Piaszczysta plaża ok. 100 m od hotelu.
Hotel położony w centrum kurortu, gdzie jest wiele barów, klubów i restauracji.
Dla dzieci: plac zabaw, zjeżdżalnia, miniklub, brodzik, bufet dla dzieci.
basen odkryty tak udogodnienia dla rodzin z dziećmi tak dostęp do internetu tak ale ciągle się zrywa lub nie wykrywa wcale sieci fitness nie ewentualnie siłownia - zamknięta można poćwiczyć oczami przez szybę darmowe wifi jak wyżej tenis nie golf nie parking nie Obsługa rozmawia tylko po Bułgarsku, brak wykwalifikowanego personelu, ręczniki nie wymieniane, brak papieru w toaletach. Jedzenie dziwne, być może takie mają klimaty w Bułgarii (mortadela śniadanie obiad kolacja w wielu smakach) Napoje to jakieś zamienniki coli, fanty i sprite. Kawa jak zbożowa. Niewystarczająca ilość stolików na stołówce trzeba czekać w kolejkach. Myśle że dla Bułgarów to faktycznie premium all inclusive my jesteśmy przyzwyczajeni do nieco lepszych standardów. W basenie połamane kratki do odpływu wody. Samo miejsce Słoneczny Brzeg jak i okolice bardzo ładne, pogoda świetna i tylko z tego się cieszę w hotelu po prostu przetrwaliśmy. Czy wrócę ? Na pewno nie.
Jak wyżej
Zalety -lokalizacja, blisko plaży i głównej ulicy z atrakcjami -bardzo miła i pogodna pani obsługująca w snack barze przy basenie - z klimatyzacji w pokoju leciała non stop woda, nie naprawili jej, ale dostaliśmy w przeprosiny wino i wodę butelkowaną. Miły gest ze strony hotelu Wady: -weganie maja ciężko coś zjeść na stołówce -Hotel w ogóle nie wyglada tak jak na zdjęciach (może oprócz pokoi). Całość wyglada jak z czasów wielkiej płyty -all inclusive premium nie istnieje. Gdy prosi się o prosecco to obsługa mówi ze jest ono tylko dekoracją - w snack bar miał być hot dog, lody i kebab - poza solówka kawa i herbata podawana jest plastikach jak na zimne napoje -obsługa nie mówi po angielsku z wyjątkiem recepcji -brak jakichkolwiek atrakcji/animacji dla gości hotelu -kort tenisowy i mini golf? Nie wiem skąd się to wzięło w ofercie hotelu. Można wypożyczyć paletki do pingponga z kaucją za 20 BGN -sprzątanie pokoi nie jest codziennie. Ręczniki nie zostały wymienione jeżeli pani sprzątającej nie dałam ich do rąk, papier toaletowy sama brałam sobie z wózka sprzątaczy bo nie był uzupełniany - jak się o coś nie upomnisz to figę z makiem dostaniesz Mam nadzieje ze więcej osób się nie nabierze na ta ofertę tak jak my. Słoneczny brzeg i Nessebar jest bardzo piękny. Polecam ten kurort bo każdy znajdzie coś dla siebie:)
Jedzenie all inclusive premium to jakiś żart Oferta nie
Hotel oceniam bardzo źle,bary zamykane są wcześniej,w pakiecie premium w którym mają być alkohole importowane nie ma nic, jest to oszustwo biura w ofercie,brak kortu tenisowego który też jest w ofercie .Oszustwo!
Oszukana oferta all premium
Nic
Al inclusive premium nie istnieje po pierwszym dniu whisky zostało być przestępne,pani mówi że nie ma więcej i chowa butelki z baru,obsługa nieprzyjemna tylko portier zna angielski,jedzenie bardzo średnie ,lokalizacja to duży Plus.
Obsługa barów,zdjęcia wykonane bardzo dobrze ,miejsce wygląda dużo gorzej .
Położenie hotelu bardzo na tak, 5 min do plaży. Obsługa 5+. Pokoje...hmm gdyby nie możliwość zmiany pokoju byłoby ciężko. Po otwarciu drzwi usłyszeliśmy głośny dzwięk z (chyba) klimatyzacji hotelu obok. Nawet po zamknięciu drzwi słyszeliśmy to buczenie. Drugi pokój ok. Łazienki do lekkiego remontu. Największa wada hotelu to zimna woda w basenie. Basen cały czas był pusty a obsługa powtarzała że nic nie może z tym zrobić. Dobrze że mieliśmy tak blisko do plaży. Jedzenie smaczne. Chcąc być szczerą nie poleciłabym tego hotelu znajomym.
