Kolymbia Bay

Witam Spędzałam tam wakacje z rodziną w dniach 01.09-07.09 i było super. Pokoje ładne i czyste zawierające to wszystko co jest w ofercie, jedzenie przepyszne i w ilościach jakich się chce. Na największe uznanie zasługuje obsługa i cały personel hotelu. Hotel jest położony w cichej okolicy, bardzo blisko do plaży. Byłam lekko rozczarowana basenem ale to przy tym wszystkim tak mały mankament że nie stwarzał nam żadnego problemu bo i tak cały dzień spędzaliśmy na plaży. Jednym słowem polecam ten hotel i oceniam go na 5 . PS. Pozdrawiam wszystkich zanjomych z Warszawy i Wrocławia którzy spędzali z nami wakacje oraz składam podziękowania wakajom.pl a głównie Pani Kamili za profesjonalną, dobrą i miłą obsługę.

Sympatyczna i profesjonalna obsługa w hotelu jednocześnie dająca poczucie niemal rodzinnej atmosfery.

Bardzo nam się podobało. Nie zgadzam sie z opinią wcześniejszą, że jedzenie monotonne i jak zabraknie to NIE MA. Jedzenia zawsze było dużo, jak coś się skończyło to za chwilę dokładali nowe \"korytko\". Jeśli miałabym sie do czegoś przyczepić to śniadania lekko monotonne, zaś lunch i kolacja przepyszne. Dużo do wyboru i w formie bufetu - więc można brać ile się chce. All inclusive polegał na tym, że były 3 główne posiłki przekąski w barze pomiędzy posiłkami picie zarówno w restauracji jak i przy basenie (soki, napoje gazowane, woda, alkohole lokalne, ale to wystarczy w zupełności). W tak małych hotelach nie ma animacji więc jeśli ktoś na to liczy w wersji all in to się nie doczeka :-) Pracownicy w hotelu bardzo przyjemni bez wyjątków. Sam hotel bartdzo nam sie podobał i pokój Superior naprawdę super, i położenie hotelu. Ogólnie jestem wczasami zachwycona i polecam każdemu :-)

Wlasnie wrocililsmy. Ogolnie polecam dla malowymagajacych. To jest Grecja i hotel ma tylko 3*. Wiec jest to taki typowy standard. Plusy: *mila obsluga- wszystko zalatwiaja od razu *czyste pokoje *ladna kamienista plaza- wlasciwie chyba najladniejsza na calej wyspie sporty wodne. * tanie samochody-wynajem * ac dziala full time ale tylko w pokojach superior * fajne taverny w okolicy, gdzie mozna dobrze zjesc- sea food *przemila pani rezydentka minusy: * jedzenie fatalne, poza tym jak sie spoznisz nie ma juz nic. Kiepski wybor * ktos pisal, ze smierdzialo od szamba- w pokojach typu family -tak (nie polecam) * bar zamykany juz o 11 pm...i czynny w przerwach miedzy posilkami *wybor drinkow marny *reczniki wymieniane co drugi- trzeci dzien (u nas codziennie jak zostawialismy 2 Euro). Bywaly rowniez podarte ogolnie to nie zaden all inclusive tylko 3 posilki jak w zwyklym pensjonacie nad morzem. Okolica jest piekna, zwlaszcza jak sie wynajmie samochod i pojedzi po wyspie, co goraco polecam

Hotel rzeczywiście w dużej częsci po remoncie, ale nie wszystko jest jeszcze do konca wykonczone. Hotel kameralny, atmosfera bardzo miła. Pokoje niezbyt duże - ale w tym standarcie to typowe. Bar czynny od 10 do 24 - wersja all inclusive. Do morza 20 metrów, Z wiekszości pokoi widok na morze. Obok rewelacyjne góry. Chodza głownie Niemcy (przykre). Hotel udostepnia za darmo kajaki i rowery wodne. Oprócz tego na plaży jeszcze inne atrakcje. Obok hotelu przystanek autobusowy, mozna pojechac do Rodos czy do Lindos (akropol) za niecałe 3 euro.
Powazny problem - nikt z 14 grupy Polaków nie mówił w żadnym jezyku . To znaczy nie potrafili skorzystać z dostepnych atrakcji, bo o nich nie wiedzieli , a nie potrafili się zapytać. Pani rezydentki praktycznie nie było, wpadła 2 razy na obiad. Nawet nie powiesiła dokładnych informacji o dostępnych wycieczkach, tylko tyle, że sę. Nie odpowiadała na telefony. m.in. z tego powodu był drobny problem z odjazdem. Niestety musielismy wielokrotnie pełnic role tłumacza i to w sprawach podsawowych. Natomiast praca biura na lotnisku przy odlocie i przylocie świetna.
Miejsce rewelacyjne. Młodziez , z która bylam 19-20 lat tez zadowolona. jesli ktos szuka barów i dyskotek musi przejśc się okołó 5 - 10 minut.

Nazwa  Kolymbia Bay
Miejsce  Grecja / Rodos / Kolymbia
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Łaznia parowa z deszczem tropikalnym.

Ok. 10 minut spacerem od głównej alei, przy której znajdują się liczne sklepy, bary i tawerny.

Położony jedynie 100 m od plaży.

Basen zewnętrzny ze słodką wodą, dodatkowo czas przy basenie umila gościom muzyka.

