Plaże z białym piaskiem i krystaliczną wodą
Rezerwat z żółwiami i punktami widokowymi
Promenada z restauracjami i spokojnym klimatem
Latarnia morska z panoramą wybrzeża
Świetny hotel w swojej cenie! Smaczne i różnorodne jedzenie, przyjazny personel, a lokalizacja – po prostu bajka. Tak, jest trochę stary, ale absolutnie nie przeszkadza to w wspaniałym wypoczynku. Nie rozumiem złych komentarzy, wydaje mi się, że piszą je niezbyt zdrowe psychicznie osoby. Gorąco polecam ten hotel.
Hotel oceniam bardzo pozytywnie, ze względu na świetną lokalizację, smaczne i świeże jedzenie, piękny ogród, a także za miłą obsługę.
Lokalizacja: bardzo blisko do przepięknej plaży, promenady i centrum miasteczka Jedzenie: bardzo smaczne i świeże. Baseny: 3 baseny, w tym jeden podgrzewany Animacje wieczorne: świętny występ akrobatyczny, muzyka live
Położenie hotelu jest największym plusem, jedzenie dobre, czystosc bez zarzutu, jedynie hotel lekko starszawy ale to naprawdę nie wpływa na pobyt, pogoda niezawodna i to jest super, (...)
Wg nas nie ma
Hotel oceniam 8/10. Przebywaliśmy w nim w okresie świąt wielkanocnych, więc był mocno obłożony, co nieprzeszkadzało w sprawnej obsłudze stołówki i barów przy basenie. Pokój z widokiem na ocean spełnił nasze oczekiwania. Łazienka z wanną i kotarą zamiast kabiny. Nam to nie przeszkadzało. Sprzątanie odbywało się codziennie, wymiana ręczników też. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone. Pojawiały się owoce morza i codziennie ryba oraz bardzo dobre zupa. Można było samodzielnie komponować sałatki z różnych warzyw lub korzystać z już gotowych, które były bardzo smaczne. Jeżeli chodzi o napoje to są podawane z dystrybutorów. Alkohole takie jak wina i piwo również z dystrybutorów. Wieczorami przysługują w barze dwa drinki na osobę z wybranych produktów. W hotelu jest zakaz palenia na balkonach. Są wyznaczone miejsca dla palaczy. Położenie hotelu idealne. Hotel położony przy pięknej szerokiej plaży. Leżaki i parasole są płatne. My nie korzystaliśmy z leżaków bo rozkładaliśmy swoje ręczniki. Praktycznie od hotelu ciągnie się promenada do centrum miasta, gdzie wzdłuż ocenu i w bocznych uliczkach są knajpki. Jeżeli ktoś lubi zakupy to po drugiej stronie ulicy przy której położony jest hotel znajduje się centrum handlowe z butikami, drogeriami i znanymi sieciówkami. Obsługa hotelu miła i pomocna, nienachalna. Hotel możemy polecić, choć trzeba przyznać, że wymaga odświeżenia np. wykładzin w korytarzach. Mamy też nadzieję, że hotel odeśle nam cenną rzecz, którą zostawiliśmy w sejfie naszego pokoju.
Zaletą hotelu jest położenie.
Wszystko zależy od nastawienia i oczekiwań. Dla nas wszystko ok.
Hotel ok, pokoje wymagają odnowienia ale co najważniejsze jest czysto. Jedzenie trochę mało urozmaicone ale smaczne i świeże, smaczne napoje. Do śniadania soki z miąższem z owoców. Pyszne napije, piwo i wino. Pepsi z dystrybutora smakowała jak oryginalna kupiona w sklepie w anie wyrób colopodobny jak to czasem bywa na all inclusive. Jedyny minus to brak kubków przy expressach do kawy a ustawianie ich przez obsługę na stolikach. Często trzeba było zabierać z innego stolika lub prosić o nie obsługę, która była niezbyt sympatyczna. Panie na recepcji miłe i pomocne, panie sprzątające też jedyne niemiłe osoby to kelnerzy z restauracji. Bardzo ładny teren hotelu , mnóstwo miejsca na leżakach przy basenach dzięki czemu bez problemu można było mieć prywatność. Leżaki czyste. Mega plusem jest położenie hotelu przy samej plaży a także w " cywilizacji " tzn. blisko sklepów , restauracji, przystanku autobusowego, parków itp.
