Jasmin Side

5.7

bardzo miła obsluga w restauracjach,pozdrawiam kelneea Cihata,dobrze zna angielski,sluzy radą ,pomocą,wyprzedza zachcianki kulinarne.W recepcji nieuprzejmi,podobno wciąż dają na początek pokoj zastępczy.Poza tym za tę cenę ok,tylko brak rozrywak,aminator do kitu

Hotel wygodny, pokoje czyste,super wygodne kanapy na recepcji, zwalszcza jak sie przyleci o 7rano i czeka do 12 na pokój.Plaża blisko,leżaków nie za dużo, ale przy oblożeniu tak jest wszędzie.Obsluga mila, zwlaszcza na początku.Potem sytuacja się zmienia jak sie nie chcesz z kelnerem umówić do baru po jego pracy. Jedzenie wyśmienite uważam,tyle warzyw w róznej postaci, a baklażanów i faszerowanych cukini nie zapomnę.A placki nadziewane serem-sama rozkosz na podniebieniu.Zupa między 23-24 ratuje po mocniejszych drinkach w barze.A jak sie uda to i ciepla drożdżówke się dostanie o 2 nad ranem.Animacja raz lepsza,raz gorsza.Tyle krytyki slychać ,ale to też od ludzi zależy czy chcą sie powyglupiać czy nie.Animatorzy chodzą wcześniej i zapraszają

Ten hotel to porażka. Zagrzybiałe kratki przy basenie, popękane płytki w basenie i przed, brudne szklanki na z basenie . Byłem tam w sierpniu 2016 roku i od tego czasu wożę się ze śmiesznym dyrektorem Wezyra od niczego z żądaniem odszkodowania od sierpnia 2016!!!! roku. Ludzie nie jedzcie tam bo możecie nabawić się chorób.

Ogólnie wyjazd można zaliczyć do udanych ale tylko z uwagi na własne grono przyjaciół. Ogólnie hotel nie zasługuje na 4* może nawet na 2* też nie. Pokoje, łazienki brudne, może raz było sprzątane w trakcie tygodniowego pobytu. Obsługa hotelu a zwłaszcza recepcjoniści znają tylko język rosyjski. Jeżyk angielski - zapomnij że ktoś zna. W trakcie pobytu zabrakło pokoi dla innych turystów. Jedzenie znośne, chociaż monotonne. Ale pomidory rewelacyjne. Oczywiście Rusek wywalczy wszystko , inny turysta jest ignorowany.

Polskie biura podróży powinni pilnie zrezygnować z usług tego hotelu

Nazwa  Jasmin Side
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem

Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami

Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami

Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami

5.1
4.7
5.9
6.5

Wyświetlono 49 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
ewanja

Arim

1.2
Arek

Pobyt - Sierpień 2017

Wady

Brud smród i syf brudne szklanki na basenie

Madzia

Pobyt - Maj 2016

Zalety

ładna plaża położona jednak dalej niż w opisie

Wady

brudno, brak organizacji, brak znajomości języków - tylko rosyjski, brak ręczników do plażowania, obsługa nie sympatyczna, basen zaniedbany, pokoje również. Jadalnia brud.

2.4
JARO

Polskie biura podróży powinni pilnie zrezygnować z usług tego hotelu

Zalety

Wady

BRUD i smród

2.6
Jarosłąw

Pobyt - Wrzesień 2015

Położenie hotelu i okolica ok. Natomiast sam hotel to totalna porażka ze względu na wszechobecny brud. Polskie biura podróży powinny zrezygnować ze współpracy z tym hotelem.

Zalety

BRAK

Wady

Brud, brud, brud..... i smród.

1.4
Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2015

Hotel brudny,obsługa nastawiona tylko na Ruskich turystów,wszędzie ogólny brud,zero atrakcji dla dzieci,wieczorne animacje tylko w języku rosyjskim oczywiście Polskie dzieci nie są brane pod uwagę,leżaki przy basenie w stanie tragicznym i w małej ilości.Plaża hotelowa bardzo brudna. Nie polecam absolutnie!!! A już szczególnie z dziećmi które zanudza się w tym hotelu:( Disco wieczorne zamknięte oczywiście tylko dla Rosjan wstęp.Siłowni nie ma w tym hotelu. Ogólnie Rosyjski turysta ma tam wszystko Polak jest im niepotrzebny!! Ja nie przeczytałam opinii i wykupiłam wakacje ale jestem rozczarowana i dziwię się że Wakacje.pl promuję ten hotel!!! Nawet w menu nie było ani razu lodów czy innych smakołyków dla dzieci...przepraszam były raz kolorowe soczki w kielichach stuk 6 oczywiście Ruska baba zabrała wszystko a kelner powiedział że więcej nie będzie...więc nawet z jedzeniem było kto pierwszy i większy ten lepszy:(:( Nie polecam absolutnie.....!!!!!