Woda w basenie tak zimna że nikt nie pływał.
Hotel bardzo słaby jak na cztery gwiazdki. W hotelu pokojówki kradną pieniądze. Bardzo nie miła i opryskliwa obsługa. Brudny basen i wokół basenu pourywane kratki, że stopy można zranić. Przy basenie sprzątane bardzo rzadko (szkła z rozbitej szklanki leżały przez 3 dni pomimo uwag do personelu). W pokojach nie wiele lepiej bo sprzataczka codziennie rano przychodząc \"sprzątać\" nawet nie zaścieliła łóżka nie mowiąc już o tym żeby zmyć chociaż podłogę w łazience. (I najtańszy szary papier toaletowy.) Łóżka też porażka, deseczki ze stelażu same wyskakiwały w trakcie snu, także rano budzilismy się albo z nogami w dół albo z tyłkiem zapadniętym. Klimatyzacja w pokoju nie była chyba czyszczona odkąd została założona, po włączeniu smród unosił się w powietrzu. Lała się z niej woda po ścianie przy czym szczegółem jest, że zalało mi walizkę. Na basenie, kiedy prosilismy o włączenie muzyki to obsługa mówiła że dziś już nie mają laptopa mimo że w dniu poprzednim była włączona. A animacje podane w opisie hotelu to jakaś fikcja bo nie było nic takiego. Także odradzam w 100%!!! Hotel powinien mieć max 3* nie więcej!!
Tylko lokalizacja, w samym centrum Słonecznego Brzegu Imprezowa okolica
Obsługa Jedzenie, Basen, Cały hotel jest jedną wielką wadą NIE ZASŁUGUJE NA 4*!!!!!!
Zacznę od początku. Po przyjeździe do hotelu o godz 8 rano zostaliśmy poinformowani że dostaniemy pokoje dopiero o godz 14 . Zmęczeni zostawieni na pastwę losu trzeba było czekać w holu, błąkać się po mieście albo wykupić dodatkową dobę hotelową. Oferta tui a rzeczywistość to 2 różne rzeczy, opis oraz zdjęcia hotelu nie mają ze sobą nic wspólnego. Basen na zdjęciach duży, ładny, zadbany natomiast po przyjeździe wielkie rozczarowanie. Basen malutki ,kratki odpływowe połamane trzeba uważać żeby nie zrobić sobie krzywdy , leżaki większość połamana. Obsługa w barze nie miła jakby siedziała tam za karę , zwłaszcza dziewczyna w barze. Po angielsku mówią tylko na recepcji , reszta operuje językiem bułgarskim, ciężko się porozumieć. Jeśli coś od ciebie potrzebują to potrafią się dogadać , jeśli ty potrzebujesz coś od nich to wtedy nikt nie rozumie i nikt nie wie o co chodzi po prostu tak im wygodniej. Jedzenie nie wie co to przyprawy,jedynie na stole(nie na każdym) stoi sól i pieprz. Przez 7 dni pobytu tylko raz jedzenie było ciepłe oprócz zup które były najlepsze. Jeśli chodzi o pokój to trafił nam się najlepszy , działała klimatyzacja , ładny widok na ulicę oraz duży balkon z suszarką. Lokalizacja hotelu dobra, w bocznej uliczce wszędzie było blisko. Do plaży 5 min drogi pieszo przez deptak.W ostatni dzień doba hotelowa kończyła się o godz 12 w południe a lot był o 23.55 więc trzeba było dokupić sobie następną dobę hotelową. Ogólnie wyjazd się udał, gdyby nie ukryte wady hotelu przez tui.
Hotel ma wiele wad
Obsługa recepcji bardzo miła, pomagają we wszystkim. Managerka restauracji również sympatyczna i pomocna. Jedzenie średnie, ale w restauracji na mieście jeszcze gorsze. Barmani pozostawiają trochę do życzenia, jeżeli chodzi o alkohol to mały wybór. Jechaliśmy z biura podróży TUI - rezydentka prawie codziennie w wyznaczonych godzinach w hotelu - sympatyczna, pomocna. Jeśli chodzi o organizacje biura bez zarzutów! Na lotnisku rezydentka obecna na każdym kroku. Pokoje bardzo czyste!. Sprzątane codziennie, raz na tygodniowy pobyt wymieniono nam pościel. Z hotelu wychodzi się praktycznie od razu na centrum, plaża blisko. Miasto bardzo ładne, dużo rozrywek dla młodych, dużo klubów, atrakcje wodne w szerokim wyborze!. W hotelu dużo polaków. Ogólnie z chęcią wrócę do Bułgarii, rewelacyjne i niezapomniane wakacje !
