Udogodnienia dla dzieci: 2 brodziki, 4 zjeżdżalnie wodne, 2 place zabaw, animacje, miniklub (4-12 lat), opiekunka (odpłatnie).
Tylko 50 m do prywatnej, piaszczysto-żwirkowej plaży.
Bogata oferta rekreacyjna: 5 basenów, aquapark z 11 zjeżdżalniami (otwarty w wyznaczonych godzinach).
Dla aktywnych: siłownia, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, 3 korty tenisowe, siatkówka, aerobik, animacje.
Pobyt Ok. Dużo atrakcji dla dzieci. Kids Club - gdzie są organizowane zajęcia dla dzieci. Dzieci można zostawiać w Clubie pod opieką - polsko języczną . Jedzenia bardzo dużo, aczkolwiek codziennie ten sam wybór. Niektóre atrakcje na terenie hotelu są dodatkowo płatne jak np. Jazda autkami , park linowy- zjazd tyrolką, popcorn i kukurydza i napoje przy zejściu na plażę . Ogólnie duży ładny teren. Polecam.
Dużo zieleni
Monotonność jedzenia
Spędziliśmy cudowny czas w hotelu Long Beach w Turcji. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, które szukają udanego wypoczynku. Hotel jest bardzo czysty, a obsługa niezwykle pomocna i zawsze gotowa do wsparcia. Jeśli chodzi o jedzenie, to może nie jest to poziom najwyższego luksusu, ale byłam mile zaskoczona, mimo że wcześniej przeczytałam kilka negatywnych opinii. Oferta gastronomiczna była różnorodna i smaczna, więc nikt nie wyjdzie stąd głodny. Podsumowując, Long Beach to hotel, który warto polecić, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Na pewno wrócimy tu jeszcze raz!
Największym atutem tego miejsca są aquaparki, które naprawdę robią wrażenie! Każdy znajdzie tu coś dla siebie – zarówno dzieci, jak i dorośli będą zadowoleni. Bogactwo atrakcji wodnych z pewnością spełni oczekiwania każdego gościa.
Hotel typowo przygotowany pod dzieci, jest tam wszystko, wesołe miasteczko, zjeżdżalnie, kilka aquaparków, pokoje gier, bilardy, symulatory itd, itd. Natomiast dla dorosłych też jest wszystko. Wieczorem w lobby gra facet na fortepianie, codziennie są dyskoteki w naprawdę fajnej dyskotece, która mieści się w ogrodzie, przy basenach są koncerty na żywo.
- ilość atrakcji dla dzieci - duży obszar - atrakcje dla dorosłych - kawiarnia z pyszną kawą w systemie all inclusive
- jest bardzo dużo rodzin z dziećmi, więc jak ktoś szuka romantycznych wakacji dla dwojga to polecam inny hotel
Hotel jest duży, ale nie jest to odczuwalne ponieważ podzielony jest między 2 recepcje, jest kilka basenow, więc mimo wszystko można i spędzić czas w tłumie i w odosobnieniu. Mnóstwo atrakcji, szczególnie dla dzieci. Pokoje ladne i czyste, bardzo miła obsluga, pyszne jedzenie.
Wszystko w jednym - z centrum handlowym w podziemiu, fryzjer dla dzieci z kolorowymi warkoczykami, spa, miejsca relaksu z kanapami, różne baseny, plaża, wesołe miasteczko, animacje i koncerty. Hotel dba o bezpieczeństwo, jest ochrona, ratownicy i mnóstwo personelu w każdym miejscu w razie potrzeby pomocy.
W pierwszy dzień mieliśmy meldunek w innym pokoju, jakieś logistyczne zamieszanie.
Hotel rewelacja pod każdym względem! Wszystko na najwyższym poziomie. Sam hotel piękny, urządzony w stylu nowoczesnym. Czysto wszędzie. Obsługa super. Jedzenie różnorodne i smaczne. Świetny dla rodzin z dziećmi. Rewelacja. Polecam!
Elegancja.