Zalety

Wady

Bardzo dużo

2.0
Gość hotelowy

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel nie zasługuje nawet na dobre dwie gwiazdki. Straszny syf w pokojach ,niesamowicie zagrzybione wanny, zamazane okna i lustra. Dziewczyny do sprzątania pokoji nie mają widać o tym bladego pojęcia, albo tak im płacą tak sprzątają. Niebezpiecznie na basenie, kratki wokół basenu wypadają i są strasznie zagrzybiałe \"CZARNE\"!!. ,stoliki przy basenie jest ich kilka i też czarne. Zniszczone parasole. Brudne hole hotelu mam tu na myśli dywany, wogole nie odkurzane, zaplamione. Ręczniki i pościel wymieniane dopiero po kilkukrotnej interwencji, brak papieru toaletowego. Dwie animacje wieczorem, tylko oczywiście w języku rosyjskim. Nie polecamy!!, nie jedźcie tam z dziećmi.

Zalety

W miarę dobre jedzenie, obsługa restauracji.

Wady

Roo, service, recepcja, pokoje , basen, położenie.

Lena

Pobyt - Sierpień 2015

Wszystko w jak najlepszym porządku. Piękna plaża do, której dowozi bezpłatny bus. Okolica świetna, blisko bazary i sklepy, Jedzenie w miarę ok, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Przy basenie zjeżdżalnie. Jedyny minus to niezabezpieczone odpływy wokół basenu. Dlatego polecam ten hotel osobom bez dzieci lub z dziećmi już starszymi. Napoje od śniadania do 23, jednak całodobowo był dostępny baniak z wodą. Pokój zadbany ( nawet z lodówką). Obsługa hotelowa mila i pomocna, (mówi po niemiecku i rosyjsku) Ogólne wrażenie bardzo dobre. Chętnie tam wrócę.

Zalety

okolica, miła obsługa, plaża, bezpłatne leżaki i parasole

Wady

przestrzeń wokół basenu

S.M.W.

Pobyt - Sierpień 2015

Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami.Jest okropnie brudno.Do toalety przy basenie nie da się wejść tak strasznie śmierdzi.Krzesła ,parasole i leżaki ledwo trzymają się kupy!Brak klimatyzowanej restauracji!!!Zagrzybione kratki przy basenie!Brudne plastikowe kubki na napoje,o filiżankach na kawę nie wspomnę! Niedziałająca winda! Ciągle czegoś brakuje,widelcy,talerzy,napoi(popsuty,dystrybutor)Jak taki \\\"hotel\\\"może mieć 4 * ! Masakra!

Zalety

posiłki

Wady

wszechobecny brud!

