Jaz Elite Amara

Polecam ten hotel bo w nim jest wszystko takie jakie powinno być na wakacjach.

Polecam jak najbardziej wszystko na najwyższym poziomie.Codziennie inne posiłki.Super baseny.Piekna plaża.Nie ma co się zastanawiać tylko można jechać.Polecam z czystym sumieniem

Świetny hotel. Po prostu. Od momentu zameldowania czuliśmy się zaopiekowani. Pokoje czyste, jedzonko super, kelnerzy przy basenie uprzejmi, uśmiechnięciu, z czasem już sami zapamiętywali jaką kawę i soki zamawialiśmy (pozdrawiamy (...)). Mały minusik za zimną wodę w basenie, bo jestem zmarzluchem i ciężko było mi wejść, dzieciom nie przeszkadzało:) Dawno tak nie wypoczęłam, polecam bardzo.

Byłam w tym hotelu w dniach od 03.03.-10.03.2026 ocenia go naprawdę pozytywnie.. czystość na pierwszym miejscu. Tak jak w restauracjach , pokojach , nad basen i plaży 10/10 . Jedzenie pyszne .. każdy znajdzie coś dla siebie .. nie mam się do czego przyczepić i nawet nie chce bo taki nakład pracy jaki ludzie tam wkładają to trzeba doceniać i chwalić .. dlatego też oceniam ten hotel bardzo wysoko i ja k dla mnie wad on nie posiada.

Hotel na bardzo wysokim poziomie, wszystko dopięte na ostatni guzik. Zarówno jeśli chodzi o przestrzeń wspólną jak i pokoje. Obsługa zasługuje na specjalne wyróżnienie, wszyscy byli mili i pomocni.

Nazwa  Jaz Elite Amara
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Luksusowa marina z restauracjami i sklepami

Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem

Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię

Wyświetlono 36 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jacek

Pobyt - Kwiecień 2026

Polecam ten hotel bo w nim jest wszystko takie jakie powinno być na wakacjach.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, pięknie urządzony hotel i ładna zieleń, przyjazna i uśmiechnięta obsługa, fajna zatoka z rafą i szkołą nurkowania, piękne baseny z relaksująca muzyką, czystość na wysokim poziomie, świetne restauracje "a la carte" dostępne w 3 hotelach, wieczorne pokazy taneczne prowadzone przez zewnętrzne grupy artystyczne są świetne

Wady

Dwa małe minusy: Trochę za zimna woda w podgrzewanych basenach i w zewnętrznym jacuzzi. Zbyt wolny Internet.

Żaneta

Kamila

Paulina

Pobyt - Marzec 2026

Zalety

Wszystko 10/10

Martyna

Pobyt - Marzec 2026

Zalety

Bardzo dobre jedzenie - główna restauracja serwuje jedzenie trzy razy dziennie, duży wybór, stacje z live cooking. Do tego podczas pobytu przysługują trzy wizyty w restauracjach Ala carte - skorzystać można z tych, które są w tym hotelu oraz w dwóch hotelach, które znajdują się obok. Pyszne drinki (duży wybór z karty). Czysto, i schludnie.

Wady

Nie wybrałabym tego hotelu na pobyt z dziećmi, powyżej 5 roku życia ze względu na dość słabe animacje (atrakcji dla dzieci nie ma w tym hotelu żadnych poza klubikiem). Za to pokazy wieczorne - głównie taneczne, prowadzone przez grupy artystyczne z zewnątrz świetne. Mało zieleni, za dużo betonu.

Pobyt - Styczeń 2026

To nowy hotel z górnej półki. Blisko lotniska i w dobrej lokalizacji kompleksu 4 hoteli (jeden w kapitalnym remoncie) tej samej kategorii i korporacji JAZ.

Zalety

Świetna hotelowa obsługa, spokój i cisza. Wyśmienita kuchnia. Kompleks daje możliwość korzystania z różnych rekreacyjnych atrakcji, restauracji z kuchnią tematyczną i chodzenia na długie spacery. W zatoce jest molo z dostępem do rafki koralowej. Wieczorami są mniej lub bardziej ciekawe występy i animacje wspólnej zabawy.

Wady

Rafka jest stosunkowo uboga, ale w zatoce można wytropić żółwie i krowę morską. Jedyną wadą organizacji wieczorów w hotelu jest położenie sceny. Na przeciwko Pielgrzyma Madagarskiego, który zasłania widoczność. Ponoć jest to rozwiązanie tymczasowe.

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel zadbany, pokoje czyste, miła obsługa. Duży plus za położenie - piękna plaża przy hotelu. Podgrzewany basen też jak najbardziej na plus.

