Magnolia & Spa

Hotel ogólnie nie jest zły, trafiliśmy na duży ładny pokój, sprzątane są codziennie ale bardzo powierzchownie, nawet za napiwkiem dla sprzątaczki, dojazd do centrum bez problemu, blisko przystanek autobusowy, bilet autobusowy kosztuje ok 1,60zł., taksówki za to drogie ok 40 zł., centrum Złotych Piasków bardzo fajne, mnóstwo barów przy samej plaży, mnóstwo ludzi, w restauracjach jedzenie jest całkiem niezłe, ceny wysokie ale to jest kurort więc nic dziwnego, im dalej od centrum tym taniej ale nie ciekawie, przy hotelu co dzień wieczorem takie same animacje dla dzieci.
W hotelu nie można przedłużyć sobie pobytu, wylot mieliśmy w nocy a pokoje trzeba opuścić o 12 w południe, wyjazd z hotelu był o 1-szej w nocy, co prawda zwolniliśmy pokój przed 15-00 ale recepcjonistka kilka razy dzwoniła apod drzwiami stał nam pan domagając się bagaży. nie polecam załatwiania jakiejkolwiek sprawy z jedną z Pań rezydentek, strasznie ciężko się dogadać
Mimo wszystko gorąco polecam Bułgarie i Złote Piaski, świetne miejsce na wakacje :)

Jedzenie baaaardzo słabe. Część posiłków oczywiście była jadalna, ale sporo potraw nie powinno się w ogóle sewować. Niepokojące uczucie, że to co dostajesz na kolację widziałeś pod inną postacią na śniadaniu i obiedzie...
"Dostępny" płatny internet - 1 stanowisko w jednym z hoteli (Magnolia I, ja mieszkałem w M II) z przedpotopowym sprzętem, który nie miał przez niemal cały pobyt połączenia z siecią.
Bilard - zepsuty
Aby korzystać z all inclusive, przez cały pobyt należy nosić niebieskie, plastikowe bransoletki, których aż do wyjazdu nie można zdjąć. Pierwsze dni (w szczególności dla naszych przyjaciółek) były dość niekomfortowe... ale człowiek jest w stanie przyzwyczaić się do wszystkiego ;)
Konstrykcja prysznica sprawiała, że po każdym jego użyciu cała łazienka była pod wodą (poza tym, trochę w niej śmierdziało)
Poza tym wszystko w porządku

Bardzo dobry, zadbany i czysty hotel. Oddalony od centrum kurortu kilka km, autobusem to jakieś 10min, przystanek na przeciwko hotelu. Hotel ma najpięknięjszą plażę w całych Złotych Piaskach oraz piękny ogród. Opcja all inclusive - bardzo bogata, urozmaicona, tylko rygorystycznie przestrzegane są godziny. Gorąco polecam osobom, które szukają spokoju i odpoczywają z dziecmi. Uwaga! Hotel skałada się z dwóch budynków: Magnolia I - położony niżej z pieknym parkiem i Magnolia II - położony wyżej z pieknym widokiem na morze. Wiekszość animacji wieczornych odbywa się w Magnoli II (trochę głośno). W hotelu odpoczywają głównie niemcy, polacy, rosjanie, bułgarzy i rumuni.
Jedyny mankament to powrót z wakacji nocnym lotem. Doba hotelowa kończy się o 12-tej w południe, a wyjazd z hotelu na lotnisko jest o 1-ej w nocy (lot do W-wy). Hotel nie jest skłonny przedłużyć pobytu o tę różnicę. W W-ie byliśmy o 5-tej rano. Po takim powrocie człowiek dwa dni dochodzi do siebie, szczególnie gdy podróżuje z dziećmi.

Osoby, który zamierzają zwiedzać powinny przyjechać samochodem. Najlepiej occeniam plażę, która była czysta i zadbana.

Odpowiednia jakość do niewygórowanej ceny. Nie mam żadnych zastrzeżeń oprócz braku opieki rezydenta, który naszą grupę definitywnie zlekceważył. Nie widzieliśmy go przez cały pobyt. Obsługa hotelu bardzo grzecznie poinformowała nas o wszystkim, co chcieliśmy wiedzieć. Skorzystaliśmy z wycieczek fakultatywnych z biura turystycznego znajdującego się w centrum miasteczka. Hotel godny polecenia znajomym.

Nazwa  Magnolia & Spa
Miejsce  Bułgaria / Złote Piaski / Złote Piaski
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Udogodnienia dla najmłodszych: plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.

Tylko 300 m do publicznej, piaszczystej i szerokiej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Atrakcyjna lokalizacja: na niewielkim wzniesieniu, w spokojnej miejscowości, ok. 1,5 km od centrum.

