Panorama

Hotel bez większych mankamentów, ćhoć jeśli ktoś jest smakoszem i lubi dorze zjeść - nie polecam tego hotelu. Posiłki codziennie te same, niedbale przygotowane. Ilość jedzenia wystarcza aby sie najeść. Pokoje dość duże i jak się "dba" o pokojową to ona zadba o czystość. Raz nie dostała napiwku więc się "zemściła" i nie dostaliśmy papieru toaletowego. W recepcji trzeba było kilka razy interweniować. Hotel leży w środku miasta na skrzyżowaniu ulic więc jest trochę głośno, ale jest za to dobrą bazą wypadową na wycieczki. Basen jest na tarasie na dachu hotelu i jest kryty więc jest tak duszno, że nie da się w nim kąpać -nie polecam. Obok basenu jest mały taras z leżakami. Plaża jest kilkaset metrów od hotelu. Dojście kilkoma uliczkami. Plaża jest mała choć czysta i spokojna. Leżaki płatne 4 Dinary za komplet (1 Dinar to ok. 2,30 zł) Woda super. Byliśmy w drugim tygodniu września. Temperatura powietrza w dzień 28-31 st. w nocy ok 26 temp. wody 26-28 st Czyli pogoda super. Mimo upałów dość silny wiatr, więc jest ok. W ciągu 7 dni jeden dzień siąpił deszcz i było wtedy 31 stopni. Jako transport polecam TUK TUK TAXI. Sa to dziwne pojazdy coś jakby skrzyżowanie motocykla z samochodem. Za kierowcą dwa rzędy siedzień max na 6 osób. Zadaszone ale bez bocznych ścian. Śmieszny pojazd za śmieszną cenę. Cena zawsze stała 2 DT od osoby niezależnie od długości trasy. Zasuwa to 50-60 km/godz i jest fajnie bo wiaterek wieje w twarz. Taksówki też tanie. Nie trzeba zamawiać bo wszędzie ich pełno. Wystarczy pomyśleć a żółta taxi już jest. Wróciliśmy opaleni i zadowoleni. Generalnie było b. fajnie. Takie piękne upalne polskie lato nad morzem i to wtedy gdy w kraju było 13 stopni. Jest to jeden z tańszych hoteli w ofercie więc nie ma co za dużo wymagać. I jeszcze jedno: nie polecam All Inclusive. Nie warto.

Hotel jako jeden z nielicznych nie posiada zaplecza w postaci ogrodu, placu czy ogrodzonego podworka. Usytuowany jest spory kawałek od plaży. Nie ma w nim zadnych animacji dla gosci. Można na te rozrywki udac się do pobliskiej samary. poza tym jest oddalony trochę od mediny i ulic turytycznych, ale dzięki temu jest spokojniej. W bezpiecznej okolicy, wieczorne spacery i powroty z centrum nie stwarzaja problemu.

pizzaMy lecielismy z Oasis Tours-odradzam to biura.Moj chlopak zostal potracony przez motorowke, to zadna rezydentka nie raczyla sie nam pomoc w tak ciezkiej dla nas chwili. W szpitalu spedzilismy kilka godzin czekajac na ryzedentke, bo nie chcieli nam pomoc, zszyc rany, poniewaz chcieli zobaczyc ubezpieczenie (ktore posiadala rezydentka). Ona na plazy sie opala, a moj chlopak cierpial z bólu ;/

Podziwiam tych ludzi, którzy piszą takie głupoty o Panoramie, panuje tam bardzo miła atmosfera, pyszne jedzenie i wiele do wymieniania... Naprawdę polecam! Dziś przyleciałam do domu z płaczem! Nie szanuję tych ludzi, którzy dodają tutaj negatywy! 21.05.2008-28.05.2008! Panorama is the best!

Obsługa bardzo miła, w pokojach czyściutko, z jedzeniem trochę porażka - to co zostało ze śniadania przeważnie dawali na obiad lub na kolację... ale było dużo różnego rodzaju potraw (makaron i ryż obowiązkowo codziennie). Ogólnie było w czym wybierać... Jeśli ktoś wybiera się z dziećmi - nie mogłam znieść widoku kiedy dzicko 5-cio letnie krzyczało, że mu nie smakuje, a matka darła się na to dziecko - no jedz, bo coś tam (groziła, że czegoś nie dostanie czy coś). Ja sama jestem matką ale byłam tam bez dziecka i serce mi się krajalo na taki widok. Dorosłemu czasem ciężko było przełknąć to żarcie - nieraz niedoprawione, pikantne, a przede wszystkim nie wszystko było świerze, trzeba było dokładnie patrzeć co się je. Więc nie dziwię się, że dziecku mogło nie smakować... Ja nie pojechałabym tam z dzieckiem i to nie chodzi o ten hotel, ale ogólnie - dziecko się tam męczy (ze względu na klimat), nie ma co dziecku dać jeść, żeby było dobre i świerze (no chyba że samemu się coś kupi i ugotuje).
Ale ogólnie przyjechałam zadowolona - polecam mimo wszystko, a szczególnie warto pojechać na wycieczkę 2-dniową na Saharę. Sporo kosztuje, ale naprawdę warto...

