Impressive Punta Cana (ex Sunscape Bavaro Beach)

2 tyg polowa Maja 18 hotel ok 4* nie oczekujcie wow i czegos wiecej trafilismy na przekwit glonow cala plaza zawalona 2 tyg nieszlo kozystac z plazy mimo codzienego oczyszczania. ale to tak sie zdaza. najwieksza wada to plaza dosc waska i dotego falohron ktory jest po calej dlugosci ochydnie to wyglada duzy nie smak zdjecia nie aktualne wszystko ma juz inny kolor. duzo lezakow wiec bez walk o miejsce. hotel racze nie byl zawalony. malo ruskow glownie amerykanie ,angole i latynosi kolumbia obsluga mila nawet jak nie tipujesz jest mila i pomocna. atrakcje na dominikanie jazda konna ,quady, i łodka, santa domingo zwiedzanie miasta ok lecz nic ciekawego zwiedzanie domu Columba sorry za bledy ale tak w pospiechu i zeby cos nowego bylo o tym hotelu czy polecam tak za rosadne pieniadze oczywisciepozdr.

swietne polozenie wzgledem morza i plazy, poza hotelem w poblizu nic nie ma, fantastyczna obsluga, hotel po remoncie, na rozleglym terenie, dzieki temu mimo prawie 900 pokoi nie ma nigdzie tłoku, wyzywienie i picie w ofercie All Inclusive non-stop,oferta sportow wodnych uboga (katamaran -tak, windsurfingu nie bylo wbrew ofercie). Oferty wycieczek fakultatywnych to poza wyjatkami porazka (lepsze te z lokalnych biur, tylko nie zawsze dochodza do skutku! mimo oplaconej rezerwacji). Nie ma \'obraczek\' All inclusive na rekach:). Mimo wymienionych mankamentow bardzo polecam ten hotel i chetnie tam wroce nawet jutro :).

ogolnie nie bylo zle pomimo jedzenia alkohlu internetu i innych rzeczy

Witam byłem wtym hotelu w terminie 02.12.2015-16.12.2015 .Hotel fajny nie wielki to i wszędzie blisko.Bardzo fajna plaża-szeroka,rosnące palmy to i schować się przed słońcem jest gdzie.Bufet śniadanie,obiad ,kolacja serwuje smacznie isyto.Pięć tematycznych restauracji trochę zawodzi,mimo to polecam japońską - dla show jaki prezentują kucharzy.Na plazy hot dogi i bardzo smaczne hamburgery.Natomiast pizza mocno zawodzi.

Resort usytuowany we wspaniałym ogrodzie blisko plaży.

Nazwa  Impressive Punta Cana (ex Sunscape Bavaro Beach)
Miejsce  Dominikana / Punta Cana / Punta Cana
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu

Hotel należący do grupy Barcelo Hotels & Resorts gwarantującej sprawdzony standard oraz profesjonalny serwis usług.

Atrakcje dla dzieci: dzienne animacje, mini klub (2-14 lat), pokój gier, basen, plac zabaw.

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża.

Doskonała oferta sportów wodnych: m.in.: snorkeling, żeglowanie katamaranem, windsurfing, kajakarstwo.

Wyświetlono 41 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Maj 2018

Zalety

ogolnie na plus calosc

Wady

cos czego nie ma na tych zdjeciach.... plaza na mysli

Wieslaw

Pobyt - Luty 2017

Zalety

swietna jakosc obslugi, bardzo mili i pomocni pracownicy na wszystkich szczeblach, tylko slaba znajomosc angielskiego

Wady

w all inclusive, w ktorym przyjmowane sa rodziny jest restauracja francuska, do ktorej nie wpuszczono nas z 17 letnim dzieckiem- denerwujaca zasada, uboga oferta sportow wodnych i morze bezposrednio przy hotelu nienadajace sie do snorklingu

oli

Pobyt - Marzec 2016

ogolnie nie bylo zle pomimo jedzenia alkohlu internetu i innych rzeczy

Zalety

położenie - plaza kawa w kawiarnii całodobowa burgerownia bezpieczenstwo- hotel strzezony duzo mlodych ludzi

Wady

jedzenie jest bez smaku - przemysłowa pasza alkohol mimo ze all inclusive to niesmaczny rozwodniony soki swiezo wyciskane - rozcienczone bez smaku niemal ze internet drogi

Maciej Robaszkiewicz

Pobyt - Grudzień 2015

Zalety

położenie,plaza i jak by kto chciał wyjście na ulice Bavaro tuż ,,za rogiem,, hotel nie wielki,więc wszędzie blisko, bar na plaży jak i na basenie, pięc restauracji tematycznych.

Wady

skraplanie się wody w pokoju i w łazience,podłogi mokre - zaradzić temu może umiejętne wykorzystanie climy,

Robert

Pobyt - Grudzień 2015

Resort usytuowany we wspaniałym ogrodzie blisko plaży.

Zalety

Ogród.

Wady

Słabo sprzątane wodorosty z plaży.