Szeroka plaża z pełną infrastrukturą turystyczną

Wyświetlono 64 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Wiktor

Bilard - zepsuty
Poza tym wszystko w porządku

Aneta

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

sprzątanie 2 razy dziennie

Wady

słabe położenie (oprócz plaży)

Pobyt - Sierpień 2018

Natalia

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel tylko dla ludzi z dziećmi, nie polecam go parom, które mają ochotę odpocząć od wrzasków i biegania pod nogami. Hotel max 3*.

Zalety

Pyszne zupy, duży pokój, czysty hotel, recepcja i kelnerki bardzo mili, blisko plaży, piękny widok z pokoju (na morze), klimatyzacja.

Wady

Jedzenie dosyć monotonne i tłuste. Ciast nie dało się jeść, mleko w ekspresie słabej jakości. Obsługa baru przy basenie i na plaży niespieszaca się, nie odpowiadającą, niekontaktowa. Brak papieru toaletowego zarówno w pokoju, jak i przy basenie i restauracji. Papier dostaliśmy tylko 1 dnia i 1 przed wyjazdem. BARDZO DUŻO DZIECI I ROSJAN. Brak życia po 22. Napoje i piwo rozwodnione. Basen nie do końca czysty, nogi się przyklejaly podczas siedzenia. Mało leżaków przy basenie.

Karol

Pobyt - Maj 2018

Z pewnością pojadę tam w następnym sezonie!Wspaniały wypoczynek na plaży lub basenie. Możliwość zwiedzanie- było kilka wycieczek.Bardzo miła i sympatyczna obsługa hotelowa.

Zalety

wspaniałe warunki do wypoczynku

5.2
Iwona

Pobyt - Wrzesień 2017

zrezygnujcie z tego hotelu.. jedzenie totalna monotonia i nie smaczne.....

Zalety

za daleko położony od restauracji.. szczególne znaczenie ma to w razie niepogody ( ulewy deszczu)

Wady

ubogi bar przy basenie.... nic się nie działo, posiłki wydawane w drugim barze

Pobyt - Wrzesień 2017

Widać, że hotel nie najnowszy, ale wszędzie czysto. Pokój z balkonem, łazienka duże. Widok na basen i morze. Do plaży naprawdę blisko, żwirkowata, bez tłumów. Śniadania bardzo przeciętne za to obiady i kolacje naprawdę dobre. Specjalnie dużego wyboru nie ma, ale zawsze coś się dla siebie znajdzie. Do sklepu i paru knajpek jakieś kilkaset metrów, przystanek autobusowy zaraz przy hotelu. Ogólnie hotel bez specjalnych luksusów, ale przyzwoity.

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel położony blisko Złotych Piasków. Plaża ładna, ale niebezpieczna, bardzo strome zejście do wody. Hotel ogólnie czysty, ale zacofany. Nie można z nikim sie dogadać po angielsku, a obsługa hotelowa w niczym nie pomaga, wszystko maja gdzieś. Miałam wrażenie jak by tam byli bo coś muszą robić. Wszędzie bardzo duża ilość niebezpiecznych schodów. Jedzenie strasznie tluste i niesmaczne. Plac zabaw dla dzieci jest, ale też taki na dwa razy. Nie polecam osobą starszym, schorowanym i rodziną z dziećmi jeszcze we wózkach. Do Bułgarii wrócę, ale nie do tego hotelu.

Zalety

Blisko plaży

Wady

Dużo schodów

Wiola

Pobyt - Czerwiec 2017

Dziwią mnie dobre opinie o tym hotelu. Właśnie wróciliśmy i jesteśmy rozczarowani. Hotel ma status 4* my byśmy ocenili na max. 3. Niby dla dzieci a tak naprawdę to MASAKRA. Zero animacji. Place zabaw niebezpieczne od wieku 3+ pełne wystających konarów drzew. Koszmarne schody. Od plaży do naszego pokoju było 149 schodów. Dla żartu liczyliśmy. Na pewno nie jest to hotel dla rodzin z dziećmi!!!! Bardzo małe baseny. Woda od 90 cm do 170cm. Więc nie dla maluszków. Dzieci od 10 roku życia tylko pod opieką rodziców i do tego w klapkach. Ratownik gwiżdze w gwizdek jakby go połknął. Plaża spora ale brudna przez turystów. Bar na plaży przy ścieku. Ciągle brakowało w nim jedzenia i napoju. Piwo też było tam rzadkim rarytasem. Pokoje dość ładne i czyste. Jedzenie bardzo smaczne. Obsługa mówiąca tylko w języku rosyjskim. Mało sympatyczni. Wieczory nuuuuda. Zero atrakcji.

