Hotel znajduje się tuż przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży.
Dla amatorów wodnego szaleństwa: 16 basenów, jacuzzi oraz 11 zjeżdżalni dla dorosłych i dla dzieci.
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna dla gości w każdym wieku.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Wspaniały hotel i wspaniała obsługa, jedyne na co mogę narzekać ale też bez przesady to dostęp do morza.
Obsługa, jedzenie, wystrój i klimat na najwyższym poziomie
Dostęp do morza
Jest to duży hotel, który trzyma standard hotelu sieci Jaz. Obiekt nie jest nowy ale czysty. Animacje, obsługa na wysokim poziomie. Polecam
Obsługa Animacje
Duży
Hotel jak jeden z wielu tych wielkich w Egipcie , od których nie można wymagać dbałości o szczegóły . Oczywiście jest 5 gwiazdek i oczywiście są wszystkie udogodnienia ale jeśli ktoś chciałby się poczuć luskusowo to na pewno nie w aquamarine. Pokoje to chyba najsłabsze ogniwo tego Hotelu, pomimo , że widać próby odświeżania to w łazienkach poprzez brak jakiejkolwiek wentylacji na silikonach w kabinie zbiera się grzyb, podczas kąpieli wszystko się skrapla , a brak odpowietrzenia kanalizacji powoduje cofanie się smrodu poprzez kratkę pod prysznicem oraz z WC tak, że w zasadzie trzeba non stop wietrzyć pokój ( bo samej toalety wywietrzyć się już nawet nie da). Baterie w umywalce i pod prysznicem miały luźne elementy, w narożnikach łazienki kurz a na zużytym już wężu prysznicowym poprzyklejane kłęby włosów , które pamiętały zapewne kilku poprzednich gości . Basenów jest sporo , każdy znajdzie dla siebie miejsce a jak jeszcze trafi na nowy leżak to i wypocznie . Sporo leżaków poprzedzieranych albo takich co się same zamykają nagle gdy się niewłaściwie usiądzie. W brodziku dla dzieci ze zjeżdzalniami membrana PCV na dnie basenu już konkretnie się odwarstwiła od dna basenu . Oświetlenie całego ogrodu jest imponujące aczkolwiek zaprojektowane w taki sposób że wszystkie lampy świecą nam prosto w oczy gdy przechadzamy się nocą po terenie hotelu i ogrodów . Lody w kulkach na basenie bardzo dobre - niestety płatne po 2eur za kulkę. Większość napraw bieżących i technicznych - tak jak to Egipcjanie mają w swoim stylu - są robione na (...). Jeśli przy schodach lampki podtynkowe są do wymiany.. to zostały wymienione za pomocą 5kg młota i siekiery a po wstawieniu nowej obrzucone gliną z ręki bez zachowania jakiejkolwiek estetyki . Salon gier przy restauracji ma co prawda automaty, PSX i gogle VR ale trzeba uważać aby np plastikowy pistolet z automatu podczas gry nie został nam w rękach bo raczej nie jest przykręcony i ledwo się trzyma , a jak ktos ma mniejsze dziecko to radze pilnować aby nie pocieszył ich prąd bo niektó®e maszyny mają rozkręcone obudowy i wystają z nich kable pod napięciem. Strefa SPA jest - o ile naganiacze z plaży mają doświadczenie i dobre wyczucie co do masażu ciała to wszelkie ustalenia z nimi niestety nie trafiają do recepcji spa i na miejscu trzeba wszystko tłumaczyć od początku. W środku masażyści już jadą typową masówkę , masaże są średnie. Ceny w sklepach na terenie hotelu oczywiście zawyżone 5x ale jak komuś się chce i ma ochotę zrobić większe zakupy to zawsze można zamówić ubera lub taksówkę do Hurghady - za 2$ kursują.
Obsługa baseny sporo miejsca brak kolejek do restauracji i baru nawet pomimo prawie pełnego obłożenia hotelu animacje wieczorne występy
smród kanalizacji w pokojach brak dbałości o szczegóły
Jestem wieloletnim gościem w tym hotelu, standard powtarzalny 5-, natomiast tym razem był problem ze sprzątaniem pokoi, zwykle Pan sprzątający zaczynał jak my już schodziliśmy z plaży .