Pobyt bardzo udany, pomimo nie najlepszej pogody. Bardzo mocno wiało. Hotel bardzo blisko ogromnej plaży z wejściem bramką żeby było bliżej. Spacery nad oceanem, a kąpiel w basenach przy hotelu. Tu było za wiatrem wokół palm, kaktusów i pięknych roślin.
Jeden basen podgrzewany. Jedzenie bardzo dobre. Dużo serów, ryb i owoców morza tak jak lubimy.
Hotel przy głównej ulicy. Pokoje od strony ulicy dość głośne.
Uważam, że hotel jest ok. Może remonty i okres świetności ma za sobą, ale jest względnie wygodny, jedzenie ok, każdy znajdzie coś dla siebie. Blisko do oceanu. Pogoda w marcu umożliwiała kąpiele :)
Polozenie
Pokoje małe ale czyste
Świetne położenie - blisko plaży i centrum. Idąc na plażę można spotkać wiewiórki:) Smaczne jedzenie - przez cały tydzień każdego dnia serwowano coś ekstra - jednego dnia małże, innego krewetki czy sushi. W hotelu czysto, pokoje sprzątane starannie. Depozyt w wysokości 50 euro zwrócony, ale trzeba pamiętać, żeby mieć te pieniądze na koncie - płatność tylko kartą. Bardzo chętnie wrócę.
Położenie hotelu, podgrzewany basen w sezonie zimowym, bliskość centrum - dostępne sklepy, stoiska z pamiątkami.
Budynek nie jest najnowszy, dla mnie to nie wada bo jest wszytsko co potrzebne. Położenie w centrum powoduje trochę hałasu.
Pobyt w hotelu w pierwszej połowie lutego 2026. Świetna lokalizacja hotelu, wzdłuż sklepików, marketów, przystanków, wypożyczalni samochodów, bezpośrednio ze strefy basenowej wyjście na deptak, który prowadzi do plaży (około 200m). Plaża piaszczysta, bardzo szeroka, z pięknym widokiem. Na terenie hotelu świetne ogrody z kaktusami, palmami, boisko do gry w siatkówkę plażową oraz piłkę nożną plażową. Czas dojazdu z lotniska około 1 godziny 45 minut wliczając pauzy w innych hotelach. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Obiady i kolacje mogłyby być czasami bardziej urozmaicone. Kawa w restauracji tylko do śniadania lecz od godziny 11 dostępne automaty również w barze przy basenie oraz od 18 w saloon bar. Alkohole lokalne oraz wybrane międzynarodowe, karta drinków All, piwo, wino czerwone, białe, różowe, sangria. Automaty z sokami, pepsi itd. Pokój standard czysty, dla dziecka dostawka pełnowymiarowa. Dodatkowo płatna wymiana ręczników, pobierana kaucja w wysokości 50euro (płatność kartą), zwracana przy wymeldowaniu. Baseny 3, jeden większy z zimną wodą, brodzik dla dzieci również zimny oraz trzeci podgrzewany o nieregularnych zaokrąglonych kształtach, głęboki od 100cm do 140cm. Świetny animator (...), pełen energii, pozytywny świr. Dla dzieci mini disco wieczorami, animacje dla dorosłych takie na 4. Większość osób w hotelu to emeryci z niemiec, było również wielu Polaków w wieku 35-50. Hotel godny polecenia, czystość na dobrym poziomie, jedzenie również.
Pobyt generalnie ok. Hotel ogólnie cały wymaga odnowienia. Pokoje dość przestronne. Jedzenie na przyzwoitym poziomie i myślę za każdy znajdzie coś dla siebie. Baseny i teren wokół nich ok.
