Stare Miasto z wenecką fortecą i brukowanymi ulicami
Port z latarnią morską i klimatycznymi tawernami
Plaża miejska z czystym piaskiem i barami
Tradycyjne targi i lokalne produkty na każdym kroku
Odwiedziliśmy Liberty Hotel w Rethymno we dwoje z partnerką i z pełnym przekonaniem możemy stwierdzić, że był to strzał w dziesiątkę dla każdego, kto szuka idealnej bazy wypadowej do odkrywania uroków Krety. Największym atutem obiektu jest bez wątpienia jego genialne położenie. Hotel znajduje się zaledwie 5 minut przyjemnego spaceru od klimatycznego starego miasta w Rethymno oraz około 10 minut spacerkiem od portu i głównej plaży. Bezpośrednie otoczenie zapewnia absolutnie wszystko, czego potrzeba na wakacjach, bo w okolicy jest niezliczona ilość sklepów spożywczych, lokalnych targów, aptek oraz mnóstwo świetnych knajpek i restauracji. Jeśli ktoś planuje aktywne zwiedzanie, na miejscu można bez problemu wypożyczyć skuter, a na plażę zabrać ze sobą hotelowe parasole, co jest przemiłym i bardzo praktycznym akcentem. Dużym plusem jest także przyjemny basen przy hotelu, przy którym można świetnie odpocząć po całym dniu spacerów. Sam pokój był schludny, czysty i w pełni odpowiadał dobremu standardowi trzech gwiazdek. Na wyposażeniu mieliśmy działającą klimatyzację, lodówkę, czajnik, kubki, suszarkę do włosów, zestaw świeżych ręczników, podstawowy żel do mycia oraz zapas papieru toaletowego. Bardzo miłym akcentem był balkon ze stolikiem, dwoma krzesełkami i stojącą suszarką na ubrania, czyli idealne miejsce, żeby rano usiąść i spokojnie wypić kawkę. Serwis sprzątający działał niezawodnie, codziennie dbał o porządek i wymieniał ręczniki. Bardzo doceniliśmy też podejście personelu. Osoby zajmujące się hotelem są niczym dobre cienie, czyli zawsze obecne i niezwykle pomocne, gdy potrzebowaliśmy jakiejś informacji, a jednocześnie dające gościom pełną swobodę i prywatność. Mieliśmy pakiet z samymi śniadaniami i były one serwowane w stałym zestawie, gdzie można było zjeść jajka sadzone, pyszne grillowane parówki z papryką i oregano, tosty francuskie, coś na słodko, wypić świeże soki, kawę czy herbatę. Choć menu z dnia na dzień się powtarzało, to wszystkie produkty były smaczne i sycące, dając dobrą dawkę energii na udany początek dnia. Podsumowując, mimo że hotel nie jest najnowszy i przydałoby mu się delikatne odświeżenie, cena za pobyt była wyjątkowo korzystna i bardzo adekwatna do oferowanego standardu. To genialny wybór dla par oraz osób aktywnych, traktujących hotel jako wygodną, przyjazną i świetnie zlokalizowaną bazę do zwiedzania. Szczerze polecamy!
Genialna lokalizacja 5 minut od Starego Miasta i 10 minut spacerem od portu oraz głównej plaży w Rethymno. Bardzo dużo sklepów, targów i restauracji w otoczeniu. Czyste, codziennie sprzątane pokoje z wymianą ręczników, klimatyzacją, lodówką, czajnikiem, kubkami, suszarką do włosów oraz balkonem ze stolikiem i suszarką na ubrania. Przyjemny basen. Przesympatyczna, pomocna i dyskretna obsługa. Możliwość wypożyczenia skutera i zabrania parasoli na plażę. Idealna baza wypadowa!
Trudno doszukać się tu realnych wad, bo cena jest wyjątkowo atrakcyjna i w pełni adekwatna do standardu. Hotel ma swój klasyczny, tradycyjny styl i przydałoby mu się małe, kosmetyczne odświeżenie, ale w żaden sposób nie wpływa to na komfort czy czystość pobytu. Dla osób szukających wygodnej bazy wypadowej jest to miejsce bez słabych punktów.
W hotelu przebywaliśmy na przełomie maja i czerwca 2019. Hotel miejski, w bardzo dobrej lokalizacji, wszędzie blisko, szczególnie na starówkę, na czym nam najbardziej zależało. Pokój z balkonem, łazienka z dużą wanną i przesłoną prysznicową, codziennie zmieniane ręczniki. Hotel położony przy ruchliwej ulicy w związku z tym jest dość głośno, ale po zamknięciu okna jest cicho. Nie był to dla nas problem, ponieważ nastawiliśmy się na zwiedzanie a nie zaleganie w pokoju. W pokoju klimatyzacja, wi-fi, lodówka na napoje. Śniadania i obiadokolacje obfite i przepyszne. Obsługa przemiła i przyjazna. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu, mamy mnóstwo wspaniałych wspomnień. Polecamy serdecznie:)
położenie, obsługa, czystość, wyżywienie