Nie stwierdziliśmy żadnych wad.
Hotel mocno przereklamowany. Mam wrażenie będąc w części Harmony , że dostaje się to co zostało z pozostałych restauracji. Obsługa robi łaskę że prosisz ich o pomoc. Pokoje ok chociaż do 5 * brakuje im dużo. Ogólnie hotel nie jest wart tej ceny. Jak ktoś lubi szukać leżaków czy stać w kolejce do stolika by zjeść kolację to polecam. To co jest dziwne to to ,że bary przy basenach czynne od 12 do 17 później nawet lodów dla dzieci nie ma.
możliwość bycia codziennie w innej części obiektu animacje dla dzieci
słabe pokoje słaba obsługa krótko otwarte bary przy basenie max 17 łazienki porażka park wodny czynny do 17
Bardzo fajny hotel z atrakcjami zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Teren- dużo zieleni i cienia, otoczenie piękne szczególnie nocą więc warto się wybierać na nocne spacery. Po terenie hotelu biegają pawie. Atrakcje - zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych , w tym animacje ( aerobik w basenach, piana party, wieczorne mini disco i show w amfiteatrze codziennie, ale też imprezy konkurencyjne wieczorami ) dyskoteka była codziennie, koncerty z muzyką na żywo przy basenach oraz pianista przy barze w lobby, kręgielnia ( płatna ). Swietne i kilka aquaparków, tyrolka płatna. Smaczne jedzenie, przez cały dzień w zasadzie dostępne różne bary, przekąski, lody, ciastka, alkohole, kawa, herbata turecka. W hotelu można było zjeść posiłek nawet raniutko ok 4-5tej przed wylotem Przesympatyczni barmani. Takiego drinka jak tu dostałam, nie piłam nigdy wcześniej. Z czterech hoteli w Turcji, w których byłam, ten oceniam jako najlepszy. Szkoda było wracać, a zawsze po kilku dniach zaczynam tęsknić do domu.
j.w
- w części basenów słona woda. - ogólne wrażenie pokoju który dostaliśmy było przeciętne, na zdjęciach oferty pokoje wyglądają atrakcyjniej, na balkonach brudno, sprzątanie przeciętne, znajomi narzekali że w nocy w pokoju od strony drogi było głośno. - Hotel jest duży i szczególnie w restauracji w sezonie był odczuwalny tłum. Było mnóstwo ludzi, spore kolejki do stanowisk kucharzy, trudno było znaleźć miejsce do siedzenia, a przy basenach wolne leżaki.
Hotel jest fantastycznym miejscem dla rodzin z dziećmi tymi małymi i starszymi. Jedzenie wyśmienite. Obsługa hotelu spełnia marzenia gości nawet te jeszcze niewypowiedziane i niepomyślane.
Obsluga hotelowa. Położenie blisko drogi do Side i Alanyi a jednak bez uciążliwego hałasu Animacje
Bardzo ładny hotel, dużo atrakcji dla dzieci, ale dla osób które lubią duzo ludzi. Hotel bardzo duży
Dużó atrakcji dla dzieci, aquaparki, baseny
W mojej ocenie kompleks za wielki i dużo ludzi
Hotel bardzo duży . Zdecydowanie nie zasługuje na 5 gwiazdek . Mały balkon . Pokoje i łazienka wymagają odnowienia , szczególnie wanna- widać że była próba jej odnowienia- pomalowana farbą , która się łuszczy . Pokoje sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki , uzupełniana woda . Z windą nie mieliśmy problemu , praktycznie po chwili przyjeżdżała . Na pokój czekaliśmy kilka godzin- mieliśmy przychodzić na recepcję i pytać czy już jest gotowy - nie był - dostaliśmy go o 14.30 . Przed nami przyjechali Holendrzy , którzy od razu zostali zakwaterowani co już na starcie nie robi dobrego wrażenia . Transfer z lotniska do hotelu trwał 3 godziny - po kolei sa rozwożeni ludzie do poszczególnych hoteli , po ok.45 minutach od ruszenia przystanek na trasie- koło małego bazaru z jedzeniem , ciuchami i wc . Transfer w drogę powrotną , ze względu na korki to prawie 4 godziny . Z hotelu można sobie zamówić indywidualny dowóz na lotnisko - chcieli za ta przyjemność dodatkowe 85 euro . Opieka rezydenta Coral ok z wyjątkiem reklamowania bezpłatnego wyjazdu na bazar takie ala centrum handlowe - jeden budynek 6 pięter , gdzie ceny są z kosmosu , a przy wejściu spisują z jakiego hotelu sie przyjechało i potem co sie kupiło - widocznie dzielą się prowizjami . Na przeciw hotelu tez sa sklepiki , a w odległości od 200 metrów koło stacji paliw jest centrum handlowe - tu ceny normalne .Wesołe miasteczko w cenie - ale karuzele starawe . Można kupić świeżo wyciskane soki - za 10euro przy basenie, sok z pomarańczy za 3 euro przy śniadaniu . Karty na ręczniki - można było codziennie wymieniać je na czyste , ale trzeba było schodzić do Pani , która je wydawała . W Egipcie było to lepiej rozwiązane - wieczorem wystawiało się w torbie przed drzwi , a rano juz były nowe . Hotel przedzielony autostradą , przejście na plaże dwoma tunelami. Wszystkie animacje w ciągu dnia i wieczorem/ także dyskoteki / odbywają się przy plaży . Słaba informacja co się będzie działo - animatorzy przechodzili przez restauracje i krzyczeli jakie będą atrakcje - brak tablicy / przynajmniej my jej nie znaleźliśmy / na której była by informacja co i gdzie będzie organizowane . Główna wieczorna atrakcja w samym hotelu to tylko drink bary - reszta na plaży .W restauracji szczególnie przy kolacji bardzo dużo ludni i problem ze stolikiem , na śniadaniu kolejka żeby pokroić chleb / dali jeden nóż i jedną deskę / i kolejka za omletami . Jedzenie- ok. . Brakowało trochę dan typowo tureckich , na kolacji w restauracji głównej kebab z kurczaka, z wołowiny był kilka razy ale w barze przy basenie . Ogólnie dużo zieleni ,w części hotelu od strony morza pawie , niestety w lipcu już po okresie godowym tak że pozbawione pięknych piór . Polecamy domek drewniany tzw.. gazebos przy samej plaży - - dodatkowo płatny 50 euro - duże cztery leżanki/łóżka , parasol, trzy leżaki, lodówka z napojami i piwem , zejście schodkami drewnianymi na plażę . Trzeba go rezerwować w holu głównym hotelu . Dużo zjeżdżalni dla dorosłych i dzieci, statki pirackie .
ciepła woda w basenach i morzu .Plaża ok - piaszczysto - żwirowa . W wodzie duże kamienie trzeba uważać żeby nie złamać nogi . Jedzenie urozmaicone , chociaż po 10 dniach już wydawano się monotonne . Fajny basen infiniti przy morzu ze słoną wodą . Ratownik przy basenach do 17,00 , ale można było kąpać się do woli praktycznie do zmierzchu -nikogo nie wyrzucali z wody.
mało leżaków przy basenach i w sumie brak miejsca by je dostawić , bo i tak stoją jeden koło drugiego .Teoretycznie nie można rezerwować przed godz. 10, ale jak ktoś chciał mieć miejsce przy wodzie - to już od 7.00 były leżaki częściowo zarezerwowanie , koło 9,00 wszystko zajęte . Makabrycznie długi dojazd do hotelu . NAJWIĘKSZA WADA - HAŁAS Z AUTOSTRADY I DYSKOTEKI . Mieliśmy pokój z widokiem na morze , 4 piętro-życie uratowały mi zatyczki do uszu
OCENIAM NA 4+ DUZO BASENOW ATRAKCJI CZYSTO JEDZENIE SUPER Po przyjeżdzie mielismy troche słaby pokuj na ostatnim pietrze ale po rozmowie w recepcji zmieniono bez problemów na parterze taki jak chcielismy i to jest plus.
baseny
jazda windami to minus jak ktoś ma wysoko pokuj
Piękny ogromny zadbany obiekt, warto zapoznać się już od początku pobytu z mapą aby nie przegapić atrakcji.
