Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik, zjeżdżalnia wodna.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, sauna, łaźnia turecka, 4 korty tenisowe, badminton, minigolf, koszykówka, siatkówka.
Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirkowa plaża z pomostem.
Rozbudowana infrastruktura: 5 restauracji, 5 barów, 3 baseny odkryte, basen kryty, 3 zjeżdżalnie wodne, program animacyjny.
Hotel ładny, duży, dużo zieleni i myślę że w uplane letnie dni będzie bardzo przyjazny. Ale w marcu bardzo mało się dzieje, trzeba nastawić się tylko na odpoczynek. Jedzenie dobre aczkolwiek monotonne,nie ma tzw.dni tematycznych. Obsługa miła, czysto,bar na plaży. Ogólnie jesteśmy zadowoleni ale może od kwietnia będzie bardziej interesująco aby wypełnić wolny wieczorny czas
Dużo zieleni to napewno, czysto,miła obsługa
Monotonne jedzenie beż tematycznych dni co jesr w innych hotelach
Tygodniowy urlop w Hotelu Limak Arcadia spędziliśmy w rodzinnym gronie. Serdecznie polecam to miejsce. Hotel ogromny, wiele trakcji (również dla dzieci, w tym kilka basenów, DART (wesoły animator, pozdrawiamy :)), minigolf, korty tenisowe, boiska, cukiernia, kilka barów (również na plaży), sauna, turecka łaźnia itp. Serdecznie ukłony w stronę kucharzy - jedzenie wyborne i bardzo różnorodne- każdy znajdzie coś dla siebie.... na ciepło i zimno :) Obsługa bardzo miła i pomocna zaś pokoje czyste. Dzieciaki zachwycone:)
ogromna przestrzeń, sportowy charakter, pyszne jedzenia, bardzo miła obsługa :)
Pobyt super. Hotel czysty pokoje pięknie urządzone o bardzo czyste. Kilka basenow wszystkie czyste. Ładna plaża i fajny bar na plaży. I najważniejsze przepyszne jedzenie i bardzo duży wybór. Pięknie zadbany ogród z ciekawą roślinnością.
Czystość. Dobre jedzenie. Obsługa na najwyższym poziomie. Kultura i serdeczność.
Nie ma wad
Hotel super. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. Polecam dla rodzin z dziećmi (tam maluchy się nie nudzą) Animacje w okresie zimowym bez szału, ale to zima. Jedyne czego brakowało to podgrzewany basen zewnętrzny (basen wewnętrzny spoko)
Położenie Standard Obsługa
Brak podgrzewanego basenu. Chlodne łazienki w pokoju rodzinnym
Byliśmy w Arcadii zimą, poza sezonem, kiedy baseny zewnętrzne nie są jeszcze czynne i nie ma codziennych animacji, za to pogoda (10-20'C w lutym) pozwala cieszyć się pięknym, zielonym obejściem hotelu, spędzać czas aktywnie na świeżym powietrzu i łapać promienie słońca korzystając z zewnętrznych barów, obiektów sportowych, czy też wygrzewając się na leżakach przy basenach lub na plaży. Jedzenie smaczne i urozmaicone, jednak z owoców były tylko pomarańcze, grejpfruty, jabłka oraz gruszki, a owoce morza pojawiły się zaledwie raz w postaci paelli z krewetkami. W kwestii alkoholu, polecam tylko niewybrednym (patrz: wady), chyba, że ktoś lubi piwo. Tu standardowo Tuborg i Efes.
Hotel zadbany, czysty i przestronny, otoczony zielenią, położony przy szerokiej plaży daje wiele możliwości spędzania czasu wolnego, w tym udania się do miasteczka Belek, co zajmuje 20 minut piechotą. Obsługa miła i pomocna. Pokoje codziennie sprzątane (wymiana ręczników, uzupełnienie kosmetyków, mini baru, kawy i herbaty). Dla dzieci salon gier, mini club, mini disco, planszówki, dart, kręgle itp. Dla dorosłych sauna, fitness, wieczorne karaoke lub live music. Czysta plaża z fajnym Beach Barem.
Hotel Limak Arkadia Sport, jak sama nazwa wskazuje, zawiera kompleks boisk i trzeba liczyć się z tym, że w sezonie feryjnym przebywa w nim wiele drużyn sportowych, które okupują również jedyny czynny zimą basen kryty i generalnie w całym obiekcie jest tłoczno i gwarno. Największym rozczarowaniem były jednak drinki. Brak naszego ulubionego Baileys'a, czy nawet jego lokalnej podróbki oraz płatne Mojito, Pina Colada itp. mimo wykupionego all inclusive!!! W ofercie nie było wzmianki na ten temat :(
Hotel (a raczej ośrodek, bo kompleks składa się z wielu budynków (główny hotel, dodatkowe domki, place zabaw, klub dziecięcy, bary, kawiarnie, baseny, boiska, dużo zieleni) posiada wszystko czego trzeba na wakacjach. Ogólnie oceniam bardzo dobrze.
