Kefalos Beach

wszystko na najwyższym poziomie, obsługa profesjonalna, kuchnia różnorodna,

Cudowne miejsce przy plaży I deptaku. Jedzonko dobre. Terence zadbany. Leaking wygodne. Wszystko blisko. Sklepik pelny dobroci. Fajna armosfera.

Minął już tydzień jak wróciłem z tego hotelu, można zaryzykować stwierdzenie, że pokój który zarezerwowałem, spełniał moje oczekiwania, duży, przestronny, może jedynie sprzęty już nie pierwszej młodości. Otoczenie urocze dużo zieleni i zadbane trawniki i chodniki.

Brak zastrzeżeń - wszystko super, kameralny hotel.

Ogólnie fajny hotel przy samej linii brzegowej z urokliwą promenadą gdzie można wybrać się w obu kierunkach na spacer czy pobiegać. Z hotelu tez blisko do okolicznych atrakcji czyli wykopalisk archeologicznych i grobowców królewskich. Niedaleko jest również galeria handlowa lub jak ktoś poluje na "podróby'" markowych produktów to targowisko. Obsługa bardzo miła. Szkoda tylko, ze zostaliśmy zakwaterowania w domkach poza terenem hotelu bo trzeba było pokonać w upale dłuższy odcinek aby udać się na posiłki czy basen. Zaleta tego zamieszkania poza hotelem była obecnosc małego baseniku i jak doszło do incydentu zanieczyszczenia basenu hotelowego, który został zamkniety to mogliśmi nie jak pozostali smutni goscie skorzystać z basenu przy domku. (...)

Nazwa  Kefalos Beach
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, golf, parking

Park archeologiczny z mozaikami i ruinami

Zamek w porcie i malownicza marina

Plaże z możliwością nurkowania i snorkelingu

Groty morskie i skała Afrodyty

Wyświetlono 56 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
IZABELLA

wszystko na najwyższym poziomie, obsługa profesjonalna, kuchnia różnorodna,

Zalety

piękny deptak, blisko morze, wszystko w zasięgu ręki do zwiedzania

Justyna

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Połozenie jest boskie. Obsługa ( za wyjątkirm (...) w recepcji) przemiła. Nikt o nic sie nie czepia. Jestes Panem tego miejsca. Cudowny luz , fajne animatorki. Czysto.

Wady

Brakowało mi hallumi na sniadanko I baraninki na kolacje. Reszta bomba.

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

co wyróżnia ten hotel od innych to miła obsługa i pomocna w wielu sprawach

Wady

bliskość zaplecza kuchni z której zapachy rozchodzą się po ośrodku oraz leżaki plażowe, które, które nie są zbyt wygodne i mocno zużyte....

Pobyt - Październik 2025

Brak zastrzeżeń - wszystko super, kameralny hotel.

Zalety

Obsługa, położenie, posiłki.

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Czyste pokoje z obsługą niemalże codzienną. Dobre jedzenie i bliskość morza jak i miasta. Dobrej jakości alkohole i cały wachlarz drinków, dostępność do lodów i przekąsek.

Wady

Pomimo, ze jedzenie dobre to małe urozmaicenie (w innych hotelach proces decyzyjny co zjem trwał zazwyczaj kilka minut w tym przypadku w minute już wszystko obszedłem i wiedziałem). Śniadania monotonne czyli ciągle to samo menu "angielskie" urozmaicenie było tylko zamiana, że w jednym dniu placki a na drugi omlety. Podczas obiadów i kolacji brak mozliwości zrobienia sobie kawy w automacie czy samodzielnej dolewki soków. Wieczorem tylko gra w bingo lub śpiewający covery faceci - nuda.

Michal

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel przyjemny, kameralny, miła i sympatyczna obsluga. Pokoje spełniły oczekiwania zwłaszcza klima bez której nie jeździmy na "poludnie" .

Zalety

Plaza przy hotelu, dobre jedzenie, sympatyczny personel, lokalizacja.

Wady

Po wejściu do wody z plaży bardzo dużo kamieni i glazów.

