Les Dunes D'Or

Nie Jesteśmy wybrednymi podróżnikami i pobyt jak i sam hotel oceniamy na plus.Jeżeli ktoś szuka bardzo wysokiego standardu hotelu z wyszukanymi potrawami to może lepiej szukać w droższych hotelach (???)Hotel na bieżąco utrzymywany w czystości.Pomimo iż hotel nadaje się do remontu/odświeżenia to personel stara się nadrobić wszelakie niedogodności.Jedzenie dość monotonne w skali tygodnia lecz każdy znajdzie coś dla siebie.Generalnie luty był idealnym terminem aby pozwiedzać różne miejsca bliżej i dalej i hotel spełnił nasze wymagania w zupełności.

Mieliśmy wykupiony pobyt BB. Baseny: czyste, leżaki spoko, za ręcznik trzeba dać depozyt 100MAD - zwrotny. Plaża: dojście przez deptak (blisko), wydzielona część hotelowa, plażowi handlarze nie wchodzą na wydzielony, hotelowy teren. Pokój: dostaliśmy chyba najbardziej oddalony od recepcji, na parterze z widokiem na zjeżdżalnie (podczas używania przez nieletnich niesamowity hałas). Mieliśmy tarasik, niestety cały zabrudzony ptasimi odchodami - nawet nam się dostało od jednego... Pokoje czyste, łazienka spoko, są kosmetyki jeżeli ktoś potrzebuje. Klimatyzacja sterowana z pokoju. Ręczniki wymieniane codziennie jeżeli potrzebujecie. Obsługa: generalnie wszystko OK, w większości nie było problemu z komunikacją po angielsku. Codziennie różne animacje. Śniadania: dosyć urozmaicone, pyszne bagietki i sfenj. Są omlety, jajecznica, placki, kiełbaski, sery żółte i białe, owoce, słodkie drożdżówki, owoce. UWAGA: śniadanie zaczyna się od 6:30 (ważne jeżeli jedziecie na wycieczkę), niestety o 6:30 nie ma zbyt wielkiego wyboru. O przyprawy (sól, pieprz) trzeba poprosić, tak samo o łyżeczkę do kawy/herbaty. Bardzo mało filiżanek do kawy/herbaty. Jeżeli już dorwiecie gdzieś filiżankę to niestety, ale podlejszej kawy nie piłem (z wyjątkiem dwóch dni, kiedy była w miarę OK). Na miejscu trzeba opłacić podatek miejski - jeżeli zapłacicie przy przyjeździe to poproście o dowód wpłaty - od nas chciano pobrać również przy wyjeździe - udało się załatwić bez podwójnego wnoszenia opłaty.

Hotel bardzo ładny i czysty, dużo zieleni i bardzo blisko pięknej plazy

Hotel spełnił oczekiwania, pokoje czyste, ładne otoczenie, pogoda zawiodła - wiało, niemiła obsługa na recepcji.

Pobyt bardzo udany, hotel zadbany, pokoje przestronne, pyszna kuchnia z wielkim wyborem dań, cudowne kucharki które piekły placki. Pracownicy hotelowi i w restauracjach bardzo pomocni, uprzejmi, pogodni, oprócz opryskliwych pań w recepcji

Nazwa  Les Dunes D'Or
Miejsce  Maroko / Agadir / Agadir
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Długa i piaszczysta plaża położona bezpośrednio przy hotelu.

Jedynie 2 km do zabytkowego i rozrywkowego Agadiru.

Zachwyca wspaniałym ogrodem oraz nienagannym porządkiem.

Dla dzieci: brodzik podgrzewany zimową porą, plac i pokój zabaw, miniklub, baby club.

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Karol

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Hotel zlokalizowany blisko plaży i promenady na której znajdziemy sklepiki i restauracje. Pokoje codziennie sprzątane

Wady

mały minus za brak wentylacji w łazience i wilgoć panującą w pokoju

Adam

Zalety

Czysto, nawet smaczne jedzenie (śniadania).

Wady

Przydałoby się odnowić to i owo.

Hotel bardzo ładny i czysty, dużo zieleni i bardzo blisko pięknej plazy

Zalety

Bardzo blisko przepięknej plaży, kilka basenów do dyspozycji gości, bardzo mila obsługa

Wady

Nie ma nic takiego

Barbara

Pobyt - Maj 2023

Zalety

położenie hotelu, bungalowa zabudowa

Wady

restauracje na piętrze bez widoku na ocean

Alina

Pobyt - Październik 2022

Zalety

Piękny ogród, basen, animacje dla dorosłych i dzieci, Muzyka na żywo wieczorami; blisko plaży, gdzie przemiły pan codziennie witał gości z uśmiechem, pomaga ustawić Leżaki przynosił materacyk. Wyjątkowe miejsce, Czułam się jak w niebie, na pewno wrócę

Stanek.