Blisko centrum, życie nocne a pomimo to w pokoju nie słychać hałasów z ulicy, czyste i zadbane pokoje
obsługa nie mówi w jeżyku polskim, opcja all inclusiv a pomimo to nie mogliśmy zjeść śniadania ani obiadu w dzień przyjazdu, od 8 do 14 musieliśmy czekać przy recepcji na pokój
Bardzo dobre położenie hotelu, wszędzie blisko, ale przez to jest głośno. Hotel mały kameralny, mały skrawek zieleni, mały basen (we wrześniu zbyt zimny na kąpiel)-jest to hotel raczej miejski. Pokój raczej bez zarzutów. Ogólnie dobrej jakości wyposażenie ale już troche wiekowe. Sprzątanie bez zrzutów, przemiła Pani sprzątająca drugie piętro. Zawsze były czyste ręczniki,papier toaletowy oraz posłane łóżko. Najw?ekszy minus to jedzenie. Z każdym dniem było go co raz mniej (ilość pustych stanowisk na ciepłe jedzenie zmiejszała się). Jakość jedzenia zastraszająca. Momentami woleliśmy być głodni niż jeść tą paszę na miano jedzenia to nie zasługuje. Piure ziemniaczane z proszku, ryby nie przypominały strukturą ryb. Gdy nie zeszły z obiadu były ponownie serwowane na kolacje i kolejny obiad, a później jako zupa rybna i pasta rybna. To samo z makaronem. Serwowany na dwa posiłki stawał się później (ten sam z sosem, nie ugotowany świeżo, podobnie jak ryba i inne produkty) sałatką z makaroem na kolejne dwa dni. Udka i skrzydełka kurczaka z obiadu z kolacj na kolejne dwa dni zmieniały się w \"chicken steak\" czyli skrawki mięsa oddzielone od kości w jakieś zalewie. Lody w kilku kolorach, nie smakach. Smak ten sam chemicznie słodki.Po posiłku zawsze uczucie niestrawności (jednego z ostatnich dni mój żołądek nie wytrzymał - miałam wymioty). Ja rozumiem że koniec sezonu, że miejsza ilość, ale żeby to chociaż było świeże . Na kuchni syf, czarne ściany. Kolejny problem to wyzysk obsługi, ta sama ekipa pracuje od rana do zamknięcia baru o 23 i to codziennie. Widać że maja już wszystkiego dość przez co w hotelu dzieje s?ę samowolka ludzie sami sobie nalewają w barze(nawet po jego zamknięciu; w godzinach nocnych), wszyscy mają to gdzieś,totalna samowolka. Zdarza się że obsługa pije razem z gośćmi. Animacje nie istnieją. Raczej hotel dla dorosłych. Można potańczyć na mieście, pojechać na wycieczkę, w hotelu nie ma co robić. Znacznie mniej niż 4 gwiazdki ze względu na jedzenie.
Bardzo dobre położenie, blisko głównego deptaku, ale w bocznej uliczce dochodzącej do niego, co nie zmienia faktu że w pokoju było słychać muzykę i śpiew. Duży plus za ogrodzenie hotelu. Na teren mogą wejść jedynie goście hotelowi (zamek na kartę magnetyczną). Blisko przystanek autobusowy(można samodzilnie za 1,3 lewa za osobę dojechać do Nessebaru - warto wybrać się, piękne miejsce), plaża, sklepy, restauracje. W pokoju dobry zasięg wi-fi, co rekompensowało stary średnio działający teleeizor. Duży blkon i łazienka.Przemiła Pani sprzątająca (drugie piętro).
