Hotel usytuowany jest tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży.
Idealne miejsce dla osób poszukujących odrobiny luksusu, przy najpiękniejszej plaży w Tunezji.
Położony jest ok. 6km od centrum Mahdii z mnóstwem tradycyjnych restauracji, barów oraz bazarem.
Medyna z wąskimi uliczkami i bielonymi domami
Hotel raczej nadaje sie do remontu pomimo tych 5 gwiazdek
Bardzo blisko plaży,obsługa bardzo miła co mnie zaskoczyło brak natręctwa
Wejście do pokoju i pierwsze co czujemy zapach stęchlej wykładziny ,dziwny zwyczaj zamykania drzwi i nie wpuszczania na posilki ,jedzenie bardzo przecietne
Czekanie na odjazd z lotniska ok. godziny.Hotel 5*,jakość obsługi max 4.Obsługa w restauracji i na plaży miała ,,wypisane na twarzy" żądanie bakszyszu.(...)(...)
Przestronny, obok też pole golfowe.
Lekko przestarzałe wnętrza.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze, Hotel jest bardzo duży ,przestronny, przepiękne wnętrze, Duże pokoje, Dużo roślinności wokół hotelu, wszystko ładne zadbane.Pokoje i cały hotel utrzymane w czystości.
Hotel wyróżnia się wielkością, przestronnością, Ładnie utrzymany, wszędzie czysto,Mimo tak dużej ilości turystów nie było nigdzie tłoku.Miejsca na leżakach przy basenie ,jak i na plaży dostępne cały dzień.Miła obsługa , zarówna w recepcji jak i w restauracji kelnerzy. Dobre jedzenie, drinki serwowane przez barmanów,bez zastrzeżeń.
Nie znalazłam wad w tym hotelu.
Piękna, piaszczysta, zadbana plaża. Obsluga przyjazna i pomocna. Jedzenie różnorodne, smaczne. Pokój bardzo duży, jednak wymagający odświeżenia - nie jesteśmy zbyt wymagajacy ale 5* to nie było. Części wspólne zadbane i eleganckie.
Bliskość pięknej plaży, Przyjazna obsługa, Smaczne jedzenie i drinki 🍹
Czystość - kwestia bardzo indywidualna aczkolwiek wada łatwa do naprawienia.
ABSOLUTNIE ODRADZAM !!!!!!! Hotel na pewno nie spełnia standardów 5*, nawet jak na warunki Tunezji. Pokoje przestronne, co dziennie sprzątane, Panie sprzątające starają się i jest czysto, meble z lat 90' , Żel pod prysznic wydzielany w malutkich buteleczkach. Jednak stołówka to już dramat : jedzenie zazwyczaj chłodnie, nie dogotowane, pizza niestety pomimo, że cienka to również nie dopieczona. Kelnerzy ... bardzo nie sympatyczni, rzucają sztućcami na stół, zostawiają brudne serwetki po poprzednich gościach. W restauracji a'la carte, nie można zamówić dań z karty, tylko są przynoszone ze stołówki na ładniejszych talerzach ale dania te same co na stołówce. Ogólnie niestety, hotel nie robi dobrego wrażenia, absolutnie nie polecam
przestronne pokoje .... niestety nic poza tym
łazienki na pewno do remontu, nie grzeczni kelnerzy na stołówce, jednak jak dostaną napiwek to są trochę milsi, średni wybór potraw, jednak większość nie dobra i na koniec hit SUSHI z ŻÓŁTYM SEREM I MORTADELĄ !
Hotel oferuje wszystko, czego potrzeba do udanego wypoczynku. Zadbana przestrzeń, piękny hol, dwa bary w głównym budynku oraz świetna obsługa tworzą przyjemną atmosferę. Plaża znajduje się bardzo blisko – jest czysta i zadbana, a pracownicy zawsze chętnie służą pomocą. Animacje przygotowane przez animatorów, jak również oferta jedzenia i napojów, stoją na wysokim poziomie i zasługują na duże pochwały.
Zaletą hotelu jest świetny stosunek ceny do jakości. Jak na Tunezję, poziom jest naprawdę bardzo dobry – każdy znajdzie coś dla siebie: atrakcje, leżaki, jedzenie i napoje dostępne cały czas. Woda podawana w butelkach przy barze, zadbana plaża tuż obok, czysty hol, bary i miła obsługa sprawiają, że pobyt jest komfortowy. Animacje i bogata oferta kulinarna zasługują na szczególne wyróżnienie.
Pokoje są przestarzałe i przydałby się remont – komuś może to przeszkadzać bardziej, komuś mniej. Jednak trzeba przyznać, że są bardzo przestronne, z dużymi szafami, oddzielną łazienką i toaletą, sporym lustrem przy toaletce oraz dodatkowymi lustrami w pokoju. Do tego stolik i krzesła – zarówno wewnątrz, jak i na balkonie. Jeśli nie spędza się w pokoju dużo czasu, to naprawdę niczego nie brakuje i pobyt jest komfortowy.