Pobyt - Listopad 2019

Nie polecił bym tego hotelu. Zwłaszcza że cena z Polski jak na ten standard bardzo wysoka nawet po za sezonem. Pogoda na początku listopada całkiem fajna ok.25 st.C. A woda ok 20st. Z basenu nie korzystaliśmy Ale disc duży. Animacje wieczorem dość ciekawe. Hotel nastawiony na turystów z Anglii, Francji, Niemiec i Marokanczykow.

Zalety

Położenie dobre obok promenady i zaraz ładna plaża. Pokoje nie za duże wymagają już remontu. Restauracje All Karta Rybna godna polecenia dobre posiłki i super miła obsługa. Są jeszcze dwie Włoska i Marokańska Ale średni poziom.

Wady

Słabe jedzenie mały wybór dań z mięsa. Po godzinie już same kości na tacach. Wciąż kolejki przy posiłkach za omletem czy naleśnikiem trzeba czekać ok.10 min. Filiżanki i sztućce na sniadaniu też brak. Po drinka wieczorem kokejka ok.15 min. Słabe drinki wiecznie brakowało im szklanek potem i wina i alkoholu. Pół wieczoru stracone na kolejki przy barze. Pokoje sprzątanie tylko powierzchownie.

Iwona

Pobyt - Sierpień 2018

W hotelu Labranda byliśmy dwa tygodnie temu. Hotel z zewnątrz wygląda fatalnie, na maksimum 3 gwiazdki, podobnie jest z recepcją. Jednak po jej przekroczeniu jest zdecydowanie lepiej. Jednak nie o to mi chodzi, pisząc opinię. Na terenie hotelu jest mnóstwo głodnych i wychudzonych kotków, którymi nikt się nie przejmuje!!!Są łagodne, łaszące się, miauczące i proszące o jedzenie. Nikt nie reaguje niestety!!! Jest to przerażające, gdyż w hotelu marnują się tak wielkie ilości jedzenia!!! Nikt nie daje im jeść. My codziennie wynosiliśmy im z obiadu i kolacji wędlinę, a one czekały i wręcz to łykały, bo były tak głodne!!! Większy problem stanowią małe kotki, których kocice nie są w stanie wykarmić, bo są tak wychudzone. Im też wynosiliśmy mleko. Polacy reagowali tak,jak my. Ale Niemcy czy Francuzi - totalna znieczulica!!!. Kraj bezduszny pod tym względem, słońca brak i proszę nam wierzyć,że są milsze miejsca ,np. Cypr. Marokańczycy sympatyczni,ale nachalni do granic możliwości. Nie każdemu to odpowiada. Nam stanowczo nie!!!

Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2018

Jesteśmy zachwyceni!! Po pierwsze Marokańczycy są cudowni i bardzo pomocni! Po drugie hotel spełnił Nasze wymagania w 99%. Jedzenie było przepyszne, nie przesadnie urozmaicane, ale można było spróbować lokalnej kuchni, jak również zjeść znane dania. Lokalizacja hotelu również jest bardzo dobra, plaża czysta, ale około 11:00 trudno było znaleźć wolne miejsce na leżakach, wręcz było to niemożliwe. Basen czysty, tutaj z kolei miejsc wystarczająco. Tereny zielone i sam hotel utrzymany w bardzo dobrym stanie, czysto i ładnie. Wszyscy z obsługi bardzo przyjaźni i pomocni, chociaż nieraz długo czekaliśmy na sztućce i napoje do obiadu i kolacji. Chcielibyśmy tutaj jeszcze wrócić, bo naprawdę jesteśmy zachwyceni! :) Goście to głównie Francuzi i Niemcy 50+ ;) Jak dla Nas super! Animacje w języku francuskim i angielskim, ale naprawdę można było się dogadać ze wszystkimi, jeśli tylko ktoś chciał. Czytając czasami opinie, że w Maroku animacje są po francusku i to jest minus hotelu, brakuje mi słów... Polecamy!!! :)

Zalety

+ obsługa + lokalizacja + czystość + wielkość hotelu + jedzenie (cudowne!!) + animacje, kursy, wieczorne show

Wady

- czekanie na sztućce i napoje do obiadu i kolacji - mało leżaków na plaży (początek sezonu)

Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2018

Było super! Hotel położony tuż obok promenady z cudownym widokiem na kasbę. Basen czysty, ciut za mały, jak na wielkość hotelu, jednak na ogół nie było problemów ze znalezieniem miejsca. Jedzenie w restauracji głównej pyszne i różnorodne. Animacje fajne. Chętnie przyjechałabym tutaj jeszcze raz ?