Zalety

Dobre jedzenie i ładny ogród

Wady

Na brudnym odludziu. Wszędzie schody. Nie miła obsługa. Brak animacji i atrakcji dla dzieci. Brudna plaża.

Gienek

Pobyt - Czerwiec 2017

To hotel CZTEROGWIAZDKOWY w Bułgarii !!! Moim zdaniem fantastyczne cztery gwiazdki, ale niektórzy oczekiwali dużo wyższego standardu. Te osoby były zawiedzione (myślę, że ich oczekiwania nie były uzasadnione). Byłem przed sezonem tj. od 16.06 do 23.06. HOTEL Moim zdaniem bardzo dobre wyżywienie. Cały czas dokładane świeże porcje, jedzenia nigdy nie brakowało (co w Bułgarii, nie jest niczym niezwykłym, że goście w hotelu są głodni i jedzą na mieście). Bogate drinki w allinclusive (nie żałują alkoholu). Samoobsługowe automaty z napojami bezalkoholowymi, każdy obsługuje się sam, nie ma kolejek, nie ma nerwówki, że nie ma barmana, że nie ma szkła, że mało polane itp. Bardzo czysto w hotelu. Piękny, zadbany ogród wokół hotelu. Bezpłatne wi-fi przy recepcji i w pokojach. Basenów jest 3, ale z basenów nie korzystałem. PLAŻA. Bezpłatne leżaki na plaży, chociaż w ofercie było napisane, że będą bezpłatne tylko parasole na plaży. Na plażę trzeba iść po schodach (razem 116 schodów licząc od naszego pokoju), piszę o tym, bo wiele osób na to narzekało, chociaż było to w ofercie napisane. Plaża szeroka, piaszczysta. Wejście do morza łagodne. Ratownicy na plaży przy leżakach hotelowych. Plaża na warunki bułgarskie czysta. Bar przy pazy czynny od 10 do 17. Na plaży napoje bezalkoholowe i piwo z automatów (samoobsługa), każdy bierze ile chce. Na plaży w porze obiadowej dawali gorące przekąski (pizza, mięso, frytki, surówki, smażone małe rybki itp.) nie trzeba było iść po schodach do hotelu na obiad ;) OKOLICA. Hotel położony w dzielnicy Czajka (miasto Złote Piaski). Do centrum Złotych Piasków jest około 7 km po górkach. Dojazd autobusem (1,60 lv/osoba) albo taksówka (10 lv/przejazd). Do centrum nie da się dojść plażą. Jeżeli wracacie ze Złotych Piasków taksówką, nie bierzcie taksówki w centrum (wołają nawet po 30 lv/przejazd) idźcie w kierunku przystanku autobusowego i pytajcie za ile was zawiozą do Magnolii. Cena spada im bliżej przystanku. Standard to 10 lv/przejazd. Wszystko c

Zalety

Wyżywienie, drinki, czystość. Pięknie zadbany ogród.

Wady

Coś tam by się znalazło, ale to byłoby szukanie na siłę.

JULA

Pobyt - Wrzesień 2016

Byliśmy pod koniec września (końcówka sezon), więc było bardzo mało gości w hotelu, na plaży i mieście. Życie pomału już zamierało. Ale dzięki temu była cisza i spokój. Na minus, że już druga część hotelu nie działała tj. Magnolia II oraz baseny. Ale za to w morzu jak na tą porę woda ciepła. Obsługa w hotelu bardzo miła i pomocna. Czysto, schludnie. Jedzenie dobre i dość duży wybór. Blisko plaży (przejście podziemne). Hotel oddalony jest od centrum, ale spokojnie można dojechać miejskim autobusem (zarówno do centrum ZŁOTYCH PIASKÓW jak i do VARNY). Polecam hotel ludziom, którzy nie szukają dziury w całym, tylko chcą wypocząć i skorzystać ze słońca.