2.8
Polena

Pobyt - Sierpień 2015

W tym hotelu mieliśmy bardzo wątpliwą przyjemność przebywać w sierpniu tego roku. Od samego początku ogromne problemy z recepcją (nikt nie mówił po angielsku, po polsku tym bardziej), dostaliśmy pokój na pierwszym piętrze. Boy hotelowy prowadził nas z latarką w telefonie i szukał, gdzie znajduje się nasz pokój. W pokoju zalana łazienka i nie działająca klimatyzacja, ze względu na nieprzespaną noc i problemy w recepcji o 6 rano nie mieliśmy siły na negocjacje, za to po śniadaniu to zrobiliśmy. Trzy razy byliśmy zbywani, za czwartym razem dopiero zmienili nam pokój na szóstym piętrze. Warunki nie były wiele lepsze, ale przynajmniej podłoga w łazience sucha. Wanna miała plastikowe drzwiczki, które były pokryte grzybem. Brak ciepłej wody. Na łączeniu zlewu z blatem grzyb. Lodówka w pokoju brudna i śmierdząca, wyciekał z niej jakiś zielonkawy płyn. Ręczniki brudne, stare plamy po krwi i nie wiadomo po czym jeszcze. Przez dwa dni nie działała winda, a w takim upale było to nie lada wyzwanie kilka razy dziennie wejść na 6-te piętro. Odnośnie wyżywienia, śniadania monotonne, ja przez cały pobyt jadłam bułki z pomidorem, obiady i kolacje bardzo smaczne. Jeśli chodzi o bar, napoje serwowane w plastikowych kubkach, często po umyciu śmierdziały. Bardzo często brakowało napojów gazowanych. Alkohol, szczególnie wieczorem był dawkowany przez barmana. Brakowało kubków i szklanek. Toaleta przy basenie jak i ogólnodostępna w holu hotelu pozostawia bardzo wiele do życzenia. Szczerze mówiąc wolałam na to 6-te piętro wejść na pieszo i tam skorzystać z łazienki. Kelnerzy, animatorzy i dj bardzo sympatyczni i to chyba jedyny plus dla tego hotelu. Basen, w sumie woda w basenie ok. Kratki wokół basenu albo zagrzybione, albo ich brakowało, więc bardzo łatwo można było uszkodzić się. Nie wspomnę o zjeżdżalni, z której wystawała blacha, a w basenie dla dzieci przez dwa dni pływała KUPA. Do plaży wcale nie było 350m, tylko więcej, ale dla wygodnych jeździł busik. Podsumowując NIE POLECAM!!!

Zalety

absolutny brak!

Wady

wszechobecny brud, grzyb i syf

bea

Pobyt - Sierpień 2015

BYLIŚMY W SIERPNIU 2015R. LAST MINUTE OGÓLNIE WYPOCZELIŚMY OBSŁUGA MIŁA,JEDZONKO PRZYZWOITE,LEPSZE NA KOLACJE,PIWO,RAKI DOBRE,SOKI Z KARTONÓW,NAPOJE GAZOWANE Z DYSTRYBUTORA Z BUTLI.ZASTRZEŻENIE DO SPRZĄTANIA WRAŻENIE JEST TAKIE,ŻE PANIOM NIE CHCE SIĘ SPRZĄTAĆ.ZE WZGLĘDU NA CZYSTOŚĆ WG.MNIE HOTEL NIE ZASŁUGUJE NA 4* .POŁOŻENIE FAJNE,BLISKO PLAŻA,BAZAR.

Zalety

ŁADNA PLAŻA,LEŻAKI BEZPŁATNE,BAR NA PLAŻY-PRZEKĄSKI I NAPOJE BEZALKOHOLOWE

Wady

NIESTETY PROBLEM ZE SPRZĄTANIEM HOTELU I POKOI

1.4
Maria

Pobyt - Sierpień 2015

Ostrzegam nie kupujcie tam wczasów hotel zasługuje na dwie gwiazdki ,a w jego nazwie Resort to rozśmieszyło mnie najbardziej Dzieki uprzejmości Biura Podróży mogłyśmy zmienić hotel na inny za co serdecznie dziękujemy ..

Zalety

brak zalet

Wady

brudny nie zadbany hotel ledwo dysząca klimatyzacja w pokoju bród w łazience i pełno pijanych Rosjan ..brudne plastikowe kubki na napoje strach je brać do ręki odór smród tragedia ..

BEATACH

Pobyt - Sierpień 2015

OGÓLNIE POBYT UDANY,ALE HOTEL MÓGŁBY BYĆ DOKŁADNIEJ SPRZĄTANY.POSIŁKI OK,PLAŻA I BAR NA PLAŻY OK,ALE BEZ ALKOHOLI.FAJNE POŁOŻENIE ,BLISKO BAZAR.

Zalety

POŁOŻENIE

Wady

SŁABY PERSONEL SPRZĄTAJĄCY

4.8
A i M

Pobyt - Sierpień 2015

SPĘDZIŁAM TYDZIEŃ W TYM PIĘKNYM HOTELU....piszę pięknym bo był kiedyś taki tylko szkoda ze tak jego brudem zapuścili i nikt o nic tam nie dba:(winda naprawiana niby codziennie i nic z tego ludzie chodzili po schodach kilka razy dziennie dość wysoko.Nasz pokój nie był gotowy na nasz pprzyjazd ale to można zrozumiec,czekaliśmy na recepcji przez ok 1 godz,aż w końcu dali nam pokój portier zaprowadzil aaa o dziwo winda działala....Więc pokoj jest oczywiście nie posprzątany po ostatnich gościach i tak jeszcze bylo przez ok 5 godz .Jeśli chodzi o jedzenie to bardzo dobre ,pyszne ciasta,kelnerzy bardzo pracowici i uczynni,mili.Bar przy basenie wyposażony w jeden dystrybutor z napojami i jeden nalewak do piwa...kolejki po napoje masakra....