Pobyt - Listopad 2015

W hotelu jest wszystko co potrzebowałem. Boiska, animacje, kilka barrow z drinkami, kilka restauracji z róznym jedziniem, posiłki praktycznie non stop. Sniadanie obiad kolacja oczywiście w okreslonych porach ale przy plazy czynny bar gdzie można było jeść pizze burger, frytki. leżaków bardzo duzo do wyboru do koloru. Cały czas sprzatali na plazy, w pokojach, w uliczkach. Bardzo dbają o zieleń. Disco na terenie hotelu I w środku drinki w oplcji all inclusive :)

Zalety

Wady

ja nie dostrzegłem chociaz jakoś specjalnie wymagający nie jestem :) Lubie natomiast jak się wyjdzie z hotelu żeby było troche więcej atrakcji poza hotelem. Restauracyjki, straganiki itp. Tutaj troche tego zabrakło :(

gj

Pobyt - Październik 2015

+ położenie, rozkład budynków, szeroki wybór jedzenia, - jakość soków; restauracje na -4, bo są lepsze i gorsze, mogłyby mieć wszystkie o wiele większe ambicje;

Zalety

położenie, rozkład budynków, szeroki wybór jedzenia,

Wady

Jakość soków; restauracje na -4, bo są lepsze i gorsze, mogłyby mieć wszystkie o wiele większe ambicje;

piotr2601

Pobyt - Wrzesień 2014

niesamowite wakacje 3 tygodnie w tym holetu bajka, naprawde polecam, super plaza baseny konkursy

Zalety

niesamowite najlepsze jakie widziałem animacje i jedzenie super było

Wady

klima się psuła kilka razy

Sławek

Pobyt - Maj 2013

Hotel na poziomie 4* ,dobre jedzenie ,wiele restauracji (w tym Meksykańska,Włoska,?),niezłe drinki,świetna kawa w Cafe Bar(polecam caraibian cafe),ładna plaża i baseny ,wystarczająca liczba leżaków,w hotelu praktycznie nie było Polaków,dominują Amerykanie i Rosjanie.Najsłabiej prezentują się pokoje, jest wszystko co potrzebne ,klima działa ,ale meble i wyp. mocno wysłużone.Przy zakupie L.M do 4000PLN hotel godny uwagi pow. możliwe lekkie rozczarowanie.Uwga!!! na złodziei oferujących wycieczki na plaży w okolicy sklepu ?SANDOVAL FACIL? można stracić pieniądze i niepotrzebne nerwy.

Patrycja

Pobyt - Styczeń 2013

1.hotel położony niedaleko lotniska wiec transfer do hotelu nie męczy dodatkowo myślę że jest to max.30min 2.obsługa w recepcji sprawna i szybka. 3.obsługa sprzątająca uśmiechnięta i pomocna 4.plaża niezbyt szeroka ,ale za to długa każdy znajdzie miejsce nie narzekamy na brak leżaków 5.wyżywienie różnorodne więc każdy znajdzie coś dla siebie 6.pokoje codziennie sprzątane,za 1$ dodatkowe atrakcje,klima działa co prawda nie wszędzie, ale po zgłoszeniu zostanie naprawiona 7.animacje wieczorne codziennie i jak to bywa raz ciekawiej raz mniej ciekawie :) 8.w barze jest wszystko ale miejscowe(da się wypić) 9.przy basenach tłok jeżeli ktoś rano wstaje 7.00 znajdzie leżak 10.hotel położony w pięknym ogrodzie 11.dobre restauracje a la cart warto skorzystać 12.minusem jest mnóstwo Rosjan ,z których tylko nieliczni potrafią się zachować , ale niestety tak jest we wszystkich hotelach w Bavaro. 13.powiem tak szału nie ma ,ale jeżeli ktoś kocha słońce, wodę i przygody ,a do hotelu przychodzi się tylko wykapać i przespać to polecam ten hotel jak najbardziej!!! 14.jeżeli komuś przeszkadza odpadająca farba,niedokładnie zasylikowany zlew, krzywa fuga, czy szarawy ręcznik albo nie działająca klima to musi się 2 razy zastanowić czy chce skorzystać z oferty tego hotelu. Pozdrawiam tych wszystkich którzy wrócą zadowoleni jako i ja ze znajomymi wróciłam :)))

maja

Pobyt - Marzec 2012

Zmienialiśmy pokój dwa razy... raz zalało nam podczas ulewy wszystkie rzeczy + łazienka tonęła w wodzie, w drugim pokoju panował taki hałas - budynek wchodził w rezonans z wentylatorami na dachu, trzeci pokój już ok - nad samym brzegiem oceanu :) niestety trzeba mieć anielską cierpliwość, aby cokolwiek załatwić. Jedzenie bardzo dobre, polecam. Warto zajrzeć do kawiarni - serwują wyśmienite kawki. Jeśli chodzi o rozrywkę to nie narzekaliśmy. OŚrodek piękny i zadbany. Pokoje w trochę gorszej kondycji. Dużo zwiedzaliśmy. Polecam wycieczki z El Placo. Na prawdę warto :)

Jan Ryszard

Pobyt - Grudzień 2011

Hotel przed sezonem,nie wszystko dostępne co w ofercie.W pokoju czuć zatęchlizą, widok z pokoju na wiecznie głośne pomieszczenia gospodarcze.Odnosi się wrażenie, że Polacy są traktowani jako goście niższej kategorii, stąd pokoje hotelowe o niższym standarcie.W barku woda i napoje chłodzące, ale nikt nie widział piwa (jak głosi oferta!).Hotel jakich wiele na świecie.Kraj nastawiony typowo na oskubanie turystów, co widać na każdym kroku.Oceniam obsługę biura w Polsce oraz rezydentów Itaki jako bardzo dobrą i polecam do korzystania z ich usług.