Wyświetlono 32 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Edyta

Wezyr

Hanna

gg

Pobyt - Lipiec 2007

Hotel położony w bardzo ładnej okolicy, blisko do morza. Plaża kamienista, ale wszędzie można kupić buty, bardzo tanio. Poza tym kawałeczek dalej jest odcinek piaszczystej plaży. Pokój wystarczająco duży, ładnie urządzony, nie miałam żadnych problemów z wodą w łazience. Dodatkowo widok na morze, duży balkon, klimatyzacja bez zarzutu. Na każdym kroku wypożyczalnie samochodów - przystępne ceny. Przystanek autobusowy przy hotelu. Polecam zwiedzanie Rodos i Lindos, niedaleko, a naprawdę warto. Nie zgodzę się z opinią powyżej, żeby nie lecieć z Krakowa. Ja leciałam i na pokój czekałam góra 5 minut. Obsługa super!

marek

Pobyt - Lipiec 2007

1) Raczej nie all inclusive a full board marne drinki przy baseniku
2) Plaża kamienista , wąska , nie daleko , woda krystalicznie czysta
3) Obsługa hotelu hm... w restauracji mają "system" tj. na obiedzie nie weźmiesz sobie wina
bo oni maja Ci podać, sprzątaczki napadną na pokój ok. 9:00 i nie ma zmiłuj "wypad" bo sprzątanie
4) Plac zabaw dla dzieci więcej niż skromny (jakie udogodnienia ?! brodzik?) jedzenie dla dzieci ? tak są lody...
5) I najważniejsze NIE LECIEĆ z Krakowa !!! przylecisz na 4:00 rano i do 11:00 będziesz na tarasie czekał na pokój
bo......tak , boooo sorry ale dużo gości..... ale obiecają że przed wyjazdem o 19:20 posiedzisz w pokoju do 18:00
i wywalą Cię o 15:00 i ponowne 4 h na tarasie..... :-)
6) Ale ! Wyspa super ! , samochód pożyczyć obowiązkowo ! na przeciwko hotelu 55E za 2 dni
i jechać na ładną plaże nawet niedaleko za górę z lewej kilka km.
7) Czy warto jechać do tego hotelu - to zależy : jeśli sądzisz że będzie to full luksus to nie za ta kasę
ale jeśli chcesz pełne wyżywienie to musisz miec świadomość ze rezygnujesz z tawern.
8) Jeśli jechać to tylko Last minute bo wtedy cena zbliża się do wartości
9) Jak z Krakowa - weź karimatę , bo może poczekasz nad ranem na pokój 4..5 h

xxx

Pobyt - Czerwiec 2007

hotel maly ale bardzo przytulny...obsluga superrrr...Oliver, michael,ewa i panos sa poprostu rewelacyjni dawno nie spotkalam tak sympatycznych i zyczliwych ludzi...jesli chodzi o basen i bar maly ale na taka ilosc ludzi w sam raz...drinki do bolu...jedzenia tez ...jesli chodzi o czystosc pokoi jestem pod wrazeniem...byly spzatane nawet kilka razy na dzien...klimatyzacja dzialajaca tylko w okreslonych godzinach od 15 do 7 rano...ale przeciez nie jedziemy na wczasy zeby siedziec w pokojach...jesli chodzi o wlascicieli bardzo tolerancyjni ludzie...pozwalali na duzo...hotel polozony blisko plazy...plaza kolo hotelu niestety kamienista ale kawalek dalej jest rowniez plaza piaszczysta...widoki rewelacyjne...blisko do miasta jakies 15 minut spacerkiem...w miescie bardzo fajna dyskoteka status wlasciciel bardzo sympatyczny...niedaleko fajna tawerna ANTIKO warto poznac wlascicieli bardzo pomocni...ogolnie powiem tak nie chcialo sie wyjezdzac....

kj

Pobyt - Czerwiec 2007

Pokoje za małe , łazienki bez wentylacji , słaby spływ wody z wanny - zalewa podłogę, klimatyzacja marna - słaby klimatyzator sterowany przez obsługę hotelu często wyłączany w nocy, basen mały ale ok, przekąski bardzo marne - ciasteczka / 3 razy podano coś podobnego do pizzy/ , wyżywienie głównie sałatkowe , co do czystości baru przy basenie to lepiej nie pisać . Przy tarasie jadalni oraz drugiej części hotelu śmierdzi szambem. Obsługa hotelu bardzo miła
2 tygodnie to za dużo w tym hotelu, dobrze że jest blisko morze i wypożyczalnia samochodów oraz możliwość wykupienia wycieczek na miejscu.
Cena stanowczo za duża do standardu hotelu oraz wyżywienia

Niki

Pobyt - Kwiecień 2007

Hotel po remoncie, blisko plaży, obsługa grecka i słowacka, bardzo miła. Do centrum 15 minut spacerkiem, przy hotelu jest też sklep. Basen mały, ale na tę ilość gości wystarczający. Bar wyposażony we wszystkie możliwe trunki, nie oszczędzają na niczym. Jedzenie pyszne, (raz były nawet schabowe :) są dobre słodkości. Spędziliśmy udane 2 tygodnie!

Mgiełka

Pobyt - Kwiecień 2007

Hotel Bardzo dobrze połozony, blisko plaży. Bardzo dobre jedzenie. Trochę mały basen, ale morze jest blisko więc nic wiecej nie potrzeba. Bardzo fajna atmosfera. Właściciele oraz pracownicy hotelu staraja się jak moga i każdy klient jest tam traktowany wyjątkowo. Pokoje czyste i odnowione. Polecam wszystkim ten hotel.

the_settlers

Pobyt - Kwiecień 2007

Z wakacji w Kolymbia bay jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza za cene last minut to baaaardzo atrakcyjna oferta :)

Kolymbia Bay