Luksusowa marina z restauracjami i sklepami
Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu
Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem
Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię
Miejsce piękne,przy plaży,pokoje duże. Okres oczekiwania na zakwaterowanie to porażka.
Duże pokoje i klimatyzacja
Warto popracować nad czystością na korytarzach oraz na restauracji.
Pobyt oceniam jako udany. Pogoda, jak zawsze w Egipcie, gwarantowana, woda ciepła i czysta. Jest wszystko czego potrzeba zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci, ale hotel dla niewybrednych, bo ma swoje lata. Mi to nie przeszkadzało w wypoczynku. Obsługa bardzo miła i nie narzucająca się. Animatorzy sympatyczni, co wieczór inny program. Do zabawy zawsze angażowani są urlopowicze i jest dużo śmiechu. Piękna rafa i piaszczysta plaża, nie używałam butów do wody, bo nie ma potrzeby.
Zaletą jest położenie tuż przy pięknej plaży i rafa.
Stan techniczny, mały wybór dań, internet, a właściwie jego brak.
Ładne pokoje z balkonami Przeciętna kuchnia Bardzo zgrana i ciekawa grupa (...)
Zamknięty kompleks z plażą ,basenami gastronomią i usługami . Duże poczucie bezpieczeństwa
Wizytówką hotelu zostało określenie ONE DOLAR , Bez niego nie otrzymasz napoju w szkle , leżaka na plaży i czegokolwiek .
Hotel ma swoje lata ale w stosunku do ceny jest super. Znakomita piaszczysta plaza i molo. Wokół hotelu pustynia. Jedzenie mały wybór i monotonne. Kurczak i gulasz jak z gumy. Alkohol w barze to dno dna. Ale to akurat dobrze bo bylo spokojnie. Bardzo czysto i regularnie utrzymywanie porządek. Znakomici animatorzy których mozna pochwalić. Internet płatny jak i darmowy beznadziejny. Polecam kupic sobie karte esim. Pokój dostałem dopiero o 14 a przyjechaliśmy przed 10. Baseny spoko leżaki stare ale wygodne. Bardzo wygodne materace naprawde super.9Do hotelu blisko z lotniska . Pozdrawiam pana lekarza.
Porządek, piekna piaszczysta plaża, bardzo dobry stosunek do ceny, znakomite materace w pokoju do spanka, spoko baseny
Lata ma juz swoje, mały wybor jedzenia, napoje podawane w jednorazowych kubkach...
Hotel Stary. Sypie się wszystko. Wifi płatne. Reanimacja umarłego.
Duży i głęboki basen. Dobre kolacje. Cena i pogoda jedynie rekompensuje pobyt.
Pokoje rzadko kiedy sprzątane, wymuszają napiwki. Syf, wilgoć. Śniadania niezjadliwe. Alkohole dramat. Wifi płatne. Nie reagują na zgłaszane usterki.
Super atmosfera miła obsługa jedzenie na średnim poziomie w koło to samo
Piękna plaża i molo super rafy koralowe
Trochę stary i zaniedbany
Hotel to taki klasyczny przykład „nie jest dobrze, ale też nie jest aż tak źle, żeby uciekać od razu”. Standard ewidentnie pamięta lepsze czasy - większość rzeczy wygląda, jakby była naprawiana metodą „na szybko i oby do kolejnego sezonu”. W pokoju można trafić na klimatyczne dodatki typu lodówka, która uznała, że odpoczynek też jej się należy, oraz telewizor serwujący obraz w jakości retro - dla fanów lat 90. jak znalazł. Czajnik natomiast potrafi zaskoczyć nutą plastiku w aromacie porannej kawy. Organizacja też ma swój unikalny rytm - na ręczniki podczas meldunku można poczekać kilka godzin, najlepiej po małym „tour de recepcja”. Łazienki są… poprawne. Nie odstraszają, ale też nie zachęcają do dłuższych refleksji nad życiem. Pierwsze wrażenie robi się od razu przy wjeździe - od zaplecza, przez klepisko, co skutecznie buduje klimat „tu będzie ciekawie”. Pomost zamykany na kłódkę to świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie lubią spacerów o wschodzie i zachodzie słońca. A jeśli ktoś wpadnie na pomysł opuszczenia terenu hotelu - spokojnie, ochrona szybko przypomni, że to jednak przygoda kontrolowana. Pływanie z pomostu? Oczywiście, ale w wyznaczonych granicach - przekroczenie bojek to momentalny koncert gwizdków. Leżaki natomiast żyją własnym życiem - oficjalnie zajęte od świtu, choć przy odpowiedniej „magii napiwku” nagle okazuje się, że coś się jednak znajdzie. Cuda się zdarzają. Żeby nie było - są też plusy. Sporo gości z Polski, więc można poczuć się jak na wakacjach all inclusive w wersji „znajomi znajomych wszędzie”. Na recepcji bywa polska obsługa, co znacząco skraca dystans komunikacyjny w trudnych chwilach. Jedzenie spokojnie daje radę - bez schabowego, ale głodnym się nie chodzi (chyba że ktoś jedzie na wakacje z misją narzekania). Obsługa jest miła i pomocna, a (...) z centrum nurkowego mówi po polsku i ogarnia temat. No i plaża - naprawdę ładna, z łagodnym wejściem do wody, więc przynajmniej tutaj można faktycznie odpocząć. Podsumowując: to hotel dla tych, którzy potrafią przymknąć oko na sporo rzeczy i jadą raczej „poleżeć niż przeżywać”. Jeśli Twoja definicja aktywnego wypoczynku obejmuje swobodę, eksplorację i trochę wyższy standard - to lepiej poszukać dalej. Jeśli natomiast wystarczy Ci słońce, plaża, perfumowany alkohol i dystans do rzeczywistości - obleci.