Chyba najsłabszy punkt to jedzenie - bardzo zła jakość (ja sie od niego aż pochorowałam). Pokoje wyposażone całkiem nieźle ale widać że wyposażenie ma już swoje lata (ale w latach świetności było ono naprawdę ładne i porządne). Obsługa hotelu jako recepcja, srwis na stołuwce, bar - słaba znajomość języka angielskiego, czy rosyjskiego). Wyzysk obsługi - ta sama ekipa pracuje codziennie od rana do 23. Brak jakichkolwiek animacji, czy to dla dzieci, czy dla dorosłych. W hotelu nie ma co robić. Siłownia jest ale zamknięta. Jedyne atrakcje na mieście. W pokoju mała szafa i tylko dwa wieszaki do powieszenia ubrań. Hotel na znacznie mniej niż 4 gwiazdki przez wzgląd na jakość i świeżość jedzenia (nie chce nawet wiedzieć jak bardzo dużo chemii do niego dodawali że było przerabiane w inne potrawy i podawane przez kolejne dni i się nie psuło)
Przybylismy do hotelu okolo 12 po nie przespanej nocy .All inclusive mielismy od 25- 08 2017 14 dni .Na korytarzu w recepcji musielismy czekac na pierwszy ;posilek ;do 15 ,pomimo ;opcji all inclusive od 25 08 2017 r. pomimo wolnych pokoi .Pracownica ktora nas ;kwaterowala ;nie znajaca j .polskiego ,rosyjskiego, niemieckiego - chyba tylko - bulgarski ? Poprosilem o rozmowe telefoniczna z przedstawicielem z ;Wezyra; lub z kimkolwiek ,odburknela ; ni ma ;Z lotniska zostalismy odebrani przez kordynatora ktory mowil b.dobrze po polsku ,lecz pod hotel autokarem nie podjechalismy poniewaz kierowca bardzo sie spieszyl, wskazany zostal inny hotel[bladzilismy z bagazami -10 -15 minut Zglosilismy ten ;incydent ;naszej ;kordynatorce .Katarina z WEZYRA . W pokju zastalismy zdezelowana deske ;klozetowa; pierwotnie zglosilismy te usterke w recepcji , po 2 dniach interweniowalismy u p. Katariny byla osobiscie jednak usterka nie zostala usunieta Po kolejnych 2 - dniach zona porozmawiala z przedstawicielka w j niemieckim ,skutek natychmiastowy ,naprawa trwala 5 minut Pani sprzatajaca nasz pokoj nr 426 b.mila kobieta szacun dla tej pani Na stolowce notoryczny brak kubkow brak kawy i mleka w ;dystryburatorach; kawa i mleko wszystko w proszku all inclusive ;przesada ;Basen swiecacy pustkami ,zdezolowane krzesla i lezaki ,bylismy pare razy swiadkami jak lamaly sie pod turystami plastiki .Barman przy basenie ;gburowaty ;swoim zachowaniem odstraszal gosc i dlatego zawsze nie mial nic do roboty Wmini ba rku przy basenie mili mlodzi chlopcy oferujacy przekaski i smaczne lody szacun to dotyczy rowniez na tarasie jadalni hotelu mini barek szacun rowniez .Reszta obslugi ponura chyba pracujaca za kare aczkolwiek ,czarnulka sprzatajaca po posilkach milutka ,podziekowania W Recepcji pan z dluzszymi wlosami to kompetentna osoba mowiacy dobrze po rosyj sku angielsku i rozumiejacy co nieco po polsku Czasami zastepujacy barmana serwowany przez nieg
Bliskosc do miasta . Hotel spokojny, aczkolwiek atmosfera w nim nie przyjazna z powodu obslugi w recepcji ,ponurej i niekompetentnej Nikt nie mowil w j polskim
Bar w lobby to zenada .Alkohole to totalny ;przekret; leja cos co smakuje jak ; siuski ; lub woda zlodem . Barmani ponurzy z kamiennymi twarzami .Szczegolnie barmanka szczupla [wamp ]naburmuszona ,serwowane przez nia alkohole ,drinki to porazka ; siuski; to woda ilod .Barmanka szczupla to antypatyczna ;kobieta ;
Polecam hotel ze wzgledu bliskosci miasta Pracownicy nie nosza wizytowek .lBasen swieci pustkami lezaki i krzeselka ;zdezelowane; lamiace sie ,bylismy swiadkami takich scen kilkakrotnie Barman przy basenie ;b.gburowaty zawsze siedzial nie mial nic do roboty poniewaz odstraszal ;turystow swoim zachowaniem. Pracownicy kuchni pracujacy za kare .Notoryczny brak kubkow ,m leka ikawy wszystko bylo w proszku opcja all inclusive . Rezydentka z wezyra Katarina ,,u ktorej interniowalismy pare razy nie potrafila przez pare dni zalatwic drobnej naprawy ; deski klzetowej ;Moja rozmowa z przedstawicielka j. niemieckiego ,przyniosla skutek naprawa trwala 5 minut Pani sprzatajaca nasz pokoj b. sympatyczna kobieta nasz pokoj 426 Szacun dla tej pani Bylismy 14 dni .all inclusive Bylismy 2-osoby 25 08 z ; Wezyra Autokar nie podjechal pod nasz hotel ,REZYDENT ;wskazal nam inny hotel . Z bagazami bladzilismy przez 10 minut . Zglosilismy to u ;Rezydentki ; Wezyra ; Katariny ;
Czysto . Atmosfera nie mila przybylismy do hotelu 25 08 o 12 musielismy czekac na posilek do 15 pomimo all inclusive od 2508 na korytarzu w recepcji ; parodia ; .Pokoje byly wolne ..