Nazwa  Panorama
Miejsce  Tunezja / Sousse / Sousse
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, bez wyżywienia
Udogodnienia  basen odkryty

Medyna z targami i klimatycznymi uliczkami

Ribat z widokiem na miasto i morze

Plaże z miękkim piaskiem i hotelami all inclusive

Muzeum archeologiczne z mozaikami rzymskimi

Wyświetlono 167 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Patyśka

JOANNA!

Pati

Jarek

Hotel dla niewymagających. Najnowszy to on nie jest ale ma ciekawy klimat i mimo połozenia w mieście spokój

Karolina

Hotel czysty codziennie sprzątany, bardzo miła obsługa :) możliwość korzystania z infrastruktury Hotelu Samara :) za taką cenę to naprawdę ok serdecznie pozdrawiamy Karinę i Marcina oraz Anię i Krzysia :)

5.2
Patyśka

Kilka razy podczas pobytu zmienialiśmy pokój. To klima wysiadła (a bez klimy nie da rady funkcjonować), lodówka nie działała ... masakra jakaś. Za lepszy pokój z widokiem na morze - musowa dopłata. Chociaż za ten pokój dopłaciliśmy, klima nie działała, poprosiliśmy o inny, to dali nam z widokiem na robotników, gdzie spokojnie przebrać się nie mogłam, hałas, że głowa mała. Do plaży z hotelu jakieś 10minut ;/

7 niebo ;)