Zalety

Blisko plaży, podgrzewany basen w styczniu, dobre i różnorodne jedzenie.

Wady

Zbyt duża różnica w cenie jeżeli chodzi o pokoje z basenem.

Daga

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel spełnił oczekiwania, wszystko jest nowe, zadbane, na wysokim poziomie. Obsługa w sposób niezwykle serdeczny i niewymuszony stara się spełniać wszelkie zachcianki i rozwiązywać ewentualne problemy. Teren pięknie utrzymany, wyjątkowa czystość, jedzenie naprawdę bardzo smaczne. Dodatkowy atut bardzo niewielka ilość gości w terminie styczniowym, obłożenie na poziomie 1/3. Duży teren i bardzo duża ilość basenów pozwalają na wyjątkową intymność, żadnych problemów z wolnymi leżakami.

Zalety

Piękna plaża i rafa koralowa w zasięgu, to dodatkowy atut hotelu. Po raz trzeci korzystam z usług sieci Jaz i jestem w pełni usatysfakcjonowana.

Wady

Jeżeli już koniecznie trzeba się do czegoś przyczepić, to leżaki w strefie basenowej mogły by być wygodniejsze - drewniane z poduszkami.

Tomasz

Pobyt - Styczeń 2026

Wspaniały hotel położony w przepięknej zatoce z rafą koralową i żółwiami. Na szczególną pochwałę zasługuje wyśmienita kuchnia.

Zalety

Kuchnia, pokoje, położenie w przepięknej zatoce.

Wady

Brak placu zabaw dla dzieci

Aneta

Pobyt - Styczeń 2026

Pobyt w hotelu JAZ Elit AMARA ,był absolutnie wyjątkowym doświadczeniem .Juz od pierwszego momentu czuć profesjonalizm ,dbałość o detale . Obsługa hotelu to prawdziwy atut tego miejsca uprzejma w recepcji pan (...)niezwykle pomocni . Zawsze uśmiechnięta i dbający o każdy szczegół dyskretna. Gość czuję się to naprawdę zaopiekowany . W lobby bar panowie (...) niezwykle uprzejmy .

Zalety

Hotel jest piękny i nowoczesny bardzo elegancki a jednocześnie niezwykle komfortowe komfortowa. Pokoje przestronne perfekcyjnie czyste urządzone z dużym gustem codziennie sprzątana na najwyższym poziomie . Teren hotelu jest prze pięknie utrzymany baseny czyste,.leżaków nie brakuje a atmosfera sprzyja prawdziwe mu wypoczynkowi relaksująca muzyka . To hotel do którego z przyjemnością chciałabym wrócić Gorąco polecam wszystkim którzy cenią jakość spokój najwyższy Standard obsługi .Luksus ,

Wady

Nie znalazła żadnych

3.6
Elżbieta

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel bardzo ładny, teren hotelu bardzo czysty i zadbany. Jeżeli chodzi o alkohole to drink mohito jak na Egipt bardzo dobre. I to wszystkie zalety tego hotelu. Jeżeli chodzi o rafę to przy hotelu prawie jej nie ma. Są żółwie, krowy niestety nie udało nam się zobaczyć. Hotel oceniam bardzo, bardzo słabo jak na standard i cenę. Byłam wielokrotnie w Egipcie i czasami w słabszych hotelach było więcej plusów niż w tym. Jak to napisała Pani w poniższej opinii – „Jeśli jesteś osobą lubiącą wysokie standardy obsługi nie będziesz zadowolony”. Patrząc na wszystkie opinie ostatniej słabej opinii nie wzięłam sobie do serca teraz żałuję. Po pobycie w hotelu POPIERAM W 100% tą opinię. 1. Jedzenie bardzo, bardzo słabe. Obiad oraz kolacja w restauracji głównej tragiczny. Przez tydzień nie trafił nam się ciepły posiłek, oczywiście poza zupami oraz grillem. Bez różnicy o której godzinie się przyszło na obiad czy kolację. Wszystko było zimne!!!! Dziwie się osobom, które piszą, że jedzenie jest bardzo dobre. Jedynie w barze przy plaży jedzenie było dosyć dobre. Chociaż pierwszy raz otrzymaliśmy zimne steki – po zwróceniu uwagi obsłudze później dania otrzymywaliśmy ciepłe – w barze zamawia się dania z karty. 2. Animacje – wieczorne ok. Ale zaznaczam, że jak na standard i cenę to nic specjalnego. Animatorzy hotelowi – tragedia. Tak słabych animatorów jeszcze w żadnym hotelu nie widziałam. Ledwie co się ruszali. 3. Obsługa - bardzo słaba. W barze w lobby zamawiając 2 shoty teguili otrzymaliśmy je w 1 szklance do whisky. Poza tym bardzo powoli i opieszali. 4. Jednak najgorsze w co mogło nas spotkać to bardzo zimna woda we wszystkich basenach oraz w jacuzzi !!!!! Bardzo dużo osób zgłaszało to obsłudze ale nic z tym nie robili. Tłumaczyli się, że woda w basenie ma 28 stopni. Może i tyle czasami miała. Chociaż dla mnie jest to niemożliwe. W basenie pustki sporadycznie ktoś w nim pływał. Ja byłam w stanie wejść do basenu tylko do kolan. 5. Ogólnie hotelu NIE POLECAM. Chyba, że ktoś ma bardzo małe oczekiwania.

