Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze
Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą
Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem
Kolejka linowa na wzgórze zamkowe
Hotel wart polecenia!!!
Genialny kompleks 5*, wart swojej ceny. Świetna opcja all inclusive, różnorodne jedzenie, szeroki wybór drinków, ogółem jest z czego wybierac. Poza tym w hotelu panuje przyjemna atmosfera, obsługa za przeproszenie do tyłka by weszła! Rezydentka mimo, iz młoda osoba, widać, że doświadczona i obyta z miejscowymi, czulismy się bezpiecznie wiedząc , że ktos o takich kwalifikacjach się nami opiekuje. Polecam wycieczkę jeep safari - niezpomniane wrażenia!
Bardzo kameralny kompleks wypoczynkowy doskonały dla ludzi ceniących spokój ( głośne animacje tylko przy jednym basenie). Smaczne i urozmaicone posiłki . Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Bardzo miła i cierpliwa obsługa. Polecam.
Niestety muszę zgodzić się z przedmówcami - hotel zdecydowanie nie zasługuje na 5*... Pokoje rzeczywiście śmierdzą pleśnią, klimatyzacja faktycznie działa tylko w wyznaczonych godzinach, a sprzątanie woła o pomstę do nieba. Nie odnosi się to tylko to pokoju, bo również na terenie całego hotelu można było doświadczyć luźnego podejścia do kwestii czystości. Plaża kamienista, raczej niezachęcająca, jednak to raczej kwestia położenia geograficznego. Grupa animacyjna słaba i mało widoczna, ilość rozrywek zapewniana w trakcie dnia raczej niewielka. Zdarzało się również, że brakowało alkoholu w barach, zaś komuś, kto zamierza wybrać się do hotelu z zamiarem komunikowania się po angielsku polecam przyswoić sobie podstawowe zwroty po turecku bądź rosyjsku, gdyż są to jedyne języki znane obsłudze pracującej poza recepcją.
Bardzo fajny hotel położony na ogromnej przestrzeni. Pokoje bez rewelacji może nie zasługują na 5 * ale przecież i tak większość czasu spędza się poza nimi. Mnóstwo atrakcji zarówno dla dorosłych jak i dzieci. 3 duże baseny. Jedzenie bardzo dobre. świetne animacje dla dzieci, nasza 2 letnia córeczka była w siódmym niebie. Wspaniały pokaz sztucznych ogni. Polecam ten hotel przede wszystkim rodzinom z małymi dziećmi
Hotel znajduje się na bardzo dużym terenie w pięknym ogrodzie urządzony w klimacie karaibskim.Pokoje i łazienka czyste bez jakichkolwiek zapachów,posiłki dobre, różne owoce w dużych ilościach.Bar na plaży dobry serwuje posiłki i napoje.Butelkowana woda 0,5 l w lodówkach wszędzie i o każdej porze :przy barach , przy basenach , na plaży .W niektórych barach napoje typu piwo, woda mineralna gazowna, coca cola sprite , fanta , w małych szklanych butelkach oraz w puszkach i soki w małych kartonach bez ograniczeń . Alkohole :raki ,absolut,smirnoff,dżiny , rumy, Jim Bim ,Balantine,i inne bez dodatkowych oplat, wina.Plaża żwirowa , zejście z plaży niebezpieczne-kamienne ,natomiast zejście z pomostu bardzo dobre.Leżaków parasoli wszędzie dosyć.
Zdecydowanie nie polecam.To nie jest hotel 5*słabe 4*.Przede wszystkim hotele 5*w swojej ofercie nie oferują pleśni i grzyba w swoim standardzie. W pokojach i łazienkach grzyb pleśń i zacieki na ścianach.Pokoje nie sprzątane codziennie trzeba było upominac się w recepcji żeby ktoś łaskawie posprzątał pokój.Lobby bar,zgodnie z ofertą Sky Club miałbyc dostępny 24h, niestety albo nie było szklanek albo zabrakło napoi.W głównej restauracji trzeba było czekac aż zwolni się stolik.Jeśli nastawiacie się na Aquapark,to czeka was nie lada rozczarowanie,aquapark to tylko 2 małe zjeżdżalnie.Piaszczysta Plaża tak świetnie zachwalana przez biuro, okazała się kamienista a kąpiel w morzu raczej nie nie wskazana,mnóstwo głazów i kamieni.