Największa zaleta to lokalizacja. Parę metrów do plaży. Blisko sklepy i bary
Fantastyczny hotel! Wróciliśmy wczoraj i mogę go bardzo zarekomendować! Zastanawiam się, czy faktycznie hotel się rozwija i poprzednie negatywne opinie są brane pod uwagę, czy zawsze jest tak super, tylko ludziom wszystko przeszkadza. Bardzo dużo podróżujemy, w tym roku już czwarty raz. Jakość pobytu oceniamy fantastycznie - czystość, posiłki, opieka recepcji. Szczerze nie mam do czego się przyczepić. Hotel doskonale wyposażony, pokoje bardzo czyste, łóżka wygodne. Baseny czyste i okolica bardzo zadbana. Jedzenie - dla mnie doskonałe! Bardzo gustuje w serach i owocach morza, więc byłem zachwycony dostępnością tych dań. Lokalizacja fantastyczna - do plaży 3 minuty, do przystanku 3 minuty, do centrum spacerkiem promenadą około 20 minut. Z wielką chęcią bym wrócił, gdy nadąży się znowu okazja! Jeżeli się zastanawiacie po wcześniejszych opiniach - zapomnijcie o nich. Tu naprawdę jest fantastycznie. (...)
Super lokalizacja, doskonałe jedzenie
W IFA Altamarena spędziliśmy 8 wspaniałych dni wraz z córką. Hotel raczej dla osób dorosłych (brak animacji dla dzieci, zjeżdżalni itd.) Jedzenie zróżnicowane, każdy może wybrać coś dla siebie nie monotonne. Obsługa miła, uczynna. Animatorzy nie nachalni. Występy w ciągu dnia oraz wieczorne na poziomie. Hotel ma już swoje lata i wymaga odnowienia, ale lokalizacja (100 m do pięknej piaszczystej plaży oraz pasażu handlowego), obsługa i wyżywienie wynagradzają ten brak "luxusu" w pokojach, które są sprzątane codziennie i spędza się tam mało czasu. (...)
Ogólnie pobyt udany. Hotel ma swoje lata ale nadrabia położeniem, plaża piękna, jedzenie ok. Jedna uwaga w dniu przyjazdu pobierana jest z karty płatniczej kaucja w wysokości 50 euro która ma być zwrócona po wymeldowaniu. Po prawie dwóch tygodniach kaucja nie została zwrócona.
Mas swoje lata, wymaga już remontu
Bardzo miła atmosfera – od pierwszych chwil czuliśmy się tutaj naprawdę dobrze. Obsługa jest profesjonalna, uśmiechnięta i zawsze życzliwa. Jedzenie smaczne i urozmaicone, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Rzeczywiście pokoje są już trochę starsze, ale absolutnie nam to nie przeszkadzało – widać, że hotel dba o swoich gości i to jest dla nas najważniejsze. Czuliśmy się tutaj zaopiekowani. Zdecydowanie polecamy!
- blisko do pięknej plaży nad oceanem - miła, bezproblemowa obsługa - dużo jedzenia
- stare pokoje
Hotel położony w centrum, pokoje czyste, codziennie sprzątane. Rezerwując pobyt w tym hotelu wybraliśmy(...) pokój typu standard a nie economy, dopłacając 300 zł licząc na lepsze warunki lokalowe. Na miejscu okazało się, że w hotelu nie ma takiego zróżnicowania i wszystkie pokoje są jednakowe, z taką różnicą, że albo od strony ulicy albo od wewnętrznej strony basenowej. Ostatecznie, wybierając droższy wariant dostaliśmy i tak pokój od strony ruchliwej ulicy. Jeżeli byśmy wybrali na miejscu w hotelu pokój od strony wewnętrznej to trzeba by było dopłacić w recepcji po 35 euro/dzień (mieliśmy pobyt 8 dniowy...) Następnym razem zastanowimy się 2 razy przy wyborze pokoju... Pomimo tego zgrzytu pierwszego dnia pobyt uważamy za udany.