Jacek

Pobyt - Październik 2011

Byliśmy z 10-cio letnim dzieckiem w grudniu 2011 i nie ukrywam bylo wspaniale. Bardzo ładna plaza, piekne morze, cudowne palmy. Jesli ktos lubi animacje to nudzic sie nie bedzie napewno. Nasze dziecko nie chcialo wracac :)

Edward

Pobyt - Październik 2011

Piękne miejsce, piękna plaża, codziennie sprzątana, obsługa miła i sympatyczna, niedomagająca się nachalnie napiwków. Za napiwki grzecznie dziękuje. Wyżywienie urozmaicone, różne atrakcje w głównej restauracji. Jedyny minus to odniosłem wrażenie, że obsługa lepiej traktuje gości hiszpańskojęzycznych. No cóż uczyć się hiszpańskiego, co zresztą jest tam oferowane bezpłatnie.

Patrycja

Pobyt - Czerwiec 2011

Byłam na przełomie kwietnia i maja, hotel super!!! Nie ma sie do czego przyczepic:) Mega zadowolona z wakacji:) Polecam wszystkim, na pewno nie bedzecie zalowac wyboru!

mimi

Pobyt - Luty 2011

Hotel na dobrym poziomie. Wyposazenie pokoi nie najnowsze, ale naprawde wystarczajace. Duzy wybor restauracji i jedzenia. Swieze soki na sniadanie-rewelacja :-). Animacja bardzo fajna, praktycznie caly czas jest co robic, aczkolwiek animatorzy nie sa nachalni. Pozdrowienia dla Emanuela :-). plaza bajkowa. Zawsze wolne lezaki zarowno przy plazy jak i basenach. W barach nie oszczedzaja na alkoholach. Naprawde polecam i w styczniu planuje wrocic spowrotem na Dominikane i do Barcelo Dominican Beach

Ilona

Pobyt - Styczeń 2011

Hotel fantastyczny, jeśli komuś było brudno, to pewnie dlatego, że skąpił na napiwkach. Każdego wieczoru restauracja główna przybierała inny wystrój, a to kuchnia włoska, a to meksykańska czy japońska. Restauracje tematyczne też świetne, wypróbowałam japońską i meksykańską, można pewnie wybrzydzać, ale na wszystko można narzekać, zwłaszcza \"turyści\".... Cena dość niska, a hotel naprawdę niezły; wg mnie czwórka z plusem

jagoda 2

Pobyt - Listopad 2010

Właśnie wróciłam z tego hotelu i jestem bardzo zadowolona być może hotel trochę podstarzały ale ile przebywamy w pokoju,uważam że ogólnie jest wspaniale obsługa jedzenie i plaża są wspaniałe.My byliśmy na kilku wycieczkach zwiedzilismy kawałek Dominikany i zachwyciła nas,z całego serca polecam ten hotel.Moim zdaniem jest cudowny .

urszula

Pobyt - Październik 2010

Hotel wymaga remontu. Obsługa wszystkiego żałuje - nagminnie zdarzają się drinki bez alkoholu. Jedynym \"kulinarnym\" plusem jest La Cafe. Pokjoje nie są zbyt dokładnie sprzątane - głównie to tylko pościelenie łóżka. Ale nie giną rzeczy nawet nie pozostawione w sejfie. Hotel bardzo akustyczny - być może przez wypaczone drzwi - budzą wszelkie hałasy na klatce.

Kizia

Pobyt - Październik 2010

Hotel położony jest tuż przy plaży i być może z tego względu ma aż 4 gwiazdki.Basen na zdjęciu bardzo ładnie wygląda,niestety nie zachęca do kąpieli, zważywszy odpadającą z dna farbę. Jedzenia dużo, aczkolwiek nie jest smaczne(ale rzecz gustu). POKOJE WYMAGAJĄ ODGRZYBIENIA !!! Obsługa \\\"zblazowana\\\".Plaża pod nosem,ale hotel ten ma chyba jak na ten rejon najbrzydszy i najmniejszy kawałek plaży w porównaniu do konkurencji.Poza tym jest pod \\\"obstrzałem\\\" dwóch \\\"centrów handlowych\\\"-sprzedawcy nie dają chwili spokojnie poleżeć.Nie wróciłabym do tego hotelu,ale jak już się tam znajdziecie polecam wynajęcie taxi,po negocjacjach wychodzi całkiem tanio,oraz wycieczki wykupione na plaży.