Wszystkiego w najlepszym porządku, jedzenie bardzo dobre,zróżnicowane, pokoje sprzątane codziennie, fajne baseny,bardzo blisko plaża.Polecam wakacje w tym hotelu.
Brak miejsc z zakazem palenia papierosów
Na pewno jest mu daleko do 5*, sam hotel i otoczenie jest godne uwagi. Piękny wystrój, spa, pole golfowe, bezpieczne wyjście na zakupy bądź spacer po miasteczku
Duży plus to czystość, plaża i bezpieczeństwo
O samego początku natrętni bagażowi wręcz żądający wyższych napiwków, brak klimatyzacji w całej przestrzeni hotelu oprócz pokoi w których i tak brak możliwości regulacji. Najgorszym punktem jest jednak stołówka -masakra !!! Nigdy nie otwierana punktualnie, kawa i herbata tylko podczas śniadania, brak małych łyżeczek turyści mieszają widelcami, bardzo młody chłopak do pieczenia pizzy bez wiedzy (zakalec, składniki na ,,oko")tragedia, talerze tylko dla pewnej ilości gości reszta czeka aż umyją
Hotel duży z dostępem do baru pokoje codziennie sprzątane czyste ręczniki. Basen dla dorosłych również i dla dzieci ręczniki do wypożyczenia ze zwrotną kaucją plaża Piaszczysta sąsiadująca z hotelem
Dostęp do morza
Drinki uważam za minus alkohol z butelki natomiast syropy gotowe z automatu
Hotel oceniam bardzo dobrze, zwłaszcza jak na standardy afrykańskie. Cały obiekt jest zadbany i utrzymany w czystości – widać, że personel naprawdę się stara. Obsługa jest życzliwa, uprzejma i otwarta na turystów. Jeśli sami jesteśmy mili i serdeczni, to spotkamy się z takim samym podejściem z ich strony. Drobne napiwki (nawet 1–2 euro) sprawiają, że obsługa potrafi się naprawdę odwdzięczyć – uśmiechem, uprzejmością i np. fajnym miejscem przy stoliku. Pokój rzeczywiście miałam na poziomie -2, co okazało się bardzo wygodne – na tym poziomie znajduje się główna restauracja oraz wyjście na basen i plażę. Pokój był prosty, ale w pełni wyposażony i bardzo czysty. Dodatkowym atutem był widok na ogród – z tej strony było spokojnie i cicho, co pozwoliło mi naprawdę wypocząć. Dla osób, które szukają wieczornego relaksu i wyciszenia, polecam właśnie tę część hotelu. Od strony basenu wieczorami bywa głośniej – organizowane są koncerty i animacje z muzyką na żywo. Jedzenie – różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Osobiście nie przepadam za tunezyjskim pieczywem, ale to nie był problem, bo do wyboru było wiele dań na ciepło, a także płatki, jogurty, świeże owoce i coś słodkiego. Podsumowując: to bardzo dobre miejsce na spokojny wypoczynek, naładowanie baterii i oderwanie się od codzienności. Jeśli ktoś nie oczekuje europejskiego luksusu, ale szuka czystego, zadbanego hotelu z dobrą obsługą i przyjemnym klimatem – będzie zadowolony. Ja wróciłam wypoczęta i z dobrym wspomnieniem. Zauważyłam coś, co zostawiło we mnie lekki smutek – brak otwartości, uśmiechu, życzliwości między wczasowiczami. Tak, jakby każdy przyjechał tu z nastawieniem: „liczy się tylko moje grono”, „to moja przestrzeń, mój leżak, mój komfort”. Zero kontaktu wzrokowego, żadnego „dzień dobry”, żadnego uśmiechu przy śniadaniu. Jakbyśmy nadal byli w pracy – tylko w strojach kąpielowych. Rano – wyścig po leżaki. Wieczorem – zamknięcie w swojej grupie. A jeśli jesteś sam albo w małym gronie, to łatwo poczuć się… niewidzialnym. Niby wakacje, a wciąż ta sama pogoń i rezerwa. Jakbyśmy zapomnieli, że najlepsze chwile często zaczynają się od prostego uśmiechu czy kilku życzliwych słów. To nie kraj był zimny – to turyści wydawali się zziębnięci emocjonalnie. Mimo to – cieszę się, że tam byłam. Każde doświadczenie czegoś uczy. Może właśnie tej lekcji: żeby nie być zamkniętą, nie zapominać o drugim człowieku – nawet (a może zwłaszcza) na wakacjach.
Miła przyjazna obsługa. Czysto !!!!