Jeszcze nigdy się nie cieszyłem tak bardzo powrotem do Polski jak dzisiaj :) Wreszcie polskie jedzonko, normalne piwko, wódeczka itd... Wychodzi na to, że w Tunezji to byłem za jakąś karę? Można tak to określić. Gdyby nie ludzie, których poznaliśmy z dziewczyną (turnus 1 sierpień do 14 sierpnia !) to określił bym te wczasy jako tragedia! Zacznijmy od samego hotelu: postawiony przy samej ruchliwej ulicy, w nocy co chwila bassy z aut i trąbienie przez Tunezyjczyków. Osobiście mi to tam nie przeszkadzało, ale dziewczyna przez to już kazała mi zamykać drzwi od balkonu. Pokój? Na początku dostaliśmy pokój z numerem 510 i na dzień dobry rozczarowanie wielkim grzybem na ścianie idącym od góry w dół koło szafki. Mnie to tam szczerze grzało, ale dziewczyna miała oczka jak 5 zł, więc miała prawo narzekać, po tygodniu udało nam się po wielkim fochu gościa z recepcji wymienić pokój na nr 505. Tu już znowu to samo, ale bez grzyba ;) Aha, no to w 505 znowu tv działał, ale trzeba było jakiś długopis żeby wcisnąć kanał - guziki powyrywane, jak już się udało to nie odbierał żadnego kanału, ale dobra po co nam tv stwierdziliśmy skoro i tak tam siedzimy rzadko. Telefon nie działał - urwany kabel przy gniazdku (a fajna sprawa, można dzwonić do znajomych między pokojami...). Gdyby nie ta klima w pokoju pewnie w 4 dzień poprosił bym o natychmiastowy powrót do Polski, miło było z plaży wejść w tak zimne pomieszczenie. Łóżka, w sumie elegancko, dwa obok siebie (gdyby nie ta dziura między nimi) byłoby super - jak łoże małżeńskie :) My z dziewczyną te ich śmieszne żółto - sraczkowate narzuty wepchaliśmy w dziurę między dwoma łóżkami i jakoś lepiej się spało na 2 łóżkach :) Różne opinie słyszeliśmy od innych w tym samym czasie co byli, że podobno co jakiś czas mieli wymianę pościeli czy ręczników w łazience. My mieliśmy codziennie elegancko wszystko wymienione. Co do samego pokoju i sprzątaczki bez zastrzeżeń. Może to ma jakieś znaczenie, ale dziewczyna zawsze zostawiała sprzątaczce 1 dinara na blacie. Generalnie żadnych atrakcji w hotelu. Bilard przy recepcji - płatny... Żeby to jeszcze miało fajne wymiary to spoko, a więc dałem sobie spokój. Na 7 piętrze basen? Raczej wielki brodzik. Wielki plus za głębokość, w jego drugiej połowie 1,90 m, więc waliliśmy na banię ze znajomymi :) Wieczory na 7 piętrze? Gdyby nie znajomi, chyba zaczął bym czytać książki w pokoju. Wielkie rozczarowanie, ale to strasznie wielkie to alkohol w tym hotelu. Brak wódy, dżinów... Piwo - siki weroniki 2% :( Wino? Chyba do tego reklamówka później ranigastu, bo ileż można pić wino? Żulom by się spodobało... Z czasem robienie przez obsługę jakiś chorych jazd za kubki, wmawianie Nam, że wynosimy te ich śmieszne kubki do pokoju... Po co dyskutować na ten temat skoro wiem, że ani razu nie brałem ich tych kubków do pokoju. To powinienem z miejsca im powiedzieć "mam Wasze kubki gdzieś, jak Wam brakuję to można skoczyć do do Tesco dokupić w Polsce". Każdy płaci za opcję All to niech mi nie robią jakiś bezsensownych komentarzy za kubki. Albo niech kupią jednorazówki i chyba bym tak wolał jak widziałem jak to myto. Daliśmy jakąś normalną muzykę żeby wrzucili do tego swojego odtwarzacza CD, ale nadaremnie... Pograło max z 15 minut no i dalej te ich płyty typu "oooo Habibi oooo Habibi" albo w kółko Bob Marley - No Women No Cry - szczerze? Idzie oszaleć słuchając tego w kółko, a tak oni to serwowali. I taka mała ciekawostka: 99 % ludzi w tym hotelu to Polacy - to taka ciekawostka oczywiście. 1 tydzień w sumie super. Naprawdę dużo fajnych ludzi, z którymi się poznaliśmy, bawiliśmy się wspólnie na imprezach itd. Wymienione kontakty i namiary na siebie, więc jest fajnie :) 2 tydzień, tu już jakieś problemy ze zdrowiem, pomijam fakt, że cały czas w tym hotelu wizyty w toalecie gwarantowane, typu woda z kranu. I raczej każdy tak miał - z opowieści innych... Pijcie dużo wody, nawet bardzo dużo. Ja prawdopodobnie się odwodniłem, miałem 2 dni takie, że myślałem, że już tam umrę :( Mdlenia jakieś, straszne telepanie lewej ręki jak jakiś ćpun. Ale po odstawieniu wszystkich tych ich 2% piw, win tylko picie samej czystej wody i paru leków, które dostałem od Pani aptekarki (Dziękuję jeszcze raz za pomoc...) :) na szczęście pomogło :) Co do jedzenia strasznie narzekałem. Praktycznie non stop to samo. W jeden dzień jak się pojawił indyk w restauracji, to myślałem że to cud :) Jadłem go jakbym 1 raz jadł mięsko z indyka. A tak bez rewelacji. Mięsa z jakimiś kośćmi, ziemniaki te co tam były to nie wiem czy świnie też by coś nie powiedziały ;) Chodziliśmy codziennie nie daleko hotelu fast fooda, z tego co widziałem z naszego hotelu też mnóstwo tam ludzi chodziło, więc brakowało jakiś frytek czy sensownego kurczaczka w bułeczce :) Polecam panini z kurczakiem właśnie z tego fast fooda - rewelacja :) Chodź przez chwilę czułem wtedy Polskę :)Dużo by tu pisać... Wiem jedno: byłem w Egipcie na 1 tydzień, bez porównania! Tam bajka, tu czeski film. Pozdrawiam wszystkich ludzi którzy byli w Panoramie między 1 a 14 sierpnia, gdyby nie parę osób to naprawdę było by źle... :) 7 niebo... :) Pozdrawiam!

Wioletta Chrószcz

A więc tak;uważam za błąd a raczej niedociągnięcie odnośnie ostatniego dnia pobytu,a dokładniej doby hotelowej,która konczy sie o godzinie 12,gdzie wyjazd z hotelu na lotnisko mielismy o 21.30.Owszem można było dopłacić 15 dinarów od pokoju,ale czy nie można tej kwoty uwzględnić w kosztach wakacji???Po raz pierwszy spotkałam się z takim rozwiązaniem,choć do tej pory korzystałam z różnych biór podrózy,nie tylko w kraju,to jednak nie zdażyła mi sie, podobna niedogodność. Kolejna rzecz ,którą chciałabym poruszuć dotyczy niedoinformowania a mianowicie;dopiero w drodze powrotnej do kraju dowiedzieliśmy się,że goście z hotelu Panorama mogą korzystac z plaży należącej do hotelu Samara,która jest dostatecznie wyposażona.Informacją tą podzielił się gość hotelu a nie (jak mi się wydaje )powinien personel.Oglnie pobyt uważam za udany,raczej wszystko pokryło się z tym co było w umowie.Po raz pierwszy zamawiałam wakacje przez internet i reasumując jestem zadowolona z dokonanego wyboru.

