Szeroka plaża z drobnym złotym piaskiem
Płytkie morze bezpieczne dla rodzin z dziećmi
Rezerwat Baltata z trasami spacerowymi w lesie
Nowoczesne spa i baseny termalne w kurortach
Świetny hotel – czysto, miła obsługa i pyszne jedzenie. Basen i strefa rekreacyjna są idealne do odpoczynku zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Doskonała lokalizacja blisko morza, piękna plaża oraz bezpłatne leżaki i parasolki.
Od dawna marzyliśmy o bezproblemowych, rodzinnych wakacjach. I właśnie takie otrzymaliśmy – wszystko dzięki wakacje.pl, które od pierwszej minuty rezerwacji zadbało o każdy szczegół naszej podróży, oraz hotelowi Laguna Garden, który spełnił nasze oczekiwania w 100%. PROCES REZERWACJI Polecam każdemu rezerwację przez portal wakacje.pl – nie tylko intuicyjny panel klienta, ale też świetny kontakt z doradcą. Otrzymywaliśmy przypomnienia, dokumenty, bilety i aktualizacje dokładnie wtedy, gdy były potrzebne. Dzięki temu mogliśmy skupić się na pakowaniu walizek, zamiast martwić się o formalności. To ogromny komfort, szczególnie z dwójką małych dzieci. TRANSFER Z LOTNISKA Lot trwał zaledwie 1h40 min z Krakowa – idealny dla rodzin. Na lotnisku czekał polski opiekun biura podróży, który bez stresu zaprowadził nas do autobusu i podróżował z nami aż pod drzwi hotelu. Transfer trwał tylko 40 minut, autobus zatrzymywał się przy kilku hotelach, a na koniec podróży odebrał nas punktualnie co do minuty. POKÓJ Pokój rodzinny był przestronny, czysty i wygodny. Codziennie odkurzany, z wymianą ręczników i pościeli. Największą frajdę sprawiało dzieciom to, że panie sprzątaczki układały ich zabawki w zabawne scenki – mały gest, a ogromna radość! Miały także dodatkową atrakcję w postaci łóżka piętrowego. W łazience duża wanna i zawsze ciepła woda, pod odpowiednim ciśnieniem. Przy pokoju był duży balkon, na którym codziennie przesiadywaliśmy wieczorem (stolik, krzesła, suszarka na ręczniki i stroje kąpielowe). Wygodna przesuwna moskitiera oraz odpowiednie zaciemniające zasłony. Bardzo dobrze działająca klimatyzacja. Okna mieliśmy na bardzo spokojną część – wejście do innego hotelu. Jedyny minus – w pierwszy dzień słyszeliśmy jak działa klimatyzacja w pokoju obok (drgania od klimatyzatora na zewnętrznej ścianie). W pozostałe dni to się już nie powtórzyło, albo się przyzwyczailiśmy. BASENY I LEŻAKI Duży basen z wodą na poziomie 130cm - bardzo przemyślany, bo na brzegach basenu były takie podwyższenia, aby sobie siedzieć w wodzie, gdy pilnujesz początkujące w pływaniu dzieci, albo jako ułatwienie dla nich, aby złapały grunt pod nogami podczas pływania. Po za tym brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią i kilkoma atrakcjami – niestety dość zimna woda (w tym większym basenie ciepła). Bardzo dużo leżaków, łatwy do nich dostęp, bardzo wygodne, każdy z parasolem, nigdy nie brakowało miejsca. Blisko do łazienki, na plac zabaw dla dzieci, do snack baru, osobne, boczne wejście z pokoi prosto na część basenową. Mogliby trochę bardziej dbać o zieleń wokół basenu. ATRAKCJE DLA DZIECI Mini disco w hotelu obok wieczorem. Mały plac zabaw przy hotelu i w drodze na plażę. Animacje w hotelu dla dzieci obejmowały codziennie (po za jednym dniem) m.in. malowanie twarzy, jenge, sjoelbak, darty, aqua gym, siatkówkę basenową. Części z wypisanych animacji nie widziałam, a