Bardzo ładny hotel, duży i zielony teren gdzie można odpoczywać lub aktywnie spędzać czas.
Bardzo ładny teren.
Brak wad
wszystko jest w porzadku hotel jak i obsluga na na najwyzszym poziomie
miła obsługa
zadne
Hotel jest dobry, rozrywka na najwyższym poziomie (zawsze są programy animacyjne dla dorosłych i dzieci w ciągu dnia i wieczorem). Jedzenie jest bardzo smaczne i różnorodne. Personel jest pomocny i profesjonalny. Pokoje są w kiepskim stanie, meble są stare i zniszczone, a w prysznicu jest pleśń. Sprzątanie pokoi pozostawia wiele do życzenia... Room service jest dostępny codziennie, ale pokoje nie są sprzątane. Na przykład, stoły były brudne, gdy się zameldowaliśmy, a nikt je nie posprzątał przed naszym wymeldowaniem. Łazienka nie była sprzątana, było w niej dużo włosów po poprzednich gościach, było bardzo nieprzyjemnie (pokój 1107). Byłiśmy już w hotelach tej sieci i były nieskazitelnie czyste, dlatego wybraliśmy ten, ale się zawiodliśmy. Nie poleciłabym go nikomu.
Animacja, jedzenie
Czystość w pokojach i w restauracji głównej
Hotel Jazz Aquamarine ma świetna bazę basenową ..plusem jest basen tylko dla dorosłych gdzie można w spokoju się zrelaksować Bliskość morza i plaży gdzie codziennie odbywają się ciekawe animacje i dyskoteka również na plus Pokój duży ..czysty..balkon z widokiem na basen i morze ( pokoj nr 4109) sprzątanie i zmieniana pościel codziennie ..ręczniki basenowe dostarczane pod drzwi pokoju tez super sprawa Minusem były oblepione paluchami szyby w drzwiach do stołówki
Baseny i ich ogromny wybór..codziennie można korzystać z innego plus ogromny Aquapark I zjeżdżalnie a z góry wejscia na zjezdzalnie piękny widok na hotel i morze Bliskość plaży i morza ..cieplutka woda a jak jest przypływ to można w niej poleżeć do woli i nie trzeba mieć butów do wody bo wejscie piaszczyste
Oddalony od centrum Hurghady.
Bardzo dobry hotel. Polecam gorąco jeśli chcecie odpocząć
Wszystko czego potrzeba jest na miejscu
Plaża
Świetny hotel, pokoje czyste, codziennie wymiana ręczników basenowych, dobre jedzenie, udogodnienia dla dzieci, dużo zjeżdżalni.
Duza ilość basenów, zjeżdżalni, różnorodność jedzenia oraz obsługa przy basenach. Codziennie wieczorem inne show na plaży. Nie ma nudy, serdecznie polecam
Bardzo dobry standard hotelu. Są to połączone 2 hotele- Aquamarine i Bluemarine. Można korzystać ze wszystkich atrakcji oferowanych przez oba hotele. Teren bardzo duży, zielono.
W zależności od nastroju- można korzystać z wszelkich animacji na wszystkich basenach lub zaszyć się w cichszym miejscu i relaksować się na lezaku
Brak wad
Świetny hotel, super lokalizacja,dobre jedzenie i przemiła obsługa
Wybór restauracji, barów, lokalizacją
Brak toalety po jednej stronie basenu
Czesc, W tym roku to juz kolejny zagraniczny wyjazd, o tyle wyjatkowy okazal sie wyjazd do Egiptu poniewaz swietowalismy czwarte urodziny corki, (...) 5. Hotel: -Czystosc: do takich skrajnosci ze opiekunka damskiej toalety dezynfekuje po kazdej wizycie. Jako ojciec dziewczynki korzystalismy z damskiej, bardzo czysto i pachnaco, a w meskiej jak myli podloge to wielu mogloby sie uczyc. Super -Woda i klatwa faraona Serwis sprztajacy dostarcza wode do pokoju, myjemy zeby i smialo wode mozna pic z butelki. Nie pijemy z kranu. Pobyt 5 osob na 8 dni - brak klatwy. -Resturacja nie obieralismy warzyw czy owocow, smialo ze skorka, co jadalne. Brak problemow zoladkowych - Drinki i woda, nie chivas ale lokalne trunki. Brakowalo we Wloskiej restauracji wisienki w postaci Aperola ale nie mozna sie przyczepic jakosci AlaCarty, Gdzie system rezerwacji jest bardzo przyjazny *(wszystko online) -Baseny Ciagla opieka ratownikow, gwizdek slychac bardzo czesto, bezpiecznie na zjezdzalniach, zadna przykra sytuacja nas nie spotkala, dodatkowo ratownicy dbali o ilosc wody przy basenie, czesto zgarniana (tak zeby nie bylo slisko) Polecam hotel dla dzieci jak i doroslych Dla dzieci jest bardzo duza strefa zabaw a dorosli maja swoja czesc gdzie jest spokojnie i glebiej. Duzo lezakow i zeby nikt sobie nie pomyslal, nie tylko my polacy rezerwujemy lezaki kryjac je recznikami. NIE POTRZEBNIE ! Jest ich masa a ratownicy sami zagladaja zebysmy ich nie nosili. Bardzo przyjazna obsluga !
