Luksusowe hotele z prywatnymi plażami i spa
Czyste plaże idealne do pływania i relaksu
Pokazy tradycyjnego tańca balijskiego w teatrze Devdan
Ścieżki spacerowe wzdłuż klifów i plaż
Kameralny hotel!
Fantastyczne miejsce. Spokojne, kameralne, czyste, ładne, z cudowną obsługą. Trzeciego dnia już większość pracujących tam balijczyków zwracała się do nas po imieniu:) Wyjeżdżać było bardzo żal i na pewno tam wrócimy.
Śniadania nie były zbyt urozmaicone, ale ponieważ zakochaliśmy się w naleśnikach z bananami niewiele więcej było nam do szczęścia potrzeba. Zresztą widok na ocean podczas śniadania powodował, że byliśmy mało skoncentrowani na wyszynku:) Regularnie organizowano kolacje na plaży dedykowane jakiemuś rodzajowi kuchni, którym towarzyszyły muzyka lub/i występy taneczne. Polecam.
Bar przy basenie otwarty był całą dobę i był ośrodkiem życia towarzyskiego, ale ponieważ hotel malutki to nie było tak, że balangi utrudniały życie. Moje dzieci nastoletnie i dwudziestoletnie bardzo ceniły sobie to miejsce też:)
Fajni turyści, głównie pary, czasem dzieci, czasem pary z planem brania ślubu na bali więc z rodzinami i znajomymi. Bardzo miła atmosfera towarzyska, też po krótkim czasie znało się większość.
Spa tanie i dobre, doskonałe masaże. Oczywiście cudna obsługa, miało jedną wadę było czynne do 19 i jeśli jeździliśmy gdzieś na wycieczki lub nurkowania to już nie mogłam liczyć na masaż wieczorem. Inne Spa są czynne dłużej i można je znaleźć w okolicy.
W pobliżu hotelu dobre knajpy, 50 metrów od hotelu bankomat i sklep spożywczy całodobowy. Nasza ulubiona restauracja to Koko.
Nasz pokój był standardowym pokojem, dwójka z dostawką. Duży, ładny, na parterze. Zawsze czysty, wyposażony w lodówkę, czajnik, kawę, herbatę, wodę mineralną.
Jedyny minus to plaża, jest wąziutka i tuż obok rezydują sporty wodne, czyli nieustający hałas silników i megafonów. Chociaż marzyłam o cichej plaży to jakoś to zupełne przeciwieństwo mi nie przeszkadzało, ale pewnie dlatego, że reszta była wspaniała wyjątkowa:) Hotel leży nad samą plażą, więc plaża przechodzi w trawnik hotelowy, zaraz za nim jest basen, więc komfortowych miejsc do opalania jest dużo.
Były to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu:))
Hotel godny polecenia. Pieknie położony wśród bogatej roślinności. Polecam zabiegi w hotelowym SPA - miła, dobra obsługa, a na dodatek bardzo tanio. Jednym z mankamentów są dość ubogie śniadania- słaby wybór. Nie mieliśmy okazji korzystać z przyhotelowej plaży- niestety odpływy uniemożliwiały kąpiel. Niedaleko hotelu znajduje się centrum sportów wodnych.
Pokrotce, spedzilismy 2 tygodnie w tym hotelu (prawie bowiem biuro podrozy ITAKA w ostatniej chwili zmienilo rozklad lotow, takze z 18 godzin zrobilo sie 36 godzin podroży, przed czym przestrzegam chcących polecieć z tym biurem, bowiem zdarza sie to nagminnie, włącznie ze zmianą dnia wylotu - w jedna (my mieliśmy wylot opóźniony o jeden dzień) lub w drugą (następna grupa przyleciała 3 dni wcześniej!!). Hotelik miły, spokojny, kameralny. Basen, PoolBar, piwo Bintang. Jedzenie testowaliśmy w obydwu restauracjach, całkiem, całkiem - sushi można polecić (w porównaniu z Warszawskim ... nie ma porównania na korzyść hotelowej restauracji). Do Kuty całkiem daleko (około 20 minut samochodem). Taksówką mozna dojechć za 45 - 50 tys rupii (okolo 17 zlotych). Wokół troche resturacji (polecam restauracje Warung Sate / Bambu Bali). Uwaga w hotelu sa pokoje z drzwiami pomiedzy pokojami. Nie daj Boże trafić za sciana niezwykle halasliwych Japonczykow (ktorzy generalnie sa chyba niezwylke halasliwi). Pokoje te to 26 i 261 oraz 25 i 251. Od tej strony jest rowniez uliczka, gdzie nad ranem przemieszczaja sie ludzie na plaze (organizatorzy sportow wodnych) i moze byc czasem glosno.
Cena warta tego, co się otrzymuje
Bardzo kameralny hotel o serwisie zasługującym na 5 gwiazdek. Przemiła obsługa. okolica cicha i spokojna , chociaz niedaleko sporo knajpek. Polecam gorąco.