Pobyt - Sierpień 2025

Spędziliśmy wraz z mężem tygodniowy urlop .Hotel oceniam na piątkę pyszne jedzenie napoje piwo i drinki pokóje czyste dziennie sprzątane wraz z wymianą ręczników łazienka i meble kuchenne trochę starodawne ale to juz są takie drobnostki .Plaza bardziej kamienista i zalecam wziąść sobie buty do wody morze ciepłe ale do dłuższego spędzenia w nim czasu to nie za bardzo polecam leżaków bardzo dużo wiec obojętnie o której godzinie pójdziesz zawsze coś znajdziesz gorzej juz przy basenie .My natomiast idziemy zawsze nad morze polecam również plażę Venus która jest oddalona 10 minut deptakiem od hotelu tam jest piaseczek i woda kryształ ogólnie pobyt bardzo udany .Warto przejść sie również do portu .

Zalety

Pyszne jedzenie mili kelnerzy i cała obsługa hotelowa

Wady

Jedyny minus to plaża

Magdalena

Pobyt - Sierpień 2025

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu,miła obsługa,pyszne jedzenie, ręczniki w pokojach wymieniane codziennie, cóż chcieć więcej,Cypr jest piękny.Tęsknimy!

Artur

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel wart odwiedzenia z uwagi na otoczenie, przyjemny personel, dobre jedzenie.

Zalety

Blisko plaży, przyjemne pokoje, dobre jedzenie.

Wady

Mogło by być więcej leżaków

Zibi

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Super położenie. Miła obsługa. Duże pokoje z balkonem. Klima działa ok. Czysto codziennie możliwa wymiana ręczników łazienkowych. Dodatkowo duże ręczniki plażowe na osobę.

Zalety

Ciche otoczenie i rewelacyjne położenie. Super obiadokolacje. Cieplutko woda w basenie zewnętrznym. Basen kryty dla ochłody. Ciekawe animacje.

Barbara

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel super nie nowoczesny ale jest czysto,jedzonko smaczne ,blisko morze plaża trochę kamienista. Hotel raczej dla osób starszych dla małych dzieci nie ma atrakcji więc będą się nudzić.

Zalety

Między domkami piekna roślinność

Magdalena

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel bardzo czysty, pokoje sprzątane codziennie, ale pościel nie była zmieniana ani razu. Jedzenie bardzo dobre, choć mało urozmaicone. Z warzyw to przeważnie ogórki i pomidory choć sałatek na kolacjach multum. Do obiadów i kolacji napoje podaje kelner, przy śniadaniu samoobsługa. Stolik wskazywany przez obsługę. Leżaki przy basenie rezerwowane już od świtu, o 9 nie ma szans na znalezienie wolnego. Plaża hotelowa blisko, mała część do pływania, bo reszta skalista albo z glonami, ale 10 min dalej Venus Beach piękna, piaszczysta z przejrzysta woda. Lokalizacja dobra, po jednej stronie groby królewskie, po drugiej wykopaliska archeologiczne. Sklep hotelowy dobrze zaopatrzony i ceny nie wygórowane.(...)

Zalety

Lokalizacja Czystość Dobre drinki, duze i nie rozwodnione

Wady

Rezerwacja leżaków Goście hotelowi na all byli traktowani 'jako gorszy sort', obsługa przy barze najpierw tych co za napoje placili

Paulina

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2025

Przyjemny hotel w pierwszej linii brzegowej. Blisko do zabytków Pafos, a stamtąd już blisko do portu. Na plus: w pokojach aneks kuchenny, forma domków podzielonych na pokoje. Na terenie hotelu urocza kapliczka

Zalety

Pierwsza linia brzegowa, aneks kuchenny w pokojach

Wady

Hotel wymaga odświeżenia, pokoje są lekko staroświeckie

Pedro

Pobyt - Maj 2025

Miła obsługa,super położenie ,przyjemne pokoje ,smaczne posiłki.Polecam

Zalety

Położenie , obsługa , posiłki

JOLANTA

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel bardzo nam się podobał. Pokój typu studio z wyposażonym aneksem kuchennym, salonikiem, łazienką i sypialnią tworzy ,, małe mieszkanko". Położenie hotelu pozwala dotrzeć do najważniejszych miejsc na piechotę. Bliskość morza i małej plaży nie pozostaje bez znaczenia. Promenada między hotelem a plażą pozwala na różnego rodzaju aktywności fizyczne( spacery, biegi, jazdę na rowerze -wypożyczonym na terenie hotelu). Fajny hotel także dla rodzin z dziećmi. Gorąco polecam.