Duży teren zewnętrzny, boiska sportowe, bezpośredni dostęp do plaży nad Morzem Śródziemnym, basen kryty czynny zimą, sauny, łaźnia turecka, spa, bardzo dobre wyżywienie (smaczne i duży wybór), ogrzewanie w pokoju (byliśmy w lutym), fajne animacje dla dzieci, kilka placów zabaw, blisko do miasteczka (na nogach około 5 minut).
Dużo gości :) Mimo, że byliśmy poza sezonem (luty) to w czasie śniadania i kolacji trudno było znaleźć wolne miejsce w restauracji (mimo, że jest bardzo duża) - do hotelu zjeżdżają się sportowcy z całej Europy i odbywają tam zgrupowania. Basen kryty powinien być albo większy (żeby można było w nim popływać sportowo) albo woda powinna być cieplejsza (żeby tylko się pluskać / moczyć). Jednak nie trzeba korzystać z tego basenu, nawet zimą jest tam dużo innych atrakcji :)
Polecam, pokój ładny, czysty, raczej oceniłabym na 4*
Położenie super, piękna plaża bardzo dobre jedzenie
Bardzo udany pobyt. Blisko pięknej plaży, w otoczeniu lasów, ale też niedaleko do miasteczka. Pyszne jedzenie, obsługa bardzo miła, dużo atrakcji na terenie hotelu. Dzieci ciągle biegały do kotków, które są dodatkową atrakcją. Wróciliśmy bardzo zadowoleni.
Super położenie, nad samym morzem z leżakami i barem hotelowym. Dużo atrakcji na terenie hotelu. Przepyszne i urozmaicone jedzenie, w tym w wersji all inclusive można ciągle jeść i pić, jak nie podczas posiłków, to w barze na plaży, w barach hotelowych, ciągle coś serwują :) Dobra kawa. Obsługa bardzo uprzejma. Mają swoje hotelowe koty, które są mile widziane i zadbane :) Ogólnie stosunek tego co się dostaje do ceny bardzo na plus.
Jak na rodzinę 5-osobowa to apartament rodzinny dość mały. Widok słaby, na inne budynki hotelowe. Basen wewnątrz dość mały i czynny tylko do 19:00 (trochę za krótko).
Świetny hotel przyjazny dzieciakom. Ogromny teren z wieloma atrakcjami. Fantastyczna obsługa i wyśmienita kuchnia.
Wszystko
Zimna woda w basenie zewnętrznym.
Hotel już ma czasy swojej świetności za sobą jest część wyremontowana i spełnia warunki ale trzeba uważać aby nie dostać pokoju na widok placu budowy reszta to maksimum cztery gwiazdki najwięcej można przyznać dla personelu jest miły i pomocny najwięcej zasługuje p.TAMARA z recepcji bo ona stara się zadowolić klienta
Personel, jedzenie, czystość i widoki
W Lutym powinno być więcej animacji dla dorosłych i atrakcji w postaci różnych występów dzień jest krótki pogoda też nie rozpieszcza dzieci małe były zadowolone bo o nie dbano natomiast nastolatki nie miały takiego szczęścia. Brak basenu na zewnątrz z podgrzewaną wodą
Super pokój, piękny stary park w otoczeniu, blisko do plaży
1. Bardzo uczynny, miły i profesjonalny personel hotelowy 2. Pyszne jedzenie, duża różnorodność dań 3. Restauracje tematyczne 4. Fajna sauna i baseny 5. Dużo barów
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. W sezonie zimowym baseny zewnętrzne zamknięte, ale jest mały basenik wewnątrz. Za darmo można również korzystać z sauny. Jedzenie dobre, personel bardzo miły i pomocny. Szybko rozwiązują zgłaszane problemy - w naszym przypadku klimatyzacja nie działała. Jak się okazało temperatura jest ustawiana odgórnie wiec mogliśmy sobie kręcić klimą dowolnie i tak bez zgłoszenia problemu, nic by to nie zmieniło. Fajne animacje no i najważniejsze bardzo dobra lokalizacja - nad samym morzem (plaża piaszczysta), blisko do sklepów i restauracji (spacerkiem jakieś 10min i to z małym dzieckiem, którego wiecznie bolą nogi), blisko do lotniska (transfer jakieś 30-40min). Na terenie hotelu są domki dla kotów. Trzeba się liczyć z tym, że zwierzaki chodzą po restauracji, płazy, itd.