dobra lokalizacja, blisko do pięknej szerokiej i piaszczystej plaży, strefa wewnętrzna basenowa położona wśród bogatej i bujnej zieleni. Nie ma problemu z dostępnością leżaków i parasoli przy basenach. Klimatyzowane pokoje wyposażone w lodówkę, stolik z krzesłami (na balkonie także), w łazience kosmetyki, ręczniki i suszarka do włosów. Wieczorami muzyczne spotkania przy drinkach. Spacery miejskim deptakiem wzdłuż plaży albo przy bogatej strefie handlowo-gastronomicznej.
Nie opłaca się dopłacać do wyższego standardu pokoju.
Mieliśmy pokój na parterze od strony ulicy z wejściem z dworu i była to dla nas najlepsza opcja (z drugiej strony były od basenu i barów więc głośniej). Hotel czysty, zadbany. Obsługa pomocna i przyjazna. Jedzenie na prawdę dobre oraz duży wybór dań - na pewno każdy znajdzie coś dla siebie na każdy posiłek, a dodatkowo fajne super dodatki w postaci różnych sosów, którymi można sobie w razie potrzeby doprawić jedzenie. Do użytku mamy aż 3 baseny, z czego 1 typowy do pływania, jeden z deszczownicą oraz brodzik z jacuzzi. Cała infrastruktura utrzymywana w czystości. Jeśli chodzi o animacje w ciągu dnia- kilka aktywności sportowych w ciągu dnia, dobrze zorganizowane, na uboczu tak by nie przeszkadzać pozostałym. Wieczorem codziennie muzyka na żywo więc też w dobrym tonie bez zbędnych wygłupów. Bardzo wielkim plusem jest położenie hotelu - tuż przy plaży, z dogodnym dojściem. Biorąc pod uwagę fakt iż w Morro Jable większość hoteli jest na wzgórzach i położonych dalej od plaży, to był to strzał w dziesiątkę! Na pewno chętnie wrócilibyśmy do tego miejsca.
Położenie, czystość, jedzenie.
Hotel skromny ale czysty, jedzenie dobre, urozmaicone. Blisko plaży i sklepie oraz przystanku autobusowego.
Czysto, dobre jedzenie, można samemu nalewać większość napoi z automatów. Blisko piękna szeroka i piaszczysta plaża - boczne wyjście z hotelu. Uprzejma, nie narzucającą się obsługa hotelu. W dniu wyjazdu po opuszczeniu pokoju mogliśmy nadal korzystać z formy all inclusive, bransoletki nie są ściągane.
Jeśli się trafi komuś pokój od strony ulicy to niestety jest dosyć głośno, w nocy nie da się spać. Małe pokoje, jak rozłoży się dostawke to nie ma jak się ruszyć.