Zalety

niska cena to taki standard

Wady

przez 7 dni mojego pobytu nie działała winda hotelowa (wchodzienie kilka razy dziennie na 4,5 p nie jest fajne,

1.6
Skała

Pobyt - Lipiec 2015

Hotel jedna porażka syf,brud kiła,mogiła.Rezydentka poniżej oczekiwań pani Joanna ,która nie potrafiła lub nie nadawała się do tej roli,którą pełniła.Szkoda wydanych pieniędzy .

Zalety

Wady

Jak w opisie

5.2
Danuta

Pobyt - Czerwiec 2015

Najsłabszą stroną tego hotelu było jedzenie.Jak napisałam też w reklamacji , jeśli kotoś lubi np.frytki albo wymieszane w jednym pojemniku z sosem, mięsem i pomidorami albo zimne frytki,danie które było jajecznicą zmieszaną z pomidorami i pływającą w jakimś sosie, zupę pomidorową -która była jedyną zupą serwowaną na obiad i kolację przez 4 dni w czasie mojego tygodniowego pobytu,w pozostałe 3 dni tylko zupa grysikowa, chleb lub arbuza to zapraszam do tego hotelu.Na plaży w barze trzymane poniżej lady( mało widoczne)były zimne przekąski -frytki,hamburgery.Uważam ,że nie jestem bardzo wymagająca , ale po raz pierwszy na urlopie chodziłam głodna.Poza tym plaża bardzo czysta i ładna,na którą można było dojechać busikiem , a także bazar niedaleko hotelu ,na którym można kupić dobre gatunkowo ubrania.

Zalety

nie zauważyłam

Wady

bardzo złe jedzenie

2.8
Adam

Pobyt - Czerwiec 2015

Witam Czas jaki spędziliśmy w tym Hotelu to tydzień! od 10 czerwca 2015r. Dzięki Bogu że to tylko tydzień! Hotel o bardzo niskim standardzie! Oceniony przez Wezyra na 4*!!! porażka Niemiła obsługa, brak ciepłej wody późnym wieczorem, brak ręczników, brudno wszędzie, jedzenie na bardzo niskim poziomie, w barze drinki wydzielane przez obsługę!!!!! ( jeden na 30 min.) ogólnie Hotel nie jest godzien ani jednej gwiazdki !!! jedynym plusem był facet co prowadził animacje... no i pogoda ale to raczej nie jest zasługa \"Hotelu\" a raczej MOTELU Ps. Podziękowania dla Wezyra - tak słabego operatora jeszcze nie mieliśmy! Nie Polecamy

Zalety

ładna plaża,

Wady

Obsługa beznadziejna, brudno w jadalni

Olga Sobocinska

Pobyt - Maj 2015

Mój najgorszy wyjazd do Turcji pod względem infrastruktury hotelowej. Hotel w średnim stanie, wygląda na zdecydowanie straszy niż jest. Ze zjeżdżalni lepiej nie zjeżdżać. Basen ok. All bardzo słaby, dzieci chodziły głodne, musieliśmy chodzić do innych restauracji na \"dożywianie\". Plaża dość blisko, do Side około 20 minut jazdy dolmuszem. Sklepy około 10-15 minut piechotą. Hotel położony przy ulicy, dość głośno, jeśli ma się pokój od jej strony. Słabo.

Zalety

300m od plaży, blisko przystanek dolmusza, miła obsługa

Wady

bardzo słaba kuchnia, powtarzane posiłki,bardzo słaby all, szczególnie słaba oferta dla dzieci, basen bez atrakcji, zjeżdżalnie w słabym stanie. Plażowy bar z kilkoma napojami.

Pobyt - Czerwiec 2014

Wrazenia z pobytu w tym hotelu jak najgorsze. Moja rada: nie wybierajcie go nawet za darmo!!!

Zalety

Smaczne kolacje.

Wady

Syf, pelno halasliwych, napitych Rosjan. Obsluga, szczegolnie animatorzy cwaniakowaci, spoufalajacy sie z goscmi. Dosiadajac sie do stolu podczas posilkow prosza o przyniesienie alkoholu...

Jasmin Side