Zalety

POŁOŻONY W SPOKOJNEJ OKOLICY, BLISKO DO PRZYSTANKU AUTOBUSOWEGO, SKLEPU, BARDZO MIŁA OBSŁUGA

Wady

OTOCZENIE POZA HOTELEM ZANIEDBANE

AnIr

Pobyt - Sierpień 2016

Obiekt jest dość duży, są dwie stołówki, na jednej w Magnolii 2 jedzenie nie za dobre, 80% gości chodziło do Magnolii 1 na jedzenie, gdzie było o niebo lepsze i naprawdę bardzo dobre. 3 baseny - brodzik dla dzieci - nie wiem, nie byłam nie oglądałam, basen mały - na ścianach brud, niby codziennie czyszczone a jakoś nie do końca. Basen duży - dokładnie to samo. Nie skorzystałam - wolałam iść na plażę. Przy basenie leżaków kilka, a hotel ogromny! Przy barach przy basenach 3 stoliki. Plaża - ok. Duży plus bo hotel posiada swoją strzeżoną plażę, gdzie ratownicy faktycznie bardzo dbają o bezpieczeństwo plażowiczów. Dość daleko do centrum, ale spod hotelu co 15 min autobusy jeżdżą.... Animacje dla dzieci codziennie takie same. po kilku dniach każde z nich już się nudziło. Ogólne wrażenie mamy dobre gdyby basen był czysty - byłoby super! Hotel niby 4* ale chyba ta czwarta kupiona na allegro.... Bardziej oceniam hotel na 3*.

Zalety

Napoje w barze zawsze dostępne, świeże jedzenie, dużo owoców, miła obsługa.

Wady

Basen brudny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

d

Pobyt - Wrzesień 2015

Po przeczytaniu opinii otrzymaliśmy dokładnie to, czego się spodziewaliśmy. Hotel jest spory, drugi budynek (magnolia 2) jest podobna otwarta tylko we wrześniu. Jedzenie jest całkiem smaczne, do wyboru na kolację dwa-trzy typy mięs, dużo sałatek, dwie zupy. Niestety oferta niezgodna z opisem itaki. Do pokoi sprzątaczki zaglądają codziennie, ale wymienić worki, ręczniki i ewentualnie przemyć podłogę (wykładzina nie była ani razu odkurzana). My generalnie jesteśmy zadowoleni, ale wiele osób, które w tym samym czasie były w hotelu pisało reklamacje. W hotelu podczas naszego pobytu doszło też do morderstwa i kradzieży, tak w ramach ciekawostek. Podobno także ciężko coś załatwić z panią menedżer, ale to opinia zasłyszana tylko od innych wczasowiczów.

Zalety

Dobre zejście na plaże (schodki, całkiem blisko), ładna plaża hotelowa, przystanek autobusowy (warna-złote piaski) zaraz przy hotelu

Wady

obsługa hotelu , która nigdy się nie uśmiecha, średnio czysto

Paulina

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel położony jest w spokojnej okolicy a co się z tym wiąże osoby szukające rozrywki raczej nie bedą zadowolone. Choć naprawde niedaleko znajdują się tak jak w opisie tawerny itp. Pokój mieliśmy w Magnolii 1, blisko recepcji. Schludny, zadbany, spory, z własną klimatyzacją. Mimo braku widoku na morze ładny widok na zieleń otaczającą hotel która zresztą jest piękna i rówież zadbana. Trawnik przystrzyżony itp. Jedzenie bardzo dobre(choć inne od naszego)świeże,różnorodne, nie do przejedzenia. Świetna obsługa w restauracji, non stop obsługa kręci się po sali ale nie sa natrętni. Obrusy mogły by być częściej zmieniane ale nie było tragedii. Bar przy plaży do której jest \"rzut beretem\" ;) choć jak wspomniałam po schodach. Obsługa recepcji miła, zabawna a jakikolwiek problem dla nich to \"no problem\" :) Dużo Polaków :)generalnie nie mieliśmy większych zastrzeżeń i pobyt oceniamy naprawdę dobrze. Z czystym sumieniem możemy polecić ten hotel a jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to i tak się przyczepi ;)

Zalety

panowie w recepcji bardzo mili i pomocni, można się porozumieć w każdym języku. Plus za odległość od morza. Dobre połączenie z pobliskimi większymi miejscowościami

Wady

Można by się przyczepić do tych schodów o których każdy pisz ale to jest uwarunkowane położeniem hotelu w takiej a nie innej okolicy. 90% hoteli ma takie dojście do morza a nawet gorsze. Atrakcje dla gości hotelowych owszem ale moim zdaniem za mało

Michał Angelika

Pobyt - Sierpień 2015

Jakość hotelu pozostawia wiele do życzenia smród w łazience, tragiczne jedzenie codziennie frytki (zdarzały się nie obrane z włosami jakimiś),te samo mięso na śniadania zawsze to samo po prostu nie smaczne .Na pewno więcej tam nie pojedziemy osbługa hotelu nie miła sprzątaczki tez sprzątay jak chciały .Jednym słowem jeden wielki syf i smród .Zdecydowanie nie polecamy zero rozrywek dla młodzieży .Hotel umiera o 22 ,moze jedynie dobry dla osób starszych i rodzin z dziecmi .