Turyści :)
Hotel w częściach wspólnych okazały i bardzo dobrze utrzymany. Pokoje przestronne choć już nie co widać ząb czasu. Bardzo dobra, miła, pomocna obsługa hotelowa.
Basen,, bary, wyjście na plażę zlokalizowane blisko siebie. Obsługa bardzo pomocna i miła. Barmani nie oszukują na drinkach, leją t co trzeba. Jedzenie smaczne.
Przepełniona stołówka. Kelnerzy nie wyrabiają "na zakrętach" i przez to czasem trzeba czekać długo na picie. zdarza się, że brakuje talerzy. Kolejki po potraw przygotowywanych na bieżąco.
Hotel bardzo czysty, obszerny z ciekawym wielopoziomowym położeniem. Basen i plaża nad morzem bardzo blisko siebie. Pokoje czyste, bardzo obszerne, każdy z balkonem z widokiem na basen lub ogród. W hotelu jest możliwość wymiany walut w kantorze po całkiem korzystnym kursie. Jedzenie bardzo dobre z szerokim wyborem mięs, ryb, owoców morza oraz potraw tunezyjskich. Przepyszne słodkie arbuzy i melony , z owoców jeszce śliwki i brzoskwinie a dla dzieci lody w kilku smakach .Czasem brakowało talerzy lub sztućców. Nie zrozumiała pora i długość obiadu 12:30-14:30. Obsługa miła i uczynna , codzienne sprzątanie pokoi , jedynie trzeba się przyzwyczaić do wymiany ręczników , zabierają o 10:00 oddają czyste o 18:00.
Położenie, wielkość pokoi, sejf bezpłatny w pokoju, bliskość plaży, dobre i urozmaicone jedzenie ,świeże warzywa i owoce, lody :)
czasami brak talerzy i sztućców, krótki i trochę za wczesny obiad, brak baru na plaży
Hotel nie zasługuje na więcej niż 3 gwiazdki. Nie czepiam się odległości od lotniska, ponieważ decydując się na ten hotel, doskonale wiedzieliśmy, na co się piszemy. Z zewnątrz hotel wygląda całkiem dobrze, napawał nas optymizmem na początku. Zdecydowanie najciekawszy że wszystkich w okolicy, które mijaliśmy. Na plus plaża bezpośrednio przy hotelu i ciekawy basen. Pierwsze rozczarowanie spotkało nas po otrzymaniu pokoju - za dopłatą i tak dostaliśmy pokój na minusowym piętrze z "pięknym" widokiem na mur graniczący z parkingiem. Pokój zdecydowanie nie wyglądał tak, jak na prezentowanych zdjęciach - kiedy przyjechaliśmy, śmierdziało stęchlizną, pokój nie był dokładnie wysprzątany. Kolejne gwiazdki lecą za jedzenie - nie było tragiczne, nawet nie przeszkadzała nam powtarzalność dań. Ale potrawy były nijakie, jałowe, a warzywa często niedogotowane i surowe. A'la carte, które mieliśmy w ramach all inclusive, było największym rozczarowaniem - tu zatęskniliśmy za jedzeniem z bufetu. Po godzinie 11 był problem ze znalezieniem leżaków czy ogólnie miejsca.
Nietuzinkowy wygląd, szczególnie na zewnątrz i w holu. Plaża przy hotelu. Basen. Transfer o czasie z lotniska i na lotnisko. Kantor na miejscu. Pole golfowe przy hotelu.
Wygląd i stan pokoi, głośna klimatyzacja i unoszący się zapach stęchlizny. Jałowe, niedogotowane jedzenie. Problem ze znalezieniem leżaków po godzinie 11. Zdarzały się brudne naczynia w bufecie. Średnie w smaku drinki.
Hotel piękny,czysty,zadbany.blisko plaży. Widok na morze z balkonu boczny. Jedzenie smaczne Pracownicy b.przyjazni,pomocni i mili
Wszystko super
Animacje
Miejsce godne polecenia.Chętnie wróciłbym ponownie.
Zaletą jest bez wątpienia lokalizacja.Blisko do morza.Plaza czysta..Hotel utrzymany na wysoki połysk,ładny i zadbany ogród,basen oraz otoczenie hotelu tzn sklepy knajpki itd.
