Oba Star

Hotel położony blisko plaży. Świetne jedzenie, obsługa bardzo miła. Pokoje małe ale czyste.

Hotel mały, dużo Rosjan i Niemców. Bardzo miła obsługa, jedzenie dobre, ale monotonne. Bardzo dobra opieka rezydentów - Rainbow Tours. Ciekawe wycieczki fakultatywne, bardzo blisko do pięknej, piaszczystej, czystej plaży. Zawsze wolny, bezpłatny leżak i parasol. Ręczniki na plażę, po zostawieniu kaucji w recepcji, wymieniane codziennie. Przy hotelu basen i leżaki - darmowe, jedna zjeżdżalnia. Zależało nam na tym, aby hotel posiadał siłownię. Niestety...okazało się, że siłownia ma 15m2, jeden zepsuty rower stacjonarny, dwa hantle nie od pary, sztangę i połamaną ławeczkę oraz niedziałającą bieżnię. Z siłowni nici, już wiemy, dlaczego nie było zdjęcia w ofercie. Strefa spa...oprócz sauny i pokoju do masażu, cuchnący basen, ale obsługa bardzo miła. Ogólnie hotel jest umiejscowiony w środku miasta, więc słychać całe życie nocne i 5 nawoływań do modlitwy z pobliskiego meczetu :) Ogólnie, jest ok, blisko do targu, który jest raz w tygodniu.

Pobyt dwutygodniowy zaliczam do udanych, hotel raczej polecam dla ludzi szukających rozrywki, wokoło hotelu zawsze coś się dzieje i do rana jest głośno, nam to nie przeszkadzało ale jakby były małe dzieci to nie wiem. Turcja bardzo piękna i gorąca ale po to w końcu się tam leci. Bardzo polecam wycieczki fakultatywne, skorzystaliśmy z Kapadocji (wycieczka 2 dniowa o 3 rano wyjazd z hotelu i powrót dnia następnego 23 z wieczorem tureckim) oraz rafting przeżycie jak nie wiem co. Bilety kupowaliśmy nie u rezydentki bo 2 razy tyle, tylko w centrum miasta u Leny, jest to rosjanka prowadząca biuro turystyczne i biegle mówiąca po polsku. Myślę że jeszcze wrócimy w przyszłości do Turcji tylko w inne rejony. Ogólnie było super i te dwa tygodnie bardzo szybko minęły.

Z czystym sumieniem polecam za całokształt.... Pokoje czyste, ładne, troszeczkę małe ale nie przytłaczające. Posiłki bardzo dobre, urozmaicone i dostępne (nie wszystko) 24 na dobę. Duży wybór alkoholi nie tylko lokalnych. Obsługa na piątkę Bezpłatny internet w pokojach, wolny i czasami się rwał, ale był, najlepszy w holu. Basen przy hotelu nieduży ale czysty i z wolnymi leżakami..... Bezpłatne posiłki i napoje na plaży 12-18, oprócz mocniejszych trunków. Bezpłatne leżaki i parasole na plaży, co nie jest w Turcji regułą.

Spędziliśmy tydzień w ObaStar ( czerwiec/lipiec 2014, temperatury ok35*C). Miejscowość Obagol jest dzielnicą Alanyi położoną wzdłuż linii brzegowej oddalona o ok. 2,5km od centrum. Znajduje się tu dużo barów, restauracji i sklepów. Ceny są przystępne, ale nie jest tanio. Jak wszędzie w Turcji w dobrym zwyczaju jest targowanie się, dużym zaskoczeniem jest to, że do sklepu można wejść i swobodnie z niego wyjść, nikt za nami nie biegnie ani nie chwyta nas za rękę, Polecamy kebab w Alanyi na głównej ulicy niedaleko portu. Polecamy wycieczki z lokalnych biur. Rafting bardzo fajny! ale zajmuje cały dzień, Jeep Safari super! z pięknymi widokami na góry. Rainbow organizuje darmową wycieczkę zakupową, na pkt widokowy i do portu! Plaża czysta, piaszczysta u brzegu kamienista (polecamy buty do pływania- nie jest to konieczne). Minusem mogą być większe głazy ok 3m od linii brzegowej. Głębokość morza zmienia się, ale dość daleko jest płytko. Bywają duże fale :) Woda czysta, jednakże z przypływem morze przynosi trochę liści itd. Wygodne skórzane sofy/leżaki na plaży, darmowe. Nie ma walki o wolne miejsca. Bar na plaży ok, dostępne przekąski, napoje i piwo bezpłatne. Prysznice, przebieralnia, czyste toalety. Nie polecamy przejścia pod ulicą. Pokoje bardzo ładnie urządzone, co 2dni wymiana ręczników, sprzątane codziennie. Dostaliśmy pokój w części z recepcją i restauracją. Minusem jest nieprzyjemny zapach z kanalizacji. Łazienki czyste, delikatnie przeciekający prysznic. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone(codziennie oprócz stałych pozycji pojawiały się nowe). Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Duży wybór słodyczy Tureckich(bardzo słodkie, pływające w syropach;)). Świeże owoce przy każdym posiłku, oprócz pomarańczy. Basen mały, ale czysty i wystarczający. Wolne leżaki, polecamy taras z tyłu hotelu. Sauna i siłownia bezpłatna. Lobby bardzo czyste i ekskluzywne. Hotel nowoczesny i ładny. Bardzo miła i pomocna obsługa hotelowa. Komunikacja w j. ang., niem i ros. POLECAMY!