to co widziałam nie było specjalnie atrakcyjne, ale nie zależało nam na tym. Animatorzy mogliby być trochę bardziej zaangażowani. Był jeszcze mini klub dla dzieci, taka salka z zabawkami, ale większość czasu była zamknięta. Moim dzieciom wystarczyły koła do pływania i maski do nurkowania – tylko tyle było im potrzebne przez tydzień do szczęścia. WYŻYWIENIE Duży wybór potraw w głównej sali, codziennie były te posiłki chociaż trochę urozmaicone. Duża wygodna sala, nawet gdy było dużo ludzi to nie brakowało miejsc. Dość spory wybór trunków w barze, choć szkoda, że większość drinków mieliśmy w plastiku. Mogłoby być więcej owoców, a dopiero pod koniec pobytu pojawiły się inne ciasta niż takie tortowe propozycje, których było dużo, ale większość smakowała podobnie. Każdy znalazł na bufecie coś dla siebie. Obsługa była cały czas dostępna i sprawnie sprzątała stoliki i talerze. Nie codziennie, ale często pojawiały się także dania z osobnego dużego grilla czy specjalnego paleniska, raz było też sushi. Codziennie zarówno w dużej salce, jak i w snack barze bardzo dobre lody. Bardzo smaczne niektóre posiłki, np. mięsa, ryby czy feta. W snack barze dobre pączki i pizza, jabłka, były też burgery i kanapki. Dużo automatów z kawą czy wodą, dzięki czemu nigdy nie trzeba było czekać na kawę czy herbatę. OBSŁUGA I RECEPCJA Kontakt po angielsku bywał ograniczony, ale zawsze można się było dogadać. Przydałoby się więcej informacji o atrakcjach regionu, darmowych wejściach czy współpracujących hotelach. PLAŻA Czysta, szeroka, pełna muszelek, a do tego oddalona o zaledwie 3 minuty spacerem przez alejkę różaną. Woda ciepła, płytkie wejście idealne dla dzieci. Ratownik naprawdę czuwał nad bezpieczeństwem. Leżaki przypisane do hotelu (żółto-pomarańczowe parasole) były dostępne bez problemu. MIASTO Wiele atrakcji dla dzieci, pamiątki, gokarty, place zabaw, a nawet koncerty na scenie przy plaży. Dzięki darmowym autobusom łatwo zwiedzać całą miejscowość. Warto też wybrać się do ogrodu botanicznego w Bałcziku – zachwyca.
-perfekcyjna organizacja rezerwacji i opieki, -szybki transfer z lotniska z polskim opiekunem, -przestronny, czysty pokój i codzienne sprzątanie na wysokim poziomie, -wygodne łóżka, balkon, dobra klimatyzacja, moskitiera, -świetny basen i duża liczba leżaków, -bardzo blisko do pięknej, czystej plaży, widzieliśmy kraby :) -spokojna okolica i atrakcyjne miasteczko Albena, piękny Bałczik obok.
-animatorzy mogliby być bardziej zaangażowani, -obsługa hotelowa słabo mówi po angielsku, -w brodziku dla dzieci chłodniejsza woda, -dość drogie wycieczki fakultatywne.
Hotel całkiem przyzwoity, Opaski na rękę od razu po przyjeździe, dla mało wymagających, Pokoje duże, łazienki duże sprzątane dziennie,
Spory Basen pod hotelem, Opaski od razu Uczciwie drinki, Kawa, Jedzenie, Malowanie twarzy dzieciom przez jedną Niestety tylko animatorkę
Cała Obsługa nieprofesjonalna, każdy robi sobie co chce,brak nadzoru!!!! Ratownik pojawia się i znika, Pani sprzątająca lobby i toalety na basenie ciągle pretensje buc taki że....., Na stołówce nie wiesz kto z obsługi i jaką funkcję pełni!!! Animacje w ciągu dnia bardzo słabe Brak animacji dla dzieci i dorosłych wieczorami, Na barze(..)pretensje że wszyscy przychodzą po drinki a on nie ma lodu 🤣🤣😠masakra jakaś, Na barze ciągle stoliki brudne!!!!