Zalety

Bliskość morza, dostęp do wielu atrakcji.

Karol

Pobyt - Kwiecień 2025

Duży pokój z kompletnym aneksem kuchennym (również kawa, herbata, cukier), łazienką z kosmetykami, ręcznikami kąpielowymi i plażowymi. Zmiana ręvzników każdorazowo na życzenie. Dobre wifi. Smaczne jedzenie ( opcja HB+). Wyśmienita baza wypadowa na południowo zachodnią i centralną część wyspy. Kilka wypożyczalni samochodów w promieniu 500 m, bezproblemowo korzystałem z Hertza. W hotelu bezpłatny parking.

Zalety

Położenie bezpośrednio przy plaży i kilkukilomertowej nadmorskiej promenadzie. W zasięgu spaceru zabytki archeologiczne, zamek, port. .

Wady

Nie zalegałwm na plaży i nad basenem. Jeśli traktujesz ten hotel jako bazę wypadową na samodzielne samochodowe zwiedzanie, wypady w góry, spacery nadmorskie - bez wad.

Pobyt - Marzec 2025

Hotel bardzo fajny, położenie super,tuż przy plaży, a jednocześnie blisko centrum i najlepszych atrakcji Paphos, można spokojnie dojść pieszo....hotel oraz wyżywienie zasługuje na cztery gwiazdki, za tą cenę naprawdę warto, polecam!

Zalety

najlepsze położenie hotelu, przestronne pokoje z aneksem kuchennym, balkonem lub tarasem, wyżywienie też całkiem dobre

Wady

płatne napoje do kolacji, ale to chyba standart,jak wszędzie

Pobyt - Marzec 2025

W lutym i marcu pokoje w głębi hotelu zimne.U nas nie działała klimatyzacja żeby nagrzać.Po zgłoszeniu recepcji zmieniono pokój na cieplejszy z ładniejszym widokiem.Pokoje przestronne z kuchnią(lodówka, piekarnik, kuchenka,czajnik)Czysto.

Zalety

Blisko to morza,przestronne dobrze wyposażone pokoje -apartamenty(salon z aneksem kuchennym,sypialnia ,łazienka balkon lub taras.

Wady

Przy zameldowaniu obsługa nie wytłumaczy gdzie posiłki,baseny,strefa SPA.Owszystko trzeba dopytać samemu lub szukać.

Urszula

Pobyt - Marzec 2025

Mało przebywałam w hotelu i trudno mi go ocenić. Było czysto, co dzień sprzątane pokoje i wymiana ręczników, dokładane kosmetyki. Jedyne co bardzo mi przeszkadzało to brak darmowych napojów do kolacji.

Zalety

Czysto, dobry kontakt z recepcją.

Natalie

Pobyt - Marzec 2025

Hotel położony jest w bardzo dobrym miejscu. Znajduje się odrazu przy plaży i deptaku, dzięki czemu można oglądać co wieczór piękne zachody słońca. Obsługa jest chętna do pomocy jak i wysłuchaniu uwag. Otrzymałysmy pokój przy nieco ruchliwe ulicy i budowy, poprosiłyśmy o zmianę I po 15 min udałyśmy się już do nowego pokoju, który znajdował się z dala od hałasu. Jedzenie jest pyszne i różnorodne, każdy znajdzie tu coś dla siebie. W trakcie śniadań i obiadokolacji zaprowadzeni zostajecie do stolika przez nazwałabym go menadżera, który dba o porządek i dobre samopoczucie gości. Polecam bardzo ten hotel !

Zalety

Miła I pomocna obsługa Dobre jedzenie , dla każdego coś się znajdzie , codziennie co innego do wyboru Super położenie, blisko plaży, deptaku i atrakcji Pafos Leżaki były darmowe

Wady

Pokoje mogłyby zostać odświeżone

Kefalos Beach