Pracownicy recepcji nie znajacy wogole j. polskiego Barmani pracujacy za kare . Szczegolnie barmanka szczupla ,anty - rpatyczna Alkohol to kostki lodu iwoda ,przeklamanie
Ogólnie wakacje spędzone miło bez żadnych niedogodności. Wyjazd nie spodoba się ludziom nastawionym na zwiedzania. Niewiele jest miejsc, które mogą zachwycić. Hotel w porządku pomimo tego że pokoje były niestarannie sprzatniete a ręczniki nie zostały ani razu wymienione przez cały tydzień. Smaczne jedzenia miła obsługa. Hotel w samym centrum, wieczorami jest gdzie wyjść. Stosunkowo blisko do plaży. Plaża piaszczysta ale brudna, wszędzie płatne leżaki i parasole.
Wszędzie blisko. Dużo animacji przy hotelu. Przesympatyczna obsługa. Bardzo dobre jedzenie.
Pokoje nie są sprzatane. Nie wymieniają ręczników.
Hotel Mercury to starszy hotel w miarę utrzymany. Plusem hotelu jest na pewno położenie blisko plaży, głównej ulicy, która prowadzi do promenady oraz restauracji i licznych sklepików. Taka lokalizacja nie powoduje jednak zbytniego natężenia hałasu w hotelu wynikającego z odgłosów miasta. Nie polecam windy, chyba , że nie ma wyjścia i 4 piętra, bo na korytarzu jest dramatycznie duszno w ciągu dnia. Obsługa hotelu jest miła. Sprzątanie ograniczone jest do minimum czyli wymiana ręczników, wyrównanie pościeli, opróżenienie koszy. Na pewno wielką zaletą hotelu są sympatyczni animatorzy. Niemniej jednak hotel jest dla niewymagających.
- położenie (blisko plaży , restauracji, sklepików) - nie słychać odgłosów miasta (mimo, że w pobliży jest mnóstwo dyskotek, pubów i restauracji w hotelu tego nie słychać)
- jedzenie (niby wybór był, ale jak na 4- gwiazdkowy hotel ilość i jakość słaba) - pokój z wilgocią na ścianie - sprzątanie ograniczone głównie do wymiany ręczników
Polecamy hotel! Bardzo blisko do plaży i głównej promenady, dosłowni parę kroków. Blisko przystanek do Aquaparku. Hotel zadbany, codziennie sprzątany przez przemiłe Pani :) łazienka nowoczesna, balkony tak samo. Trochę mały basen ale wystarczający :) Świetne animacje dla dzieci i dorosłych- animatorzy uwielbiani nie tylko przez dzieci ale też dorosłych :) Jedzenia bardzo dużo- każdy mógł coś wybrać dla siebie. Od kurczaka, królika, wieprzowiny ryb do frytek, pizzy i makaronu. Codziennie świeże owoce, desery i lody. Polecamy hotel :)))))))
Blisko do plaży, blisko do centrum, czystość, animacje dla dzieci i dorosłych, najlepszy animator
zapach w recepcji, brak wifi w pokojach
Bez wachania polecam wszystkim. Hotel zarówno dla osób poszukujących spokoju,odpoczynku,jak również może stanowić baze wypadową dla aktywnych. Stosunek jakości do ceny-doskonały.
Hotel na poziomie ,zasługuje na 4*.Dobre jedzenie,urozmaicone.Miła obsługa.
Trochę mały basen,brak animacji dla dorosłych,nie widać morza (budynki zasłaniają)