Dobry hotel, bez żadnych szaleństw ale czysto, obsługa bardzo miła i pomocna, service room codziennie nawet w niedzielę, jedzenie dobre, wybór był nie zbyt wielki i często monotonny ale wszystko było świeże i smaczne, można było się najeść i głodni nie chodziliśmy. Basen pamięta lata 90-te ale woda czysta. Największy atut hotelu to 200m do morza i darmowe leżaki. Ładna i szeroka plaża. Ogólne wrażenia 8/10. Z 6-tego piętra mieliśmy piękny widok na morze i baseny co było ogromnym plusem. Parking płatny ale pod samym hotelem, dużo mniejszy parkingowych więc to też oceniam na plus. Minus - brak internetu w pokojach, za wypożyczenie ręczników plażowych trzeba zapłacić 5 lewów za szt i nie oddają tych pieniędzy po zwrocie, ani nie można wymienić na czyste co było wielkim minusem dla nas. Gry typu bilard, piłkarzyki odpłatne. Polecam dobry hotel w super cenie
Blisko do morza, leżaki plażowe w cenie, widok z pokoju, dobre i świeże jedzenie, service room każdego dnia, w pokoju czysto a ręczniki świeżutkie
Brak internetu w pokojach, odpłatne ręczniki plażowe - bez depozytu, za wymianie na czyste kolejna opłata, odpłatne gry
Hotel 4 gwiazdki być może miał ale 30 lat temu. Wg mojej oceny nie wiem czy zasługuje na 2 gwiazdki. Łazienka stara, nie spływa woda z umywalki i prysznica, bardzo wyeksploatowane pokoje. Wykładzina wyglądała jakby miała wieki. Basen brudny, pomimo że był sprzątany przez Pana szufelką i zmiotką z piasku na dnie :) Szczerze, to hotel do którego nigdy nie wrócimy.
Bliskość plaży
Jak opisano powyżej. Dodatkowo co mogę napisać, wymeldowanie do godziny 12. Transport na lotnisko przed 20:00. Musieliśmy dopłacić aby móc korzystać z pokoju do 18. Pomimo tego faktu obsługa o 12 mówi że termin pobytu upłynął. Wyjaśnione. Ale całkowity brak komunikacji. Swoją drogą warto zwrócić na to uwagę bo wg mnie to wina biura podróży, gdyż problemem jest czekanie przed recepcją całego dnia gdy nie opłaci się aby móc korzystać z pokoju dłużej.
Hotel poprawny, na 4 gwiazdki w mojej ocenie nie zasługuje, bo łazienki i pokoje przypominają o minionej komunistycznej epoce i zdecydowanie przydałoby im się odswieżenie, aczkolwiek codziennie były starannie sprzątane, wymieniane były ręczniki. Klimatyzacja działała sprawnie, ciepłej wody nie brakowało. :-) W restauracji hotelowej każdy może znaleźć coś dla siebie, wybór jest ogromny, w większości jedzenie przeciętne jakościowo, mięsa przesuszone, ale coś się zawsze wybrało. Basen hotelowy dość brudny, muszki zbyt rzadko wyławiane, bez problemu znalazło się jednak leżak o każdej porze dnia. Plaża wspaniała! Szeroka i czysta, brzeg płytki, więc na zabawy małych dzieci idealny. W samej miejscowości nic szczególnego się nie dzieje, jest trochę kramów i restauracji. Generalnie cicho i bezpiecznie. Ogólnie pobyt w Albenie zaliczamy do udanych.
Balkon, klimatyzacja, codzienne sprzątanie pokoi, miła obsługa.
Hotel dość mocno zużyty, aczkolwiek zadabany. Mięsa na stołówce przeważnie suche i kilkukrotnie odgrzewane.
Jakość adekwatna do ceny. Hotel czysty, zadbany. Pokoje urządzone ładnie, co drugi dzień sprzątane. 4 baseny, w tym jeden brodzik dla dzieci i jeden basen wewnątrz. Kuchnia w porządku, pizza i kebaby najlepsze serwowane od 12-15 jako przekąski. Animacje w porządku, mini klub i minidisco dla dzieci. 7 min pieszo do deptaka gdzie cały wieczór coś się dzieje. Ja polecam!
Czysty, zadbany. Miła i pomocna obsługa. Ja jestem zadowolony z pobytu.
Brak plaży przy hotelu, więc trzeba chodzić na publiczne. Mozna poleżeć na ręczniku za darmo, albo wybrać plażę z serwisem. 2 leżaki i parasol 44 lewa czyli ok. 90 zł. A poza tym nic co znacząco wpłynęłoby na pobyt. Bywałem w lepszych miejscach ale tu raz że blisko (z KRK tylko 1h40 lotu) to i tanio - przynajmniej na początku czerwca.