Zalety

Jedyna zaletą jak dla nas była odległość od plaży.Dobre wifi w pokoju w magnolii 1.

Wady

Straszny smród w łazience .Słaba jakość animacji,jedzenie tragedia i to na pewno nie są 4 gwiazdki max 3 *

Pobyt - Lipiec 2015

Pierwszy raz czekaliśmy na pokój od godziny siódmej do czternastej czyli jakieś 7 godzin. My, cóż jesteśmy dorośli ale na pokoje czekały rodziny z małymi dziećmi po nocnym przelocie samolotem....Dostaliśmy pokój w starym budynku czyli Magnolii 1, znajdował się na piątym pietrze a widok z balkonu to ściana kominowa na wprost, po prawej zaledwie metr widoku na dalekie morze, za to z lewej widok na dach z włączającą się co pół godziny z piskiem klinowego paska, klimatyzacją centralną-takie urozmaicenie. Na całe szczęście jedna stara winda z trudem ale woziła nas do góry.Jeśli chodzi o standard to postkomunistyczny wyremontowany z iście bułgarską fantazją czyli farba, klej, taśma, brak lodówki, brak czajnika. Opcja wszystko w cenie to chyba jakiś żart. Ciągle czegoś brakowało a obsługa nie widziała powodu żeby uzupełniać na bieżąco kawę, naczynia czy jedzenie. Ciągle to samo. Jajecznica będzie mi się śniła chyba przez pół roku. O szumnie nazywanych \"barach\" szkoda w ogóle mówić. Do plaży daleko i trzeba przejść ogromną ilością schodów, nie mówiąc już o niebezpiecznym wejściu na samą plaże gdzie jedna turystka złamała nogę (otwarte złamanie). Morze cudowne. Nie ma żadnych miejsc gdzie można się zabawić wieczorem, okolica wymiera o dwudziestej trzeciej. Okolice budynków otoczone zielenią, ładnie utrzymaną. Podobno w nowym budynku czyli Magnolii 2 (zdjęcie z dwoma basenami) jest dużo wyższy standard więc radzimy starać się o zakwaterowanie właśnie tam, choć z drugiej strony będzie trzeba na kolacje przychodzić do Magnolii 1. Jesteśmy rozczarowani bo to nie nasz pierwszy wyjazd do Bułgarii. Mamy porównanie z wyjazdem do Słonecznego Brzegu, zupełnie dwa różne światy.

Zalety

Trzy baseny z tego jeden mały przy Magnolii 1 a pozostałe przy Magnolii 2. Po jednym mini placu zabaw przy każdym budynku. Jeśli ktoś lubi mule to można zjeść świeżutkie w kilku tawernach przy plaży za kilka lewa. Wypożyczalnia sprzętu wodnego.

Wady

Schody, schody, schody..... Smród uryny w łazience.

arlett

Pobyt - Lipiec 2015

Ogólnie jestem zadowolona z pobytu ale na szczęście byłam tylko 7 dni. Pokój w Magnolii 2 okazał się w miarę ok. Faktycznie nie był nigdy sprzątany i podłogę pokrywała warstwa piasku przyniesiona z plaży. Myślę że z pobytu w tym hotelu mogą być zadowolone osoby starsze, rodziny z dziećmi i ci, którzy chcą się odciąć od świata i odpocząć. Młodym żądnym zabawy ludziom odradzam ten hotel. A tak na marginesie duży minus dla pań rezydentek, które raczyły się nam pokazać raz podczas całego pobytu na 20 min i do których nie dało rady się dodzwonić. Ani jedna wycieczka fakultatywna nie doszła do skutku a pani rezydentka nie raczyła nas nawet o tym powiadomić. Także odradzam biuro ITAKA.

Zalety

Blisko do morza. Cicha spokojna miejscowość. Niezatłoczona plaża. Obfite i smaczne jedzenie.

Wady

Dużo schodów. Brudno. Na plaży pełno petów. Brak jakichkolwiek rozrywek. Czekanie na pokój 7 (słownie SIEDEM godz!). Dojście do plaży koszmarne.

Olga

Pobyt - Lipiec 2015

serwis i obsługa hotelu starała się sprostać oczekiwaniom klientów. Stan techniczny hotelu pozostawia wiele do życzenia - przydałby się generalny remont. B;liskość morza oraz spokojna okolica to największe plusy tej lokalizacji.

Zalety

blisko do morza bar na plaży dwa baseny zieleń miła obsługa

Wady

zły stan łazienki w pokojach brak animacji dla dorosłych bar w lobby otwarty tylko do 23

Magnolia & Spa