Ok. 250 m do długiej, szerokiej, piaszczystej plaży.
Liczne atrakcje dla dzieci w aquaparku: baseny, miniaquapark z licznymi zjeżdżalniami, ogromny statek piracki ze ślizgawkami.
Idealne połączenie wypoczynku ze zwiedzaniem: tylko 1 km do Nessebaru - architektonicznej perły Bułgarskiej Riwiery.
Doskonały wariant na rodzinne wakacje.
Hotel przeciętny, bardziej zasługuje na 3 gwiazdki. Pokoje w miarę czyste. Jedzenie raczej słabe ale za każdym razem można znaleźć coś dla siebie (głodni nie chodziliśmy) a byliśmy w hotelu z dwójka małych (3 i 5 lat) dzieci. W pokojach w miarę czysto ale do ideału trochę brakowało. Plus za darmowy sejf (który w opisie na polskiej stronie miał być płatny). W basenach zimna woda, nie zawsze dzieci chciały się kąpać. Na pobliskiej publicznej plaży wydzielony mały pas dla ludzi (reszta cześć plaży płatna dla leżaków).
Darmowy sejf Hotel położony niedaleko morza, atrakcyjny aquapark,
Postaram się obiektywnie zebrać do kupy wszystkie moje spostrzeżenia z tygodniowego pobytu, który właśnie się zakończył. Hotel ma już swoje lata i mimo odnawiania, które miało miejsce, to widać. Na pewno nie jest to standard naszych 4 gwiazdek. Nie liczcie na cudowne widoki z okna, bo ich nie będzie. Dla mnie pokój w czasie wakacji to tylko miejsca do spania, więc nie przykładałem do tego zbytniej wagi, ale jeżeli dla kogoś ma to znaczenie to się rozczaruje. W pokojach czuć ząb czasu. Gniazdka na słowo honoru, gdzie niegdzie odkleja się tapeta, gdzie niegdzie plamy na suficie, w mojej łazience nie było wogóle gniazdka. Ale tak jak pisałem, dla mnie pokój to jedynie miejsce do spania, więc nie mam wygórowanych oczekiwań. Było czysto, łóżko do spania wygodne. Jednak dla ceniących sobie estetykę i mających wyobrażenia naszych 4 gwiazdkowych pokoi może to być delikatny szok. Śmieci zabierane były codziennie, ręczniki wymieniane również i podkreślę, że napiwek zostawiłem dopiero ostatniego dnia. Przez cały pobyt ktoś raz pozmywal podłogę, ale może wynikało to z tego, że staraliśmy się sami nie bałaganić i chyba nie było potrzeby po nas codziennie sprzątać. Jedna uwaga, z ręcznikami hotelowymi nie wejdziecie na żaden basen, więc warto zabrać coś ze sobą. Teraz jedzenie. Tragedii nie było, ale szału również nie. Po pierwszym śniadaniu myślałem, że dam 1/10, ale potem o dziwo było co raz lepiej. Nie liczcie na jakieś regionalne potrawy. Generalnie masówka, ale to chyba cechuje większość hoteli. Dość tłusto, sporo potraw zimnych, ale jeśli mam być szczery każdego dnia znalazliśmy coś co było smaczne i głodni nie chodziliśmy. Bufety między posiłkami przy basenach, tradycyjnie pizza, frytki, jakieś mięcho. Dzieciaki jadły. Alkohole do 22 bez ograniczeń. Leciutkie piwo. Drinki jedne lepsze, drugie mniej. Co kto lubi. W godzinach wydawania bez problemu można bylo korzystać do woli. Z obsługą i personelem nie było żadnych problemów, ale wszyscy jacyś smutni, przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie. Może to przemęczenie, bo naprawdę hotel był oblężony i masa ludzi się tam przewinęła, mieli co robić. No i teraz największy atut tego hotelu. Baseny. Naprawdę rewelacja. Jeżeli ktoś planuje wypad z dzieciakami to tutaj będą mogły korzystać do woli. Moje córki zachwycone. Wieczorem dla maluchów co wieczór mini disco, fajni młodzi uśmiechnięci animatorzy, widać że lubią to co robią. Były też animacje dla dorosłych, ale jeśli mam być szczery nie oglądałem, bo woleliśmy w tym czasie pozwiedzać miasto. I tu kolejny plus tego hotelu. Położenie super. Bliziutko do fajnej plaży, morze cieplutkie, niestety troche zielska w nim pływa. Leżaki płatne. Blisko do Nesseberu i to miejsce, które obligatoryjnie trzeba zobaczyć. Mega i tam dopiero można zjeść prawdziwe bułgarskie jedzenie. Podsumowując, biorąc pod uwagę, że za 4 osoby za tygodniowy pobyt zapłaciłem nie co ponad 10 tys jesteśmy zadowoleni. Hotel ma swoje minusy, ale my dzieciaki mega zadowolone. W tej cenie uważam, że nie ma co narzekać. Na 5 daje mocne 4-😉
Położenie, baseny
Pokoje, jedzenie
Dobra lokalizacja-Hotel położony blisko morza i miasta Nesebar. Przyjazny rodzinom z dziećmi- po 22:00 panowała cisza. Miła obsługa, dobre choć monotonne jedzenie. Fajne animacje dla dzieci. Dość czysto. Nasz pokój wymaga remontu- odklejajace się tapety na ścianach.