Hotel w porządku. Jedzenie smaczne, urozmaicone, czasami przypalone:) są owoce, jogurty, serki, dużo warzyw, sałatek, mięsa itp. All inclusive nie najgorszy. Pizza, gofry, lody, paczki jakies ciastka, owoce. Pokoje sprzątane, reczniki codziennie wymieniane. Jedynie nie zadowolił mnie basen. W brodziku chłodna woda, a cały basen dość brudny. Ratownik sobie gawędzi zamiast sprzątać, więc pływajcie odstrasza. W morzu niestety pływały gasiennice przez pierwsze 5 dni więc kąpiele jak dla mnie i dla dzieci odpadały. Plaza okej. Mnóstwo leżaków, ale co kto lubi. Miejscowość typowo turystyczna, więc wielu normalnych rzeczy się nie kupi. Dla dzieci sporo atrakcji na mieście.
Jedzenie, położenie.
Basen.
Hotel już parę lat ale mimo to wypoczynek uważam za udany. Łazienki można by trochę odświeżyć. Czysto, sprzątany codziennie. Blisko plaży. Fajny basen. Jedzenie w porządku, duży wybór. Animacje dla dzieci w hotelu sąsiednim ale akurat bez szału.
blisko plaży, dobre jedzenie, basen
łazienki do remontu
Hotel w porządku.jedyne zastrzeżenie to takie że basen zewnętrzny był brudny. Jedzenie bardzo różnorodne i smaczne. Ciasta owoce napoje miesa warzywa lody i wiele innych.Pokoje czyste z klimatyzacja i balkonem. Codzienne sprzątanie. Łazienka starodawna. Pokój czteroosobowy, duże wygodne łoże plus łóżko piętrowe dla dzieci. Obsługa bez zastrzeżeń, oprócz lobby bar gdzie można by coś mieć do zarzucania ale to przemilczę... plaża 3min od hotelu z leżakami bezpłatnymi. Czysto przyjemnie. Na plaży darmowe toalety(czyste!) I punkty emergency. Cała Albena urokliwa. Nocą uliczki tętniły życiem. Pobyt z dwójką dzieci . Jesteśmy bardzo zadowoleni. Wakacje udane.
Jedzenie Blisko plazy
Nie miła obsługa w lobby bar
Serdecznie polecam! Czysto, miła obsługa. Bardzo dobre i różnorodne jedzenie! Byliśmy tydzień i naprawdę było w czym wybierać. Bardzo blisko plaża, spokoj, cisza. Idealnie Dla rodzin z dziećmi. Chętnie tu wrócimy!
Jedzenie, obsługa, wodny plac zabaw dla dzieci.
Ciężko się do czegoś przyczepić.
Przeciętny hotel. Albena jest super miejscem na wakacje z małymi dziećmi, piaszczysta plaża z bezpłatnymi leżakami. Wróciłbym do tej miejscowości, ale do innego hotelu.
Blisko plaży. Czyste pokoje. Cisza i spokój, bardzo dobry dla małych dzieci. Super brodzik dla dzieci przy głównym basenie.
Przeciętne jedzenie. Mięsa często niedosmażone lub twarde, ale smaczne ryby. Restauracja jest dla dwóch hoteli, co powoduje duże kolejki w oczekiwaniu na posiłek. Brak karty drinków przy barze. Lodówka w pokoju stoi, ale z kartką nie używać.
Hotel oceniam na 5+. Byłam z wnukami, dla dzieci super basen brodzik plaża. Wyżywienie różnorodne dla każdego. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Było super.
Wszystko było zaletą
Moje miejsce na ziemii. Cudowny, kochany, przytulny hotelik. Bardzo klimatyczne miejsce, dostałam śliczny pokój na 3 piętrze. Wszystko nowe, w pokoju klimatyzacja, moskitiera, czyściutko, pachnąco. Codziennie sprzątany pokój, czyste ręczniki pachnące, wspaniałe panie pokojowe. Jedzenie przepyszne, ogromny wybór. Wszystko świeże, smaczne, duży wybór drinków, cudowny barman Diddo. Fajny basen, tylko pan ratownik mógł by trochę częściej wziąć sitko na kiju i owady powyłowiać. Hotel przyjazny gościom. Wrócę :) cudowny wakacyjny raj :). Rzut beretem do plaży.
Położenie, pokój, obsługa, bliskość plaży
Martwe owady w basenie
Hotel podobny do pozostałych w Albenie. Niestety bez pięknego widoku na morze jaki ma większość pozostałych. Sama infrastruktura hotelowa jest ok. Czysto, personel pokojowy b. miły.