1. Lokalizacja. 2. Animacje. 3. Boiska, korty. 4. Place zabaw. Jeden na plaży.
Można by zmienić pory wydawania głównych posiłków. Być może w sezonie letnim, gdy wszystkie bary są otwarte, to nie problem ale przerwa 4godzinna pomiędzy obiadem a kolacją to trochę dużo, zwłaszcza dla dzieci.
Hotel odwiedziliśmy w czasie ferii zimowych. Zakwaterowano nas w pokoju rodzinnym, który był obszerny i dobrze przemyślany. Pokój sprzątany codziennie, barek uzupełniany regularnie. Same umieszczenie pokojów rodzinnych jest nie przypadkowe, obok ogrodzony plac zabaw oraz Kids Club. Odległości od wszystkich atrakcji obiektu mniej więcej równa. Obiekt nastawiony turystów z nutką sportowca. Posiada pełno wymiarowe boisko, korty tenisowe, boisko do kosza, mini golf, jest również gdzie pobiegać, a po wszystkim sauny do regeneracji. Dzieci mają animacje 3x dziennie (10-12; 15-17; mini disco o 20:30), animator z powołaniem (Yusuf), dzieci odliczały czas do kolejnych zajęć. Dla dorosłych co wieczór również przygotowane są atrakcje: muzyka na żywo, karaoke, pokaz magika. W ciągu dnia też można skorzystać zajęć które organizuje hotel: rzutki, gra w kule, strzelanie z łuku, wędkowanie w morzu. Do miasteczka jest ok 7min. piechotą, jest urokliwe i sympatyczne. W trakcie pobytu nasz syn miał urodziny i hotel to wychwycił, zaproponowano nam zorganizowanie tego dnia za niewielką opłatą (40eur) i zdecydowanie było warto. Rano zaskoczyły nas udekorowane drzwi od pokoju, personel w większości był poinformowany i składano mu życzenia przy każdej okazji a w mini Clubie zorganizowano przyjęcie dla dzieci. Ponadto wieczorem wręczono prezenty i uroczyście zaśpiewano "sto lat" przy okazji Mini Disco. Był to dla nas wspaniale spędzony czas i mimo 3 dzieci również my rodzice mieliśmy okazje na odpoczynek i chwile razem. Podsumowując zdecydowania polecam hotel Limak Arcadia Sport resort dla rodzin z dziećmi i osób lubiących aktywnie spędzać czas.
Hotel posiada bardzo rozległy teren, urozmaicony, bardzo zadbany. Wiele atrakcji dla dzieci, odgrodzone place zabaw, mini golf, baseny zewnętrzne/jeden wewnętrzny. Do dyspozycji gości 3 sauny: sucha, parowa, turecka. Obsługa bardzo uprzejma, zawsze uśmiechnięta, chętna do kontaktu z klientami. Kuchnia niesamowicie urozmaicona, pyszna. Poza godzinami wydawania posiłków przekąski serwowane na plaży oraz bardzo kameralna pięknie urządzona kawiarnia za basenami zewnętrznymi. Piękne pokoje rodzinne.
Basen wewnętrzny mógłby być większy i posiadać jakiekolwiek atrakcje dla dzieci. Przydałoby się jakieś wprowadzenie przez personel gości, którzy pierwszy raz odwiedzili ten obiekt. Wszystko trzeba odkrywać samemu, chociaż ma to swój urok. Obok obiektu jest remontowany hotel z którego dobiegają dźwięki prowadzonych prac chociaż nie wpłynęło to na nasz wypoczynek / nam nie przeszkadzało. Przydałby się chociaż jeden podgrzewany basen zewnętrzny lub chociaż jacuzzi z którego można by korzystać.
Hotel lata świetności ma już za sobą. Znajduje się na ogromnym terenie. W lecie ogród prezentuje się na pewno o wiele lepiej kiedy są kwiaty i roślinność niż w lutym kiedy tej zieleni nie ma. Pokoje czystością nie powalają ale ważne że pościel czysta wymieniana raz na tydzień. Materace bez oznak pluskiew. Nie ma żadnego robactwa. Ręczniki cienkie i szorstkie. Pomimo że codziennie jedzenie takie same to jest dobre i każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo dużo kotów w hotelu ale nikomu to nie przeszkadzało. Do centrum miasta blisko, jest mnóstwo sklepów ale jest w nich drogo.