Wyżywienie nie zawsze było adekwatne do 5 gwiazdek hotelu.Brak różnorodności,codziennie to samo menu.Po dwóch,trzech dniach można być znudzonym
Bardzo ładny hotel. Robi wrażenie wjazd i recepcja. Pokoje i restauracja już nie tak bardzo, ale narzekać nie mam najmniejszego powodu. Hotel ma ponad 30 lat, ale widać, że na bieżąco był remontowany. Większość gości jest w starszym wieku, dlatego można wypoczywać w spokoju, bez krzyków dzieci. W czasie, gdy my byliśmy w hotelu, większość gości to Słowacy, Czesi, Francuzi, Niemcy, Chorwaci, Węgrzy i Polacy. Klienci spokojni, grzeczni, uprzejmi. Bardzo miła obsługa (nawet bez napiwków), świetna kuchnia. Urozmaicone potrawy, w tym codziennie regionalna kuchnia tunezyjska. Świetne słodycze, ale innego rodzaju jak w Egipcie. Dla mnie tamte były lepsze. Napoje butelkowane. Wino także. Bardzo dobre piwo. Naprawdę świetne. Gin ma troszkę inny smak niż te europejskie, ale nie jest gorszy. Ładny i czysty basen, plaża bezpośrednio przy hotelu. Czyste morze (meduzy na bieżąco wyławiają pracownicy hotelu). Obnośni handlarze nie zakłócają spokoju wypoczywającym, bo nie pozwala im na to ochrona hotelu obecna cały czas na plaży (min. 2 osoby). Nie brakuje leżaków i parasoli na plaży. Trochę gorzej przy basenie, ale to przez wczasowiczów zajmujących po kilka leżaków. Cały dzień animacje dostosowane do gości. Przed hotelem spokojna ulica i dzielnica turystyczna. Ładna, czysta, dużo sklepów. Inaczej jak w innych miejscach w Tunezji. Do starówki Mahdija 8 km spaceru plażą, albo taksówką za 10-12 dinarów. Warto zobaczyć starówkę i twierdzę z której jest świetny widok na cały półwysep i miasto. Najbardziej polecam spacer poza starówkę, do miasta, gdzie mieszkają tunezyjczycy. Jest bezpiecznie, ale czystość, samochody, skutery, mieszkańcy, sklepy, ulice, chodniki.... Warto to zobaczyć, żeby docenić własne miejsce zamieszkania. Hotel MAHDIJA PALACE polecam każdemu na spokojny wypoczynek.
Brak dużej zjeżdżalni to podstawowa zaleta, bo dzięki temu jest bardzo mało dzieci i praktycznie wcale tzw. "Januszy". Bardzo dobre jedzenie. Bardzo miła obsługa. Orientalny wygląd wjazdu, recepcji, drink barów, strefy basenowej. Butelkowane wino i alkohole. Brak opasek All Inclusive. Wszystko w hotelu jest dla wszystkich gości. Codzienne sprzątanie pokoju i wymiana ręczników (nawet bez potrzeby). Czysta plaża. Trzymanie handlarzy z daleka od turystów. Animacje.
Ręczniki plażowe wydawane są na podstawie kwitu z recepcji po zapłaceniu kaucji 30 dinarów. Kaucja tylko w gotówce. O wiele lepszy byłby system wymiany ręcznika na kartę dla każdego gościa. Przy wyjściu z plaży 2 duże prysznice i tylko 1 do opłukania nóg. Przydałyby się jeszcze ze 2 po drugiej stronie chodnika, bo tworzą się korki. W godzinach szczytu w restauracji jest dużo ludzi, ale sprawna obsługa daje radę...
Hotel było stary ale odnowiony. Bardziej dla starszych ludzi niż dla rodzin z dziećmi. Blisko basen i morze. Piasek czysty jak nad Polskim morzem ale były cały czas duże fale. Jedzenie średnie, trzeba się przestawić.
Blisko do basenu, morza i w samym centrum miasta, blisko sklepów.
W pokojach są wanny zamiast prysznica.
Mam sentyment do tego hotelu, dlatego byłam w nim trzeci raz.Niestety co pobyt hotel traci swój pierwotny poziom.Wielka szkoda.....Widać,że osoby zarządzające nie dają sobie rady z obsługą dużej ilości turystów.
Bardzo dobre jedzenie,piękna plaża z muszelkami i miły personel(z małymi wyjątkami)
Powtarzający się brak talerzy w restauracji.W godzinach wieczornych podawanie alkoholu w plastikowych kubeczkach.Słaby program artystyczny i rozrywkowy.
Pobyt bardzo udany hotel bardzo ładny piękna plaża bardzo dobre jedzenie i bardzo miła obsługa w hotelu i na plaży 🤗💙
Piękny hotel bardzo ładna i bezpieczna plaża Duży wybór pysznego jedzenia Spokojnie i klimatycznie💙🪼🐚
Brak wad
Hotel stary ale zadbany. W pokoju brakowało mi czajnika ktory przy małym dziecku był mi potrzebny. Sniadania bardzo dobre. Duzo osob starszych. To na czym nam zalezało niestety nas zawiodło…morze wzburzone, duze fale i bardzo wiało. Pogoda jak w Irlandii, raz słonce raz deszcz.