Po przyjezdzie do hotelu: Check in - jest mozliwosc otrzymac pokoj wczesniej niz na umowie, dostajemy karteczki na bagaze (arrival i numer pokoju) bagaze sa zawozone melexami, super ! na check out dzwonimy na recepcje i odbieraja spod pokoju ! Restauracje i bary: lody na patyku, drinki jak wszedzie czesto zaleza od barmana, mozna prosic o dolewki. wyciskane soki extra platne ale warto sprobowac. Czysto i co lubie to porzadna kawa, automaty na restauracjach, barach i lobby (wszedzie)
Duzy hotel, kto co lubi. Mozna robic srednio 16k krokow ale mozna polubic jedna strefe i na niej przebywac. Oosbiscie lubie snurkowac i szalec na slizgawkach wiec robilismy przy tym kroki
Hotel olbrzymi, z wieloma basenami i zjeżdżalniami. Kilka restauracji i barów, z bardzo dobrym jedzeniem. Pokoje i łazienki czyste i świeże, z pełnym wyposażeniem i oddzielną toaletą z bidetem. Łóżko w sypialni nie było podwójne, tylko składane z dwóch pojedynczych, które się rozjeżdżały. W tv kilka polskich kanałów - duża zaleta. Byliśmy w strefie spokojnej, bez animacji i głośnej muzyki. Strefa rozrywkowa była w innej części kompleksu. Hotel, jak dla nas, praktycznie bez wad.
W zasadzie same zalety. Wielkość, różne strefy rozrywkowe, dużo animacji, programy wieczorne. Bardzo miła obsługa, nie upominająca się o napiwki. Niezliczona liczba basenów i przeróżne zjeżdżalnie.
- Żadnej plaży. Przy odpływie suche dno. Do wody ponad pół kilometra. Podczas przypływu głębokość max. pół metra. Snurkowanie i nurkowanie niemożliwe. - Trochę za głośna klimatyzacja w pokoju. - Rozjeżdżające się łóżko.
Pobyt w hotelu podobał mi się tak 7/10. Pokoje bardzo ładne, duże, przestronne, łóżka i materace mega wygodne. Bardzo dużo szaf i półek na schowanie swoich rzeczy.
Najbardziej bodobala mi się duża ilość basenów i ogrom leżaków. O której godzinie by się nie przyszło zawsze lezak się zasadzie (nie przeszkadza nawet, że nawiedzeni ludzie zajmują leżaki z samego rana a brzychodzą o 12.)
Nie podobała mi się woda podawana w szukanych butelkach. ( 3butrlki na pokój, można domówić za darmo ale przynoszący oczekuje dolary. To tok jak by się kupiło) Niby hotel dba tym sposobem o ekologię, lecz te butelki są nieporęczne i żeby się prosić o wodę szok. Niech się zajmie syfem w Egipcie po za terenem hotelu. Butelki świata nie zbawią. Beznadziejna plaża i morze płyciutkie.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze ,czystość ,dużo zieleni wokół hotelu ,cisza spokój .Rada dla innych .Mogę polecić z czystym sumieniem. Codziennie sprzątany pokój ,wymieniane ręczniki .codziennie woda w szklanej butelce .Wszystko co niezbędne było na miejscu.