Położenie, świetna obsługa, bezpieczne przejścia podziemne pod ruchliwą drogą, sklepy, przemiła obsługa. Ciężko będzie znaleźć teraz miejsce, tak dobre.
Hotel ogromny, w pełni wyposażony, parę aquaparków, zjeżdżalni dla dzieci w każdym wieku, lunapark, masa basenów, dostęp do morza. Trzeba się nachodzić, ale warto. Pokoje mieliśmy z własnym zejściem do basenu w części Villla. Najlepszy wybór! Spokój, bez zgiełku, pisku i krzyku. Nasze dzieciaki kąpały się swobodnie w basenie o głębokości 1.40m. Kelnerzy przynosili drinki, zabierali puste kieliszki. Obsługa obłędna, wszyscy uśmiechnięci. Przez ponad tydzień nie czuliśmy potrzeby opuszczania kompleksu hotelowego. Nawet nie wypróbowaliśmy wszystkich atrakcji. Jest ich masa! Na temat jedzenia nawet nie ma co mówić, każdy znajdzie coś dla siebie info w kilku lub kilkunastu wersjach! Smacznie, niczego nie brakowało, alkohole markowe, np whisky to Chivas Regal. Barmani prześcigali się w pomysłach i dekorowaniu drinków.
Hotel kompletny, czysty, rozległy, wyposażony we wszelkie atrakcje, aquaparki, siłownia, spa, mnóstwo basenów, zjeżdżalnie, lunapark, 5 restauracji, nie wiem nawet ile barów.
Wg mnie i mojej rodziny, żadnych, ew. rozmiar. Ale dla nas to nie był problem.
Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi. Mnóstwo atrakcji dla dzieci i to zarówno tych młodszych, jak i starszych. Jedzenie bardzo urozmaicone i dostępne przez całą dobę. Bardzo duża powierzchnia hotelu dzięki czemu liczba osób rozkłada się i nie ma wielkich tłumów. Bardzo fajna plaża i tam można było naprawdę znaleźć spokój, bo większość osób gromadziła się wokół basenów i zjeżdżalni.
- wiele zjeżdżalni i basenów dla dzieci - własny lunapark - świetne animacje wieczorem (występy na poziomie mam talent) - duża przestrzeń, sporo zieleni - ładna i spokojna plaża
- pokoje wymagają odświeżenia - obsługa nie nadążała z przygotowywaniem stolików przy śniadaniach i kolacjach, trzeba było często długo czekać na stolik - na balkonie z widokiem na morze dosyć głośno od ulicy
Hotel duży, jednak wielkość basenów i ich ilość nie jest dostosowana do ilości gości w lipcu. Baseny ze zjeżdżalniami nie nadają się do pływania, mimo że mają wyznaczone takie miejsce. Pokoje oceniam na maksymalnie 3 gwiazdki. W łazience wanna, z której odchodziła politura zatykając odpływ. Jedzenie urozmaicone, jednak 3 osoby z 5, z którymi podróżowałam miały problemy żołądkowe. Animacji nie jestem w stanie ocenić, gdyż nie uczestniczyliśmy. Kolacje a la carte płatne, o czym wcześniej nie zostałam poinformowana. Hotel położony na uboczu.