agoola

bardzo przyjemny hotel i obsluga, zwlaszcza, za ta cene. do plazy idzie sie spacerkiem ok10minut, basenu nie polecam, bo smierdzi chlorem, ale jesli ma sie obok cieple morze to po co basen:) zreszta mozna bez problemu korzytsac z fajnego basenu w hotelu Samara, jak rowniez z animacji. serdecznie polecam

Jarek B

Hotel mozliwy obsługa super i jedzenie tez tunezja warta zobaczenia. Uwaga rezydentki są do niczego ja bym je zwolnil bo psują renomę firmie OASIS. Zadnych informacji ani pomocy są niedostepne w ciągu dnia, telefonów tez nie odbierają. a jak zwraca się im uwagi to poprostu unikaja.
ale poza tym jest fajnie polecam

Gosia

Rewelacyjna obsługa, bardzo polecam ;]

Marcin Wolski

Witam serdecznie chciałbym tylko powiedzieć, że jeżeli ktoś za małe pieniądze chce oczekiwać "raju na ziemi" to naprawdę w żadnym hotelu go nie będzie. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z obsługi, jedzenia i całego zaplecza hotelowego, wiadomo zawsze są jakieś niedociągnięcia, które czasem trzeba rozwiązywać razem. Co do all inclusive podaje się piwo, 3 rodzaje wina, oraz napoje. Wszystko to serwuje się od godziny 11 do 23. Obiady również można zjeść na plaży, myślę, że można znaleźć wiele atutów tego hotelu. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.

3.8
Alka

Obsługa zjada nasze jedzenie i wypija nasze alkohole. Bawi się po 11h z wybranymi panienkami do rana. Opcja all oszukana, podają tylko wino i piwo, a buhke sami piją. Zero nadzoru, tragedia, wróciłam w maju, z biura Oasis. Pilotki /wszystkie trzy/ handlują tylko wycieczkami o 100% drożej niż na mieście. Turystów mają za nic, są aroganckie i niegrzeczne. Tragedia!

karolina

hotel jest na prawde fajny. obsluga hotelowa jest ok. do plazy tez nie jest daleko (7min) basen średni.

Paweł

Witam Dziś wróciłem z Panoramy i jeżeli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem na maila djkiller666@gmail.com Ogólnie wrażenia pozytywne: Śniadania i kolacje dobre do syta. Obsługa miła i wesoła. Pokoje czyste codziennie sprzątane ze świeżymi ręcznikami ale można zastać niespodzianki np. słaby odpływ z wanny, kołyszący się sedes, wyciekająca woda z odpływu wanny ale na szczęście w moim pokoju nie było takich atrakcji :) Jedyna niemiła rzecz na koniec pobytu to były kradzieże z przechowalni bagażu. Podsumowując Gdybym miał jeszcze raz tam sie wybrać to jak najbardziej. Cena tygodniowego pobytu w opcji all inclusive to ok 300zł!!

Beata

Według mnie hotel godny polecenia spędziłam tam 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolona co prawda jedzenie niezbyt mi odpowiadało ale wiadome to już kwestia co kto lubi :) nie polecam wykupowania pełnego wyżywienia ponieważ znajomi którzy je wykupili na obiady musieli chodzić do innego hotelu ( samara ) bo w panoramie podawane sa jedynie śniadania i kolacja... ogólne wrażenie bardzo dobre i obsługa bardzo miła!

HENIA

Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego hotelu.Odległość od plaży nie 300 m.lecz myślę że ok.600-700, ale obiady są serwowane na plaży,także nie ma z tym żadnego problemu,w opcji all..picia i jedzenia ile dusza zapragnie.Obsługa bardzo miła,kelnerzy,kucharze uśmiechnięci i sympatyczni,ręczniki w pokojach zmieniane codziennie,podczas 2-tygodniowego pobytu pościel zmieniano 4-ro krotnie.Bardzo miło wspominam ten hotel i wakacje,z pewnością powrócimy jeszcze do Panoramy.Polecam ten hotel,naprawdę super wypoczynek za małe pieniądze.

Mikal

Nie można korzystać z basenu po godzinie 18 (!)