Kleopatra Arsi (ex. Kleopatra Inn)

3.5

Samą Alanya'ę polecam. Natomiast hotel Kleopatra Inn to jedna wielka porażka. Rozumiem, że w hotelu 3-gwiazdkowym cudów spodziewać się nie mogę, ale żeby podczas tygodniowego pobytu przez 4 dni klimatyzacja była niesprawna (mimo, że codziennie po kilka razy prosiliśmy na recepcji o naprawę), żeby obsługa na recepcji nie potrafiła biegle języka angielskiego, żeby kucharze i kelnerzy byli brudni i śmierdzący to już lekka przesada... Liczyłam się z tym, że w 3-gwiazdkowym hotelu marmurów spodziewać się nie mogę, ale mogłoby być przynajmniej czysto... Woda w basenie nie filtrowana a jedynie co wieczór dosypywano sproszkowanego chloru. Jedzenia mało, niemal codziennie to samo, serwowane 3 razy dziennie o ściśle określonych godzinach, w międzyczasie żadnych przekąsek itp. Moja ocena 1/10...

Zdjecia hotelu stare widok na apartamentowce ktore sa obok. jedzenie do bani brak wyboru robaki w warzywach ale na miscie jedzenie ok. do picia w all wodka ruska piwo wina. brak lodowki w pokoju. Plaza blisko ale zalezakioplata. nie polecam.

Witam. Hotel dla niewymagających , bardzo czysty , jedzenie dobre, blisko plaży ok 100 m , ogólnie wrazenia bardzo dobre. polecam takim co nie placzą z byle powodu , nie dla snobów :):) moja ocena to 7. wspominam dobrze

To jest bardzo tani hotel dla nie wymagających turystów wiedzieliśmy co kupujemy więc nie mogę narzekać. W końcu za takie pieniądze ciężko oczekiwać cudów bardzo mile nas zaskoczyło jedzenie był co prawda bardzo mały wybór ale bardzo smaczne szczególnie pyszne zupy. Biuro Someralse też bez zastrzeżeń.

Nazwa  Kleopatra Arsi (ex. Kleopatra Inn)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  All inclusive, bez wyżywienia
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, darmowe wifi, rozrywka i życie nocne

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

5.9

3.5

Wyświetlono 50 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.8

xxx

Pobyt - Kwiecień 2010

XYZ

Pobyt - Sierpień 2008

Pokoje, ręcznik brudne, brak ciepłej wody, posiłki zimne, dowożone, mało smaczne, dopiero po interwencji rezydentki lekko ciepłe posiłki, 5 razy wątroba ze starego śmierdzącego barana nie do zjedzenia. Skandaliczne warunki hotelowe. ok. 11 letni chłopczyk wydawał posiłki. Ciasto pieczone na gazecie. Brak słów jeżeli chodzi o czystość w hotelu.

arko8402

Pobyt - Lipiec 2008

Wróciłam z Turcji 03.09.2008 co do hotelu to istna porażka jedzenie fatalne, codziennie to samo jest podawane, hotel ten nie posiada własnej kuchni. Jedzenie jest dowożone na miejsce (równie dobrze mogli by przywieźć raz na tydzień bo każdego dnia jest to samo), zdjęcia oferowane przez biura podróży są nie prawdziwe, nic się nie zgadzało. Hotel z 3 gwiazdkami to na ten kraj za mało. Minimum to 5 gwiazdek jeśli pobyt ma być zaliczony do udanych. Nie polecam tego hotelu w 100%. Nie jest wart tych pieniędzy. Zastanówcie się nad nim 10 razy jeśli go wybierzecie! Biuro podróży Exim tours to istna porażka.

Owieczka

Pobyt - Lipiec 2008

Obrzydliwy hotel!! Niby opcja all inclusive, a jedzenia mało i w dodatku obrzydliwe!! Obsługa bardzo nie miła!! Byłam tam tydzień i ani razu nie miałyśmy posprzątanego pokoju!! Z pryszniców ciekło tak, że cała łazienka była zalewana za każdym razem!! Grzyb na kafelkach!! Jednym słowem tragedia!

Michał i Marta

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel dla niewymagających. Pokoje dość czyste, klima na chodzie (indywidualna to plus), obsługa miła lecz mało komunikatywna w językach innych niż turecki i rosyjski. Hotel niespecjalnie kameralny, tabuny rosjan i innych wschodnich nacji. Wyżywienie mocno średnie - urozmaicenie żadne. Basen mały ze wskazaniem na "wystarczający". Do animacji można zaliczyć burdy pijanych sowietów, które zdarzają sie od czasu do czasu. Odległość do centrum miasta ok 3-3,5km, do plaży faktycznie ok 80m! Polecamy osobom, które nie spędzają wiele czasu w hotelu. Wycieczki fakultatywne godne polecenia.