Dobra lokalizacja , świetny Aquapark, placyk zabaw,animacje, dużo świeżych owoców i warzyw.
Stan pokoju- podniszczone, wymagające remontu
Ogólne wrażenia co do hotelu, jak i okolicy bardzo pozytywne. Pokoje wyremontowane, czyste. Spoko zjeżdżalnie dla dzieci ( wielki minus za syf w kątach basenów- unoszące się na wodzie pióra i emulsja do opalania, nie widziałam, by czyścili baseny). Jedzenie bez szału- monotonne, ale tragedii nie ma. Przekąski przy basenach codziennie urozmaicone, choć nieduży wybór ( frytki, surówki, jakieś mięso, ryba, owoce)Plaża bardzo ładna (3 minuty drogi) woda ciepła i czysta. Dobra baza wypadowa zarówno do Nessebaru, jak i do centrum Słonecznego Brzegu, gdzie bez problemu można dostać się autobusem ( bilety kupuje się w autobusie, nie od kierowcy, tylko od Pani, która jak wsiadasz podchodzi i sprzedaje bilet). Oprócz oczywistego starego Nessebaru, warto odwiedzić aquapark Nessebar. Animacje biedne, ale animatorzy dają z siebie wiele, po prostu mają słabe zaplecze do organizacji lepszej rozrywki. Ogólnie można polecić
Zjeżdżalnie dla dzieci, położenie, pokoje
Nie czyszczone baseny, obrzydliwe tłuste plamy na wodzie i pióra wszędobylskich mew, przy filtrach basenowych, przy krawędziach basenów.
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi - kompleks basenów i zjeżdżalnie robi robotę. Jedzenie przepyszne, bardzo różnorodne i dostępne przez cały dzień. Duży wybór alkoholi i drinków. Animacje dla dzieci i dorosłych przez cały dzień, również po polsku. Cały pobyt oceniam bardzo dobrze, zarówno dzieci jak i my jesteśmy zadowoleni i myślimy o powrocie w kolejnych latach. Lokalizacja bardzo dobra, tuż obok plaży. Do Nessebaru i centrum słonecznego brzegu można dojechać autobusem za 2 leva od dorosłego.
Pyszna i różnorodna kuchnia, bardzo dobra lokalizacja, ciekawe animacje dla dzieci i dorosłych, miła i pomocna obsługa
Słabe wif
Hotel fajny typowy dla rodzin z dziećmi problem z tym ze hotel brudne pokoje bardzo słabo sprzątane przy basenach też pełne kosze
Zjeżdżalnie dla dzieci czynne od rana do wieczora nie ma problemu z leżakami przy basenach
Monotonne jedzenie brudno w całym hotelu panie sprzątające chodzą sobie grupami a w hotelu brudno nawet bardzo
Ogólne wrażenie Ok. Pokój w miarę czysty, ręczniki wymieniane codziennie. Jedzenie średnie bardziej idą na ilość niż na jakość
Super zjeżdżalnie i baseny.