rozrywka dla dzieci -baseny, karuzele
Pokoje wymagają remontu, na pewno nie 5 gwiazdek
Polecam hotel. szczególnie rodzinom z dziećmi, nie można się nudzić, wiele basenów, dużo atrakcji - aquapark, lunapark, wodny plac zabaw dla dzieci, kilka basenów ze zjeżdżalniami, kilka basenów dla mniejszych dzieci. Dodatkowo płatne park linowy, sztuczna fala do surfowania oraz game room w hotelu. Animacje dla najmłodszych, byli nawet animatorzy z j. polskim. wieczorami animacje dla wszystkich w amfiteatrze. Obsługa mila, jedzienie jak to jedzenie był duży wybór, nawet smaczne, zawsze jakaś restauracja lub bar otwarty do północy. Co prawda byli nawiedzeni goście biegający o 7 rano z ręcznikami, ale z uwagi na ilość basenów, zawsze można było gdzieś znaleźć miejsce. Byłam z 2 dzieci, Wszyscy bardzo zadowoleni z pobytu.
Duża ilość basenów. miła obsługa, rozległy teren, dużo atrakcji.
Pokój w hotelu był ok. Pokoje sprzątane każdego dnia. Obsługa w recepcji bardzo często miała lekceważące podejście do klienta.
Aquaparki na terenie hotelu ok, jednak dzieciaki liczyły na zjeżdżalnie, które były zamknięte- powód remont.
Obsługa kelnerów w restauracjach była na słabym poziomie.
Hotel posiada mnóstwo atrakcji jak dla dorosłych tak i dzieci. Jazda na kucykach wesołe miasteczko wszystko jest w cenie
Ogrom basenów z podgrzewana wodą, pomimo że na dworze 35C to wejść do basenu 28C bardzo przyjemne, przy każdym basenie bar i snack bar
Łazienka mogła być lepsza, wanna odmalowana i schodziła z niej farba
Hotel bardzo duży , dużo atrakcji , ale co za tym idzie wszędzie dużo ludzi . Hotel fajny ale nie przesadzajmy nic szczególnego. Alkohole importowane ale trzeba się o nie upominać . Jedzenia dużo , ale niestety bardzo monotonne .
Hotel jak najbardziej warty polecenia. Spędziliśmy tam tydzień czasu z 5 letnim synem. Obiekt bardzo duży, jednak przez ilość basenów, barów, restauracji i różnego typu rozrywek nie jest przytłaczający. Zdecydowanie skierowany do rodzin z dziećmi, jednak moim zdaniem każdy znajdzie w nim miejsce spokojniejsze, oddalone od aquaparków czy części przeznaczonych dla dzieci. Transfer z lotniska do hotelu dość długi bo ok 2,5 godziny. Cały obiekt podzielony jest na dwie części, które rozdzielone są ulicą. Jest ona dość ruchliwa ale przez osłonięte ogrodzenie nie przeszkadza to ani wizualnie ani nie ma dużego hałasu. Przejście z jednej części do drugiej pokonuje się tunelem. Jest on oświetlony, zadbany, częściowo znajdują się w nim sklepiki z różnego rodzaju pamiątkami, zabawkami, ubraniami czy nawet fotografem. Hotel składa się z dwóch ogromnych budynków. Niezależnie od tego, w którym budynku otrzyma się pokój, można korzystać z restauracji, barów czy basenów na terenie całego obiektu. Pokój czysty, zadbany, codziennie dokładnie sprzątany. W pokoju klimatyzacja, sejf, lodówka z napojami które również były uzupełniane. Balkon mały, mieścił się na nim stoliczek i dwa krzesełka jednak przy spędzaniu większości dnia nad basenami czy na plaży potrzebny był tylko do suszenia strojów czy ręczników. Pokój mieliśmy na parterze więc balkon znajdował się tuż przy ścieżce i było to trochę uciążliwe jednak sądzę, że gdybyśmy poprosili o zmianę pokoju nie byłoby z tym problemu. Ilość restauracji i barów ogromna w tym też kawiarnia z różnymi rodzajami kaw z ekspresu. Jedzenie w głównej restauracji powtarzalne, natomiast wybór był tak duży, że nie dało się posmakować wszystkiego. Codziennie przy kolacji zmienna cześć menu, np