To był mój czwarty pobyt w Albenie , za każdym razem w innym hotelu. Porównując do pozostałych - szczerze ten nie wyróżnia się niczym szczególnym. Jest na takie 3 z plusem. Do czasu, gdy bliźniaczy hotel Laguna Mare pozostawał zamknięty, wszystko było poprawne. Gdy dojechali goście - współdzielenie basenu i restauracji, spowodowało tłok i niedogodności.
Pierwszy raz w Bułgarii spotkałam się z niedobrym jedzeniem. Niby wybór potraw duży ale b. trudno było znaleźć coś "jadalnego". Przesolone, niedosolone, tragiczne potrawy z mięsa. Brak baru na plaży - zupełnie niezrozumiałe gdyż na hotelowej plaży takowy jest ale wyłącznie dla gości hotelu Laguna Beach. O obsłudze w barze lepiej nie wspominać, zachowują się jakby serwowali swoje prywatne napoje.
Wydawało się, że wyjazd do Bułgarii w drugiej połowie października jest obarczony sporym ryzykiem. Zmienna pogoda, zimna woda w morzu, zamknięte baseny czy słaba oferta w hotelowej restauracji to były opinie których sporo w opisach wyjazdów. My jednak postanowiliśmy zaryzykować. Dzień przed wyjazdem otrzymaliśmy z biura podróży wiadomość o zmianie hotelu z Laguna Garden na Kaliakra. Dotarliśmy do hotelu późną nocą i tu czekała na nas niespodzianka w postaci pięknie przygotowanej kolacji. I już do końca pobytu właściwie o hotelu można się wypowiadać wyłącznie pozytywnie. Piękny widok z okna na szumiące morze, wzorowa czystość, codzienne sprzątanie pokoju, systematycznie uzupełniana lodówka z napojami, przyjazna obsługa w recepcji, bardzo smaczne posiłki z doskonałą kawą, szeroki wybór alkoholi, otwarte zewnętrzne baseny i pokoje gier. Zatem ogólna opinia jest bardzo dobra.
Sympatyczna i uczynna obsługa, smaczne i urozmaicone jedzenie w restauracji hotelowej, wzorowa czystość w pokoju, piękny widok z okna, bliskość plaży, szeroki wybór trunków w hotelowym barze, cisza i spokój sprzyjająca pełnemu relaksowi, leżaki i parasole dostępne na plaży, funkcjonalny plac zabaw dla dzieci, codzienne sprzątanie pokoju i uzupełnianie napojów w lodówce, stałe uzupełnianie kosmetyków do higieny osobistej łącznie z maszynkami do golenia, trzy szybkie windy.
Praktycznie nie można było się uskarżać na jakiekolwiek niedogodności.
Hotel jest dość czysty, pokoje codziennie sprzątane. Próba zamówienia drinka to droga przez mękę, zależy na którego barmana się trafiło, ale generalnie ciężko się dogadać jak się chce coś ciekawszego, bo oferta likierowa w all inclusive całkiem fajna. Smaczne wino do posiłków rekompensowało straty :D po przyjeździe koczuje się na sofach parę godzin bez śniadania, z czym nigdy nie spotkałam się w innych hotelach, no ale skoro doba się zaczyna o 14 to co zrobisz :P jedzenie smaczne, duży wybór, blisko plaża, fajny basen. We wrześniu nie trzeba było polować na leżaki, no chyba, że pod koniec pobyty /około 15 września pan ratownik zaczął chować leżaki i nara/
- dobre wino - codzienna wymiana ręczników - bezpłatne leżaki na plaży - plaża 3 minuty od hotelu
- słaby angielski, radzę zaopatrzyć się w tłumacza - wifi TYLKO w lobby, może czasem złapie na basenie
Czysto smacznie. Choć basen slabo czyszczony,t en temat jest do poprawy
Miejsce bliko plaży
Dla mnie Ok
To jeden z 3 hoteli. Zaletą jest że te hotele mają wspólna infrastrukturę. Blisko morza idealny dla rodzin z dziećmi. Odzielny basen dla maluchów
przy hotelu dużo zieleni widok na plaże
architektura komunistyczna
Nic mnie nie urzekło. Byłam wczerwcu 2016 r. Było bardzo zimno, podał deszcz. Pogoda gorsza niż w Polsce.
W centrum Albeny
Brak animacji dla dorosłych. Nic się nie dzieje wieczorem.Na plaży nie ma baru. Złe sprzątanie. Jak się nie upomnieć o czyste ręczniki i zmianę pościeli - to tego nie masz.