Jedzenie i niedokładne sprzątanie. Niestety w naszym pokoju brudne szklanki, pajęczyny i koty z kurzu na podłodze
Pierwsze wrażenie mega! Na wstępie dostaliśmy lunch nocy! Niczym wybawienie po podróży - byliśmy po 22, więc już po czasie kolacji :) Pozytywne pierwsze wrażenie samego hotelu, jak i pokoju. Pokój duży z dodatkową sypialnią, fajny duży prysznic. Ale po 3 minutach wyszedł spod łóżka karaluch 😰😓 Na tyle dobrze, że jedyny przez cały pobyt.. hotel jest duży, więc w sumie może nie ma co się dziwić.. Najgorsze jest to, że zadeptany karaluch leżał przez 2 dni! Bo Panie sprzątające nie raczyły posprzątać.. Napiwek wzięły, ale pokój 3 dni nie był sprzątany. Toaleta nie była umyta ani razu, prysznic raz.. Łóżko ani razu nie zascielone i pełne w piasku - oczywiście na wieczór człowiek sam sobie ogarniał, ale skoro ktoś bierze napiwki.. Jedzenie.. Słabizna.. Raczej bardzo monotonne.. ale coś tam można było sobie wybrać - jeśli czlowiek nie jest wybredny to ok :) Baseny super :) Duży wybór, ja mniejszych dzieci, jak i trochę starszych :) Dużo leżaków:) Na plażę ok 200 m. Zaraz przy hotelu mnóstwo sklepów z pierdółkami:) Niczym w Łebie ;) Fajne połączenie autobusowe do Nessebaru za 2lv - dzieci do lat 6 nie płacą ;) Nie polecamy lokalnej kolejko -ciuchci - szkoda pieniędzy :) Dla dzieci animacje za dnia i mini disco wieczorem. Dla dorosłych też jakieś formy "animacji" , ale nie spodziewajcie się cudów:) W ciągu dnia jakieś ćwiczenia :) Ekipa ok - minus za "wieczór arabski".. Niestety taniec brzucha to nie był.. Ale co się dziwić tym dziewczynom i chłopakom skoro codziennie muszą "wcielać" się w inne postaci. Myślę, że warto rozważyć chociaż raz na pobyt zaproszenie kogoś z zewnątrz;) Nikt nie jest wszechogarniający ;) Na pobyt z dziećmi i znajomymi w ogólnym rozrachunku ok :) Naprawdę można tam odpocząć, a zarazem dobrze się bawić :)
Aquapark Baseny Duże pokoje Atrakcje dla dzieci Animacje
Ekipa sprzątająca 🙈 Jedzenie
Pokoje ok -czystko , baseny zjeżdzalnie rewelacjia dziecko mialo co robić, jedzenie tragednia codziennie to samo nie bylo co jeść cale 7 dni jadłam warzywa bułke i ser .
Aqua park
Jedzenie
Do niczego nie można się doczepić tylko do okropnego jedzenia . Po 3 dniach jedzenia wymiotowaliśmy wszyscy.
Jedzenie i obsługa
Super lokalizacja, fajne baseny i zdezdrzalnie. Polecam dla rodzin z dziećmi.
Lokalizacja, blisko morza i przystanku autobusowego, blisko Nessebaru. Fajny aquapark. Blisko ładna i piaszczysta plaża.
Pokój ekonomiczny-tragiczny (kontakty wychodzące poza ścianę, brak możliwości połączenia łóżek,fatany widok, niezbyt czysto-niby codziennie sprzątane, ale jakość sprzątania pozostawia wiele do życzenia). Możliwość palenia w wielu miejscach.
Hotel świetnie położony, idealny dla rodzin z dziećmi. Świetne baseny i zjeżdżalnie, niezła kuchnia i dobre drinki. Polecam!
Pokoje, czystość, aquapark, drinki i miła obsługa.
Monotonna kuchnia
Hotel nastawiony na dzieci w wieku przedszkolnym, ale dla starszych też się coś znajdzie. Lokalizacja świetna, blisko morza, przystanku, Nessebaru i lotniska w Burgas( nasz hotel był jako pierwszy na trasie). Aquapark, zjeżdżalnie rewelacja, choć w 5 dniu naszego wypoczynku mieliśmy wrażenie, że ludzi jest dużo więcej i robi się duży tłok chociażby do jedzenia. Jedzenie przy basenie dość monotonne, codziennie podobnie do godziny 18. Śniadania, obiady, kolacje nikt z nas nie chodził głodny, zawsze coś znaleźliśmy dla siebie. Animacje prowadzone przez energiczny i młody zespół były codziennie inne powtarzało się tylko mini disco. Pokoje widać że już mają swój wiek, ale absolutnie nas to nie interesowało ze względu na to, że nie przyjechaliśmy tam siedzieć. Codziennie mieliśmy nowe ręczniki, wodę, choć pokoje nie były codziennie sprzątane. Należy pamiętać o zabraniu swoich ręczników z domu( na basen nie wolno wnosić tych hotelowych). Personel bardzo miły, mimo bezczelnego zachowania niektórych naszych rodaków. Śmieszy mnie przyczepianie się o głupoty przez niektórych turystów z Polski. Standard adekwatny do ceny. Spędziliśmy świetnie czas przy pięknej pogodzie. Wracamy wypoczęcia i szczęśliwi ❤️
Aquapark dla dzieci, blisko przystanek i Nessebar, hałas uliczny nie jest uciążliwy, pomocna obsługa, przemili barmani
Brak sprzątania pokoju w ciągu tygodnia, brak ręczników na baseny, monotonne jedzenie
Całym sercem polecam. Hotel jest w świetnym położeniu. Niedaleko stare miasto Nesebar które warto zobaczyć. Bardzo blisko do Słonecznego Brzegu. Na plażę zejście po drewnianej ścieżce przez wydmy,raj dla oka.Pobyt oceniam jako znakomity. Dużo atrakcji dla dzieci,a dorośli też coś znajdą dla siebie. Świetne baseny i zjeżdżalnie. Super animatorzy którzy potrafią zająć każdego malucha. Polecam mini disco. Pokoje wygodne, codziennie sprzątane. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie dobre,każdy znajdzie coś dla siebie. Dużo owoców przy każdym posiłku,jak i w barze przy basenie. Bary idealnie zaopatrzone co na pewno zadowoli niejednego pana.
