca się opcja all inclusive zamiast HB, wtedy wszystkie napoje w barku na plaży są za darmo,w przypadku opcji HB trzeba za nie płacić,jeśli jest ok.40 st. nie można wytrzymać bez picia.

thomas

Jak dla mnie to 2 ** ,syf w pokojach ,łazienka syf, jedzenie monotonne, obsługa wredna, basen śmieszny , najlepsi barmani i plaża !nie wart swojej ceny pozdrawiam

Dwie starsze panie

Nie można być zbyt drobiazgowym ,jeśli za tydzień pobytu w hotelu płaci się mniej niż 400PLN. !! Zalety hotelu to kameralność ,duża nie zatłoczona plaża, namiastka rafy tuż przy brzegu, miła obsługa. Wady, to trochę wysłużone wyposażenie pokoi, wszechobecny zapach szambelanki używanej do podlewania roślin, (w innych hotelach zresztą jest tak samo - woda nie może się marnować). Polecam ten hotel osobom wielkim duchem a małą kasą

5.2
Ela

Za w miare dobry pokoj trzeba bylo zaplacic ekstra 30 dolarow
Arabowie nieprzyjemnie traktuja ludzi z all inclusive bo wiedza ze na nich juz nie zarobia!
potrafia stac odwroceni tylem w barze w ktorym dla ludzi z AI maja serwowac napoje - i udaja ze nie widza, ci bez opcji AI sa obslugiwani z usmiechem.
To dla mnie niedopuszczalne, poza tym OBSLUGA NIE ZNA ANGIELSKIEGO lub w stopniu zenujaco niskim, nie da sie w ogole dogadac ani z ludzmi sprzatajacymi pokoj ani z kelnerami, to jest OGROMNY MINUS.
Ale najgorszy byl BRAK CIEPLEJ WODY!!!!!!!! Nawet w godzinach do tego wyznaczonych byla WCIAZ ZIMNA, mimo zgloszenia

andrzej pilaciński

Hotel prawdopodobnie wybudowany przed ponad 20-tu laty i taki jest jego standard

Dorota

Piękna plaża i dużo miejsca do pływania. Dość daleko na plaże od pokoi. Hotel jest w pięknym ogrodzie, ale podlewany z szamba więc cały czas śmierdzi!! Posiłki są średnie i na śniadanie już niechce się chodzić. Wersja all inclusive jest wygodna, ale mało urozmaicona ( napoje ). Jest woda, napoje gazowane, piwo i drinki. Nie ma zwykłych napojów owocowych. Nie zmienialiśmy pokoju i to był wielki błąd, bo łazienka koszmar, klima jak traktor i niestety w nocy zjawił się jakiś robak ( 5-7cm), chyba karaluch. Tylko jeden, ale to wystarczy. Obsługa bardzo miła, grzeczna, super. Nikt nie napisał, że w weekendy do hotelu przyjezdżają wielkie rodziny arabów, to oni stanowią większość mieszkańców hotelu. Na plaży i w wodzie jest mało ludzi, dużo miejsca. Można zabrać swoje ręczniki, bo te na plażę są nieciekawe. Ręczniki w pokojach są czyste i zmieniane. Nie ma kolejek na posiłkach. Zakupy najlepiej robić w Hurghada Star i Ram Store, to ok. 5 - 10 funtów taxi. Plaża i morze wspaniałe. Woda czysta, ciepła i płytka, jest ratownik. Nie rafy, to są jakieś zakurzone kamienie, kilka rybek, meduzy, JEDEN ukwiał malutki i zakurzony. Dużo osób pływa w maskach, ale to nie jest rafa!! W basenie arabki grały w piłkę, w ubraniach. Animacje są prawie codziennie, od godz. 22.30, obok hotelu, w Garden Cafe, codziennie jest o tym informacja.

Jarek

Hotel dobry ale tylko jeśli lubi się niski standard. Łazienki tragiczne, kolor pokoi ROZOWY!!! Problem z wniesieniem napojów i jedzenia, bez sensu. Każą zostawiać w depozycie. Zjawisko dla mnie nie jasne. Po co? Tłumaczenie, że dbają o interes hotelu do mnie nie trafia, gdyż wielu rzeczy po prostu nie można u nich kupić, np. owoce. Nie wspomionając już o abstrakcyjnych cenach 0 500 procent wyższych niż po drugiej stronie ulicy. Skoro ktoś wybiera ten hotel to na pewno ceny oferowane przez Hotel nie będą mu odpowiadać. Np. Piwo 10 PLN. Stella, której smak pozostawia wiele do życzenia.

andrzej pilacinski

Hotel o standardzie sprzed ponad 20 lat bo wtedy prawdopodobnie był wybudowany.

piotr i gosia

Ogólnie hotel oferuje nam wszystko czego potrzebujemy do udanego wypoczynku. Jedzenia duzo i urozmaicone choc po tygodniu mielismy juz go dosc. Wszyscy z obsługi w hotelu bardzo sympatyczni. Denerwujacy tylko jak dla mnie byli rosjanie. Obsługa umie porozumieć się w j.polskim. Polecam hotel dla niewymagających poniewaz pokoje nadaja sie do odnowienia no i klima chodzi głosno. Pozdro dla Michała i Agnieszki

Hor Palace