Kod hotelu HOT20628
Nazwa  Oba Star
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Obagol
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 3 km od ścisłego centrum Alanyi, blisko licznych kawiarni i sklepików.

Tylko 150 m do piaszczystej plaży.

Dla aktywnych: siatkówka plażowa, aqua aerobic, siłownia, sauna, łaźnia turecka.

Rozrywka: animacje w wersji soft, show, pokazy na żywo, konkursy.

5.5

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2015

Izabela

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Blisko plaży Miła obsługa Czysto

Wady

WiFi tylko w recepcji i restauracji Małe pokoje, ale czyste Trochę głośno - centrum miasta Siłownia? to żart Basen w strefie spa - zielony...

Wioleta

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Ładny hotel, smaczne jedzenie, blisko plaża, wszyscy pracownicy bardzo mili bez wyjątków, pokoje codzienne sprzątane

Wady

Bardzo słabe animacje, brak atrakcji dla dzieci, mały basen

Piotr z rodziną

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

Położenie, blisko plaży. Bardzo dobre, urozmaicone posiłki i napoje przez całą dobę.Pokoje czyste, codziennie sprzątane,Bezpłatne leżaki i parasole na plaży. Bezpłatny bar na plaży, za wyjątkiem mocniejszych alkoholi.Bardzo dobry stosunek cena/jakość. Za ultra all i 4 gwiazdki w sezonie - około 1650 zyla....nic dodać, nic ująć

Wady

Brak....

Paweł i Oliwia

Pobyt - Czerwiec 2014

Zalety

idealne położenie, bliskość centrum i plaży ale względna cisza, miła obsługa, czysto, dobre jedzenie, codziennie urozmaicane, kuchnia Turecka i Europejska, ładna plaża, dobre możliwości komunikacyjne, wieczorami miasto bardzo ożywa, zasługuje w pełni na 4*, brak kolejek w barach, napoje markowe (Fanta, Sprite, Cola, dobre soki),

Wady

nieduże pokoje(w niczym to nie przeszkadzało, nie obniżające komfortu), mały basen(ale zawsze były leżaki i miejsce), brak koktajli i drinków bardziej złożonych pomimo All.(whisky+cola, gin+tonic itd.), nieprzyjemny zapach z kanalizacji, naprzeciw śmietnik z innego hotelu(nieprzyjemny zapach wieczorami), wolny internet, ale i tak działający w pokoju za darmo!

Turystka

Pobyt - Maj 2013

Bardzo fajny hotelik typu miejskiego (2 budynki, bez ogrodu, mały basen pomiędzy budynkami), gustownie urządzony w nowoczesnym stylu. Czyściutko zarówno w pokojach, na korytarzach, jak i restauracji (dosłownie wszystko lśni). Posiłki i serwowane dania (opcja all...) bardzo smaczne, choć wybór mógłby być ciut większy. Świetne miejsce wypadowe - blisko centrum Alanii z mnóstwem knajp, sklepów itp. (autobusem nr 1 z przystanku niedaleko hotelu można dojechać do każdej części miasta za 2 TL/os. - do ścisłego centrum około 8 przystanków, można też zrobić sobie spacerek promenadą wzdłuż plaży - ok 1 godz.). Na półwysep Kale dzielący miasto na 2 części z ruinami zamku można dotrzeć z centrum Alanii dolmuszem nr 4 (też za 2 TL - płatne u kierowcy). Zejście z góry spacerkiem trwa ok. 45 min. - super wrażenia widokowe. Do plaży z hotelu dosłownie rzut beretem, plaża fajnie zagospodarowana, leżaki, materace i parasole bezpłatne (w katalogu GTI była informacja, że za materace trzeba płacić). Na plaży bar - w opcji all bezpłatne napoje bezalkoholowe, kawa, herbata. Alania jako miasto - fajna widokowo i nie sposób się nudzić. Animacje raczej skromne (nam akurat to pasowało). Jedyny minus to mały basen wciśnięty między 2 budynki hotelowe, wokół którego ludzie leżą jak sardynki. Z basenu nie korzystaliśmy, bo pocić się wśród murów przy sadzawce, gdy tuż obok plaża, szum morza i ekstra fale, to raczej zboczenie. Na plaży piasek i kamyki, jest czysto, są prysznice, WC. Warto zabrać buty do wody. Pokoje sprzątane codziennie, pościel wymieniana co 2 dni, w pokojach i łazience wszystko nowe. Na wyposażeniu suszarka do włosów, lodóweczka, tv, sejf (płatny 14 euro za 7 dni - my nie braliśmy i nic nie zginęło), mydełka, szamponiki, nici do szycia, zapałki. Zdarzyła się nam awaria klimatyzacji i jakieś problemy z prądem - naprawa w oka mgnieniu zaraz po zgłoszeniu problemu. lecam ludziom młodym, którzy lubią wypady na miasto, preferują plażę a nie basen i późno kładą się spać (hotel leży na ulicy tętniącej życiem i muzyką do późnej nocy)