Położenie, super baseny,animacje,jedzenie, czystość, animacje,super obsługa.
Bez zarzutów...a nie mam jeden...czasu tam upływa za szybko.
Pobyt w lipcu 2023, 2+1. Słusznie w opiniach hotel Kotva określany jest jako raj dla dzieci, myślę że od najmłodszych do wczesnoszkolnych. Baseny, aquapark (nie taki mini), animacje, bezpieczny plac zabaw. Mnóstwo atrakcji. Jedzenie dla mnie było bardzo smaczne. Może i powtarzalne, ale wybór był tak duży, że codziennie można było złożyć inny zestaw. Szczególnie polecam chłopaków w otwartej części restauracji - tam jedzenie przygotowywane jest na świeżo na oczach gości (jajka sadzone, pączki, tosty, pizza, warzywa, mięso), a na życzenie dostaniesz również pysznego omleta. Do tego jest również druga restauracja, przy aquaparku, gdzie do 17 możesz zjeść frytki, burgera, mięso, sałatki, a także bar przy dużym basenie z lodami, granitą i ciastkami. Pokoje chyba typowe jak na bułgarski hotel. Ale przy wszystkich plusach pobytu, ten minus nie ma żadnego znaczenia. Poza tym były sprzątane codziennie, łącznie z codzienną wymianą ręczników. Jeśli wybierasz się do Kotvy, pamiętaj o spakowaniu do walizki ręczników na basen/plażę. I życzę Ci udanego pobytu. Mój właśnie taki był!
baseny, aqapark, miła obsluga, animacje, dobre jedzenie
pokój
Bardzo fajny hotel , miła obsługa , wyżywienie ok. - bardzo fajne miejsce dla rodzin z dziećmi... polecam
Byłam bardzo sceptycznie nastawiona czytając opinie innych o hotelu....wiele z nich się powtórzyło inne nie....hotel ma ogromny potencjał jeżeli chodzi o bazę basenowa, dla dzieciaków super zabawa, do plaży również bardzo blisko do Nesebaru też można się przejść spacerkiem. Ogromny atut to bliskość plaży....i mega minus....jedzenie.....jak ktoś lubi tłusto i słodko będzie zachwycony....niestety jedzenie mało urozmaicone i bardzo powtarzalne....ziemniaki w każdej możliwej postaci...smażone w plastrach, kulkach i innych kombinacjach....mało warzyw i zup....słodkości też praktycznie cały pobyt takie same....mega słodkie !!!! Ale każdy znajdzie coś dla siebie.....stosunek ceny do jakości adekwatny....polecam nie wymagającym....😁
Mega aquapark i baza basenowa, bliskość plaży i Nessebar
Słabe i mało urozmaicone jedzenie...
Hotel OK, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, ale 90% to samo, 2-3 rzeczy codziennie się zmianiały. W barze na tarasie albo przy aqaparku smaczna pizza lub burgery. Dużo atrakcji dla dzieci, animacje dla dzieci, w mini klubie polska animatorka.
Atrakcje dla dzieci, blisko (5 min pieszo) fajna plaża, pokoje codziennie sprzątane (pościelone łóżka i umyta podłoga). Smaczne jedzenie.
Problemy z wifi,
Hotel duży, sporo atrakcji dla dzieci. Pokoje w miarę czyste , jedzenia bardzo dobre, bardzo duży wybór więc każdy znajdzie coś dla siebie ,.
Aqa park, blisko centrum. oraz malowniczego miasta Nesebyr. Hotel jes bardzo duży ale kompletnie nie odczuwa się natłoku turystów.
Wymaga odświeżenia.
Budynek i wyposażenie dość stare, standard niezbyt wysoki. Pokoje czyste i sprzątane regularnie. Duży wybór basenów i zjeżdżalni, woda niezbyt ciepła. Duży wybór jedzenia i napojów. Do morza dość blisko. Generalnie hotel na plus, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi.
Kilka basenów i zjeżdżalni, bardzo dużo leżaków. Obsługa miła i pomocna.
Stary budynek i wyposażenie. Część animacji dla dzieci płatna dodatkowo.