Lidia

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel usytułowany w bocznej ulicy (na szczęście, bo do plaży blisko, a jednocześnie cicho). Jest to właściwie początek miasta. Pokoje przeciętne, z mojego roztaczał się widok na zaplecze kuchni - i cóż z tego, marudzenie nie miało sensu, postanowiłam nie odsuwać zasłon i tym sposobem zyskałam ochronę od nasłonecznienia. Jak się nie ma , co się lubi, to się lubi , co się ma :))) W końcu nie przyjechałam do Turcji żeby przesiadywać w hotelu. Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, dużo owoców i warzyw. Basen niewielki, ale we wrześniu nie było już tłumów, ani zbyt wielu rodzin z dziećmi. Posiłki można spożywać na patio przy basenie. Obsługa miła . Czysto. Hotel jakich wiele w tej kategorii. Rozrywki i atrakcje miasta oraz wycieczki w przepiękne miejsca powinny być rekompensatą dla wszystkich malkontentów.

2.8
Akesksander

Pobyt - Czerwiec 2008

Najgorsze wakacje :( sierpień 2008. Naprawdę nie polecam, kołchoz totalny. Wiele ludzi w szpitalu wylądowało po tym żarciu co oni tam serwują. Syf, kiła straszna, grzyb i straszna wilgoć. Pokoje sprzątali raz na 14 dni. Łazienki wcale nie dotykały, szok. Pozdrawiam.

5.2
xede

Pobyt - Czerwiec 2008

Jedzenie koszmar, obsługa też mogłaby, poza jedną osobą, znać inny język oprócz tureckiego.

Pati

Pobyt - Czerwiec 2008

Jedzenie obrzydliwe. Brud, grzyby i pleśnie w łazienkach. Hotel zasługuje co najwyżej na 1*. Jedyny atut - blisko do plaży i centrum.

5.2
akabishop

Pobyt - Maj 2008

Hotel nie jest w żaden sposób przystosowany do obsługi gości, zwłaszcza w takiej ilości. 4 piętra po 10(?) pokoi dwuosobowych plus goście z innych hoteli (którzy wykupili pobyt w Kleopatrze Inn ale ich przeniesiono do innych hoteli). W jadalni gdzie może się zmieści 20-30 osób zawsze tłok, basen mały wielkości o ile dobrze sobie przypominam 2 x 4 metry, do tego leżaków też max 16. Największy problem z ciepła wodą (a zdarzył się dzień w którym interweniowaliśmy u rezydentki, bo wody nie było w ogóle), woda ogrzewana słońcem, w zbiornikach na dachu, wobec czego rano zimny prysznic, wieczorem też (bo już goście zużyli całą ciepłą). Łazienka całkiem porządna (na wyposażeniu suszarka) jedyny problem to wentylacja grawitacyjna pozioma :D czyli jak sąsiad był w toalecie to się da poczuć. Jedzenie z firmy cateringowej, ale jak już ktoś wspomniał, nic się nie marnuje, następnego dnia jest zawsze powtórka z rozrywki w postaci \'zimnej płyty\' z majonezem lub innymi dodatkami. Generalnie polecam wąchać przed nałożeniem. Napoje i drinki - proszę się przygotować na wodę kranową. Obsługa, na oko to chłopcy poniżej 18 lat plus może dwie - trzy osoby stałej obsługi. Przy czym \'boss\' mówi po rosyjsku, a recepcjonista po niemiecku. Nocna zmiana tylko język turecki (na moje nieudolne próby uzyskania wody do mycia w pokoju, skierował mnie w kierunku automatu do kawy/basenu/plaży) Doba hotelowa teoretycznie zaczyna się o 14, ale wątpię by komuś się udało o takiej porze dostać klucz do pokoju. Dla tych którzy mimo wszystko chcą jechać, polecam zabrać klapki, które nie ślizgają się na mokrych płytkach, odradzam chodzenie w czymś co może spowodować poślizg, zwłaszcza idąc z dwoma drinkami w rękach od poolhouse, który jest tak blisko basenu, że nie da się nie wejść w wodę. Piwo, wino i inne napoje nie zawsze pachną apetycznie. Cena jaką zaproponowano nam w hotelu za dwa leżaki i parasol na plaży to 5 Eur. Braliśmy jedynie parasol i to bezpośrednio na plaży nie przez hotel koszt 3 liry. Z plusów: Bardzo blisko do plaży - to się naprawdę liczy, jak ktoś ma np problemy z jelitami i kuchnia tutejszą, albo chce się ochłodzić pod prysznicem, albo zjeść kawałek ciasta czy wypić Colę w hotelu. Blisko do centrum, do sklepów (uwaga na ceny i special price), do różnych restauracji (po pewnym czasie zamarzyło nam się normalne jedzenie np pizza czy... kebab, a także nabraliśmy ochoty na normalnego, trochę wyszukanego drinka, który by miał więcej niż 2 składniki z których żaden nie jest Colą) Plaża - drobny żwirek, w miarę czysta Morze - ciepłe, czasem pojawiają się większe fale, ale przy tym zasoleniu to tylko czysta zabawa Klimat - w lipcu b. gorąco, b. duszno, b. wilgotne powietrze, problem z suszeniem np ręczników. Całe szczęście klimatyzacja w pokojach (dziwny zapach, ale da się wytrzymać) proponuję ustawić na 28 stopni na noc :) w żadnym wypadku nie na max 17 stopni bo taka różnica temperatur wykończy szybciej niż jedzenie :) Kolejny plus, to fakt, że po długiej wycieczce i powrocie po 23 udało się ubłagać szefa hotelu, żeby poczęstował jakimś napojem.