Zalety

Ładny i czysty hotel.

Wady

1. ZIMNA WODA WE WSZYSTKICH BASENACH 2. JEDZENIE 3. ANIMATORZY 4. OBSŁUGA NIE KOMPETENTNA I OPIESZAŁA

Karol

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel z półki premium który można polecić każdemu. Czystość,elegancja i estetyka to bardzo mocne strony hotelu. Pracownicy to kolejny diament tego miejsca. Pan ogarniający pokój 2115 zasługuje na złoty medal w swojej profesji. Jedzenie w restauracji głównej jak i przy basenie bardzo dobre i trudno wyjść głodnym. Aktualnie małym minusem jest budowa obok hotelu jak i wieczorne animacje lub ich brak. Sobota,niedziela a tam praktycznie nic się nie działo. Lodówka w pokoju dobrze wyposażona ( all inclusive obejmuje w niej tylko wodę. Reszta płatna ) plaża długa i ładna ale buty do wody w niektórych miejscach mogą się przydać. Ogólna ocena 9/10 jest bardzo uczciwa i chętnie bym tam wrócił razem z moja kochana żona ❤️😁

Zalety

Jakość wykończenia hotelu i jego ogólny poziom.

2.9

Pobyt - Listopad 2025

Jeśli jesteś osobą lubiącą wysokie standardy obslugi nie będziesz zadowolony. Gdyby nie to że pogoda dopisała i skorzystaliśmy z kąpieli w morzu wakacje uznałabym za totalnie nieudane. Rano do śniadania nie można było doczekać się aż ktoś podejdzie żeby zamówić wodę i kawę, trwało kilka razy po 20 min aż kilkukrotnie się upomnieliśmy, za kazdym razem krzyczeli żeby usiąść i czekać aż podejdą , po czym nie podchodzili, tylko zagadywali w tym czasie innych gości, nie szczędząc sobie w tym czasie tanich żartów. Widok na ogród okazał się widokiem na budowę z odgłosami wiercenia od 7:00 rano. Jeśli zwróci się uwagę obsłudze że za długo się czeka, albo że coś jest nie tak, to przyjmują postawę atakującą i agresywną( lepiej wtedy nie wchodzić w dyskusje). Jedzenie monotonne. Oczywiście antybiotyk na infekcje pokarmowa był niezbędny.

Zalety

Położenie.

Wady

Obsługa, nieprzyjemna opryskliwa agresywna wobec kobiet(zwłaszcza tych które nie mają ochoty flirtować z nimi). Niekompetentność ( brakowało nam pościeli poduszki), trzeba było upominać się o mydło. Podczas obiadu/lunchu/sniadania nie uzupełniano napoi, sztućców- wręcz ostentacyjnie krzyczeli „finish?”!!! żeby zwolnić stolik. Długie oczekiwanie na przyjęcie zamównienia(napoi do śniadania i a la carte). Widok z pokoju na budowę i hałas od 7:00 rano wybudzający ze snu.

Pobyt - Listopad 2025

To jeden z tych hotelu z których nie chce się wyjeżdżać, a już planuje się wrócić! Najlepsza kawa w barze na plaży! Drinki w lobby - te bezalkoholowe PRZEPYSZNE! Polecamy pinacolade virgin! Jeżeli coś się dzieje klinika jest na miejscu z bardzo pomocnym panem doktorem. Hotel ma swoją oczyszczalnie i odsala wodę z morza :) jeżeli chcesz znaleźć żółwia morskiego to od budki ratownika na plaży kieruj się po skosie na lewo, jak zacznie się trawa na pewno znajdziesz żółwie :)

Zalety

Pyszne jedzenie i mega dobra kawa! Możliwość korzystania z wszystkich restauracji a’la carte nawet z pobliskich hoteli. Pomost i rafa na wyciągnięcie ręki z krowami morskimi i żółwiami! Wspaniali pomocni ludzie. Duże przestronne pokoje. (...)