jednego dnia sushi, innego owoce morza, kolejnego dania typowo tureckie. Dla dzieci, które nie lubią nowych smaków kilka standardów: frytki, nuggetsy, pancakesy, makaron, sos pomidorowy. Przekąsek w barach rozmieszczonych na całym terenie bardzo dużo i bardzo urozmaicone: burgery, kebaby, sałatki, pizza ,zupy, gofry. Bary serwują drinki z menu, ale także robią inne jeśli się o nie poprosi. Jest też kilka gotowych, kolorowych koktajli do wybory dla dzieci. Do barów czasami były kolejki ale nie dłuższe niż na 5 minut czekania. W restauracji głównej, podczas kolacji, czasami ciężko było znaleźć miejsce na zewnątrz, jednak w środku zawsze były wolne stoliki. Na terenie kompleksu jest wiele basenów w tym ze słoną wodą morską, różnego rodzaju zjeżdżalnie dla każdego, od najmłodszych dzieci i małych zadaszonych zjeżdżalni po dorosłych i szybkich zjeżdżalni na pontonach. W wielu miejscach znajdują się lodówki z butelkowaną wodą. Przy barach znajdują się lodówki z lodami na patyku a w wyznaczonych godzinach można zjeść lody gałkowane. Obsługa pomocna ale nie nachalna. Gdy zgłosiliśmy niedziałający sejf w ciągu kilku minut przyszedł pan, który naprawił usterkę. Wifi działało zarówno w pokoju jak i na całym terenie zewnętrznym. Plaża z grubym piaskiem i kamieniami w wodzie. Polecam zabrać buty do wody, jednak my ich nie mieliśmy i też nie było większego problemu z wejściem. Na plaży są dwa piękne pomosty z licznymi łóżkami i hamakami. Jedną z ciekawszych atrakcji jest przystosowane na pomoście miejsce z ratownikiem do skoków do morza. Zastrzyk adrenaliny gwarantowany. Na terenie obiektu znajduje się kilka płatnych rozrywek takich jak tor samodzodzikowy, park linowy czy sala z automatami. W hotelu także kryty basen, siłownia czy SPA. Jeśli ktoś chciałby skorzystać z hammamu polecam zaplanować to na pierwszy, maksymalnie drugi dzień. Peeling i masaż zdecydowanie przyjemniejszy będzie na nieopaloną skórę. Ja osobiście nie zdążyłam bo w 2 dzień skóra była już tak opalona ze peelingu by nie zniosła. Na terenie hotelu znajduje się kilka restauracji a'la carte. Są one dodatkowo płatne, ale warto choć raz się wybrać- odpada konieczność wyboru co nałożyć sobie na talerz. Na części bliżej morza przechadzają się pawie, co również dodaje uroku temu miejscu. Ilość leżaków wystarczająca, nie było problemu ze znalezieniem, jednak jeśli chce się zająć leżaki przy samych basenach czasami może być z tym problem. Na plaży również znajdują się płatne atrakcje. My wykupiliśmy parasailing. Świetna atrakcja również dla dziecka ponieważ startowanie i lądowanie na motorówce jest bardzo łagodne a widoki i przeżycia niezapomniane. W części obiektu bliżej plaży kilka karuzel dla dzieci i dorosłych, działających w wyznaczonych godzinach. Tam też znajduje się amfiteatr, w którym codziennie wieczorem odbywało się mini disco a następnie animacje. Niedaleko hotelu znajdują się liczne sklepy. Również blisko mieści się przystanek, gdzie dolmuszem można dojechać na targ czy centrum Alanya. Ciekawym miejscem, które można zwiedzić na własną rękę jest oddalony kilkaset metrów od hotelu park wodny gdzie można zobaczymy m.in. pokaz delfinów. Pobyt w hotelu był zdecydowanie udany. Z chęcią tam wrócimy, bo jest tam wszystko, potrzebne do idealnego wypoczynku.
-duży teren z ogromną ilością aktracji, dzięki którym nie da się nudzić - duży wybór smacznego jedzenia zarówno w restauracjach jak i barach - miła i nienachalna obsługa - czysty i zadbany teren