Weronika

Pobyt - Wrzesień 2012

Jestem zadowolona z hotelu, obsługa uprzejma, uśmiechnięta, życzliwa i zna języki na tyle aby bez problemu się porozumieć, jedzenie smaczne i różnorodne. Pokoje niewielkie, natomiast każdy czysty, z balkonem, tv, lodówką i co najważniejsze z działającą klimatyzacją. Basen niby niewielki ale wystarczający, nie trafiliśmy na moment aby był duży ścisk, natomiast do godziny 10 były już zajęte wszystkie leżaki. Plaża czysta, 2-3 minutki od hotelu z barem ( brak piwa w ofercie all, jedynie butelkowe dodatkowo płatne). Faktem jest ze najwięcej w hotelu jest Niemców i Rosjan ale nie są wcale uciążliwi a oprócz nas może z 3-4 osoby z Polski były. Hotel zdecydowanie nie dla rodzin z dziećmi! Głośno do 23-24, mały brodzik, i nie widziałam placu zabaw, natomiast dla młodych ludzi idealny :) dużo barów i sklepów w okolicy. Alanya piękna, autobusem do centrum około 10 min, za 1 dolara od osoby - miasto warto zwiedzić w ciagu dnia jak i wieczorem. Jedyny minus jaki znalazłam to niemiły zapach z łazienki a dokładnie z kratek. Nie dziwiło mnie to jednak poniewaz umówmy się - w tej części turcji w okresie wakacyjnym opadów deszczu praktycznie niema, dlatego z kanalizacji śmierdzi i jest to odczuwalne wszędzie a nie tylko w tym hotelu. Osobiście polecam ten hotel :) takie 8/10 pkt

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel po remoncie, czyściutki. Przemiła obsługa, jedzenie pyszne i urozmaicone. Bar na plaży serwuje napoje bezalkoholowe, kawę, herbatę oraz przekąski. Hotel nie dla rodzin z dziećmi. Gorąco polecam.

mariusz

Pobyt - Sierpień 2010

Plusy- odnowiony , w nowoczesnym stylu, czysty Minusy- maleńkie pokoje i lobby, niepodgrzewany basen ze słońcem tylko przez kilka godzin na dobę zajmujący 80% powierzchni hotelu, brodzik 3m na 3m widoki na sąsiednie wysokie budynki. Bardzo głośna muzyka do 23. Brak ciśnienia w prysznicach i swąd wydobywający się z kratek łazienkowych. All inc. to fikcja na plaży do wyboru woda lub woda z sokiem brak przekąsek, na obiad kurczak lub mielonka na kolację to samo jednak największy minus to lekceważąca niemiła obsługa.

alalunia

Pobyt - Lipiec 2010

Cena adekwatna do jakości!Za cenę 1300 zł nie znajdziecie nic lepszego w Alanya.Hotel jest zdecydownie dla młodych,imprezowych ludzi-co mi bardzo odpowiadało.Dzieci nie mają tu co robić,bo hotel jest usytułowany na bardzo małej powierzchni,a brodzik- 2x2.Co do napojów w All mam wiele zastrzeżeń - tylko piwa nigdy nie brakowało!Białe wino-co drugi dzień.Posiłki mi odpowiadały- typowa kuchnia śródziemnomorska - dużo warzyw,produktów zbożowych.Natomiast mojemu miesnożernemu towarzyszowi-nie(musiał się dokarmiać na mieście).Smród w łazienkach wynika ze starych rur,a nie z tego że jest tam brudno.PODSUMOWUJĄC:polecam młodym ludziom nastawionym na zabawe i przygode,a nie osobom, które przyjezdzaja sie najeść i z małymi dziećmi.

Oba Star