Wady

Jedyny mały minus, że dopiero po zwróceniu uwagi zaczęli podgrzewać baseny i jacuzzi, ale jeżeli o coś poprosisz, zwrócisz uwagę od razu biorą się za to więc to taki plus z minusem :)

Paweł

Pobyt - Listopad 2025

Super rafa obok hotelu, żółwie, krowy morskie. Czysto, miło obsługa, jedzeni ok - bez klątwy faraona :) pogoda 29C, bezchmurnie

Zalety

bezpośrednia bliskość rafy koralowej, czystość

Anna Ł.

Pobyt - Październik 2025

Od 10 lat latam do Egiptu. Były to też wyjazdy na własną rękę. Tym razem wybrałam hotel Amara. Hotel położony w ładnej piaszczystej zatoce.Plaza żwirowo-piaszczysta z przewagą piasku,łagodne wejście do morza. Ciężko trafić na krowę morska(jest tylko 1).W zatoce mało ryb i pojedyncza rafa miejscami. Ale coś za coś jak jest super rafa to hotel słaby i odwrotnie. Hotel nowy,zadbany,przestronny,duża ilość basenów co jest na mega plus. Ścisku nie ma. Zawsze miałam leżak i nie musiałam go rezerwować o 6 rano jak patologia to robi… Nawet poprosiłam ratownika że chce tu i tu leżeć i miałam zorganizowany leżak czy parasol. Obsługa 100/10,chłopaki ogarniają się bardzo szybko w całym hotelu. Bardzo miły personel . Hotel spokojny bardziej na odpoczynek niż imprezownia chodź czasem mi brakowało chodźmy potupania nóżką wieczorem ;) Ksuazke spokojnie można poczytać i nawet zrobić drzemkę na plaży przy szumiących falach. Restauracje czyste,mega wybór jedzenia oraz napoi,soków. Czy wrócę i będę polecać hotel? Zdecydowanie Tak.

Zalety

Czysta piaszczysta plaża Duża ilość leżaków i parasoli Przestronne pokoje Najlepszy wybór jedzenia jaki widziałam do tej pory w Egipcie Drinki extra wybór i nie ma co narzekać bo każdy dla siebie cos znajdzie :) Blisko do miasta Możliwość zjedzenia obiadu w 3 miejscach -główna restauracja,plaża oraz basen Owoce morza były dostępne do każdego posiłku

Wady

Słabe animacje wieczorne. Muzyka była wyłączana 22:30 około a czasem człowiek by potańczył do północy. Żadnego beach party itp.

Klaudia

Pobyt - Październik 2025

Hotel godny polecenia! Będąc tam, podkreślaliśmy niejednokrotnie, że nie widzimy żadnych minusów. Wszystko na plus- czystość wszędzie, pyszne jedzenie, przemiła obsługa. Polecamy i 7 dni to było dla nas za mało :) cudowne miejsce na odpoczynek.

Zalety

Pyszne jedzenie Cudowna miła obsługa Czystość

Wady

Żadnych

Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Petarda...Hotel cudowny, obsługa rewelacja, kuchnia świetna...polecam z całego serca 😘

Zalety

Wszystko na najwyższym poziomie

Maciej

Pobyt - Sierpień 2025

10/10 wszystko było idealne,najlepszy hotel , w którym byliśmy / a to nasz 15 pobyt w Egipcie więc mamy porównanie/.Hotel nowoczesny,czysty,fajna architektura,wszędzie blisko,baseny duże,fajna głębokość 120cm,bary gdzie kelnerzy przynoszą do leżaka zamówienie,nie trzeba zajmować wcześniej miejsc,leżaki są zawsze dostępne. Pracownicy kulturalni, nienachalni,zawsze uśmiechnięci.Animatorzy śwetni ,wieczorne imprezy ciekawe i o fajnej ,wczesnej porze ,jedzenie nie do mprzejedzenia.Fajne molo, plaża,zatoczka.Polecamy zabrać długie spodnie na wieczor dla panów , bo bez nie wejdą do restauracji.Napewno tu wrócimy

Zalety

-nowoczesność - mily , nienachaly personel -duzo basenów -fajna plaża i molo -pyszne jedzenie , drinki,soki

Wady

nic- może cena m- ale za taką jakośc trzeba zapłacic

Kuba

Pobyt - Sierpień 2025

Wszytko super, bardzo miła obsługa. Jako plus centrum nurkowe na terenie hotelu.

Zalety

Dobre jedzenie, miła obsługa.

Wady

Brak.

Jaz Elite Amara