Piotrek

Pobyt - Maj 2008

Gdyby nie wspaniałe widoki, super wycieczki, to tego wyjazdu raczej nie zaliczylibyśmy do udanych. Zaliczyliśmy się do tych "wyróżnionych" gości, którzy pierwsze 2 doby spędzili w dwu gwiazdkowym hotelu z powodu braku wolnych miejsc w Kleopatra Inn. Nie będę opisywał jakie panowały tam warunki bo po prostu nie warto. W samej Kleopatrze już było lepiej, ale też bez rewelacji. Pokoje w miarę schludne, sprzątane kilka razy w tygodniu. Obsługa robiła tylko to co musiała (minimum do którego była zmuszona). Dogadanie się w języku angielskim ciężkie, ale nie niemożliwe. Jedzenie przeciętne, lepiej się nastawić na restauracje poza hotelem. Atrakcje hotelowe płatne dodatkowo. Według mnie hotel spełnia tylko minimalne standardy, i raczej nie jest przeznaczony dla wybrednych osób

Dominika

Pobyt - Maj 2008

Wrażenia z pobytu mamy raczej średnie. Drugi raz chyba bym nie pojechał do tego hotelu. Następnym razem wybrałbym hotel lepszej klasy. Cały czas mieliśmy wrażenie ciasnoty. Wszędzie było zbyt dużo ludzi. Jak potem się dowiedzieliśmy, część gości była kwaterowana w innym budynku, natomiast na posiłki oraz z obiektów rozrywkowych mieli korzystać w Kleopatra Inn. Dlatego w każdym miejscu było zbyt dużo ludzi. Przez to obsługa miała zbyt dużo pracy, co się odbijało na nas gościach. Pokoje były sprzątane w miarę często, ale nie codziennie. Posiłki były co prawda podawane o tych godzinach o których miały być, ale brakowało nam urozmaicenia podawanych potraw. Hotel ten jest dobry dla osób mało wymagających i mało w nim przebywających.

E|welina

Pobyt - Maj 2008

Hotel dobry bo tani. Ale tak poza tym to właściciele powinni trochę dopracować obsługę. Dużo turystów... za dużo.

Pobyt - Maj 2008

Wybierając się na wakacje do Turcji, szukaliśmy w miarę taniego hotelu(pieniądze raczej chcieliśmy wydać na zwiedzanie, niż na hotel), spełniającego podstawowe warunki. Kleopatra Inn jest właśnie takim hotelem. Jeżeli ktoś szuka luksusów to raczej go nie polecam. Natomiast jeżeli ktoś jest raczej nastawiony na zwiedzanie, a na hotel nie chce za dużo wydawać to Kleopatra powinna mu wystarczyć. Pokoje niezbyt duże, ale czyste. Łóżka wygodne, pościel zmieniona. Zbyt duża ilość gości, nam nie przeszkadzał, ponieważ mało przebywaliśmy w hotelu. W restauracji stołowaliśmy się raz, dlatego nie mam wyrobionego zdania na temat jedzenia. Ogólne wrażenia z wakacji mamy dobre, uważam, że warto pojechać do Turcji.

Ewa Chrzanowska

Pobyt - Kwiecień 2008

Hotel mały kameralny położony w koło centrum. Jedzenie jest bardzo słabe 2 razy miałam zatrucia także proponuję uważać. Czystość nie jest na wysokim poziomie, ale ujdzie, reszta cudownie, blisko plaży, basen mały, ale wystarczający.

Aga

Pobyt - Kwiecień 2008

czytam opinie Polaków i Niemców i mam wrażenie że każdy byl w innym hotelu:/ nasz naród zbyt dużo wymaga od hotelu 3*.ja byłam i jestem zadowolona,nie ma co narzekać.

Kleopatra Arsi (ex. Kleopatra Inn)