Przede wszystkim piękny hotel , super wyżywienie ,każdy znajdzie coś dla siebie . Bardzo dużo basenów ,dla dzieci zjeżdżalnie , dla tych starszych również zjeżdżalnie.Obsługa sprzątająca i obsługująca na najwyższym poziomie .
Nie było nic ,co by nam się nie podobało .Każdemu polecamy z czystym sumieniem
Pobyt w hotelu był idealnym wyborem. Wspaniała atmosfera, naprawdę czuliśmy się tam od pierwszych chwil bardzo mile widziani. Ludzie, którzy tam pracują są wyjątkowi. Bardzo chętnie znowu tam wrócimy - idealne miejsce na relaks.
Obsługa, czystość, jedzenie, ilość basenów, piękna zieleń.
Dla nas brak
W Jaz Aquamarine spełniają się sny, tu odpoczniesz z rodziną, jak w raju – Ty! Pyszne jedzenie, obsługa wspaniała, uśmiechem i sercem nas tu czarowała. Rajskie wakacje, cudowny czas, do tego hotelu wrócimy nie raz!
Zalet jest tyle że ciężko wymienić wszystkie. (...) Pyszne jedzenie, czysciutkie pokoje, wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych, bardzo miła i uśmiechnięta obsługa.
Oprócz tego że czas za szybko płynie to nie znalazłam żadnych wad.
Byliśmy w tym hotelu 8 dni i chętnie podzielę się moimi spostrzeżeniami: 1. Pokoje - bardzo czyste, zadbane, osoby sprzątające pokój składają każdą najmniejszą rzecz, zostawiają pokój w stanie idealnym z prezentami na łóżku w postaci łabędzia z ręczników i innych :) 2. Jedzenie - nie mogliśmy narzekać na monotonie. Codziennie było coś nowego, bardzo smaczne jedzenie i napoje. Ogromny wybór ciast i słodkości, dużo owoców, świeże i dobre potrawy. Nie wiem czego oczekują osoby piszące o monotonii posiłków, ale zapewniam, że jeżeli ktoś się nie boi spróbować czegoś nowego i eksperymentować z jedzeniem, a nie bierze ciągle to samo to nie odczuje tej „monotonii”. 3. Drinki - dobre, mocne, różnorodne, alkohol nie jest rozcieńczony. Leją ze szklanych butelek. Od pierwszego dnia braliśmy drinki z lodem, jedliśmy wszystko i nie mieliśmy żadnego zatrucia. 4. Obsługa - wszyscy z obsługi uśmiechnięci, chętnie porozmawiają i pożartują (jeżeli oczywiście i my jesteśmy chętni). Nie liczą na napiwki, a jeżeli jakieś się da to i tak nie są one dla konkretnej osoby, a dla całej obsługi, ponieważ się dzielą. Nikt nie jest nachalny, traktują każdego równo. 5. Czystość - top 1. 6. Animatorzy - osoby, które z chęcią umilą Ci dzień, ale również szanują to, że nie ma się ochoty na zabawę, zapraszają ale nie zmuszają, chętnie porozmawiają, pożartują :) To chyba na tyle. Na pewno wrócimy tutaj jeszcze raz za rok, hotel pozostawił po sobie duuuży niedosyt. Jeżeli się ktoś zastanawia czy ten hotel - zdecydowanie tak, nie zawiedziecie się.
Hotel rewelacyjny, wszystko na miejscu, nie trzeba się daleko przemieszczać aby znaleźć to co potrzebujesz. Baseny, aquaparki, bary, restauracje, ścieżka do joggingu, plaża. I nawet posnurkowac można. Wymaga to dłuższego spaceru ale warto zabrać maski i pooglądać te cuda natury. Codzienne atrakcje wieczorne, mini disco, kino dla dzieci, występy (taniec z ogniem - cudowny!) Nie można się tam nudzić. Pokoje może nie supernowoczesne ale wygodne i czyste. Leżaków przy basenach jest taka ilość że nikt nie musi wstawać o świcie aby zająć miejsce :D Obsluga hotelu uśmiechnięta, chętna do pomocy w każdej sprawie. Jedzenie super, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam każdemu! Jaz Aquamarine - chcę tam wrócić!
Baseny, aquaparki, plaża, atrakcje, jedzenie… Wszystko jest zaletą!
Wada - nie było arbuza! :)