Zalety

Świetny hotel, mnóstwo animacji, pyszne jedzenie, miła obsługa, mało Polaków.

Wady

Brak :)

Artur

Pobyt - Styczeń 2018

Fajne położenie ,miła obsługa po przybyciu należy od razu zwrócić uwagę na pokój i ewentualnie od razu spróbować zmienić ,niektóre mają nieciekawe położenie.Być może w sezonie to nie przeszkadza ,ale w styczniu może być kłopotliwe.

Zalety

Nad oceanem.

Wady

Jak na cztery gwiazdki ,trochę mu brakuje

4.8
Zborek

Pobyt - Wrzesień 2015

Jeśli chodzi o organizatora czyli Wakacje .pl i biuro podróży - super bez żadnych zastrzeżeń \\\" no może wycieczki fakultatywne ale też nie jest żle\\\", natomiast sam hotel niestety wymaga już trochę remontu bo czasy świetności ma już za sobą , a dodatkowo działa jako senatorium dla kuracjuszy z Francji także 70 % towarzystwa to 60+ la,France. Ogólna ocena 5/10. Pobyt wrzesień 2015. Pozdrawiam

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja, duży ładny teren, wspaniała zieleń, niezłe animacje, cisza spokój.

Wady

Średni standard pokoi, jedzenie monotonne, niby dużo barów i atrakcji ale nigdy nie można trafić co gdzie czynne, nagminnie zamykają dużo wcześniej, no i bez bakszyszu ani rusz.

Pobyt - Sierpień 2015

Drodzy urlopowicze jadacy do Maroka do miejscowosci Agadir - pamietajcie ze mimo afrykankich temperatur slonce dopiero na niebie pojawia sie w godz 12-14. Niekiedy zdarza sie ze w ogole go nie mozna doswiadczyc. Taki tam mamy klimat :) Trzeba sie z tym liczyc. Goraco polecam wycieczki fakultatywne nie z biurem podrozy a z p. Ibrahimem - www.allmaroko.pl. Bylam z p. Ibrahimem na 2dniowej wycieczce - Marrakesz&Essaouira. Kosztowalo mnie to 80 Euro a dla porownania z biurem podrozy wycieczka 1dniowa do samego Marrakeszu - 76 Euro. Nie warto jechac na 1 krotki dzien do Marrakeszu gdyz on budzi sie do zycia dopiero poznym wieczorem :)

Zalety

Hotel znajduje sie przy rewelacyjnej i dlugiej promenadzie ktora dojsc mozna wlasciwie do centrum Agadiru. Oczywiscie nalezy wspomniec iz po wyjsciu z hotelu i przejsciu przez promenade jest sie juz na przepieknej, szerokiej i piaszczystej plazy. Na plazy bezplatne lezaki i parasole przy wydzielonej czesci plazy. Alkohol to kolejny plus - nikt Polakowi nie zalowal, wodke barmani leja do polowy kieliszka do wina. Piwo lali ukradkiem z butelki! To sie nie zdarza zbyt czesto na all inclusive. Basen - wlasciwie 3, gdzie jeden najwiekszy posiadal spora czesc tzw brodzika dla dzieci. Mnostwo pieknej zieleni w hotelu to tez duzy plus. WIFI jest tylko w recepcji, slaby zasieg ale JEST w dodatku darmowy. Jedzenie - na sniadanie PRZEPYSZNY i SWIEZY sok ze slodkich pomaranczy - rewelacja! Obiady i kolacje bardzo syte, a kazdy znajdzie cos dla siebie. Owoce i warzywa dojrzale i smaczne. Obsluga - zawsze mila i usmiechnieta, staraja sie nawet rzucic polskim slownictwem :)

Wady

Hotel typowo francuski, takze Polacy otrzymuja z gory ustalone pokoje, nie sa pierwszej mlodosci. Mi jednakze az tak bardzo to nie przeszkadzalo - bo ile czasu spedza sie w pokoju? Niewiele. Obsluga nie wyrabia sie w sezonie z czystoscia samego hotelu jak i stolikow w restauracji. Panie sprzatajace wchodza do pokoju mimo wywieszonej kartki Nie przeszkadzac! To jest dramat. Hotel jest podzielony na kilka budynkow w ktorym jest mnostwo pokoi. Tworza one swoisty labirynt takze dojscie do swojego pokoju wymaga niezwyklej zdolnosci ;-)

Katia

Pobyt - Czerwiec 2015

Pobyt udany - świetne jedzenie, urozmaicone, smaczne, świeże, wszystko czego można chcieć, zawsze świeżo wyciskany sok do śniadania. Wybór mięs, ryb, innych owoców morza, owoce, desery - cudowne! DObrej jakości alkohole. Miła obsługa, pomocna, sprawna. Fajne animacje, wieczorna muzyka na żywo, tańce, show. Polecam z czystym sumieniem. Hotel stary co widac ale czysty, zadbany, dobrze usytuowany.