70% Polaków - czujesz się jak na wczasach krajowych, tylko cieplej Polska recepcja - można ponarzekać bez tłumacza Jedzenie daje radę - schabowego brak, ale przeżyć się da Obsługa miła - nawet jak coś nie działa 😉 (...) z centrum nurkowego - dogadasz się bez pantomimy Plaża ładna, wejście łagodne - tu naprawdę odpoczniesz
Standard „retro+”, wszystko naprawiane na wiarę Lodówka na urlopie, TV w trybie retro Czajnik z nutą plastiku - gratis do herbaty Ręczniki w wersji „kiedyś będą” po interwencji Wjazd bokiem, żeby nie zepsuć pierwszego wrażenia… od frontu Pomost na kłódkę - spacery? a po co to komu Za bojką 30 metrów do pomostu koncert gwizdków "ratowników" Leżaki zajęte zanim wstaniesz (chyba że znasz „system”)
Nie polecam, hotel zadiedbany. Odpadające płytki w okolicach basenu, hotel zaniedbany, brak remontów.
Rafa przy hotelu.
Brak ciepłej wody w pokoju, monotonia posiłków, mało potraw, kiepskie śniadania, zakaz wychodzenia z plazy, chodzenie po plaży po godz. 18 odpadające luźne płytki przy basenie hotel zaniedbany wymagający remontu.
KRÓTKO ODRADZAM!!! Tani bo tani ale Odradzam!!! Hotel już dość stary. Niczego nie remontują. Zapłaciłem dodatkowe 50 dolarów za lepszy pokój. Otrzymałem pokój z wypadającymi drzwiami od lodówki i nie działającym sejfem. W łazience wanna pomalowana farba olejna która odpryskuje. Meble na balkonie już tak zniszczone że pan od sprzątania nakrył krzesła ręcznikiem. Jeśli chodzi o jedzenie to śniadania tylko jajka gotowane pseudo omlet lub jajecznica i parówki. Dodatkowo coś tam na słodko jest. Obiady biedne codziennie ten sam wysuszony kurczak, zimna pseudo pizza i makaron z sosem pomidorowym albo Ala serowym. Jedynie wołowina w sosie była okej. Warzywa, sałaty okej. Alkohol jedno wielkie oszustwo. Raz że kubeczki plastikowe są wielkości literatki to piwo jest wcześniej mieszane z wodą i przelewane do butelek i niby później nakładane są kapsę żeby ludzie myśleli że jest świeżo otwierane. Alkohol też jest przelewany z innych butelek do większych i też mieszane z wodą. Ma zapach ich alkoholu ale jest mieszane co czuć dość mocno. Sami pracownicy mówią że w hotelu zrobiło się źle. Byłem rok temu i było dość okej. W tym tragedia nie polecam naprawdę. Nie jestem wymagającym człowiekiem nie robiłem też zdjęć ale obiecałem sobie że komentarz napisze co rzadko robię. ODRADZAM.
(...)
Stary rozpada się dosłownie wszystko. Barmanom każą oszukiwać ludzi leją wodę do alkoholu co wiele osób zauważyło! Jedzenie monotonne jakość bardzo słaba. Zdjęć nie robiłem bo to olałem. Szkoda czasu było za dużo do robienia
Skromy, ale ma wszystko czego potrzebowałam. Super stosunek ceny do jakości. wrócę :-)
Kameralny
Taki sobie już ma swoje lata . Czysto duże pokoje łazienka stara ale czysta.