Nie polecam, to napewno nie jest to hotel 5*. W pokojach brudno i smród pleśnią, łazienki zagrzybione, zacieki na ścianach. Klimatyzacja działa tyko w wyznaczonych godzinach, a lobby bar podobno miał być 24h na dobę... ale tyko miał być. Odradzam. Zdjęcia w katalogu tak są zrobione jakby tam był raj-mają dobrego fotografa.Aquapark to tylko z nazwy-2 małe zjezdżalnie dla dzieci. Co do jedzenia- to nie ma wyboru,codziennie to samo i wielkie nic.Ja osobiscie nie miałam co jeść a do wybrednych nie należę. A co do czystości pokoji- sprzatane były- tzn. wymiana ręczników i tylko po interwencji w recepcji.Wielkie NIE dla tego hotelu.
Na pewno nie jest to hotel 5* - zdecydowanie 4 słabe *. Z cała pewnością hotel 5* nie ma w swoim standardzie pleśni i grzyba w pokojach, a hotel Majesty Palm Beach właśnie to oferuje w swoim standardzie. Pokoje sprzątane niezbyt często -trzeba było upominac się w recepcji o posprzątanie pokoju i wymianę ręczników. Aquapark - zbyt dużo powiedziane, to tylko 2 małe zjeżdżalnie. Polaków niestety nie traktują zbyt przyjaźnie, zdecydowanie hotel nastawiony na Rosjan. Zdecydowanie nie polecam!!!!!
MAJESTY PALM BEACH Pojechaliśmy do Turcji w 3 rodziny. Majesty to olbrzymi kompleks z mnóstwem atrakcji, jest tam co robić, dzieciaki nie mają prawa się nudzić. Są zjeżdżalnie, klub dla dzieci, plac zabaw, duża grupa animacyjna, szereg różnych sportów do uprawiania w trakcie dnia, specjalny kącik dla dzieci w restauracji. Byliśmy mile zaskoczeni ilością restauracji i barów, słyszeliśmy że Turcja słynie z dobrego jedzenia, ale to co zastaliśmy na miejscu przekroczyło nasze najśmielsze przypuszczenia. Jedyny minus, to trzeba uważać i ubierać buty do morza.
W przypadku wyjazdu z 2 dzieci wkupi pokój rodzinny
cudowne wakacji w Turcji, w hotelu Majesty Palm Beach - duzy, zadbany hotel z niska zabudowa (to lubie), zielono. wiele miejsc do uprawiania roznorodnych sportow, dla dzieciakow raj - animatorzy organizuja konkursy, wieczorne mini disco, super, szkoda tylko,ze plaza zwirkowa (nie taka jak w samym centrum Side - ale tam mozna dojechac doo i dlmuszem lub taxi, przejsc przez targ, amfiteatr i odpoczac na plazy). jedzenie - hmm - niebo w gebie - dobry stadard to i dobry kucharz. dalismy 2 x tipy (podczas zakwaterowania - moze za wczesnie, ale pokoj mielismy piekny i wsystko dzialao i sprzataczce - blysk). polecam kazdemu. zapomnialabym o wodospadach w Manavgat - pieknie, maz plynal kajakiem... ciut ekstremalna sprawa..
hotel Majesty zasluguje na same superlatywy - swietnie rozplanowany, na duzym, zadanym obszarze, niska zabudowa wsrod ogrodow, basenow . widac przepych, ale tez elgancje w wystroju - np pokoi. dobra plaza, piaszczysto - kamienista, z wystarczajaca iloscia leakow -polecam obuwie. jezeli chodzi o opcje all - tzn ultra all - nie do przejedzenia, swieze, przyrzadzane na naszych oczach grille i nie tylko. zjesc mozna na terenie calego hotelu w roznych restauracjach, barach, i w miedzyczasie te pysznosci spalac w basenach na aerobiku, pilce wodnej i innych sportowych wyczynach. polecam kazdemu!!