Zalety

świetne jedzenie, świeże, smaczne, urozmaicone, restauracje tematyczne, Miła i sprawna obsługa. Położenie

Wady

nieco stary ale nie wpływa to na moją ocenę

Jacek

Pobyt - Czerwiec 2015

Hotel jest co prawda dość stary ale wszystko działa bez zarzutu. Nie ma żadnych niedoróbek tak typowych jak np. w Egipcie. Cały obiekt wraz pokojami jest odnowiony /pomalowany/. Wszędzie jest bardzo czysto. Wyżywienie bardzo dobre . Plaża rewelacyjna. Obsługa miła / leją całkiem mocne drinki / . Leżaki i ręczniki bezpłatne /również na plaży/ . Poza hotelem jest bardzo bezpiecznie nawet w środku nocy.

Zalety

- b.dobre wyżywienie - ładny i duży basen - rewelacyjna plaża - super promenada nad oceanem / dł. 9 km /

Wady

- biorąc pod uwagę cenę hotelu- brak wad - pogoda - czasami do południa jest mglisto i pochmurnie - ale oczywiście nie jest to wina hotelu

Hanna

Pobyt - Maj 2015

Spędziliśmy wspaniały dwutygodniowy urlop, hotel piękny,czysty,obsługa super, można porozumiewać się w j.angielskim i francuskim. Animatorzy nie pozwalają się nudzić.Atrakcje urozmaicone,dużo rozrywki. Marokańczycy to bardzo przyjaźnie nastawieni ludzie.

Zalety

Wspaniała obsługa, animatorzy to prawdziwi artyści

Wady

Monotonne śniadania, mało urozmaicone

Bożena

Pobyt - Listopad 2014

Pokoje wymagają odświeżenia, ale te na parterze mają wyjścia na ogród - znakomite dla wyjazdów w grupie. Goście to przemili emeryci francuscy; zespół animatorów - totalna porażka; nie potrafili mówić w żadnym innym języku niż francuski, a ponieważ była nas spora grupa - ponad 20 osób - omijali nas dużym łukiem, żeby nie musieć czegokolwiek proponować. Poza śniadaniami - rewelacyjne jedzenie; alkohole markowe.

Zalety

Piękne położenie, wspaniała zieleń i baseny.

Wady

obsługa - w tym animatorzy - znają jedynie język francuski; śniadania - głównie słodkie bułki, jedna wędlina, twarożek i pomidory znikające natychmiast; dania z jaj również tylko przez część śniadnia.

Piotr Bociek

Pobyt - Październik 2014

Generalnie z hotelu byliśmy zadowoleni poza małymi mankamentami (patrz wady hotelu). Byliśmy tam na tydzień i przynajmniej w naszym przypadku hotel odebraliśmy jako miejsce dla francuskich emerytów (przesympatyczni ludzie, którzy lubią się bawić - potańcówki, zabawy). SPA bardzo drogie np. porównując hammam w hotelu i poza hotelem (przez biuro podróży, które po nas przyjechało i potem odwiozło) to cena byłą dwukrotnie wyższa w hotelu.

Zalety

- blisko do plaży (piękna i szeroka) - na plaży spora ilość hotelowych leżaków - spora ilość jedzenia

Wady

- mało kto z obsługi zna angielski - kilka osób z obsługi zachowywali się jakby byli tam za karę (ale podejrzewam, że to wszędzie znajdą się takie osoby) - drobne mankamenty w postaci głośnej klimatyzacji i uszkodzonego uchwytu do prysznica

Darek

Pobyt - Czerwiec 2014

Znalazłęm się w tym hotelu z żoną ze względu na dobre opinie w zagranicznych biurach podróży i jesteśmy mile zakoczeni poziomem i kulturą obsługi, Oczywiście jak się chce zawsze można się czegoś przyczepić ale jak ktoś chce znależć dziurę w całym to zawsze znajdzie choćby to był hotel 7*, Napewno polecam każdemu kto chce być miło obsługiwany, mieć do dyspozycji prawdziwy all inclusive bez podejżanego alkoholu.

Zalety

Położenie przy samej plaży która jest duża piaszczysta i czysta, hotel położony na rozległym ładnym terenie z ogrodami z zielenią i kilkoma basenami, wszędzie kwiaty i ścieżki spacerowe, wysoki poziom obsługi w hotelu i bardzo miły personel, brak turystów z rosji itp. nacji!

Wady

Mało znany Hotel w polsce ponieważ turyści w nim są głównie z francji ale z drugiej strony to zaleta bo jest spokojniej...

Les Dunes D'Or