Dobre i smaczne jedzenie, ogromny teren gdzie można spacerować, bliskość plaży, blisko do centrum Belek.
Czystość, leżaki na plaży pokryte ptasimi odchodami.
Piękne otoczenie. Piękna plaża. Jest gdzie spacerować i biegać. 2 boiska do piłki nożnej, siłownia, kryty basen i sauny. Wszystko czyste i zadbane. Świetny Pan w miniklubie. Posiłki i kawa doskonałe. Obsługa wspaniała i pomocna. Apartament rodzinny z dwoma łazienkami i lodówką. Jest wszystko czego potrzebujesz. Do miasta 15 minut piechotą.
Bardzo duży wybór dań w restauracji. Siłownia. Otoczenie
Nie było nic takiego
Po raz pierwszy w Turcji . Hotel bardzo dobrze położony i wyposażony. Do centrum Belek około 10 minut spacerkiem. Posiłki pod względem ilości , jakości i urozmaicenia bardzo dobre. Obsługa wielki szacunek, pomocni uczynni, można zgłaszać się z każdym problemem.
Piękne położenie, mnóstwo atrakcji . Jedzenie wyśmienite, obsługa hotelu bardzo miła, blisko do plaży, mimo, że hotel nie należy do nowych to i tak był bardzo zadbany. WI-FI (również na plaży). Pokój rodzinny świetny, dwa pokoje z odrębną wnęką, dwie łazienki,
Basen zewnętrzny nie jest podgrzewany jak było w opisie hotelowym. Zimna woda w basenie wewnętrznym
Pobyt luty ,25 rodzinny z 4 dzieci -bardzo udany. Hotel usytuowany na ogromnym terenie z mnóstwem atrakcji i piękną piaszczystą plażą. Do centrum Belek ok. 15 min. spacerkiem po szerokim, bezpiecznym chodniku. Posiłki przepyszne i bardzo zróżnicowane. Pokoje duże i wygodne.
Wszystko nam się podobało pomimo, że większość atrakcji wodnych była nieczynna ze względu na okres zimowy. Fantastyczna obsługa na każdym poziomie. Niezaprzeczalnym atutem hotelu jest jest jego kuchnia. Smak, urozmaicenie, ilość i prezentacja.
Jedyny czynny basen zewnetrzny z zimną wodą. Hotel na takim poziomie powinien mieć basen zewnętrzny podgrzewany.
Pobyt mojej rodziny w tym hotelu oceniam na 5+. Obsługa sprawna i pomocna. Świetnie rozegrane różnorodne bary a w nich atrakcje. Ale, w moim pokoju np. Obudowa wanny wymagała renowacji, bo była polatana na silikon, ciekła woda. Firany z dziurami, popalone miejscami. Osoba sprzątająca wykonywała bardzo dobrze swoją pracę. Teren dookoła obszerny, utrzymany w czystości, przyjemnie die spacerowało.
Bezpośredni dostęp do morza, ilość basenów, choć o tej porze skorzystaliśmy x dwóch. Sauna parowa-uwielbiam. Rozstawienie barów i ich obsługa. Teren wokół hotelu
Nic bardzo dużego, ale wspomniane już elementy pokoju, po burzy przeciekał sufit w kilku miejscach w lobby i w stołówce
Przyjemny hotel, animacje wieczorne, mini klub dla dzieci, w ferie duuuzo Polakow- w sumie większość.pogoda dopisała 11-16 można było się opalać
Czysto, dobre jedzenie, mile animacje, klub dla dzieci, piękna zieleń w koło, mili kelnerzy
Mieliśmy pokój rodzinny dość daleko od recepcji, z krętymi schodami, rano chodziliśmy w chłodzie na śniadanie, brak lodów w styczniu mimo dobrej pogody, trochę kamieni na dnie
Hotel może nie jest nowoczesny, ale pokoje piękne, komfortowe , czyste. Pani Patirack codziennie sprawiała, że czuliśmy się jak w nowiutkim pokoju, a dzieci zachwycały się cudami z ręczników. Teren hotelu niesamowicie piękny, dużo zieleni, basenów. Plaża prywatną z dużą ilością leżaków, placem zabaw , darmowym barem i oczywiście pomost. Jedzenie różnorodne i bardzo smaczne. Każdy znalazł coś dla siebie. Obsługa miła, ale raczej nastawiona na inne narodowości. Córeczka korzystała z animacji w mini klubie i nawet po powrocie tańczy do piosenki Chori Chori
Teren hotelu , czystość, jedzenie
Dla nas bez wad, wypoczęci i zrelaksowani wróciliśmy