Oceniam pobyt z perspektywy pary z 1.5 dzieckiem. Hotel sam w sobie dobry,pokoje sprzątane codziennie. Ręcznikibez problemu wymieniane . Czystość w hotelu naprawdę była zapewniona. Posiłki dobre , naprawdę sporo dań do wyboru. Myślę że spokojnie każdy znajdzie coś dla siebie . Nie mieliśmy zadnego problemu aby skomponować posiłki dziecku. Napoje z nalewakow oryginalne,kawa z ekspresu smaczna. Teren hotelu zadbany,baseny 3 obok siebie w tym brodzik dla dzieci. Obsługa hotelu bardzo miła i sympatyczna od obsługi restauracji,po bar,ratownik i animatora. W hotelu prowadzone animacje ale bardzo nienachalnie. Srednia wieku osób w hotelu to seniorzy także tutaj bez większych imprez . Lokalizacja hotelu mega na plus do pięknej plaży spacerem dwie minuty,nad plaża deptak do miasta , wspaniałe miejsce na spacery wózkiem. Na przeciw hotelu przystanek i kompleksy ze sklepami restauracjami i usługami. Mimo to okolica cicha tylko w jeden dzień była jakaś impreza także można wypocząć Podsumowując polecam hotel dla osób szukających ciszy i spokoju
Bliskość do morza Obsługa Lokalizacja Czystość Jedzenie
Pobyt w tym hotelu oceniam na naprawdę dobry. Pokoje czyste i codziennie sprzątane. Otoczenie wokol hotelu zadbane, codziennie zamiatane czyszczone chodniki i miejsca basenowe. Woda zimna ale jeden basen chyba z delikatnie podgrzewana woda. W sumie to trzy baseny w tym jeden brodzik. Stołówka czysta i widać że dbają o wszelkie sprzęty które są ogólnodostępne. Trzeba przyznać że opcja nalewania samemu piwa wina i wszelkich napojow na stołówce to ogromny plus nikogo się nie prosić tylko idziesz i nalewasz. Słaby wybór jeśli chodzi o jedzenie, niemalże codziennie to samo z wyłączeniem kolacji gdzie bywały tematyczne zmiany raczej codziennie. W przypadku barów przy basenach niestety brakowało możliwości otrzymania drinków na bazie soków. Jedyny sok to rozcieńczony z automatu i smakował razem z alkoholem okropnie. Po paru dniach picia gazowanego gardło jednak nie dawało rady przyjmować napojów gazowanych w większej ilości zatem Soki były tutaj potrzebne a ich brakowało. Tak samo jedzenie w formie przekąsek to niestety ale raczej proste i bardzo niezdrowe jeśli chodzi o ciepłe dania. Frytki, churrosy, placki ziemniaczane i nuggetsy z oleju po paru dniach już obrzydły. Owoce i deserki również były wystawione także z takich zdrowszych to jedynie to. Okolica piękna i bardzo blisko do plaży i to bezpieczna szeroka drogą. Plaża bardzo szeroka i piaszczysta. Na plaży leżaki dwa z parasolem platne 15 euro. Do miastaczka Morro Jable(gdzie widnieje napis) jakieś 800 m a po drodze knajpki gdzie można się zatrzymać zjeść i napić się. Raczej po angielsku ciężej się dogadać. W hotelu dodatkowo reczniki kąpielowe takie na basen otrzymuje się za zapłata kaucji 10 euro która na końcu jest do zwrotu jeśli się odda recznik. Każdorazowe odświeżenie ręcznika to 1 euro. Na pewno na duży plus w recepcji to Pani Kinga mowiaca po polsku która pomoże w każdej sytuacji. Miasto w kierunku autostrady to główna ulica bardzo zadbana i ciąg bazarków. (...) Pobyt ogólnie oceniam naprawdę bardzo dobrze. Nowe doświadczenie z nową wyspa. Co prawda w hotelu byliśmy poza sezonem przez co czuliśmy się trochę jak w Ciechocinku gdzie 99% to osoby starsze i głównie Niemcy ale nam to akurat nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie byliśmy dość rozpoznawalni z dwójką małych dzieci i każdy uśmiechał się do nas a nie reagował negatywnie.
Bliskość morza i centrum
Jedzenie basenowe dość niezdrowe, mala różnorodność. Brak soków do drinków- automat podawał dość rozcieńczony (na stołówce bywały takie lepsze Soki dostępne w karafce)
Hotel dobry. Podgrzewany basen super, bardzo blisko plaży, jedzenie ok, choć nie było jakieś wyszukane. Hotel zdecydowanie polecam osobom pragnących ciszy i spokoju, można się zrelaksować l, przy basenach nie gra głośna muzyka co jest dużym plusem. Animatorzy nie narzucają się, są raczej niewidoczni. Bar przy basenie z przekąskami bardzo dobrze zaopatrzony. Wyciskane soki i smoothi super.
Bliskość plaży, podgrzewany basen, super uprzejma obsługa.
Pokoje od ulicy dosyć głośne.