Mało zalet. Średni
Trzeba prosić o ręczniki ,bo zostawiali tylko jeden.Na kolację zarezerwować się to był cud nie było nigdy miejsc.Kucharz to raczej nie był dobrze wyszkolony nawet te kurczaki które były dwa razy dziennie były czasami bez smaku
Na początek wady. Pokój nie przygotowany na przyjęcie gości. Brak wody butelkowanej, brak czajnika ,herbaty, kawy ,zepsuta lodówka, zatrzaśnięty sejf . Zalety; 300 m pomost do głębokiej wody , piękna rafa , dużo ryb i czasami nawet żółw. Jedzenie w miarę urozmaicone , warzywa i sałatki nie do przejedzenia. Piwo ok alkohole poza uzo nie dobre. Bardzo miła grupa animatorów prowadząca gimnastykę ,wodny aerobik, zumbę, można też zagrać w kule, zbijanie kołków, lotki siatkówkę .Wieczorem występy i konkursy dla gości na scenie przy barze.
Piękna rafa , animatorzy dbający o aktywny wypoczynek
Nie przygotowany pokój to lekceważenie gości.
Hotel wymaga odnowy klimatyzacja nie działała bo jeszcze sezon zimowy natomiast basen nie był podgrzewany bo sezon letni poza to lekkimi niedogodnościami było ok jedzenie monotonne ale smaczne super była natomiast grupa animatorów Ogólnie ok
Fajna plaża i super rafa koralowa Niska cena
Po przybyciu do hotelu czekaliśmy 3 godziny w lobby bez możliwości skorzystania z baru i posiłku opaski dostaliśmy dopiero o godz 11 w przeciwieństwie do innych hoteli gdzie zaraz po zameldowaniu mogliśmy korzystać z przywilejów bycia gościem
Hotel jest już stary – szczególnie łazienki, choć były czyste. Pokoje sprzątane regularnie. Dużym minusem była klimatyzacja – głośna i nieskuteczna, nie chłodziła. Jedzenie niestety słabe – mały wybór i duże kolejki. Na plus piękna plaża – z pomostu widać dużo rybek i rafę koralową. Internet dodatkowo płatny (10$), działał niestabilnie i często się rozłączał. Cena hotelu rekompensowała niedogodności.
• ładna, czysta plaża • pomost z widokiem na rybki i rafę koralową • dobra cena, rekompensująca niedogodności
• stary hotel, szczególnie łazienki • klimatyzacja głośna i nieskuteczna • mały wybór jedzenia • duże kolejki w restauracji
Pobyt w hotelu uważam za udany. Bardzo miła i uśmiechnięta obsługa , która całkiem fajnie komunikuje się w języku polskim. Hotel stanowi świetną opcję dla osób, które mają obawy przez zagranicznym wyjazdem z powodu słabej znajomości języka angielskiego. Pokoje przestronne, sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie. Bezpośrednio przy hotelu ładna plaża z długim pomostem. Przy hotelu piękna rafa koralowa.
Fajna plaża, ciepła woda. Sprzątanie codziennie. Miła pomocna obsługa. Ale sam hotel stary, wymaga remontu i odnowy. Jedzenie monotonne, codziennie to samo. Napoje mają dziwny przysmak.
W tym hotelu byliśmy z mężem szósty raz. Mam nadzieję, że nie ostatni. Położenie obiektu bardzo nam odpowiada - cisza i spokój. Piękny, zadbany ogród, przemili, pomocni pracownicy hotelu, dobre, świeże jedzenie.
Wspaniali pracownicy, piękny ogród, duża plaża z leżakami i parasolami, pomost z zejściem do morza, gdzie można oglądać rybki, żółwie i inne wodne stworzenia. Największą zaletą ostatniego pobytu to brak komarów, które były utrapieniem, szczególnie wieczorem.
Na tak dużą ilość Polaków przybywających do tego hotelu, brakuje choćby jednego polskiego programu telewizyjnego z serwisem informacyjnym. No i jeszcze wspominamy z wcześniejszych pobytów (ale już tylko wspominamy) dobre bezpłatne Wi-Fi przy recepcji. Obecnie WI-FI jest bardzo słabe.
Zgodny z opisem 🙂 przyjazny hetel pełen przepięknych kwiatów i ich zapachów tak mi się będzie kojarzył 🌼🌺🌸
Śliczna plaż bardzo miła obsługa
No niestety co do posiłków nie mogę się odnieść bardzo dobrze głodni nie chodziliśmy …ale
Hotel rok temu miał lepszą kuchnię. Wyraźnie widać oszczędności w ofercie kulinarnej...wino nie nadaje się do picia, piwo jest słabe, ale jeżeli nie jest rozcieńczane, jeszcze nadaje się do picia.... Obiekt jest stary, ale jeszcze można z niego korzystać.... Największa atrakcją miejsca jest klimat, niezła jak na region piaszczysta plaża, personel i animacje...
Plaża,
Zużycie i brak modernizacji, pogorszenie kuchni
Pokoje czyste, sprzątane codziennie, jedzenie monotonne ale zjadliwe, alkohol o smaku denaturatu oprócz uzo. Plaża ładna i czysta. Pracujące tam polki bardzo pomocne w razie problemów. Ogólnie ok.
Ładna plaża, bardzo duże pokoje
wszędobylskie komary, radzę przywieść coś na komary i muchy